ok,asa cum am spus revin cu poze pentru oala modificata,o sa revin cu instalatia completa cind o sa fie gata si racitorul si o proba facuta ,deocamdata am facut o proba cu alt racitor si termometru montat acolo imi arata 85 grade cind a inceput sa iasa primi picuri la tevusca,mentionez ca termometru este unul bimetal asta o fi neregula?sau ar trebui sa montez termometru in alta parte? :)
09.06.2012
41.7KB
Si eu tot la numar i-am luat, 12 bucăți mari din care am folosit 11 si i-am cantarit acasă.
20.12.2020
46.7KB
Adică așa, sper să nu o mai sucească...
01.12.2021
26.3KB
Asta este caneaua de care vorbeam.
14.12.2012
37.2KB
:hi AlexD2
Q.E.D. ... jos palaria Alex :nod: asta e chiar o explicatie de nivel inalt ... probabil cel mai inalt nivel atins pe aici :nod: ... o sa o pun la selectii teorie
... ce totusi nu inteleg eu ... din fig 6 ... alcoolul etilic e cel mai slab reprezentat dupa esteri cred ca are alta scara ??? ... adica e in % si restul in ppm=mg/L?
... adica vreau sa zic ca totusi avem o plamada de - sa zicem 8% unde alcool etilic e 8% si inca alte chestii -methanol etc max 0,5% ... deci curba de alcool ar trebuii sa fie mult mai sus ?
... facem totusi alcool etilic nu ?
==> se pare ca d.p.d.v. methanol cozile sunt mai toxice ... ???
SAU daca scadem 450 cit e in primii 200 mL din 775 cit e la final la 1000ml raman 375mL care sunt colectati in capete+inima+cozi ???
ZICE : CUMULATIV DISTILAT VOLUME???
(asta sa fie ciinele ala ud celebru ?= asta e gluma !)
09.12.2019
40.9KB
dupa o ora jumate a inceput sa curga , la 14 -45 :) . am trecut la separarea fruntii in 5 pahare de 100 ml .
21.12.2013
51.2KB
Firicelul cum curgea. :)
17.02.2021
35.1KB
Cand distilez la 95-96% nu mai conteaza gustul dat de drojdie. Este absolut neutru. Pentru ce am eu nevoie, consider ca drojdia uscata in pachet vidat de 450g la 8 lei din Auchan, e cea mai buna alegere ca viteza de fermentatie, gust, pret... Imi ajunge sa fac 3 plamezi de 30 kg malai, adica 350-400 litri plamada.
22.09.2021
85.8KB
e pe balcon, în colţul din dreapta jos, i se vede doar urechiuşa :D
15.03.2012
51.9KB
Astazi am facut un cazan de palinca.
Am umplut cazanul de 200 litri.
Arzatorul este foarte ok.
La inceput am mers doar cu doua cercuri, cel din mijloc si cel mare de la exterior.
Am incarcat butelia doar cu 16 litri de gaz. La sfarsit cand a inceput sa iau doar coada s-a terminat gazul.
Este nevoie de 20-22 litri gaz gpl.
Am facut aprox 6-7 ore.
Poti merge cu temperatura constanta fata de lemn care este putin mai greu.
Pe scurt arzatorul este foarte bun.
Tura urmatoare o sa iau gaz butan ca este mmai bun fata de gpl
17.11.2017
72.3KB
Cred ca de doi ani vreau sa construiesc o coloana de distilare, dar nu am terminat-o nici acum. Am o teava din inox nemagnetic din care vreau sa o fac. Acum ceva timp cand am facut rost de teava vazusem gif-ul atasat, si am presupus ca e o metoda destul de buna, astfel am facut din cupru de 6 o mica serpentina care intra in capul tevii pentru reflux, iar vreo 2 centimentri mai jos am dat o gaura (cam de 15mm, acum cred ca e cam mare) unde va veni teava pentru condensarea finala respectiv colecare. Acum eu va intreb daca e destul de buna imaginea asta, deci modelul asta de coloana, sau este doar o reprezentare mai simplista a uneia. As putea cat mai am timp sa astup gaura aia data sus si sa incerc sa sudez sub serpentina doua placi inclinate pentru colectare, cum e la boka, dar nu am robinet cu ac, si nici nu prea am bani de investit intr-unul. Scopul final ar fi sa fac alcooale neutre pentru aromat ulterior cu fructe, adica lichioruri.
