Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Kalifa
Femeie
19 ani
Ialomita
cauta Barbat
19 - 32 ani
Bauturi / Handmade / Strecurarea si clatirea granelor Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737

FlorinB a scris:


Samogon a scris:

Dar ce, nu mai e la moda cu fetele (virgine) care joaca pe struguri?





Off-topic: @Samogon: Joaca in (pe) struguri - la moda e, ele nu prea mai sunt... . 

On-topic: la tehnica de stoarcere tip "bulion" imi e complet neclara partea de reglaj: daca la struguri vrei doar sa ii spargi, la plamezi din cereale e nevoie de stoarcere cat mai "uscata".

La problema asta ma gandesc de fiecare data cand folosesc bucata de perdea pentru separare solide de lichide.


Florin



Pai Florin, de ce nu te gandesti mai degraba la strecurare si clatire cu apa fierbinte a granelor dupa zaharificare? Nu e nevoie de stors.

Oricum la plamadire folosesti 3 la 1 apa cu grane iar pentru fermentare e nevoie de o densitate mai mica (1.050 - 1.060) ca sa lucreze usor drojdia, deci adaugi apa. Pai in loc sa adaugi apa chioara mai bine speli granele cu inca 2 la 1 apa si recuperezi aproape toate zaharurile. Zic, e o idee. Eu asa am de gand sa fac si voi posta impresii.

Recipientele de clatire pot fi confectionate destul de usor din ce am vazut pe la berari.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 10 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737

SineNomine a scris:


FlorinB a scris:



La problema asta ma gandesc de fiecare data cand folosesc bucata de perdea pentru separare solide de lichide.


Florin


Exact asta fac si eu...
Am inventat si injuraturi noi... 


Pai stiu ca tu aveai cosul ala din tabla perforata din inox. Ala ar merge excelent pentru strecurare si clatire. Faci fly sparging si ai cica randament de extractie superior fata de batch sparging.

Am calculat cat alcool pierd prin stoarcerea plamezii dupa fermentare... 10-12% la plamezi all-malt. La plamezi din grane probabil putin mai mult, nu am calculat. Considerand munca in plus pentru stoarcere, am zis ca nu merita sa pierd nimic... cum, sa muncesc in plus si sa mai si pierd? Nu e avantajos cu stoarcerea dupa fermentare.

Pai e mult mai bine cu baia de ulei, desi v-am povestit odata ca am distilat o plamada din faina direct pe flacara si nu s-a ars deloc. Ma gandesc ca una din all-malt cu atat mai putin. Trebuie incercat, dar cine se baga la risc? 

Cum am facut cu distilarea aia? Am amestecat din cand in cand pana a ajuns la fierbere. Si cand a pornit clocotul am pus capacul si am montat instalatia. Curentii din timpul fierberii nu ar trebui sa lase sa se prinda nimic de fund. Bine, nici n-am tinut focul tare si in plus am si cazan cu fund smecher. Incalzesti intr-un punct si se distribuie uniform peste tot.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 10 ani
   
mariy22
Membru nou

Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 5
Cea mai bune metoda de strecurare a granelor este cu hidropresa

pus acum 5 ani
   
Amedeo
50%

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 273
Vorba lu` Moromete: „Pe ce te bazezi?” cīnd afirmi că e cea mai bună? Că e tot o presare, numa` că de cel puțin 10-15 ori mai scumpă decīt una īntr-un teasc manual.

pus acum 5 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

mariy22 a scris:

Cea mai bune metoda de strecurare a granelor este cu hidropresa





Ai si ceva informatii aici ?
Un dessen ceva ...


 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 ani
   
Amedeo
50%

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 273
Uite aici și desene și filmuleț...

pus acum 5 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374


2000E ... e cam scumpa zic eu    cel putin pt buzunarul meu    face cam cit 60 de sticle bunishoare  sigata pline 

... nu ma bag pe asa ceva  prefer sa am pierderi 

... e acceptabil cu o reteta de 4Lapa/1kg de maltz la o stoarcere lejera in pilnia sita 5kg in 20min ==>==> cam 16-18L la 170-190g zahar/L ...acceptabil zic eu



p.s.
prefer sa investesc intro masina de suc de rosii ... sa vad aia ce da 
(oricum sucul de rosii e garantat ...)
asta:


