Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Alexanndra1994
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 42 ani
Bauturi / Scule profesionale / Schite si planuri Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Schite da, planuri mai deloc... ca nu prea ai cu cine in tara noastra... si eu astept de o luna si jumatate pentru o teava nenorocita... (
S-a dus si tuica si tot cu atelieru' lu' peste prajit


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Unde ai comandat teava si ce dimensiuni?

_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
La atelierul ala... am cerut o teava de inox de 25 diametru si 65 lungime cu doua coturi, unul de 80 si altul de 100 de grade si un reductor la capat care sa intre in refrigerent. Mi-a zis ca-i simplu si peste o zi e gata.

De o luna si jumatate a fost vorba ca o face. N-au avut materiale, am inteles, au avut treaba, am inteles, nu le-a venit nus' ce piese, am inteles, s-a stricat un utilaj, am inteles, acum nu mai raspunde deloc la telefon, macar sa zica naibii, " ba prostule, tampitule, nu mai vrem sa iti facem teava aia, du-te dracu in alta parte si lasa-ne!"
Mi s-a otetit si plamezile aici asteptand dupa ei. Oameni de nimic...

Si lui Razvan, colegul nostru de pe forumul celalalt lafel i-au facut
Intra Razvane si scrie!


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Am rezolvat cu teava pana la urma, atelierul de la Preciziei e ok, de vina era omul cu care luasem legatura cu un caracter cam de proasta calitate, Mihai il cheama, am stabilit la telefon ca vin intr-o juma' de ora sa facem teava si cand am ajuns acolo el plecase acasa... si pe Razvan l-a mahnit cu niste faze foarte nasoale dar el a renuntat imediat la ei. Am rezolvat insa foarte frumos cu un coleg de al lui. M-a costat 70 de lei si sunt foarte multumit de lucrare.
Maine o sa pun poze si poate fac si un filmulet cu instalatia in functiune.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Ma bucur tare mult. Eu tare ma miram, mie mi-au parut seriosi. Ma pregateam sa-l sun pe nea Sorin ca sa-i traga putin de urechii. Hai baga poze ca nu mai am rabdare!

_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Stai linistit Iunicu, nu e cazul de urecheli. Pana la urma stii cum e, firea omului...

Pozele maine le fac, am ales sa fierb tot pe baie de ulei, e singura metoda sigura in cazul meu.
Deocamdata nu merge Photobucket si alta modalitate de postare poze nu am pe tableta mea. Tot maine probez si recirculanta ta de acvariu. Va fi o zi interesanta dpv al experimentelor distilaresti 


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Poate reusesti sa si filmezi ceva...
Mi-ar placea sa vad cum curge la refrigerent.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
cap23
Membru nou

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 3
Pot executa acest tip de instalatie.Detalii pe mail.

schite planuri pot executa acest tip mail.

7.6KB


pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
Salut Cap_itane   

interesanta instalatia ta ... dar pt mine poza nu prea spune mare lucru 
... pareca sunt 2 tancuri ... si o balustrada de mina => tancurile au peste 2,5m ???     asta e ideea ?

ai putea sa dai ... ceva mai multe informatii ... detalii  ... pt ca se pare e nevoie si de o mica hala pt instalatie ???

merci!
 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
cap23
Membru nou

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 3
Poza e una veche facuta unei instalatii de distilare cu o capacitate de 12000L/24 H.Instalatia despre care vorbesc este o cobinatie intre vechiul alambic si o instalatie discontinuua de distilare.Este formata dintr-o blaza de 1000l,o coloana cu 6 talere cu clopoti,deflegmator si racitor si are o inaltime de aproximativ 3,7 ml.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... OAUU ! 12000L e mult    ... si cazan de 1000L e inca f. mare 

Cap_itaine ... tu vorbesti aici de campionatul mondial de fotbal    si noi ne jucam prin divizia B 

DAR Sine e interesat de coloane cu taleri ...    
... eu incerc sa-mi fac un BUBLER=BULBUC ... pt mine ideea asta cred ca e ok  ... mai ales ca utilizarea va fi 1-max2 ori pe an cind ma pregatesc de visinata / afinata ...

oricum ... daca ne-ai putea spune mai multe despre coloana ta    am fi interesati sa aflam   


 

p.s.
pt hobby ... nu prea cred ca are cineva spatiu pt un cazan de 1000L
... dar pt ceva mai mic 100 ... 50 L poate ca sunt oameni interesati  e interesul tau sa verifici 

p.s.2
... nu am pretentii ca ma pricep la marketing ... dar banuiesc ca investitia e substantiala si la 1000L ... asa ca pt. a atrage clienti trbuie sa dai ceva informatii mai technice ... ==> poate ca trebuie sa te apuci de distilat ???


