Colectia de poze bauturi.3xforum.ro
Total 1216 poze.

InapoiInainte

 
ultima. si clatirea granelorUltima.
07.08.202444.8KB
salut,sunt cel mai nou user pe aici cred si in materie de distilare foarte putine cunostinte am,desalut,sunt cel mai nou user pe aici cred si in materie de distilare foarte putine cunostinte am,de aceea o sa postez aici cu rugamintea sa imi confirme cineva daca se poate sa realizez ceea ce am sa intreb daca se poate sau nu? am niste tuica de pruna si din pacate e prea slaba ca si grade undeva la 20 grade. intrebarea mea este daca pot sa o transform in palinca cu un asemenea aparat de distilat electric acasa pe masa de bucatarie:am vazut ca aceste aparate se folosesc la distilat apa ,asa ca de ce nu ar distila si tuica transformind-o in palinca?
06.06.201230.1KB
acum insa am construit un cazan cu blazul de 200 l dupa ce am invatat cum se face corect si sanatosAcum insa am construit un cazan cu blazul de 200 l dupa ce am invatat cum se face corect si sanatos tuica de prune de la domnul Strava .Am mers mai departe realizand si o a treia distilare. Am vazut diferenta- e uimitoare. Am pus in blaz 120 litri de palinca la 52 grade si am obtinut la a treia distilare 85 de litri.Nu o sa va vina sa credeti din "lacrima" aceia de palinca au iesit cozi de nu puteai sa le mirosi dar sa le bei ..Asa ca aveti grija VORBA LUI STRAVA: "Fierbatori" de tuica sunt cati vrei, lasand la o parte sarlatanii si nestiutorii, mai putini suntem noi cei care ducem produsul pana la final, oferind adevarata bautura traditionala nobila, ce poarta buchetul miresmelor naturale unice acestor meleaguri, danful sobru ce-ti umple narile facandu-te mandru sa exclami:Asta da! Romaneasca! De vreo 20 de ani incoace am asistat la o asemenea decadere de valori incat imi vine sa m-ascund la capatul pamantului... Am mai spus-o si o repet: Sa nu va mirati daca 'ntr-o zi o sa vedeti pe raft in supermarchet tuica de casa madein China...
27.02.201235.7KB
nu cumparati bmw !  
 aerul nu 
 aceste fotografii au fost facute dintr-un autobuz in franta.Nu cumparati BMW ! Aerul conditionat nu functioneaza. Aceste fotografii au fost facute dintr-un autobuz in Franta. Uitati-va mai jos Se pare ca airbag-urile sunt in regula totusi.....
23.10.201234.5KB

 
am pus la filtrat drojdiile si ce-o mai fi p-acolo, fro 25 de kg cred, rezultatul unei plamezi dinAm pus la filtrat drojdiile si ce-o mai fi p-acolo, fro 25 de kg cred, rezultatul unei plamezi din 15kg de faina si 4,5kg malt, plamada trecuta prin sedila de perdea inainte de a fi pusa la fermentat. Merge greu, cam ca tuica la cazan :zzz: un litru pe ora de zeama perfect limpede.
15.10.201527.2KB
:) multumesc florine ! daca tot imi esti tiz, o sa aduc din rezerva de anul trecut, la imbuteliat e:) Multumesc Florine ! daca tot imi esti tiz, o sa aduc din rezerva de anul trecut, la imbuteliat e cea din vara asta. Am promis la 2 utilizatori de aici niste lichide prin curier, da soarta si lenea m-au facut sa nu ma tin de cuvant. Ma revansez cu ceva specialitati ! ;) Deci de marti, pana sambata seara (01.11.2014): pere, mere, cirese, caise, slivovita, grappa ca la cosa nostra, gutui, mure, smochine si poate am mai uitat vreun soi de rachiu
05.10.201448.8KB
scuzati postarile multiple dar nu am stiut sa atasez mai multe poze la o postare. instalatia deScuzati postarile multiple dar nu am stiut sa atasez mai multe poze la o postare.
03.02.201838.6KB
un butoi intr=o sticla ??????? maturarea in butoi de stejarun butoi intr=o sticla ???????
12.06.201626.8KB