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 ani
   
Amedeo
50%

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 273
Scumpă rău, nu „cam”, și inutilă ținīnd cont că īncărcarea sau descărcarea sunt ca la un teasc manual, deci nu cīștigi nici măcar timp cu operațiunile astea. Iar stoarcerea propriuzisă, chiar presupunīnd că-i mai eficientă și un pic mai rapidă, nu justifică investiția. La care se adaugă și complicațiile cu membrana de cauciuc și apa și evacuarea ei...
E doar un bun exemplu de lucru verificat, simplu și eficient, care-i complicat inutil de „tehnologie avansat㔠pentru a scoate niște bani din buzunarul fraierilor.
Un mic producător care face 200-250 de litri de vin, cidru sau alcool, va prefera oricīnd un teasc manual de 100-150 de euro, care adaugă doar 1-2 lei la prețul de producție/litru și se amortizează īntr-un an sau doi, iar ăia mai mari au alte scule mai productive.


pus acum 5 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374


... asa ca ... ramanem la rosii ==. poate o punem de un bulion !

 

p.s.
am inteles ca merge bine cu tarie    vodca in special

p.s.2.
vinul meu = hydromel diluat - ca a avut cam 10-11 grade ... s-a comportat bine la distilat ... a dat bine un galon de 30-35% ... fatza de bere care a dat cam la 22-25%
... si gustul pare ok ... inca nu am lamurit ... ca asta nu mai preseaza ==> acum nu mai face floare

... vinul pare prima optiune     


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 ani
   
Amedeo
50%

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 273
Da` cu thumperu` n-ai mai făcut teste, ai uitat de el?

pus acum 5 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

Amedeo a scris:

Da` cu thumperu` n-ai mai făcut teste, ai uitat de el?





nu am uitat ... dar cind pleci de la 14-15L ... si colectezi direct un gallon 4L la prima distilare cu cozile incluse ...  nu mai e nevoie 

DUPA lupte seculare care au durat citiva ani ... am ajuns toti la concluzia ca ... Cu e BUN
... NECESAR CHIAR   
... prin urmare am facut niste guguloaie de Cu care sunt un fel de umplutura pt coloana mea de 15in = 350cm
... si guguloaiele astea vad ca comprima f.f. bine distilatul= efectul de packing.  

... in plus ... cind faci pe electric ...si singura grija e sa apesi inca o data pe buton dupa 99min ... nu se merita sa-ti bati capul cu altele ...

Imi place thumperul - si idea de thumper    dar la 14L ... nu stiu daca merita 
... urmatoarea tura de bere ... va fi mai slaba =sub 8% si acolo o sa pun thumperul 
... ... cind l-am facut era vorba de cazanul de 32L ... asta a cazut ca e pe gaz ... si nu am loc momentan = trebuie o aerisire etc.
(cred ca ce am facut e prea aromat ... trebuie sa fac ceva mai diluat ... sa ajustez ...)
... as fi fost curios sa vad ce facea SINE ... cu glenmorangie-ul lui

La lamurit ... nu stiu daca sa il pun ?
Tu ce zici Amedeo ?

Fara a fost la fix ... din 14L de bere ... un gallon de OTCA intre 22-24%
Din 3 galoane de otca ... un gallon de 60% plus capete si cozi ...
... imi da bine la sticlele mele ... fara alte masuratori     
(de fapt merg dupa foaia de calcul -in xcel...)


 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 ani
   
Amedeo
50%

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 273
Dacă zici că-i mult prea aromat fă o probă cu o șarjă de otcă diluată la 12* și cu apă chioară īn thumper.
La căzănelul tău de 14 litri s-ar putea să n-ai probleme cu thumperu` care-i mic, ai putea pune īn el fro 750ml, poate chiar 1 litru de apă, n-ar trebui să refuleze, nu cred că ar aduna mai mult de juma` de litru pīnă să īnceapă să fiarbă și el.


pus acum 5 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

Amedeo a scris:

Dacă zici că-i mult prea aromat fă o probă cu o șarjă de otcă diluată la 12* și cu apă chioară īn thumper.
La căzănelul tău de 14 litri s-ar putea să n-ai probleme cu thumperu` care-i mic, ai putea pune īn el fro 750ml, poate chiar 1 litru de apă, n-ar trebui să refuleze, nu cred că ar aduna mai mult de juma` de litru pīnă să īnceapă să fiarbă și el.




