Colectia de poze bauturi.3xforum.ro
Total 1217 poze.

InapoiInainte

 
la noi nu prea se gasesc bureti de vase din cupru, nici din inox pur nu gasesti usor. dar peLa noi nu prea se gasesc bureti de vase din cupru, nici din inox pur nu gasesti usor. Dar pe Aliexpress a aparut de ceva timp genul asta de "plasa" din cupru, special pentru coloane. Ar fi interesant un test comparativ intre SPP si plasa asta de cupru. Eu am SPP facute cado de Sine si inca un coleg de forum (saru-mana inca o data :D ) dar spre rusinea mea nu am apucat sa le folosesc :(
07.11.202057.5KB
bunn ... dai bataie cu lamuritul  :wink2: 

...  si mare atentie la separat fractiile  ;)  
... cuBUNN ... dai bataie cu lamuritul :wink2: ... si mare atentie la separat fractiile ;) ... cu borcane numerotate e cel mai simplu :nod: si peste 2-3 zile la degustare =cind aduci tot la 35-40% (e vorba de probele din pahare) decizi ce amesteci si ce nu :nod: :nod: :hi: :hi: ziua a 7-a : Dezastru : am facut un foc de tabara (asa i-au spus baietii mei ,unul de 3 si unul de 7 ani ,mani-sa ) cu un cazan de 1500 ron si 28 l tuica de sfecla de 40 grade .noroc ca nu a batut vant . focul a avut cel putin 6 m inaltime si ardea la aproximativ 6 m de casa dar a durat numai 2-3 minute. .na , nu va suparati ca nu am imortalizat momentul :nebun: ,am intepenit de spaima . acum sa va spun exact ce conditii am indeplinit pentru asa o minunatie in ajun de sarbatori . dimineata inainte de a pune rachiul brut rezultat din cele ce am scris mai sus , am facut o fiertura de tescovina . cine a mai urmarit postarile mele stie ca am avut niste boasca rezultata de la stoarcerea vinului .boasca nu a fermentat corect si la final era otetita . am stors din nou mustul din ea si zeama rezultata am avut-o pentru a face cateva experiente .materialul gros ,boasca am amestecat-o cu otet si apa si am facut prima fiertura de curatare a cazanului . in fine dupa ce m-am mai jucat cu mustul asta ,ieri l-am pus la fiert dimineata ,am zis eu sa fie cazanul cald sa se incalzeasca baia de ulei pentru a doua distilare a tuicii de sfecla mult asteptata . fiertura a decurs bine ,m-am bucurat ca am reusit sa scot vreo 6l rachiu brut la 30 de grade din 50 l must .dupa ce a fost gata treaba , am spalat cazanul bine si am dat drumul rachiului brut . cum am mai spus ,au fost 28 l alcool la 41 grade media ,masurata in cazan cand temperatura lichidului avea 22 grade .am ratat momentul de 20 grade pentru ca temperatura lichidului a crescut de la 16-17 grade la 22 intr-un minut . nu am mai pus in cazan apa deloc . cazanul are 80 l asa ca va dati seama ca lichidul a ajuns sub jumatatea cazanului .uleiul din baie era cam cu doua palme (ce ' palma' nu e unitate de masura ? ) mai sus .am pus capacul l-am lipit cu faina ,am mai pus pe foc . focul nu a fost foarte tare ( la trei zile de focarit zic ca era un foc mediu spre tare ) stiind ca trebuie lasata treaba incet ,dar na , nu ma pricep . mai mult pe capacul cazanului aveam (acum e scrum) un termometru montat care indica vreo 40 grade inauntru ceeia ce insemna pentru mine ca trebuia sa mai fac foc pana la 90 grade la cat a trebuit pana acum la 5 fierturi . dar da , in cazan nu mai aveam borhot ci tuica si aceasta fierbe la temperatura mai scazuta ,nu ? temperatura a crescut de la 40 la 70 de grade in 20 min , timp in care pregateam pahare 100 ml numerotate pentru frunte . pe la 75 grade pe termometrul respectiv (termometrul era decalibrat ,comparat cu unul cu mercur arata cu 7-8 grade mai putin, dar era un indicator bun macar sa vad ca ,creste sau scade temperatura) a inceput activitatea. au venit cateva rateuri si cate un pic ,pic a inceput sa curga in jeturi scurte . primul pahar de frunte l-am tinut in mana ca sa pot recupera lichidul ,apoi de la a doua jumatate la paharul al doilea s-a stabilizat jetul . am recoltat si al doilea pahar de 100 ml ,iar cand l-am recoltat si pe al treilea , poc , a sarit capacul cazanului in sus 20 cm . eu am ramas teapan cu paharul in mana . treaba s-a petrecut relativ repede .din cazan a iesit spuma sau aburi sau stiu eu ce si a ajuns in baia de ulei care nu este inchisa etans .uleiul s-a umflat instantaneu si a dat pe afara . s-a aprins instantaneu cu flacara pana la 6 m ,nu exagerez .in baia respectiva erau cam 20 l ulei industrial ars . primul impuls a fost sa sting cu furtunul de apa insa stiti ca nu e bine ,se aprinde mai tare . l-am lasat sa se stinga singur si m-am rugat sa nu i-a foc casa . parea un dezastru ,insa dupa ce am evaluat pagubele nu a fost chiar rau :nebun: . capacul suspendat in teava de legatura a stat in foc ca pestele pe bat la frigare si sau dezlipit de pe el tevile de iesire si teava in care era termometrul . termometrul a ars bine . un butoi in apropierea cazanului s-a incretit bine dar nu curge :D . in tuica a ajuns ulei . am tras-o de sub ulei cand s-a mai racit un pic , interesant nu are gust insa e galbena acum ,maturata , cine stie ce am mai inventat :zzz: ? am recuperat cam 25 l lichid care mai are 27 grade . va spun craciunul nu e compromis ! :hi: , viata merge inainte ;) , ma rog daca dupa ce bem tuica nu facem ciroza va merge , daca facem ciroza va merge mai putin . mai dau cateva detalii pentru a putea face o analiza : teava de legatura a cazanului a fost de 18" ,iat serpentina de 14" ,insa dupa ce sa dezlipit teava de iesire din cazan , care era de 20 " am vazut ca ,gaura din capac avea cam 12" . teava de legatura a fost prinsa la intrarea in capac si in racitor cu racord olandez . aseara am modificat iesirea capacului cu teava de 28" ,apoi teava de legatura de 28" redusa pe la vreo 80 cm la 18" , merge inca 80 cm pana la serpentina si intra intr-o serpentina de 18" care am facut-o tot aseara . acum mufarea dintre capac si cazan o fac teava in teava , urmand pe viitor sa studiez problema cu palnia de apa . acum cu aceste detalii rog expres moderatorii sa faca o ancheta si sa-mi spuna CE AM GRESIT ? care au fost cauzele care au dus la producerea dezastrului ,pentru ca lasand gluma la o parte m-am speriat grozav ,era sa dau foc la casa si acum sunt suspect de diabet ca nu stiu unde am gresit . nu ma supar ca ma certati , numai sa invat cum sa fac foc de tabara doar cand doresc eu . multumesc!
20.12.201355.6KB
iar am pus poza :rotfl: thumper 2 in 1Iar am pus poza greșită... :rotfl:
01.11.201735.1KB
s,c romcarbon sa buzau  nr tel 0727777789 ,sau in alta parte are si inele ceramice si carbune la .las,c romcarbon sa buzau nr tel 0727777789 ,sau in alta parte are si inele ceramice si carbune 0730087133. la .la buzau e mai greu cu cantitati mici dar daca va uniti mai multi ok .la al doilea nr are preturi care mi-au parut cam nesimtite ca filtru am unul de apa care ai schimb carbunele
02.02.201526.9KB

 
si mai jos ... cum zice ca se fac separarile la ... distilarea vinului pt coniac ... :nod: 


