Colectia de poze bauturi.3xforum.ro
Total 1217 poze.

InapoiInainte

 
...si aici cum iau eu whisky din porumb...si aici cum iau eu temperatura;) ...empiric!
06.10.201421.4KB
asta este spartura de marmura se gaseste prin magazinele de materiale de la raionul gradina .
nuasta este spartura de marmura se gaseste prin magazinele de materiale de constructii la raionul gradina . nu stiu daca e marmura de ' carara' sau de 'ruschita ' dar cred ca e buna ,nu? dupa ce am mai clatit odata cu apa curata cazanul , am racit un pic uleiul si am dat drumul rachiului brut cam 31 l la 25 grade (am amestecat si 6 litri de rachiu brut de tescovina ), am pus doi pumni de spartura de marmura si am bagat capacul . capacul l-am asigurat cu o coarda elastica prevazuta cu doua carlige la capete .
21.12.201363.6KB
in final am luat unul de 70 cm diametru la 850 lei
cred ca o sa-mi faca fata la 200 saptamana o sa-iIn final am luat unul de 70 cm diametru la 850 lei Cred ca o sa-mi faca fata la 200 litri. Intr-o saptamana o sa-i fac o proba si o sa va anunt daca este ok Amedeo nu prea agreez inoxul si avand in vedere ca am dat o gramada de bani pe cazanul din cupru nu as reveni la ceva improvizat Multumesc oricum de sfat
11.11.201787.1KB
... nu stiu daca ... poteti vedea ceva ... 
... dar copiatorul l-am scos afara ca s-a terminat... nu stiu daca ... poteti vedea ceva ... ... dar copiatorul l-am scos afara ca s-a terminat cerneala---erao imprimanta 3 in 1 ... cu cerneala si se usca ca nu o folosea nimeni ... si mi-am luat o imprimanta alb negru lasser ... ca asta nu se mai usca ! ... si aici ... alcool de zahar ... drojdia Black_label :hi: :hi:
15.12.201236KB

 
parca se distinge culoarea mai bine in lumina... vinars (coniac) ... sau ce putem face cind am ratatParca se distinge culoarea mai bine in lumina...
19.03.201222.8KB
am mai turnat 5 litri de apa peste pulpa si am mai stors odata sa iasa tot. dar nu am amestecatAm mai turnat 5 litri de apa peste pulpa si am mai stors odata sa iasa tot. Dar nu am amestecat turele.
04.11.201235.7KB
asta e instalatia mea,are 17l .
am distilat vin care ara casat si la o tura ies 1 borcan de 60Asta e instalatia mea,are 17l . Am distilat vin care ara casat si la o tura ies 1 borcan de 60 grade,unul de 50 grade ,1 de 40 grade si restul strang pana la 30 grade casa-l trag a 2 oara. Ceva pareri ca sa o imbunatatesc ,ar fi mai indicata o coloana de sticla de tipul Brouwland?
01.02.201843.7KB
salutare  !  :hi:  azi a fost bine  :nod:  . am facut distilarea la zamahoanca bruta care a ramassalutare ! :hi: azi a fost bine :nod: . am facut distilarea la zamahoanca bruta care a ramas dupa 'proba cu foc '. dimineata prima oara am facut o distilare in gol vreo doua ore pentru curatarea cazanului si verificarea etanseitatii lipiturilor si a noii serpentine si teava de legatura . totul a fost ok . in acest timp am cautat pietre de rau albe si arc de fixare a capacului .
21.12.201352.9KB