Ideea era ... merita pus BULBUCUL la lamurit ?
La ce ajuta ??
... ca oricum sunt la +60% cu ce colectez eu ... ca inima = cal.1

... inafara ca % va creste ... si poate ca va merge mai incet - si acum merge f.f. incet pt lamurit colectez 4L cam in 4-5 ore ... la prima fierbere iau tot in 4H

NU vreau sa scap de arome ... pe mine nu ma deranjeaza ... pe altii treaba lor => sa isi ia vodca !

 

p.s.
eu vad util BULBUCUL  daca pleci de la o bere slaba ... 6-8% ... si sa lucrezi cu cantitati mari
... ALTFEL ==>PREFER A DOUA FIERBERE=RAFINARE


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 ani
   
Amedeo
50%

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 273
Caberlot, adică tu ziceai, citez: „(cred ca ce am facut e PREA aromat ... TREBUIE sa fac ceva mai diluat ... SA AJUSTEZ ...)”.

La care io am răspuns: „Dacă zici că-i MULT PREA aromat FĂ O PROBĂ cu o șarjă de otcă diluată la bla bla bla...”, soluție dată īn ideea că poate, la lămurit, rezultatul după trecerea prin thumperu` cu apă ar fi fost ceva mai puțin aromat, că neutru sigur nu ieșea.

Dacă pui alcoolul pe bețe, nu așchii/solzi gen rumeguș, să le arzi cu flacăra oleacă mai bine și poate stratu` ăla carbonizat de 3-4mm, īn timp, va mai trage ceva din excesu` de arome. Că mai mult ca sigur că atunci cīnd o să diluezi de la +60 la 40 aromele se vor simți mai tare.


pus acum 5 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374


Amedeo dragule ...

... aromade maltz+ aromatele cafea - fum -caramel e cam tare - mai bine zis clara      ... parca ai luat o gura de cafea - mai slaba ce e drept
... nu ash putea zice ca ... deranjeaza    ,,, doar ca ash fi preferat sa fie mai usoara = sa trebuiasca sa ghicesti ce e   
... dar asta nu e chiar bai mare ... imi place cafeaua ...

ASCHIILE ... sunt deja arse si pregatite pt vin = asa le cumpar

... poate ca ... mai incolo le trag si o arsura => am vazut ca la burboane da bine asta = o aschie arsa bine --- prefer fumul ala de stejar decit cel de maltz afumat-asta cred ca vine de la turba  

,,, acum ... pt la toamna ma gindesc la ... un grain maltz de/pt o diluare  eventuala de single maltz-uri ... sau o tura e faina ?

... in rest ce pot sa zic ... secara pare cel mai interesanta ... ca si aroma ... si chiar ca si gust ... dar parca e mai arzatoare pe git ... si a fost cea mai slaba pe la 56-57%

... apropoo ... chiar si capetele+cozile redistilate cu separare mai generoasa de frunte==>> sunt ok ... interesante  ... urmeaza sa le mai trag inca o data    si apoi vedem    

... inca nu m-am gindit ... daca sa le bag catre un GIN    ca vine vara si a iesit tare bun acum 3-5 ani 
... poate ca amestec cozile de la coniac cu cele de la visiki  ... si sa bag un gin ???

Ce parere ai ?
... la operatia asta ash putea folosii si bulbucul      sa pun aromele in el ...

NU STIU DACA AM ZIS ... dar eu separ frunte si la prima si la a doua si la a treia ... si de fiecare data ... ca 50-100mL nu conteaza    ... si pot zice ca mirosul ala il gasesc tot timpul la inceput ... e drept ca e tot mai scurt   




_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 ani
   
Amedeo
50%

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 273
Īncearcă și vezi ce-o ieși, că rău n-o fi, și pe urmă te hotărăști ce faci, dacă pui īn el bălării de gin sau nu. Mi-e greu să-mi dau cu părerea, grīul nu dă arome prea puternice și nici n-am adunat vreodată capete și cozi ca să le redistil separat, io le pun la distilat peste șarja următoare de bere. Și nici gin n-am făcut, poate reușesc totuși anu` ăsta!, ca să știu cīt de mult ar conta la preparare un alcool cu urme de arome.

pus acum 5 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
 
Amedeo ...

Cristos a inviat !

... ai umblat la beci ?
... desfacut vechiturile ?

Hai noroc si multa sanatate  pt tine si pt toti care se mai uita pe aici 




p.s.