25.04.2015
40.9KB
bine am sa intru maine ca plec la munca 24h.toate cele bune
26.10.2014
23.3KB
baieti , mama mea nu se dezminte , a mai facut un cazan de bere de casa , de aceasta data mai buna .
copiii sunt inebuniti , e mai buna decat coca cola :nod: !
reteta este aceeiasi ,diferenta a fost ca la aceeiasi cantitate de grane a pus 15 l apa in plus si 2 kg zahar in loc de unul fata de data trecuta , astfel au rezultat 58 l bere "victoria" super buna de baut .
inafara de apa si zahar mai mult ,mama dupa decorticarea si vanturarea orzului prajit l-a mai si clatit in 2-3 ape ,data trecuta parca berea a avut un pic de amareala ,insa acum s-a corectat treaba.
04.05.2014
66.8KB
Boca am vazut dar e mai complicat cu teava groasa, si prefer sa ma limitez la 1", enervant ca nu gasesc butonu de edit.
Da acum vine clasica intrebare, cum atasez poze, imi zice de coki
07.12.2012
27.7KB
Uitați-vă vă rog, la omul ăsta. A reușit să bage și intrarea și ieșirea prin gaura keg-ului. Dacă o să fac thumper dintr-un keg, cam așa aș vrea și eu.
Amedeo, tu cum ai făcut la keg-ul tău ?
Vă pun și linkul către film...
01.12.2021
37.1KB
Cam asa voi incerca sa il fac, iar daca nu sunt multumit voi pune mai multe ventilatoare pe lateral.
Desi sunt 90% sigur ca nu va fi nevoie. Voi ce ziceti?
29.04.2014
26.4KB
:hi:
3. bbq_artzar … asta e mai moale si s-a ars mai tare ;)
… am eu o dambla … cu mai multe esentze=lemne… Jack Daniels foloseste carbine de artzar … si somonul se afuma cu artzar =de aia bag si artzar-ca sunt pescar---nu de somon :nebun: :nebun: :nebun:
:nebun:
09.11.2020
75KB
Deschid subiectul pentru cei care vor să ne prezinte instalaţia de distilare.
Încep eu primul...
17.01.2012
41.8KB
Am uitata sa pun poza. :)
17.02.2021
41.3KB
Doarme în galeată :))
17.03.2012
40.1KB
Vreau să nu mai consum atâta amar de apă potabilă pentru răcire. M-am gândit la o pompă de recirculare dar nu ştiu cum aş putea să răcesc continuu apa din circuit. Probabil ar trebui să treacă printr-un butoi cu gheaţă. Mi-ar trebui multă gheaţă... complicat. Alte idei aveţi?
CA SA VEZI CAM CITA APA AI NEVOIE ...
... incerca sa simulezi un calcul pe situl asta
:dinti:
... merge si pt. serpentina si pt racitor tub-in tub in contracurent ... Leibnitz parca se cheama ...
daca vrei sa cresti randamentul ... pt serpentina ta ... atunci pti modifica vasul de racire ... sa rezulte o galeata cu perete dublu unde bagi serpentina ... apa va intra pe jos si va iesi pe sus ...
27.02.2012
66.5KB
Drojdia de şampanie sedimentează foarte bine. Nu am folosit niciun agent de limpezire.
27.02.2012
42.4KB
:hi: :hi: constantine constantine :zzz: nu prea sufar babele siam sa pun niste poze cu sculele pe care le am sa nu mai facem confuzii din cauza lipsei de comunicare :rotfl: :rotfl: prieteni-mi spun sa mai duc la fier vechi din ele dar nu ma lasa sufletul.da stiu ca trebuie sa aiba 28/25 grade dar oala aia are doar 50 litri si o pun in butoi si mai curge una dupa aiaasta 50 grade plus alte 50 l la 13/15 grade si la final completez cu apa de izvor sa ajunga la 23
26.10.2014
24.3KB
Si coloana lipita.
11.07.2019
67.1KB
Am sa folosesc reductor mecanic de la 106 la 1
13.01.2019
86.3KB
... uite asa arata ratarea :finger: ...adica ROM-ul
nu e rau ... dar e exact atita cit sa ma enrveze tare ... :zzz: :x :rusine:
01.02.2013
17.1KB
salut baieti , :hi: :hi: :hi: .
multa activitate si pe forum si prin pivnite si beciuri cred ! :nod:
imi cer scuze ,nu am mai scris cam de mult ,insa am avut treaba .
a venit toamna si trebuia innoit depozitul de vin ,ca s-a cam terminat :razz: .
mai este doar asa de degustat cu prietenii si de povestit istoria primului vin nobil facut de mine .
anul asta am achizitionat o presa cu filet continuu ca sa-mi fac treaba mai usoara , tinand cont ca oamenii care mi-au dat strugurii anul trecut si m-au lasat sa presez cu presa lor mustul la jaristea m-au anuntat din timp ca au multa treaba si nu se pot incurca si cu mine prin curte .
si unde mai pui ca am comandat o cantitate aproape de doua ori mai mare de struguri.