 
gata, e pe drumul cel bun acum. m-am îngrijorat degeaba cu drojdia de Începe mai greu dar îşiGata, e pe drumul cel bun acum. M-am îngrijorat degeaba cu drojdia de şampanie. Începe mai greu dar îşi face treaba. Oricum sper că asta chiar e ultima dată când o mai folosesc. Am decis să pun drojdie de vin după ce am discutat şi cu SineNomine şi mi-a spus că rachiul meu de orez are gust de drojdie, lucru care l-a remarcat şi soţia lui. Totuşi cu o separaţie din timp a cozilor se reduce considerabil gustul de drojdie, chiar şi cu drojdia de panificaţie.
17.03.201237.5KB
multumesc baieti.
  se poate pune doar primul rand de cartofi intregi iar restul se pot marunti,Multumesc baieti. Se poate pune doar primul rand de cartofi intregi iar restul se pot marunti, pentru a fi mai usor de pisat. Mi-au venit miercuri enzimele. Nu m-am putut abtine si m-am jucat cu jumatate de kg de cartofi. Fluidificarea amidonului am facut-o la 70 gr. - cam jumatate de ora. Zaharificarea am facut-o undeva la 53 gr. - cam o ora. Am folosit aproximativ 0,2 ml din fiecare enzima si spre bucuria mea , chiar functioneaza. Nu mi-a venit sa cred cat de dulce poate deveni plamada. La plamadit am pus cati cartofi atata apa- la ochi. Mi-a iesit zahar cam 140 g/litru, sau , o densitate de 1,063 , cea ce nu-i rau , stiind cat amidon contin cartofii. Asta indica densimetrul:
11.04.201522.5KB
astazi i-am intalnit pe cei de la kothe in carne si oase la indagra. kotheAstazi i-am intalnit pe cei de la Kothe in carne si oase la indagra.
31.10.201237.8KB
pana una-alta am reusit sa trag 
din doua prime distilari de 45 si 42 litri am adunat 42 de litri laPana una-alta am reusit sa trag coniacul... Din doua prime distilari de 45 si 42 litri am adunat 42 de litri la 28% din care am scos 11.4 l de coniac la 70vol. Are un gust si un miros de te da pe spate :D :nebun: dar va intra la butoi si il voi mai vedea peste cativa ani. :hi: sper...!!! :razz:
29.04.201441KB

 
:hi: 
...am facut ceva teste …
1. arzator butan
2. pina la urma am preferat bbq … e mai rapid si mai:hi: ...am facut ceva teste … 1. arzator butan 2. bbq_stejar 3. bbq_artzar … pina la urma am preferat bbq … e mai rapid si mai productiv :nod: … in plus poti sa zici ca mai si controlezi ceva :nebun: … la mine cam 15-20 min intre 200-300C … … si am lasato mai incet cu pielea aia de crocodil :nebun: ==> rezultatele le aflam in citeva luni sau ani :rotfl: :hi: p.s. bbq=gratar pe gaz
09.11.202023.1KB
si racitorul mecanism cu pinioane pentru amestecat plamadaSi racitorul
13.01.201958.9KB
e ce se vede in sticla + 8-9 aschii de 1 cm2 si groase de 3-4 mm ... si dupa 10 zile la camerei ...e ce se vede in sticla + 8-9 aschii de 1 cm2 si groase de 3-4 mm ... si dupa 10 zile la temperatura camerei ... colorare rapida=TEST ... LA GUST ... E CAM GREU SA ADAUGI CEVA IN 10 ZILE LA "DOUA PRUNE" despre SLIVOVITZ ... numai de bine ... dar parca palinca noastra e mai aromata ... chiar daca are 52+ ... :D ... face si MARGELE ASCHIILE SE VAD PE FUNDUL STICLEI ... ... PACAT CA NU SE VEDE TOT PAHARUL CA ERA O POZA SUPER CU STICLA REFLECTATA PE PAHAR ... :razz: TEHNOLOGOIE SLIVOVITZ : se aduna prunele etc. CA LA RACHIUL DE CRACA ... cind sunt gata de fiert .... se scurge zeama si se fierbe o data ... OTCA rezultata se pune peste prunele ramase in butoi ... se lasa 2 saptamani si se redistila cu totul ... lichid +prune (de pe internet reteta) :wink2: poate ca Strava ... ne poate spune mai multe :razz: ... pt. mine acum chestiile aste cu ... prune,meresi pere ... sunt SF-uri acum :rolleyes: dar am strugurii ... si la toamna poate ca o sa incerc ... un coniac din muscat sau altceva aromat ... :razz: o sa-i pun ceva apa ca sa iasa un vin de 9 grade = sa fiu sigur ca fermenteaza tot zaharul din struguri ... mai mult nu pot sa fac :zzz: SAU POATE CA O SA DISTIL TOT ... SA IASA O GRAPA DELUXE ? :hi:
01.03.201240.5KB
plus 1 intalnireaplus 1
16.08.201431.2KB