... o sa bag de un gin ... din PCR ... picioare capete si resturi =adica capete si cozi

... sa nu uit DACA bagi de un GIN pastirnacul da bine la aroma  am baut de cumparat ... si am facut si am baut    pot confirma


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 ani
   
mariy22
Membru nou

Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 5
Cristos a inviat ! Am practicat toate metodele descrise pe forum,inclusiv centrifuga la turatie de 1400T/min.Ca timp de stoarcere si randament nu exista termeni de comparatie.Folosesc hidropresa de 2 ani.Nici un fel de problema cu membrana.In afara de pret totul este la superlativ.

pus acum 5 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

mariy22 a scris:

Cristos a inviat ! Am practicat toate metodele descrise pe forum,inclusiv centrifuga la turatie de 1400T/min.Ca timp de stoarcere si randament nu exista termeni de comparatie.Folosesc hidropresa de 2 ani.Nici un fel de problema cu membrana.In afara de pret totul este la superlativ.


Adevarat a inviat !

... se poate sa fie cea mai eficienta metoda ==> cred ca e si cea mai scumpa 

TREBUIE sa faci ceva mai mult decit ... ce se face prin garaj    si mai mult de curiozitate    nu neaparat de sete   


Cam la ce volume o folosesti ?
... poate ca ... eu nu realizez ca treaba e rentabila ???




p.s.
... poate ca un lamborghinii e si mai bun ... dar nu ne permitem !


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 ani
   
mariy22
Membru nou

Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 5
Raportandu-ne la metodele descrise pe forum,pot sa raspund printr-o intrebare.Prin ce metoda storc 600 litri in 2 ore,cu efort minim?(600 litri o ,,sarja" cu presa de 40 litri).

pus acum 5 ani
   
Amedeo
50%

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 273
Mda, dacă poți face 15 stoarceri īn 2 ore, ba chiar și 3 de-ar fi!, adică cīte una la 8-10 min.: 2 min. īncărcarea, 4-5 stoarcerea și 2 descărcarea, ar fi un randament bun la cantități d-astea, eventual ar fi și rentabil dacă ai de făcut mai multe șarje d-astea.
Da` cum la mine șarjele īs de 60 de litri/zi, nu de 600, nu-i justificată baritai investiția ca să fac 2 stoarceri īn 20 de min., una inițială și una de spălare, le fac liniștit īn aprox. 2 ore, că nu mă grăbește nimeni.
Iar cīnd fac vinul, de regulă cam din fro 300kg de struguri, nu cred că am făcut mai mult de 6-7 stoarceri, să zic c-o fi durat poate fro 3-4 ore.


pus acum 5 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

mariy22 a scris:

Raportandu-ne la metodele descrise pe forum,pot sa raspund printr-o intrebare.Prin ce metoda storc 600 litri in 2 ore,cu efort minim?(600 litri o ,,sarja" cu presa de 40 litri).




Pai la volumul si la viteza asta ...doar o presa cu shnec=melc poate concura  ... si in plus asta e mult mai fiabila  nu trebuie sa schimbi perna de aer  si reglezi stoarcerea cum vrei ...

DAR aici suntem pe tarim industrial        . nu in garjjj

Am vazut o presa de struguri cu shnec ... si in 10-15 min a stors 100kg de struguri fara probleme

 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 ani
   
mariy22
Membru nou

Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 5
Ce pret are o asemenea presa(500 kg/ora)?Plus multe alte conditii de indeplinit(materie prima fara corpuri straine si impuritati).

pus acum 5 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

mariy22 a scris:

Ce pret are o asemenea presa(500 kg/ora)?Plus multe alte conditii de indeplinit(materie prima fara corpuri straine si impuritati).



 

... pai cauta si tu ... ca noi nu vindem    si nici nu promovam prese continuue 
... oricum ... vorbim de asta  100kg/H de ex





_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 ani
   
mariy22
Membru nou

Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 5
Intr-o postare ai expus un pret si tot tu vorbesti de promovare.Eu am deschis aceasta discutie in scop constructiv(o alta metoda de stoarcere,dpmdv consider cea mai buna din cele descrise anterior pe forum).M-am inspirat din schita unei asemenea prese si am modificat un teasc.Am cumparat doar membrana,am apelet la un strungar, restul pieselor se gasesc (dedeman).

pus acum 5 ani
   
Amedeo
50%

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 273
Dacă īn continuarea afirmației tale inițiale cum că cea mai eficientă e hidropresa, iar topicul fiind īn secțiunea Handmade, ne-ai fi spus și că ai reușit și ți-ai făcut una singur, la 25, 30 sau 50% din preț, și ne-ai fi dat și amănunte, atunci unii din cei ce bīntuie p-aci poate ar fi fost interesați și-ar fi dus discuția pe un drum constructiv. Da` așa... n-am făcut decīt să pierdem toți timpul degeaba.

pus acum 5 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
 

... pai ... cred ca e ... secret de productie nu ?