 
...desi poate unii prefera asa poze amuzante...desi poate unii prefera asa
23.02.201243.9KB
asa dilema distilatorasa
22.09.201532.5KB
Īncă nu-i tīrziu să faci așa ceva, văd că ai folosit alt capac, nu cel pt.Īncă nu-i tīrziu să faci așa ceva, văd că ai folosit alt capac, nu cel pt. thumper.
05.09.202032.1KB
si borcane de 800g de dulceata ,apa pana la 23l si un plic de drojdie 4 zile de fiert au iesit 3,6si fermentarea. 8 borcane de 800g de dulceata ,apa pana la 23l si un plic de drojdie turbo. dupa 4 zile de fiert au iesit 3,6 litri de distilat la 40 grade si ceva cozi,gustu si parfumul de fructe ,dulceata a fost de visine si ceva gutuii.
23.06.202244.8KB

 
multumesc pt cele de mai sus caberlot, si profit de ocazie sa va salut cu ce ma mai documentez unmultumesc pt cele de mai sus CABERLOT, si profit de ocazie sa va salut cu respect, dupa ce ma mai documentez un pic si mai indulcesc relatia mea cu chimia, o sa incerc un experiment cu alambicu ala micu pe aragaz si functie de ce-o iesi ma gandesc sa folosesc in acest scop si obiectu din foto de mai sus. .... m a cam ingrijorat partea cu neutralizarea, acidularea melasei si neutralizarea nitritilor, limpezirea, cu ACID SULFURIC , brrr...... :x , no fi si o metoda mai "casnica"? ... la experimentul de mai sus au fost ceva probleme la distilare legate de prinderea pladamei de alambic?, ... 4 litri de 77% din cata plamada? multumesc ---- nu vine ea si draguta toamna sa se faca si....
23.02.201455.9KB
continuare maturarea in butoi de stejarcontinuare
12.06.201642.3KB
seven ways to serve a man a drink ! ! ! poze amuzanteSeven ways to serve a man a drink ! ! !
23.02.201217.8KB
am macinat 1 kg de malt in 5 minute. maine pun sita cu gauri mai mari. moara mica cu ciocaneleAm macinat 1 kg de malt in 5 minute. Maine pun sita cu gauri mai mari.
11.02.201336.1KB

 
dupa 30 minute am inceput sa mestec rapid si a ajuns la 65°c. am pus 600 g de malt, am amestecat siDupa 30 minute am inceput sa mestec rapid si temperatura a ajuns la 65°C. Am pus 600 g de malt, am amestecat si am pus plamada la zaharificat invelita in plapuma. :) E tot poza de la malt whisky. Nu am mai facut alta. :D
28.03.201217.5KB
pot executa acest tip de pe mail. schite si planuriPot executa acest tip de instalatie.Detalii pe mail.
13.03.20137.6KB
eu am gasit asta :

+++ si pot sa zic ca doza letala de metanol e corecta oil lab analysis results #EU AM GASIT ASTA : +++ SI POT SA ZIC CA DOZA LETALA DE METANOL E CORECTA 30mL 1. Fusel Oil Lab Analysis Results # 1 by Photonic » Fri Nov 06, 2009 12:31 pm As many of you will know, the instructions of an AirStill (Easy-Still, Mr Distiller, Smart Still etc) recommend that for their "Triple Distilled" yeast that you do not need to make cuts, nor throw any foreshots away. Despite moving on from Turbos, I decided to test what they said. I made a wash of "Triple Distilled" wash exactly as the directions called for, and then ran it through my still. The instructions say to collect the first 700ml of a 4l run, then dilute to 40% alcohol, and carbon filter. I did this, but I took 55ml of each run and kept it separate. I presumed this to be a mixture of foreshots and heads. I sometimes send some of my wine to a wine lab for analysis (as I am experimenting with yeasts and nutrients) so I arranged for a wine-lab to run some tests on it. I submitted 100ml of foreshots, 100ml from the remaining 645ml and 100ml of the remainder after dilution and filtration. I also submitted some of the original wash. The samples were tested for fusel oil content, and the results of some of my samples are shown below. I was surprised to see that the amount of methanol was so small that it was actually recorded as >5 (less than 5mg/l), even in the foreshots! To be safe in my calculations, I assumed the maximum value of 5mg/l, as I did for the other fusel oils that I've highlighted in grey. The numbers in the top left corner are the ABV% of the various samples.
14.03.201272.3KB
densitatea se putea şi mai bine. alcool din orezDensitatea finală... se putea şi mai bine.
01.04.201232.6KB