 
asa s-a limpezit vinul doar intr-o zi ! avea o culoare faina rose de mi-a fost mila sa-l bag laasa s-a limpezit vinul doar intr-o zi ! avea o culoare faina rose de mi-a fost mila sa-l bag la cazan .ce sa-i faci asta e menirea lui :zzz: . pun o poza si cu presa care a facut posibila asa o reteta buna . anul trecut am stors doar must de vin din struguri cu presa clasica , bostina rezultata am indoit-o cu apa cu zahar si am facut tescovina , rachiu de calitatea a 2-a insa anul acesta cu scula achizitionata deja am trecut in divizia nationala . :zzz:
04.10.201557KB
voi adauga niste poze cu noua mea masina de tocat carne de 22, pe care, sper sa o folosesc cu succesVoi adauga niste poze cu Noua mea masina de tocat carne de 22, pe care, sper sa o folosesc cu succes la macinarea maltului umed.... Ansamblul are un motor de 600 W, 1400 rot / min, turatia am redus-o pana la aproximativ 80 rot / min. Am folosit un cap de flex profesional, un pinion mic dintr-un bendix, un pinion intermediar de la o cutie de viteza de dacia si un alt pinion pe care am montat valul de la masina de tocat carne. Toate pinioanele au caseta de rulment.... Produce ceva zgomot, dar nu asa mare cum era reductorul celalalt.... Mai adaug la avantaje faptul ca acest ansamblu este portabil..... :hi:
20.03.201533KB
cilindrul pvc, mai trebuie gaurit, in prezent este doar izolatie o sa folosesc un pfl simplu deja inCilindrul PVC, mai trebuie gaurit, in prezent este doar trasat. Pentru izolatie o sa folosesc un PFL simplu nemelaminat deja in forma de cilindru (a fost ambalaj pentru obiecte fragile) pe care il voi capitona pe interior cu vata minerala caserata cu folie de AL (raman la vata pentru ca mi-a mai ramas un rulou de la izolatia podului). Partea cu folia de AL va fi spre cazan. Voi sigila vata cu banda de aluminiu adeziva - se gaseste la magazinele de bricolaj si nu este scumpa (14-20 lei o rola 50m).
28.10.202123.3KB
azi am distilat niste boasca de struguri, c-asa numesc astia p-aci ce ramine in butoi dupa ce esteAzi am distilat niste boasca de struguri, c-asa numesc astia p-aci ce ramine in butoi dupa ce este tras vinul. Nu de la strugurii mei, ca anu' asta din motive de criza de penurie:D n-am luat struguri. Fu boasca Babei Nica, vecina de peste drum, ma ruga sa-i fac si ei un cazan, ca are doar juma' de butoi de 60... care fu in final un butoi, adica doua cazane.:D Niste ramasite slabe, de la mina a doua de vin cred, peste care probabil ca mai pusese niste zahar. Mde. Am avut ceva de furca cu ea, ca vroia sa pun totu' la gramada, asa ca i-am zis clar ca io simburi, coji si resturi de ciorchini nu bag in cazan. Asa ca m-am apucat si-am separat cu sedila... ca de, si ea ma aprovizioneaza tot anu' cu loboda, marar, leustean si patrunjel.:D Cind a inceput thumperu' sa zornaie s-a speriat si-a a taiat-o :rotfl: ca cica are oleaca de treaba! Da' curiozitatea n-a lasat-o sa termine trebile, dupa fro 15 min. s-a intors. Porm am avut show cu separatu' fractiilor, ca cica cum sa arunc fruntea, ca miroase prea frumos!:rotfl: De-o cinzeaca s-a indurat in final, da' cind a fost vorba de cap n-am avut succes s-o lamuresc ca nu pierde nimic ca-l pun in urmatoru' cazan, cum era sa piarda ea 350ml la 70*!:D si-am am bagat tot la gramada. Daca vazu ea ca merge treaba si iese tuica buna, s-a carat si m-a lasat sa-mi vad de trebi. I-am scos aproape 2,5 litri la 55* si-am oprit io cozile, da' fara cap!:D, ca i-am aratat c-am bagat la inceput in thumper 2 litri de cozi d-ale mele. Si dupa ce-am bagat al doilea cazan pe foc mi-a trecut prin cap sa-ncerc pe tuica ei cu miresme de cap, o chestie de-am citit-o pe HD, aia in care prin punerea alcoolului proaspat intr-un aparat de curatat cu ultrasunete cica s-ar grabi "asezarea" alcoolului si s-ar scapa de oleaca de arome nedorite, obtinind mai repede un gust catifelat. Chestia e ca aparat cu ultrasunete n-am, da' cum in final e vorba de vibratii, zisai ca de proba, asa... pe genunchi!, merge si-un slefuitor!:rotfl: Zis si facut, il luai din camera cu scule, l-am legat cu o coarda elastica d-un scaunel, l-am pornit si-am pus pe el bidonu' cu tuica babei... A trebuit sa tin de bidon c-o lua la vale, ba chiar sa si apas oleaca pentru vibratii mai puternice. Daca apesi prea tare incep sa sara stropi de la suprafata alcoolului, asa ca trebe gasita presiunea optima ca lichidul sa vibreze si sa faca doar bule. Face frumos rau, in centru se aduna margele de alcool si chiar s-ar putea sa dea ceva rezultate, am simtit imediat miros de cap iesind din bidon. Probabil ca agitatia aia face o aerisire profunda si lasa sa plece ceva alcoale mai volatile si care put nasol. Am tinut bidonu' fro 3-4 minute si-am repetat inca de doua ori manevra la interval de juma' de ora sau cam asa ceva. Nu stiu daca ma obisnuisem io cu mirosul, da' parca la final nu se mai simtea asa de tare. Peste fro 3-4 zile cind o sa distil plamezile mele o sa incerc mai pe indelete, eventual si cu alcoolu' incalzit la 40*, facind comparatii cu un borcan martor.
28.10.201527.3KB