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Buna  !!!!
Scuzati lipsa mea indelungata de pe forum ....
Serviciul, am fost plecat o perioada....
M-am apucat de facut un cazan de inox de 100 litri cu golire, umplere si amestecator  ( antrenat de un motor printr-un sistem de pinioane si cu un lant )

Am o rugaminte si o intrebare la Strava, la moderatori si ceilalti membri...

Ce turatie ar trebui sa aibe agitatorul ?

Este necesar ca paletele agitatorului  sa urmareasca fundul cazanului, sa fie lipite pe fundul cazanului ?  ( o sa am o turatie de aprox 200 de ture pe minut - asta din calculul teoretic de reducere a nr. de rotatii prin pinioane si lant)....

Multumesc anticipat !!!!!!!!
Noroc !!!!!!


pus acum 10 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
E foarte mult 200 de turatii, parerea mea. Viteza de rotire a amestecatorului din cazanele industriale este surprinzator de mica, nu mai stiu exact, Sine poate sa-ti spuna. Si 6 turatii pe minut sunt suficiente cat sa miste "marmelada" sa nu se arda. Tot ceva cu zale sunt folosite si de producatori. Poate binevoieste Sine sa puna link-ul acela cu Glenmorangie.

Oare se economiseste energie daca turatia e mai mica? Stiam caci consumul de curent depinde de putere.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Cred ca la asta te refereai


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
merlan
Membru nou

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 3
Foloseste un motoras de la stergatoare, eu il folosesc cu succes de ceva timp.


pus acum 10 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Cam ce turatie si ce putere are acel motoras de parbriz si de la ce marca de masina e ? Cum transmiti miscarea de rotatie amestecatorului ? Si cata si ce fel de plamada ai de amestecat ?

Multumesc !!!


pus acum 10 ani
   
merlan
Membru nou

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 3
motorasu meu este de la un Ford Transit si are mai multe trepte de viteza.cat despre rotati, o cursa a stergatorului rezulta 1 rotire .Dar ocunostinta de la care mam inspirat motorasu este de la o Dacie Are rezultate forte bune .face borhot de mere .pere si prune.Trasmisia motoras mestecator se face in ax vertical.la iesire are um M 8  cu filet normal iam atasat o piulita ceva ma-i lunga pe care am idroduso  pe interioru unei tevi de Cu fi 16.   
Atentie sporita ca cele  doua dispozitive sa fie pe acelasi ax.
Poti inproviza un fel de crucie cardanica sa preia eventualele abateri de ax.                                                                                                                                 


pus acum 10 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Multumesc lui Merlan pentru raspuns !!!

Inca o intrebare pentru cine are experienta cu amestecatoarele ...
Paletele amestecatorului trebuiesc sa atinga fundul cazanului ?

Multumesc !!!!


pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... nu te gindii la nu stiu eu ce amestecator industrial      ... la cazan , daca bine tin eu minte PALETELE pot fi si 2 bucati de "platbanda" de Cu care sunt fixate cu un surub de ax - se rotesc in plan vertical ...   si cind pui capacul paletele articulate se rotesc si se aseaza pe fundul cazanului etc.

... exista si varianta cind de palete-fixe se fixeaza niste bucati de lant artizanal de 4-5 cm , din Cu  etc


 

p.s.
nu te gindii la virtejul din cana de ceai - nu merge asa ... ... aici frecarea curatza


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
aurel100
20%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
Un amestecator (axial) angrenat de un motoras de stergator de parbriz cit este optim sa fuctioneze si cit este recomandat sa fie in pauza ?(montajul fiind realizat  cu un releu de timp)

pus acum 8 ani
   
aurel100
20%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
Revin si mai pun o intrebare :dupa ce incepe distiltul sa curga mai este necesara folsirea motorsului , implicit antrenarea amestecatorul?Am citit pe mai multe topicuri ca cei care nu au montat amestecator actionat manual s-au electric amesteca cu o lingura (spatula)pina ajunge compozitia la 60* pun capacul izoleaza si astapta sa curga distilatul.

pus acum 8 ani
   
cristimoisuc
30%

Din: Fratauti- Suceava
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 116
Cam asa procedez si eu, doar ca pun capacul la 50*.
  Dupa ce plamada s-a incalzit se formeaza curenti de convectie dinspre fundul cazanului spre partea de sus  care antreneaza si plamada .
  Eu am numai 3 plamezi distilate asa , dar rezultatele au fost identice. Conditia este sa nu-ti bata focul direct pe fundul cazanului ci sa mai interpui o bucata de tabla (cel putin in cazul meu asa am procedat).
  Inainte am mai avut experiente cu plamezi afumate. Am ajuns sa procedez asa dupa ce am mai citit pe ici pe colo si apoi am experimentat pe propria-mi piele (= cazan    ).


pus acum 8 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la