... DESPRE ASTA E VORBA ... :uimit: :limba: :zzz: :rotfl:
:hi: :hi:
30.03.2013
32.4KB
Am trudit ceva...
08.02.2012
53.3KB
Cand a ajuns la 70* C, am oprit focul si am inceput sa torn maltul in apa. L-am turnat incet, ca o ploaie fina dar tot a facut cateva cocoloase.
Am oprit 300 gr de Pilsner pentru a le pune o data cu drojdia.
Dupa ce am pus maltul temperatura a scazut la 55* C. Am incalzit din nou pana la 65* C si am acoperit oala cu plapuma pentru a mentine constanta
temperatura in pauza de zaharificare.
27.03.2012
17.5KB
Le-am copt 3 ore la foc mic.
28.02.2012
56.3KB
Pana se iabuseste compozitia din tigaie la foc mic, tocam frunze de patrunjel verde si marar proaspat...
15.03.2012
35.5KB
Uite si masina de tocat fructe
31.10.2012
62.1KB
Cred ca aceasta animatie face mai usoara intelegerea functionarii instalatiei
27.02.2012
40.9KB
...arata bestial doar ca eu nu pot manca oua prajite la maximum ca-mi fac rau, le prefer gatite doar cel mult 30% si consum de la 7 in sus la o masa ca sa ma simt ok, insa fiind vorba de micul dejun, prefer cartofi copti in cuptor cu icre crude... incercati, e o nebunie culinara si nu necesita stiinta sau efort... nici macar nu murdaresti tigaia.
16.12.2012
24.1KB
Am terminat și cu toată instalația, coloana prelungita cu 30 cm, țevile de legatura, capacul, lipirile, tot. Sunt 7 cm din capătul coloanei pana la tavan, fix cat sa aiba loc furtunurile. In câteva zile o pornesc. :)
13.03.2021
36.8KB
buna seara , dragii mei !astazi a fost din nou zi de pauza de holercarit a naibii sfecla nu s-a terminat de fermentat. insa de baut , am cam baut ! vedem maine cum va fi , ca am baut vin si zamahoanca de nu mai stiu de mine . abia mai vad tastele .
azi de dimineata am verificat butoaiele si na , cum am zis ,inca fermentau , de whisky ce sa mai zic , tot asa .
asa ca , am lasat tuicaritul si am trecut pe macelarie . da,am taiat porcul !
ne-am dus la vecinul de dimineata , ca de acolo am luat porcul , impreuna cu fratii mei .
in fine nu mai zic cata treaba a fost pana la taiat frate-miu ca se autosesiseaza protectia animaleleor !
23.12.2013
34.1KB
Alambicul nou va fi putin mai mare si va fi mai elaborat din punct de vedere estetic. :)
Alte deosebiri ar fi ca vreau sa fac toate prinderile cu cleme tri-clamp.
Urmatoarea coloana va fi din teava de 3'', in loc de 2'', pentru un debit mai mare de distilare.
Pun si o poza cu cele doua alambice. Proiectul nu este inca terminat, este doar o schita.
Cel din stanga este alambicul actual.
P.S. Frumosi porcii! Sunt o rasa anume?
28.09.2014
9.9KB
graul din covata arata asa !
15.12.2013
74.7KB
Si coloana LM/VM.
Aceasta va fi facuta din teava de inox de 3". Am ales inoxul doar pentru ca nu am reusit sa gasesc teava de cupru la diametru asta.
16.10.2014
9.9KB
Iată cum mi-am improvizat un germinator pentru încolţirea cerealelor în casă.
Malţul (cerealele încolţite şi uscate) sunt folosite în procesul de zaharificare a amidonului pentru producerea de bere, whisky, vodcă sau alcool din cereale.
Acum am pus un kg de grâu ca şi probă.
Bidonul de deasupra are fundul perforat, ca o sită. Oxigenul este pompat permanent prin furtun şi este forţat să treacă prin stratul de grâne, astfel se elimină necesitatea de a întinde grânele pe o suprafaţă mare şi de a le întoarce periodic.
21.01.2012
28.1KB
coloana de reflux
20.10.2014
40.8KB
Hai sa ma laud si eu cu whisky-ul meu. :D
Caberlot, sper sa-ti placa cum arata eticheta. :)
18.12.2012
32.3KB
asta e genială :D
17.02.2012
38.9KB
NU MA MAI UIT ... CA MI-A APARUT ASTA IN DR. SUS ...
