Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
dela_dela pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 48 ani
Bauturi / Handmade / Eprubeta papagal Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Deschid subiectul cu o schita a eprubetei papagal.

eprubeta papagal deschid subiectul schita eprubetei papagal.

21KB


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Si o poza!
Mentionez ca eprubeta din imagine nu este a mea.

eprubeta papagal eprubeta din imagine este mea.

17KB


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Pentru cei care nu au suport pentru eprubeta am o recomandare!



Cine are inspiratie, poate ii gaseste si alte utilitati!     


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
 
foarte sexy!! 


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am facut si eu, in cele din urma, un suport pentru papagal.

eprubeta papagal facut eu, cele din urma, suport pentru papagal.

37.5KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Frumos tare. Plexi?

_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Da. Am si pentru Samogon unul, ca doar avem papagali identici.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Mulţumesc frumos, īncă o surpriză plăcută

Eu aplicasem metoda lui Iunicu de mai sus dar fară mănuşă 


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... si CUM ITI PLACE SA ... LUCREZI CU PAPPAGAL ?

CRED CA ... e mult mai usor decit sa tot iei probe ...
... daca folosesti si tabelul ala in excel ... ca sa calculezi ce si cit colectezi o sa fie si mai simplu ...

... poti sa faci niste grafice ce si cit curge ...  si in 3-4 distilari pe acelasi tip de plamada o sa ai o "fisa de distilat orez" de ex

treaba se va automatiza ...


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Acum cu papagalul pot să zic că mi s-a făcut lumină īn minte cum e cu separările astea. Dacă mijlocul īncepe la 85% īl las să curgă pānă pe la 65% (deci cam 20 de procente scădere). M-am īnvăţat să nu mai las cozi īn distilat ca sa am dup-aia ce să curăţ cu cărbuni. Cam 2 treimi e inima şi restul, cozile le adun de la mai multe plămezi, le ţin o vreme cu cărbuni şi le redistilez cu apă jumate-jumate. Cozile la redistilare īn coloană sunt ok la gust, dar cu condiţia să fi fost ţinute pe cărbuni. Şi oricum, nu mai adun pānă la 0% că nu are rost, pānă scade la 40%, calitatea primează, nu cantitatea 

_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

Samogon a scris:

Acum cu papagalul pot să zic că mi s-a făcut lumină īn minte cum e cu separările astea. Dacă mijlocul īncepe la 85% īl las să curgă pānă pe la 65% (deci cam 20 de procente scădere). M-am īnvăţat să nu mai las cozi īn distilat ca sa am dup-aia ce să curăţ cu cărbuni. Cam 2 treimi e inima şi restul, cozile le adun de la mai multe plămezi, le ţin o vreme cu cărbuni şi le redistilez cu apă jumate-jumate. Cozile la redistilare īn coloană sunt ok la gust, dar cu condiţia să fi fost ţinute pe cărbuni. Şi oricum, nu mai adun pānă la 0% că nu are rost, pānă scade la 40%, calitatea primează, nu cantitatea 


da ... papagalul asta e un lucru f. simplu dar si foarte eficient !!!

daca gusti mai rar ... ai sanse mai mari sa ai un gust mai ascutit=sesibil si atunci iei deciziile cele mai bune 

in plus poti sa vezi si caderea aia de concentratie cind se schimba fractia despre care se vorbete in toate cartile 


p.s.
daca treci la ... tabel o sa fie si mai simplu ...




_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677

Samogon a scris:

Acum cu papagalul pot să zic că mi s-a făcut lumină īn minte cum e cu separările astea. Dacă mijlocul īncepe la 85% īl las să curgă pānă pe la 65% (deci cam 20 de procente scădere). M-am īnvăţat să nu mai las cozi īn distilat ca sa am dup-aia ce să curăţ cu cărbuni. Cam 2 treimi e inima şi restul, cozile le adun de la mai multe plămezi, le ţin o vreme cu cărbuni şi le redistilez cu apă jumate-jumate. Cozile la redistilare īn coloană sunt ok la gust, dar cu condiţia să fi fost ţinute pe cărbuni. Şi oricum, nu mai adun pānă la 0% că nu are rost, pānă scade la 40%, calitatea primează, nu cantitatea 


Daca te rog sa scrii un articol mic si cu termeni netehnici pentru incepatori in care sa dezvolti exact postul asta, o sa-mi faci hatarul?


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Aş scrie cu mare plăcere un articol despre asta dar e un domeniu atāt de vast īncāt nu-mi permit să īmi arog statutul de "scriitor", din respect pentru cei care ştiu şi au experimentat mai mult decāt mine. Aici īl invit pe profesorul Strava să ne explice. Eu sunt un simplu hobist, concluziile pe care le dau sunt strict legate de ce fac la mine īn casă şi cel mult de ce am mai citit, ce am mai aflat.