 :hi:si mai jos ... cum zice cartea-verde ca se fac separarile la ... distilarea vinului pt coniac ... :nod: :hi:
04.04.201268.2KB
azi am plamadit 20 kg de mălai in noua oala. am umezit cei 20 de kg de mălai in 20 deAzi am plamadit 20 kg de mălai in noua oala. Am umezit cei 20 de kg de mălai in 20 de litri de apa iar restul de 50 de litri de apa i-am pus la fiert în frumoasa oala. A durat 70 de minute pana a ajuns la fierbere, deci după calcule, puterea ochiurilor ar fi de 4250 W, mai mare decat cu oala de 50 smaltuita (3400W). Motivul principal cred ca e diametrul mai mare cu 5 cm care acoperă mai bine flăcările. Poate ca cu oala de 60 diametrul as fi avut randament si mai bun dar nu mai încăpea pe usa de la baie cand aveam nevoie sa o duc s-o spal. Am pus doua tipuri de drojdie, Marinica + panificatie. Rapid, a început o fermentație foarte energica. Sper ca în 3-4 zile sa fie gata. Între timp o sa ma ocup și de capac sa-i fac îmbinarea cu teava care merge spre thumper si extensia la coloana. Astazi a venit și mufa de la Romstal si mâine ma apuc de lucru. Abia aștept momentul adevărului, daca 30 de cm in plus de umplutura ma ajuta sa câștig 1-2 % in plus la concentratie sau sa pot menține un procent la fel de ridicat folosind mai puțin reflux, astfel câștigând timp si economie.
12.03.202141.2KB
arata mai putin pentru ca m-am miscat eu greu cu camera foto.  :razz: 

am lasat la plapuma fix oTermometrul arata mai putin pentru ca m-am miscat eu greu cu camera foto. :razz: Am lasat la plapuma fix o ora. Nu mai are apa deloc. Temperatura era de 89°C.
30.04.201226.4KB
am reusit si eu, in cele din urma, sa ma apuc de prima distilare. capacul l-am prins cu un sistem deAm reusit si eu, in cele din urma, sa ma apuc de prima distilare. Capacul l-am prins cu un sistem de cabluri care nu arata prea estetic dar este functional. Cred ca as putea sa fac si oala sub presiune cu sistemul asta. :)
10.03.201227.7KB

 
a sedimentat bine dar nu s-a limpezit foarte bine. 
cidrul meu nu este fermentat pe boasca, dar dacaA sedimentat bine dar nu s-a limpezit foarte bine. Cidrul meu nu este fermentat pe boasca, dar daca tot am vorbit pe aici despre el, m-am gandit ca pot posta in continuare... :)
07.11.201221.8KB
:hi: 

uitate pe aici … 
gaz 260w … inductie 135w 
… …  nu scrie prin ceva de genul w echivalent gaz:hi: uitate pe aici … gaz 260W … inductie 135W … … nu scrie prin specificatie ceva de genul W echivalent gaz ? … ca la puterea la boxe … unde sunt 2 tipuri de W … Constat ca la mine cam bat datele … -adica 1L de la 20C la 98C consuma 135W … --pai la 10L da 1350W … ---si plita mea e de 1100-1200 nu mai stiu … ---- dar inca 4L mai cer 30 min ===>> si ajungem la 90 min
07.02.202166.2KB
lasă o adresa de email. iți trimit când ajung acasă cu carbon activLasă o adresa de email. Iți trimit când ajung acasă
08.05.202289KB
a venit si mufa de 54mm. asa cum ma asteptam, are o adancitura mica fix la jumate, data parca cuA venit si mufa de 54mm. Asa cum ma asteptam, are o adancitura mica fix la jumate, data parca cu punctator, cu rol de prag. Nu trece coloana de acel prag. Ar fi fost mai bine daca era mai spre capat acel prag dar acum e bine si asa. Sper sa aiba stabilitate. Am pregatit si cercuri din teava de 6 mm. Teava tot asa, umpluta cu apa, indoita si stransa foarte bine la capete, merge incolacita usor fara sa se turteasca. Dupa ce am incolacit-o in jurul tevii de 54, am obtinut o spirala din teava de 6mm. Am scos-o si am bagat mufa fortat in spirala (mufa fiind putin mai larga de 54mm). Am taiat cu bomfaierul pe lungimea spiralei si am obtinut 8 cercuri care se potrivesc perfect peste mufa.
04.09.202025.5KB