;)
SI acum nu ma pot concentra ... :nod:
:hi:
14.03.2012
30.5KB
Totul a durat cam 6 ore de cand a inceput sa curga pana am terminat colectarea inimii. Pe viitor nu o sa mai colectez coada, nu are rost. E putina, slaba si foarte puturoasa. Imputeste degeaba instalatia si consum gaz si apa inutil.
Azeotropul de 95.6% in masa corespunde cu 97.2% in volum. Deci mai am putin pana sa ating azeotropul.
30.10.2020
24.7KB
Primul litru a curs in 66 de minute, iar taria e la 94%.
07.02.2021
16.4KB
Am macinat 1.5 kg de malt in 4 min. A durat atat de mult doar din vina mea. Nu am facut cuva de deasupra si am turnat maltul in moara cu lingura din poza. O lingura din asta iesea din moara inainte de a apuca sa o umplu din nou.
Acum moara are 4 platbande pe post de cutite (practic 8 cutite) si le-am lungit pana la 2 mm de sita. Dupa terminarea macinarii nu mai ramane nicio boaba in interior.
14.02.2013
40.9KB
:hi:
de la specialist despre ... secarica :
Canadian
DISTILLED IN CANADA AND AGED IN BARRELS FOR AT LEAST THREE YEARS; OFTEN (BUT NOT ALWAYS) CANADIAN WHISKIES ARE BLENDS OF CORN, BARLEY, AND RYE WHISKIES WHICH WERE DISTILLED AND MATURED SEPARATELY. TRADITIONALLY, CANADIAN WHISKEY IS CALLED “RYE”, ALTHOUGH NO MINIMUM PERCENTAGE OF RYE-GRAIN WHISKY IS REQUIRED IN A BLEND.
Cask Type
new white American oak, ex-bourbon, ex-Canadian whisky barrels
Tasting Notes
"This is a familiar rye with textbook floral notes on the nose. Popping toasted grains swirl with oaky vanilla leading your mouth on a journey of rye spiciness and creamy caramel. Orange citrus mixed with baking spices, such as clove and hot cinnamon, hang around a long time like they’ve been charged by the Energizer Bunny. This whisky is a prodigy for cocktails but just as delicious as a sipper. "
Reviewed by Blair Phillips
02.03.2019
17KB
cazanul de 15 l e prevazut cu deflegmator.
urmatorul (din poza) are capacitatea de 50 de l.
05.06.2012
32.9KB
revenim la butoaie ...
DA SE FAC TRATAMENTE LA BUTOAIELE NOI ... uite ce zice cartea verde...
ce in sticla ... este apa care a stat o saptamana in butoi ... nu e neagra deci e ok !
30.03.2012
44.7KB
Tri-clamp din cupru
28.02.2021
69.9KB
... După o săptămână... De agitație zilnice... Așa arată visichiurile ;) ... Si sunt cam la. 50'/,
:limba: :rotfl:
07.04.2013
26.2KB
Am uitat să pun poză :D
02.04.2012
36.2KB
Cei mai curiosi pot cauta cu ce se mananca rocket stove , pentru restul se poate face o trecere in revista a avantajelor acestor sobe.
Inainte de toate vreau sa stiti ca aceste sobe se pot face atat in constructie zidita, cat si din tabla ( deci mobile ) si la cele mai variate dimensiuni.
Eu oscilez intre a folosi un butoi de tabla de 200 l , pe care sa-l decupez la partea de sus cat sa intre ,fara a iesi fum, cazanul,si a face totul din samota.
Samota o am , butoiul nu, insa parca mi-ar place mai mult sa fie mobila. Vom vedea . Voi pune insa si o schita cum ar veni facuta din butoi.
15.04.2015
19.2KB
Pauza de zaharificare eu o fac vreo 2 ore. Oricum dupa o ora nu prea se mai intampla nimic, dar eu o las ca sa fie sigur ca nu mai ramane amidon nezaharificat. Unii folosesc iod ca sa verifice prezenta amidonului.
Am pus capacul si am acoperit oala cu paturi si geci sa tina temperatura cat mai stabila. Dupa o ora verific din nou temperatura si daca a scazut mai incalzesc putin invartind continuu cu o spatula.
21.02.2014
37.8KB
Exact la tipul ala de coloana ma gandesc, cu serpentina in partea de sus si o umplutura din inele ceramice.