Lucrurile ce le-am scris īn mesajul ăla variază mult īn funcţie de materia primă, de ce vrei să obţii, de tipul şi calitatea fructului, de condiţiile de fermentaţie, de instalaţia folosită, de priceperea rachierului, etc. Nu aş putea lansa teorii şi nici generaluri adevăr valabile 


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Tocmai de asta poti scrie ceva din propriile observatii. Totodata cineva cu mai multa experienta te poate corecta daca faci ceva gresit  (sfatul asta il dadeai tu lui SineNomine)

_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Noua mea achizitie 

eprubeta papagal noua mea

35.5KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Intr-adevar, citirea se face mult mai usor in exteriorul eprubetei.

eprubeta papagal citirea face mult mai usor exteriorul eprubetei.

26.9KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Si inca o poza

eprubeta papagal inca poza

25.4KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Cāt de bine arată! 
Ce ţuică mai faci acolo?
Filtrul de ce l-ai mai pus? ai pus cărbuni īn calea distilatului?


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
E whisky de porumb. A treia distilare din cinci, cate imi trebuie sa umplu butoiul.
Filtrul l-am pus sa-mi linistesc nevasta care crede ca a vazut flocoane in distilat... 


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Flocoane? se mai īntāplă la cozi să apară bobiţe de ulei deasupra dar se īndepărtează uşor. Depinde ce plămadă distilezi şi cātă grăsime are. De obicei uleiurile sunt de la germeni şi mai puţin de la cerealele nemalţificate, lafel aromele.

_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Bre nene, matale lucrezi in sticlarie?
Piesa asta e o bijuterie pretioasa la fel ca zeama care curge prin el.


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Eee, daca lucram in sticlarie o faceam mai demult...
Am un prieten care lucreaza la un atelier de sticlarie si mi le face intre doua comenzi.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358

Samogon a scris:

Flocoane? se mai īntāplă la cozi să apară bobiţe de ulei deasupra dar se īndepărtează uşor. Depinde ce plămadă distilezi şi cātă grăsime are. De obicei uleiurile sunt de la germeni şi mai puţin de la cerealele nemalţificate, lafel aromele.


E doar parerea nevestei...
Decat discutii in contradictoriu, mai bine un filtru in papagal...   


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

SineNomine a scris:

Eee, daca lucram in sticlarie o faceam mai demult...
Am un prieten care lucreaza la un atelier de sticlarie si mi le face intre doua comenzi.



bravo !
asta seamana cu originalul din schitza ... 

mai zi cite ceva de ... porumbul ala ... ce iese ... cum e gustul ?

apropo , cum a iesit cu biscuitii ... comparativ cu porumbul  ?



p.s,
fii atent ca daca butoiul e nou ... nu trebuie sa stea mult distilatul in el pt. prima tura    ... asa ca mai fa de inca 1 2 ture de butoi

... sau mai fa o tura ... pe care o aromezi doar cu esentza din butoi ...


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
razvanilie
20%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 80
Iata si ultimul meu papagal

eprubeta papagal iata ultimul meu papagal

48.9KB


pus acum 11 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
M-ar interesa si pe mine niște detali de construcție pt un papagal din cupru. Si sunt curios pt ce sunt robineți de sus si jos , ca am observat ca alți de pe net nu au.

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Ala de sus nu stiu nici eu pentru ce este.
Cel de jos este pentru a goli papagalul in timpul separatiilor.
Nu exista un standard de papagal.
Trebuie sa tii cont de dimensiunile alcoolmetrului tau si ca teava de alimentare sa fie cat mai subtire pentru a nu avea un volum mare. Astfel vei putea masura mai aproape de iesirea din condensator.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
OK am īnțeles , dar ar fi fost buna vreo schița ceva ca nu știu exact cum trebuie sa fie acolo unde vine alcoolmetrul

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

... ala de sus ... daca il dechizi    atunci cind esti la cozi si ies SI GAZE    densimetrul tau nu danseaza 



_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
In loc de robinetul de sus poti sa pui doar o simpla teava.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

SineNomine a scris:

In loc de robinetul de sus poti sa pui doar o simpla teava.


EXACT

... asa am si vazut prima data ... cu teava si fara robinet jos   eroarea de gust/contaminarea e minima daca Papagalul e facut dupa densimetru 

... SAU POTI ELIMINA SI TEAVA ...   ... DACA DISTILATUL PICURA DESCHIS IN PAPAGAL     

 

P.S.
... IA 2-3 DENSIMETRE ... CA SA AI SPARGE ... SI SA POTI REFOLOSII PAPAGALUL


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la