 
astazi am terminat moara cu ciocanele si am facut prima proba. moara mica cu ciocaneleAstazi am terminat moara cu ciocanele si am facut prima proba.
11.02.201331.4KB
am vrut sa incerc si eu sa fac alcool din cereale si am ales reteta de malt whisky poate si dinAm vrut sa incerc si eu sa fac alcool din cereale si am ales reteta de malt whisky poate si din cauza simplitatii ei. :) Am folosit 4 kg de malt de orz WEYERMANN PILSNER si 1 kg de malt de orz BREWFERM BISCUIT. Maltul l-am rasnit la rasnita de cafea pana a ajuns la granulatia dintre faina si malai.
27.03.201227.6KB
haha gaseste pisica!haha
14.03.201288.8KB
pot fi controlate foarte bine prin variatia tensiunii de intrarea. un variator de tensiune si unRezistentele pot fi controlate foarte bine prin variatia tensiunii de intrarea. Un variator de tensiune si un termostat pot asigura un control foarte bun al temperaturii, mult mai bun decat la aragaz. Eu ma gandeam sa arate cam ca cel din poza. As avea nevoie de ajutor la calculul coloanei. Ce credeti? Daca as mari proportional dimensiunile coloanei pe care o am, in sensul de a mari diametrul pentru a face fata unui volum mai mare de vapori, ar fi bine? Ar mai fi varianta sa renunt la coloana si sa fac doua distilari. Agitator as vrea sa folosesc pentru a fierbe mai uniform plamada.
27.05.201211.6KB

 
cred ca se apropie de final. nu se mai vede nicio bula. liniste totala. cred ca maine bag laCred ca se apropie de final. Nu se mai vede nicio bula. Liniste totala. Cred ca maine bag la distilat. :)
01.04.201231.8KB
aici montam una... instalatie de distilareaici montam una...
24.02.201237.8KB
asta e nisipul care nu e bun. malt whiskyAsta e nisipul care NU e bun.
03.04.201265KB
aici este plin cu apa. nu mai are niciun por. alambic din cupruAici este plin cu apa. Nu mai are niciun por.
03.12.201331.2KB