26.09.2015
57KB
pe aici iese bostina betonata :nod: !
04.10.2015
27.7KB
Mai șterge tu, te rog, din mesajele în plus :)
16.08.2014
78.3KB
Am gasit oale de presiune din Al la 30 si la 40 l pe care vreau sa le folosesc ca blaz la care adaptez o coloana de distilare din sticla ( cea recomandata de voi).
EXISTA BAZINE DE HIDROFOR DIN INOX DE 30-40L PE CARE LE POTI FOLOSI FARA NICI O PROBLEMA CA BLAZ SI CA SI COSTURI NU CRED CA ESTI DEPARTE DE OALA DE ALUMINIU
07.05.2012
10KB
buna baieti.in principiu a ramas sulina pt mine e ok .vreau sa ne cunoastem .sa vad daca la data pe care o fixaty nu sunt pe mare vin
:cool: sa va prezint tuica de pruna de 4 ani ca mai e ceva
:rotfl: :rotfl: :rotfl: am prieteni la sulina si poate fac rost de o barca vin cu motoru si :nebun: :nebun: :nebun:
21.06.2015
47.9KB
... pai ai nimerit la grizonat si la burtica ...
... ... sii ai dreptate ... si cu ochelarii ... cu rama metalica ... 0,5 nu sunt obligatorii ... dar se cer la citit tot mai des
28.11.2012
23.7KB
Asta e din timpul pauzei de zaharificare...
O las pur şi simplu cu capacul pus după ce am adăugat malţul proaspăt măcinat. Câteodată îmbrac cu pături şi haine. Ea ideal ar trebui să stea 2-3 ore la temperatura de zaharificare (62-63*C). Mă gândesc la nişte metode de izolare a oalei. Poate vata minerală? Aia cred că ar fi bună şi la fierbere, sa ajungă mai repede la temperatura dorită cu consum minim de combustibil.
08.02.2012
50.7KB
PAI CA TOT VINE SEZONUL ... :razz:
m-am gindit sa abordam subiectul ... CRACIUNUL__ Prepoarate Speciale
si incep cu ... un Muschi_Tziganesc ... varianta de balcon :rotfl:
si vreau sa va spun ca ... merge al dracu de bine cu un coniac balcon ;) daca il lasam la 50% :nod: ca sa arda un pic din stomac in sus pe gitlejjj :rotfl:
daca vrea cineva detalii ... ;) aici sunt ! :nod:
:hi: :hi:
p.s.
la noi le spune ... PESTI la muschiuletzii astia ... cam 6x4 cm ... NU e PECEA
... asta asha ca si consolare dupa un sezon ... scurt ===>mai slab :rotfl:
21.12.2012
30KB
Am facut un suport din lemn pentru plita calculat in cel mai mic detaliu sa se potriveasca cu niste capre din fier mai vechi. Cazanul sta pe caprele metalice iar plita pe suportul de lemn. Distanta dintre fundul cazanului si discul plitei este de 5 mm. Nu se putea mai bine de atat. :)
Pasul urmator va fi sa gasesc ori sa fac 4 pene din lemn care sa ridice suportul (sau doar plita) atat cat am nevoie ca plita sa stea lipita si apasata sub fundul cazanului.
Iata aici tot ansamblul:
12.08.2021
40.2KB
Fă-i poză şi arată-ne şi nouă.
Eu aş vrea din inox să fie.
Nu mă pricep la suduri şi lipituri, n-am nici scule şi nici "mână" de aşa ceva.
poze nu am cu papagalul meu ...
DAR AM FACUT O SCHITZA CARE E MAI UTILA DECIT POZELE
... in principiu e un U cu picioarele inegale si cu un picior dublat si cu scurgere la preaplin ... ;) SIMPLU
05.03.2012
33.1KB
Uite un grafic care te poate ajuta să-ți faci o idee despre cum stă raportu` intre temperatura lichidului din cazan și concentrația alcoolică a vaporilor care ies. Deși io cred că separările fracțiilor în cazul unei distilări simple, fără coloană de reflux, îs mereu subiective din cauza aromelor care apar în părți ale capului sau cozilor, și pe care vrem să le păstrăm. Nasul și limba îs sfinte, termometrul n-o să-ți spună niciodată ce să pastrezi și ce nu.