Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
angelika29
Femeie
19 ani
Arges
cauta Barbat
19 - 80 ani
Bauturi / Cocktailuri alcoolice / Lichior de fructe de pădure uscate Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
Amedeo
50%

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 273
Acu` fro 2-3 săptămīni m-a lovit vrednicia și-am făcut curat īn dulapu` cu mirodenii , ocazie cu care-am găsit două cutii aproape pline cu pliculețe cu fructe de pădure, d-alea de le faci ceai cīnd ești răcit. Și cum io parcă n-am mai fost răcit de cel puțin fro 2 ani, aveau ceva vreme de cīnd zăceau p-acolo, că una cică expirase īn decembrie anu` trecut, iar cealaltă expira anu` ăsta īn luna a 8-a...
Adică erau īncă bune. Și cum nici n-am de gīnd să răcesc pīnă-n august, am zis că decīt să le arunc mai bine să le folosesc pe amīndouă la ceva util.

Așa că m-am apucat de-am rupt pliculețele, că cine știe din ce-or fi și cu ce-or fi lipite, nu c-ar mai conta prea mult, da` așa... de-o lipsă de preocupare și-am pus conținutu` a 16 pliculețe d-alea īn 2 litri de alcool de 65* și le-am lăsat la macerat. Iar azi, după 2 săpt. și ceva, am făcut o infuzie cu restu` de 15 pliculețe īn fro 2 litri și ceva, aproape 3, de apă și cīnd s-a răcorit īndeajuns ceaiu` am pus īn el la topit fro 500 și ceva de grame de miere și zeama de la o lămīie mare care zăcea degeaba prin frigider.
După care am amestecat maceratul cu infuzia și-am pus totul īntr-o damigeană de 5 litri să se mai combine și așeze oleacă aromele. Că gustu` și mirosul maceratului erau diferite de cele al infuziei, parcă īn favoarea infuziei ca miros, probă clară că alcoolu` extrage chestii diferite față de ce extrage apa.
Gustul e bun rău tare da` greu de definit clar, că pliculețele, de la producători diferiți fiind ele, conțineau:
- hibiscus și flori de hibiscus 9,7%
- coacăze 20% și coacăze negre 4,9%
- zmeură 10% și zmeură 4,9%
- mere - probabil pădurețe!
- aronia 10% și fructe de aronia
- mure 0,2% și 1,9%
- căpșuni 1,9%
- rădăcini de cicoare

Concluzia... mă declar fan pliculeț, că murată, căpșunată, zmeurată, afinată și vișinată poți face doar o dată pe an, pe cīnd pliculețe d-astea găsești tot anu`!


pus acum 4 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374


Amedeo ...

... ai dreptate ... pt culori cel putin ... din plicuri de ceai => un rosu frumos

Eu am facut 3 ceaiuri ... coacaze negre , soc negru si hibiscus
=> hibiscus mi-a parut ca da cel mai frumos rosu - si parca mai clar 

... sii da ... se pare ca infuzia= apa scoate altceva decit alcoolul => care a face o tinctura

Nu as zice chiar lichior de fructe ... dar e o varianta buna de/pt cocktail

... o poza ceva ?

Sa nu uit ...pt galben ... shofranul e imbatabil !   ... nu ma omor dupa gustul ala -dar e ceva diferit
... si pt ... culoare coniac => ceai de rooibos ... care cica e bun si pe la guta 



 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 4 ani
   
Amedeo
50%

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 273
Lichior de pliculețe sună mai bine? 

lichior fructe uscate lichior sună mai

83.3KB


pus acum 4 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
 

... nu e important cum suna    ... e important cum GUSTA   si daca se mai bucura si ochiul  atunci e OK 


 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 4 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la