 
... uite ceaiul roibos retete whisky... uite ceaiul roibos
26.01.201318.4KB
@ pazucu  ;) 

... la mine ... e mai complicat cu venitul  :uimit:  :rotfl:       ... auzi sa ratez@ Pazucu ;) ... la mine ... e mai complicat cu venitul :uimit: :rotfl: ... auzi sa ratez eu o iesire in delta si cu degustare :x ... asta e :rusine: :dinti: :x ... poate ca ... ajung si eu vreodata in delta ;) acum ca am relatii :nod: ce zici Pazucu ? ... pina atunci ... azi am deschis sezonul de pesti 2014 ... :nod: ... si pt 2 ore ... de la 10 la 12 cred ca e OK ;) :razz: :rotfl: :hi: :hi: p.s. ... sa prindeti si pentru mine ... niste pesti in delta ;) ... si puteti sa beti si portia mea linistiti :nod: ca eu ma duc la pescuit :zzz: :rotfl: (cutitul are 28cm ... si am folosit o rotativa meps#3)
10.06.201460.6KB
lunea trecuta mi-am luat inima in dinti si am  inmuiat 2 portii de cate 10 kg grau in vederealunea trecuta mi-am luat inima in dinti si am inmuiat 2 portii de cate 10 kg grau in vederea incoltirii . asa cum am spus cele 20 kg vor folosi pentru 6 portii . graul a stat in apa 24 ore pana marti a doua zi . am scos graul din apa in doua ladite dreptunghiulare in care am pus cate o bucata de perdea ca sa nu curga. ziua 3 si 4 am mai scufundat in fiecare dimineta laditele in apa aproximativ o ora dupa care le-am pus la scurs pana ziua urmatoare . temperatura in spatiul de germinare cam 19-20 grade C .
18.02.201449.8KB
:hi:  

... uite ceva formule ... mai exact foi de calcul pt urmarit  etc.

uite asa treaba se poate:hi: ... uite ceva formule ... Mai Exact foi de calcul pt urmarit fermentatia etc. UITE asa treaba se poate face satisfacator cu un refractometru :nod: :nod: Ex : start la 15,5% si finish la 5% ... :hi: :hi:
27.03.201946.7KB

 
am iteles perfect principiul si cum se face dupa sfatul ceior cere l-au folosit este clar ca ma apucAm iteles perfect principiul si cum se face thumper-ul,si dupa sfatul ceior cere l-au folosit este clar ca ma apuc de facut unul. Acum am ceva probleme familiare dar cat de curand revin cu poze din constructia thumper-lui. Asta e marfa ce trebuie trasa a 2 data si sa separ fruntea cea toxica.
03.02.201838.6KB
mi-a ajuns imediat mă apuc de ea. sper să ceva secrete. drojdia de bere, cerevisiaeMi-a ajuns alaltăieri. Imediat mă apuc de ea. Sper să descopăr ceva secrete.
10.01.202036.7KB
maturarea in butoi de stejar
12.06.201637.3KB
şi asta... instalatia de distilareşi asta...
24.02.201255.6KB

 
uite cum arată instalatie de distilareuite cum arată
24.02.201233.8KB
:hi: 

cred ca … pt taiat coloanal ca sa bagi placile la bokka … se poate folosii scula asta daca:hi: cred ca … pt taiat coloanal ca sa bagi placile la Bokka … se poate folosii scula asta daca pui o panza pt metal si o inclini in plan vertical :nod: … vezi cercul rosu
30.08.202047.8KB
...sau daca e o figura cunoscuta, merge si asa... poze amuzante...sau daca e o figura cunoscuta, merge si asa...
23.02.201233.1KB
uite stil de mestecator dilema distilatoruite stil de mestecator
22.09.201524.9KB
InapoiInainte



web site counter free counters