... ... pt ca la cantitatile astea ... la ritmul asta ... vorbim de productie !

Sa faci Marfa Buna , sa se bucure oamenii !


 

p.s.
... si ... nu uita ca presa cu melc ... e continua !!!

p.s.2
... Amedeo ... am pus thumperul ... sa vad cum merge


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 ani
   
Amedeux
40%

Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 157
M-ar tenta ca la primăvară să īncerc așa ceva īn loc de teasc.
Vedeți că are și un clip de prezentare, dar e pentru mașina nr. 5, care mi se pare destul de convenabilă ca mărime, ar fi de presupus că cea din link, nr. 12 să fie ceva mai mare.
Sita are găuri de 1,5mm, dar se pare că se găsesc și site cu găuri de 1,1 sau 2mm.

Ca randament nu cred c-aș avea probleme, io plămădesc șarje de 30kg de grīu, ar īnsemna cam 120 de litri/kg o șarjă.
Iar tărīțele stoarse rezultate la prima trecere prin mașină ar cădea īntr-un vas cu ceva apă caldă, pentru „clătire” și extragerea resturilor de zaharuri rămase, urmīnd să intre imediat la o a doua stoarcere.

Poate așa reușesc să fac două plămezi pe zi, o stoarcere dublă cu teascul īmi ia cam 3 ore, aproape 4.
Și cum tărīțele și embrionii de grīu īs cam la fel cu cojile și semințele de roții, zic c-ar merita īncercat.
Vedem, poate iau una nr.5 manuală, e doar vreo 500 de lei, și-o adaptez la un motor.


pus acum 2 ani
   
licap
30%

Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 133
Amedeo, zic și eu : oare nu ar fi mai simplu să faci un amestecător pentru cazanul tău ? Cred că se poate face și dintr-un ștergător de parbriz de 24v . Sau crezi că schimbă gustul distilatului ?
Nu ar fi mai simplu ?


pus acum 2 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
Amedeo

... zic si eu ca si restul ... faci si rosii=bulion ?

Ar fi o optiune interesanta ... te pui bine cu babele ... si uite asa faci rost de pastarnac    si iese ginul BUN 

... altfel ... ar fi bine daca ai avea posibilitatea sa incerci masina aia   




_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 2 ani
   
Amedeux
40%

Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 157
Și fermentarea și distilarea cu tărīțe clar schimbă gustul distilatului, după mine īn rău, am testat.
Poate unora le place un gust mai puternic, mie nu. Și ține cont că fac numai din grīu, care oricum dă cel mai slab gust de cereale īn distilat.
Dacă aș folosi o coloană sigur n-ar conta, dar așa am ales, consider io, varianta cea mai comodă și optimă pentru obținerea unui distilat pe gustu` meu.
Și consider că sunt mai multe avantaje la metoda mea. Fermentare mai rapidă, īn vase cu cel puțin 30% mai mici ca volum, fără risc mare de infectare și distilare mai rapidă, fără risc de prindere/afumare.
Că una e să arzi gaz ca să distilezi 120 de litri de plămadă cu tărīțe și alta 80 limpede cu același rezultat final.


pus acum 2 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
15 milioane jumate... si eu am investiti o gramada si stiu cum e sa-ti doresti sa mearga lucrurile mai rapid, mai comod si mai eficient. Dar daca tu stii ca iti scoti parleala, atunci este o afacere buna. Numai sa functioneze conform asteptarilor si aici e cam dificil cu perioada de proba. Bine ca macar legislatia ne permite sa returnam in 14 zile produse cumparate de pe internet fara sa fie nevoie de niciun motiv sau justificare. Eu am returnat un laptop acum 2 ani fix inainte sa expire perioada si mi-am recuperat toti banii. A facut vocalize la telefon si cand i-am zis  de OUG 34/2014 n-a mai comentat nimic. La cateva zile de la returnare aveam banii inapoi pe card.

In SUA, practica asta e mult mai veche. Acolo poti folosi un produs o luna, il returnezi fara sa explici nimic si primesti banii inapoi, toti. Depinde si de politica magazinului. Mie nu-mi place sa abuzez de chestiile astea dar uneori e nevoie sa mai fim protejati si noi, cumparatorii.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 2 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la