 
cam asta ar fi pozitia cit mai aproape de cazan pentru a nu pierde pe teava (pe care teava probabilCam asta ar fi pozitia thumperului, cit mai aproape de cazan pentru a nu pierde temperatura pe teava (pe care teava probabil o voi izola, ca si pe thumper de altfel) teava de la cazan va fi descendenta, iar cea spre condensator oleaca ascendenta, pentru ceva reflux.
28.09.201520.4KB
drojdiile comune, de tipul ale optim la cuprinse între 15 şi 24 grade celsius. dacă esteDrojdiile comune, de tipul ale fermentează optim la temperaturi cuprinse între 15 şi 24 grade Celsius. Dacă este prea frig fermentaţia se opreşte iar dacă este prea cald drojdia este stresată şi începe să producă diverse substanţe nedorite. Din cauză că am auzit foarte multe întâmplări cu vinuri şi plămade sistate din fermentaţie din motive de temperatură scăzută în timpul toamnei târzii sau iernii vreau să vă arăt nişte soluţii simple pe care le-am aplicat. Cu un bec de 40W am încălzit 100 litri plămadă cu vreo 10 grade Celsius. Becul este pus între cele 3 recipiente şi acoperit totul cu pături călduroase şi/sau material termoizolant. Dintre materialele termoizolante, cel mai ieftin este cartonul de la ambalajele de electrocasnice. Ar mai fi polistirenul, neoprenul/izoprenul şi puful acela din care sunt confecţionaţi sacii de dormit.
27.01.201239.1KB
vreau sa vina un cerc sub capac si doua cercuri deasupra capacului pentru extra sa nu se rupaVreau sa vina un cerc sub capac si doua cercuri deasupra capacului pentru extra rezistenta. Sa nu se rupa lipitura de staniu sub greutatea coloanei.
04.09.202020.5KB
am reusit, in cele din urma, :) sa produc in serie umplutura spp.
sunt facute din sarma de inox 304Am reusit, in cele din urma, :) sa produc in serie umplutura SPP. Sunt facute din sarma de inox 304 de 0.4mm. Au 4 mm diametru si 6 mm lungime. Asta ar fi raportul cel mai bun pentru o coloana de 50 mm diametru.
17.05.201458.5KB

 
asta-i dilema distilatorAsta-i
14.01.201511.2KB
am facut teava de legatura cam lunga la 80 cm. nu ma deranjeaza ca e asa de jos. chiar e perfect caAm facut teava de legatura cam lunga la 80 cm. Thumperul nu ma deranjeaza ca e asa de jos. Chiar e perfect ca sa am suficient spatiu pana la tavan pentru coloana pe care vreau sa o construiesc. Dar nici foarte jos ca sa mai ramana spatiu, poate ii fac o pirostrie si daca e nevoie sa-l incalzesc si pe el cu un reseu de 1500W. Ma apuc de lipiri acum.
26.08.202038.4KB
lichior de sună mai bine?  :rotfl: lichior de fructe de uscateLichior de pliculețe sună mai bine? :rotfl:
14.05.201983.3KB
... ce zaharuri avem in ... solutia apa+maltz 
 de  production and marketing... ce zaharuri avem in ... Solutia apa+maltz :uimit: tot de aici: Whisky Technology, Production and Marketing
13.09.201550.2KB

 
langa cada se vede maltul pregatit pentru vineri dar aia e alta poveste .