 
am uitat sa scriu cat a costat cazanul, 230 de lei cu tot cu făcut prima distilare cu noulAm uitat sa scriu cat a costat cazanul, 230 de lei cu tot cu transport. Am făcut prima distilare cu noul cazan si cu coloana extinsa la 1.6 m partea de umplutura. Timpul de ajuns la fierbere a celor 80 de litri de plamada a fost de o ora și jumătate pe 4 ochiuri la maxim. Dupa 40 de minute de mers la reflux total cu ochiurile la minim, am lăsat sa curgă cu debit mic de 1.3 litri pe ora și am colectat asa: 200 ml frunte, 800 ml capete la 95%, 7 litri inima la 95% si 600 ml cozi. Am dat mai tare cate un ochi la fiecare doua ore ca să mentin același debit. Concentratia a inceput sa scadă doar la ultima jumătate de litru a inimii. Cand a ajuns la 94% am trecut pe cozi. As zice asa: ca din 20 kg mălai sau orez cat fac la o transa, obtin 7 litri de inima la 95% si mai raman cu 1.5 litri de capete si cozi care pot fi distilate separat cand se aduna mai multe sau adăugate īn următoarea plamada. Maine o sa aflu și ce rata de reflux am folosit, după ce deschid thumperul si o sa masor volumul de lichid. Astăzi nu mai am chef sa fac nimic.
17.03.202140.6KB
am distilat azi primul butoi cu la și poate o folosi cuiva dacă rezultatul īn cu o laAm distilat azi primul butoi cu plămada stoarsă la mașină și poate o folosi cuiva dacă īmpărtășesc rezultatul experienței, īn comparație cu o plămadă stoarsă la teasc. Īn ambele cazuri am folosit 32-33kg. de grīu(am pus 10% mai mult deoarece grīul e plin de pleavă și alte chestii) și 90 litri de apă. La stoarcerea cu teascul obțineam aprox. 85-87 litri de sirop după ce mai adăugam īncă 10 litri de apă la stoarcerea a doua, de clătire. Siropul era relativ limpede, cu foarte puțină făină. Cu mașina am obținut vreo 82-83 litri dintr-o singură stoarcere. Siropul este gros, plin de făină. După fermentare, īn cazul teascului scoteam din butoi aprox. 85 litri de bere, cu 2-3 litri de drojdie rămasă pe fundul butoiului. Cu mașina de stors, după fermentare am colectat vreo 52-53 de litri de bere, rămīnīnd īn butoi 3 găleți de... semi-cremă făinoaso-drojdioasă pe care trebuie s-o car și arunc prin grădină. La distilare, din 85 de litri de bere obțin īn mod regulat puțin peste 11 litri de alcool de 65-70*, iar acum, din 52 am luat doar 9 litri. Concluzia? S-a adeverit īncă o dată proverbul care zice cum că leneșul mai mult aleargă. Și ăla cu: „Mai bine” se īntīmplă să fie de uneori mai rău decīt „bine”...
16.08.2024128.7KB
asta pt ca mi-a placut utilizarea la frunte-cap  ;) 

ei o spun de parca ar face risipa de wisichiasta pt ca mi-a placut UTILIZAREA LA FRUNTE-CAP ;) EI O SPUN DE PARCA AR FACE RISIPA DE WISICHI ... :uimit: RECLAMA e sufletul comertului ! :hi:
15.03.201263.3KB
sita e aproape plina. filtrare plamadaSita e aproape plina.
15.10.201521.3KB

 
am pus teava la capac. multumesc inca o data lui samogon pentru ajutorul e fixata doar cu nisteAm pus teava la capac. Multumesc inca o data lui Samogon pentru ajutorul dat. Coloana e fixata doar cu niste folie cu bule ca se dea bine in poza. :)
27.02.201237.1KB
prima mea instalatie de distilat tuica aparate de distilarePrima mea instalatie de distilat tuica
10.02.201835.1KB
intruna din zilele de asteptare pana la incoltire am facut si o portie de carnate , sa fie acolo inintruna din zilele de asteptare pana la incoltire am facut si o portie de carnate , sa fie acolo in perioada distilarii :razz:
18.02.201441.8KB
astazi am facut prima proba la asezarea partea alba va fi tot din cu... :) alambic din cupruAstazi am facut prima proba la asezarea componentelor. Partea alba va fi tot din Cu... :)
23.07.201322.4KB

 
ce parere aveti de cazanul asta,este peste tot pe internet.  bijuterii pentru distilareCe parere aveti de cazanul asta,este peste tot pe internet.
08.06.201942.6KB
pana la filmulet mai punem o schita .
  am pus peste riserul sobei o bucata de fonta de la o plitaPana la filmulet mai punem o schita . Am pus peste riserul sobei o bucata de fonta de la o plita veche, dupa ce in prealabil am eliberat in laterale , pentru a avea pe unde iesi gazele de ardere. Astfel flacara nu bate direct in fundul cazanului si sper eu, nu se prinde nici plamada.
09.05.201518.9KB
pentru ce vrei tu e destul şi un alambic simplu şi distilezi de două ori. avantajulPentru ce vrei tu e destul şi un alambic simplu şi distilezi de două ori. Avantajul la coloană poate fi folosită şi īn modul "reflux" cu care să scoţi alcool pānă la 95% din prima, dar şi ca un simplu alambic scoţānd umplutură şi fără să-i dai reflux īn răcitorul din capăt (deflegmator). Totuşi ca să obţii maximul de arome trebuie să ai cāt mai puţine chestii īn calea vaporilor. Vezi de ce preferă distileriile mari de whisky şi coniac cazanele īn formă de ceapă cu alambic şi dubla distilare? N-or fi ei proşti. Cred că tot mai simplu e cu o ţeavă de cupru de 3 metri şi 22 cm diametrul montată la o oală de presiune. Segmentul de răcire īl treci printr-un furtun mai gros prin care trece apa rece īn sens invers vaporilor. Caută pe net "couterflow chiller" să-ţi faci o idee despre ce spun. O folosesc berarii la răcirea rapidă a mustului după fierbere.
23.02.201224.9KB
la papagal cred ca te-ai uitat la alta imagine. uite aici solutia pe care o vreau. coloaneLa papagal cred ca te-ai uitat la alta imagine. Uite aici solutia pe care o vreau.
13.11.20128.4KB

 
alta poza :rotfl: macinare malt umedAlta poza :rotfl:
20.03.201539.6KB
deschid subiectul cu o schita a eprubetei papagal. eprubeta papagalDeschid subiectul cu o schita a eprubetei papagal.
07.03.201221KB
ultima e de la dezbaterea finala, aproape de tulcea intalnireaUltima e de la dezbaterea finala, aproape de Tulcea
16.08.201428.1KB
am facut-o din doi cilindri de 40 mm din bara de inox pe care i-am randalinat la strung.
un cilindruAm facut-o din doi cilindri de 40 mm din bara de inox pe care i-am randalinat la strung. Un cilindru se roteste actionat de bormasina. Am preferat varianta cu bormasina ca sa nu mai aglomerez locul cu un alt motor si cu accesoriile lui. Celalalt cilindru este liber, se roteste doar cand bagi boabele. Reglajul intre cilindri se face cu bolturi excentrice.
08.07.201422.2KB

 
gluma a fost buna si am si ras. :)  nu ai sarit calul mie nu mi-a fost intentia sa para ca te tragGluma a fost buna si am si ras. :) Nu ai sarit calul deloc. Nici mie nu mi-a fost intentia sa para ca te trag de urechi... Am completat schita. Parca incepe sa semene cu un cazan... :)
30.05.201233KB
in lucru... galeti 35 litriIn lucru...
27.01.202230.8KB
si inca una in plina actiune ... :d  :razz: sa ne cunoastem!si inca una in plina actiune ... :D :razz:
28.11.201231.5KB
e mai simplu asa!
cel mai frumos picior de pahar din cate am vazut! recipientiE mai simplu asa! Cel mai frumos picior de pahar din cate am vazut!
02.09.20124.7KB
InapoiInainte



web site counter free counters