ziua a 8-a , s-a facutlanga cada se vede maltul pregatit pentru vineri dar aia e alta poveste . ziua a 8-a , s-a facut din nou luni . cu o seara inainte am tocat o ladita de malt(20kg) cu masina de tocat electrica .a stat mama pana la 23 00 saraca , urmand sa mai toace a doua zi inca una . este mult de tocat dar merge bine .trebuie ales un pic de pietre ca sa nu strice cutitul. graul a fost pus la incoltit tot cu 5 zile inainte , de asta ziceam ca a trebuit intai sa fac un plan de bataie cam ce trebuie facut in fiecare zi si sa programez exact cand voi face zaharificarea . cu maltul pregatit de seara ,m-am apucat de lucru la 07 00 asa incat pe la ora 14 00 eram gata cu cazanele si nu mai pun ca am avut si un vecin cu 2 fierturi de struguri la cazan ,pe care a trebuit sa il ajut . metoda de lucru a fost in principiu la fel ca la prima sarja insa deja m-am descurcat mai bine . diferenta a fost doar ca dupa ce am inmuiat faina de porumb cu 10 l apa calduta si am omogenizat , la fiert am pus numai 20 l de apa , cei 5 l ramasi i-am lasat la urma ca sa pot gestiona mai bine temperatura , adica sa pot raci pana la temperatura optima adaugarii drojdiei . am lichefiat un pic mai graeu in sensul de efort mai mare la invartit . in final la ora 19 00 dupa ce am controlat temperatura tuturor cazanelor si am facut o medie aveau cam 36 grade C . am facut un amestec din maltul ramas pentru glucoamilaza adica 1/4 folosit pentru intreaga reteta la o portie , 1/4 parte am pus-o pentru lichefiere si 2/4 parti pentru zaharificare , deci am amestecat maltul cu apa rece si l-am aduagat , apoi am adaugat si apa rece restanta ,cam 30 de litri . dupa ce am incorporat bine temperatura a coborat pana la 29 de grade . de aici pana la 25 de grade am mai amestecat cam un ceas cu serpentina ,nu va zic cat ma durut spatele de cat am stat ghebos :zzz: . de asta am folosit cazile , pentru a putea face o racire mai buna . am mai lasat cam 2 ore sa se odihneasca si am aduagat starterul din drojdie selectionata . am facut o cruce mare si m-am dus sa ma culc ca eram rupt in doua . a doua zi dimineata cum s-a facut ziua , in pijamale direct in subsol sa vad ce se intampla. fratilor ,munca mi-a fost rasplatita ,fermenta decoctul mai tare ca cel pus in ajun cu drojdie de panificatie .
19.02.201436.7KB
am dat și io gutuia pe aia mică și-am pus peste ea cozile de le aveam. Și amAm dat și io gutuia pe răzătoarea aia mică și-am pus peste ea cozile de le aveam. Și am observat și io că gutuia nu mai avea aproape nici un miros de gutuie și parcă nici chiar gust, a stat într-o cameră unde peste iarnă n-au fost mai mult de 5-6 grade, deci n-a înghețat, dar probabil că timp de 6-7 luni de la cules și pînă acum aromele s-au cam dus...
19.03.201972.9KB
ei zic ca e un kit complet ... 
eu zic  ca sunt am multe piese pe acolo ...  :zzz: 

si nu ma referei zic ca e un kit complet ... EU ZIC ca sunt am multe piese pe acolo ... :zzz: SI NU MA REFER LA EA !!! :limba: :hi:
16.03.201238.7KB
acelasi cazan il am eu si il racesc cu un butoi de 220 l cu un registru din teava de cu de 22si 18mmacelasi cazan il am eu si il racesc cu un butoi de 220 l cu un registru din teava de cu de 22si 18mm cu flux continuu de apa dar ff mic ca debit curge cat un creionsi merge de rupe. de unde esti eu din constanta.la cazanul ala eu am avut si capacul original cu garnitura ci iam sudat un butoi de bere de inox deasupra si merge fara probleme
02.02.201529KB

 
dupa ce le-am miedDupa ce le-am amestecat: - densitate:1.098
19.04.201224.3KB
am terminat a terminat de fermentat in 48 este litri de 60 grade
0,8 litri de 48 grade 
2 litri laAm terminat treaba,drojdia a terminat de fermentat in 48 ore,rezultatul este urmatorul 4 litri de 60 grade 0,8 litri de 48 grade 2 litri la 20 grade de ceva cozi foarte frumos mirositoare de gust nu stiu inca ca eu nu beau niciodata din ce fac atunci ,totul dupa termometru,alcolmetru ,grad de limpezire si miros .
06.07.201957.4KB
plamada are densitatea 1.070 rachiu de orez - varianta fara efort :)Plamada are densitatea 1.070
30.04.201224.7KB
are densitatea 1.004 whisky din malai :)Are densitatea 1.004
01.04.201224.2KB

 
evident ca nu a mers tabelul asa cum voiam eu. il rog pe sam sa editeze si sa stearga carnatul alaEvident ca nu a mers tabelul asa cum voiam eu. Il rog pe Sam sa editeze comentariul si sa stearga carnatul ala si pun aici poza cu tabelul.
08.03.202159.4KB
uite si cidrul meu inainte de tragere. cidru de mere fermentat pe boascaUite si cidrul meu inainte de tragere.
07.11.201217.5KB
un racitor de tipul asta ... e mai usor de facut si costa mai nimic ... ;) 

nu trebuie sa-l faciun racitor de tipul asta ... e mai usor de facut si costa mai nimic ... ;) nu trebuie sa-l faci arc ... la lungimea de care ai tu nevoie ... prea mare deranjul :nod: ;) DOPURILE POT FI SI DIN CAUCIUC ! :hi: :hi:
11.06.201231.8KB
pun poze vreau sa-mi fac un cazanelpun poze
07.03.201530.7KB

 
din pinza de filtru? prima si singura varianta, ca alta nu mai fac! e greu de cusut de mina,Din pinza de filtru? Prima si singura varianta, ca alta nu mai fac! E greu de cusut de mina, cusatura dubla cu ata de nailon... Teava pentru drojdii?! Pai iese prin gaurele... Io ramin tot la sedila din perdea, aia lunga de fr-un metru si ceva, merge lux. Si am si-o tehnica speciala de stors, dupa ce pun plamada in ea si se scurge de buna voie:D incep de jos si string punind o mina peste alta pina ajung aproape sus, ridicind prin stringere si parte din taritele aflate acolo. Porm las sa vina totul jos. Cu 2-3 manevre d-astea vin de hac iute la 10-12kg de gros de plamada. Asta e sedila.
16.10.201521.9KB
pardon, asta e mai bună. thumper 2 in 1Pardon, asta e mai bună.
29.10.201736.4KB
parca a facut studiu de caz :rusine: poze amuzanteParca a facut studiu de caz :rusine:
28.02.201233.4KB
avea 210 gr/l de zahar la inceput de noiembrie, din cauza asta l-am si mine, in sud vest, pe clisuraAvea 210 gr/l de zahar la inceput de noiembrie, din cauza asta l-am si cumparat. La mine, in sud vest, pe Clisura Dunarii, se coace in septembrie, undeva in perioda 5-15, depinde de conditiile meteo. 2011 a fost un an mai special, seceta totala in intervalul 20 august - 20 noiembrie; astfel ca strugurii au rezistat foarte mult pe coarda, fara atacuri de mucegai si cu acumulari mari de zahar. Nu am auzit inca de vreo clona de M.H. care sa se coaca in august.
14.06.201221.1KB

 
tehnologia de producere a coniacului ... dupa cartea verde vinars (coniac) ... sau ce putem facetehnologia de producere a coniacului ... DUPA CARTEA VERDE
30.03.201239.6KB
nu e galbena. camera foto nu este dintre cele mai  :( 
uite o poza fara blitz, e mai aproape deNu e galbena. Camera foto nu este dintre cele mai performante... :( Uite o poza fara blitz, e mai aproape de adevar.
30.04.201241.1KB
de o saptamana nu mai da nici un semn de masurat densitatea care este de 0.94. miedDe o saptamana nu mai da nici un semn de fermentare. Am masurat densitatea care este de 0.94.
13.05.201226.9KB
:hi:  :hi: 

steaua sus rasare 
ca o taina mare ... :razz: 

toate cele bune si multa sanatate:hi: :hi: Steaua sus rasare Ca o taina mare ... :razz: Toate cele bune si multa sanatate pentru cei ce s-au perindat pe forumul asta si pentru cei ce inca nu au ajuns aici !!! :razz: :razz: :razz: ... o sa beau un pahar in plus pentru voi toti ;) ca poate rupeti linistea asta :nod: si pentru ca Marfa asta e BUUNNNAAA !!! :rotfl: :hi: :hi: :hi:
24.12.201529.7KB
InapoiInainte



web site counter free counters