Cat despre amestecare, mai greu la un fund sferic si nu stiu daca e nevoie. Materia prima la mine o reprezinta cerealele, porumb, grau orz, ca din astea am si intentionez sa pun in cazan doar lichidul, strecurat cat mai fin
8-10 ore ar fi super pt o sarja de cca 300 l ca mai mult nu cred ca pot sa pun in cazan
16.12.2013
24.4KB
:) :hi:
11.03.2014
50KB
.. BUN ,
se pare ca muschiuletzul nu v-a impresionat ...
... sa trecem la PECE=marele dorsal de pe spatele porcului
uite si proba : :uimit:
se pare ca eu sunt cel mai carnivor pe aici ... ...
:hi: :hi:
28.12.2012
39.2KB
In prima imagine este schematizata, cat de cat, o soba traditionala- cu "fumuri" , iar in a doua , o soba in 2"clopote" .
La prima soba se vede cum aerul care trece prin soba face tot traseul ( racind soba dupa ce nu mai este foc) pe cand in al doilea exemplu , aerul cald este tinut captiv in partea de sus al fiecarui clopot si abia dupa ce se raceste (cedand caldura peretilor sobei) pleaca la cos.
01.05.2015
30.3KB
Am revenit la configuratia cu thumper.
Dintr-o singura distilare, plecand de la 40 litri plada cu 12% alcool, am obtinut 4.4 litri alcool 95% (100 ml frunte, 500 ml cap, 3.8 l inima). Cand am trecut pe cozi am scos deflegmatorul si am mai colectat un litru de posirca tulbure la 15%. Posirca e buna cand vrei sa omori pe cineva. Nu e nevoie sa bea ca moare numai de la miros.
Pot sa zic ca am avut o comprimare excelenta a cozilor.
A durat o ora si jumatate pana a inceput sa fiarba.
Inca o ora am lasat sa mearga la reflux total cu focul aproape de maxim ca sa se adune lichid in thumper sa aiba unde sa barboteze si ca sa echilibrez termodinamic coloana.
Am colectat fruntea incet apoi am ridicat deflegmatorul si am continuat sa colectez cu o viteza medie de 7-8 sute ml pe ora.
Am renuntat la lyne arm-ul ala gros si la cotul care pleaca spre racitor si cred ca din cauza asta vaporii trec mai greu prin furcatie => rata de reflux mai mare debit mai scazut si puritate mai mare.
Concentratia de 95% s-a mentinut pana la sfarsit.
Gustul mie mi se pare de vodca sau alcool rafinat. Maine ii fac o vizita lui Amedeo sa impartasim secrete profesionale. El cu whisky-urile, eu cu neutrele. :)
30.10.2020
22.3KB
Si bea tarie.. :nono:
28.02.2012
32.7KB
gaseste pisica
14.03.2012
53.7KB
... cred ca Samogon are dreptate ... sa evite Cu
... asta e ce a curs ... la spalat instalatia ... cu 1L otet + 4L apa ... la distilat 15 min =cam 7-800mL
asta dupa un an bun de pauza si pastrat instalatia=coloana in mediu uscat ...
... probabil ca o sa trec usor spre inox ... si o sa pastrez Cu doar pe racire ...
... O TEAVA LISA FARA COTURI E USOR DE SPALAT ... ...
... e drept ca si coloana e tot teava lisa ... dar cere volum mai mare de otet !
10.12.2012
32.2KB
SI ... CA SA CLARIFIC ... cind vorbesc de cartea verde ...
e vorba de cartea de mai jos ... ;)
am cumparato cam acum 20 de ani ... si fac vinul dupa ea ... :nod: si nu pot sa zic ca am avut rateuri ... chiar daca cei mai batrini se uitau la mine mirati cind ma vedeau ce si cum fac :uimit: ... dar rezultatul :razz: a fost apreciat de toti ! :razz: :razz:
30.03.2012
49.3KB
Am facut 5 sarje a cate 9 kg de cereale/30 litri apa o sarja ,am avut o densitate de 1,08 cand nu reduceam timpii si 1,07 cand ma grabeam.Ultima am lasat-o peste noapte si parca era 1,081,acuma fermenteaza. Dupa ce am distilat ma apuc sa mai fac o tura sa pot umple butoiul,sper sa-mi ramana si de consumul urgent
30.08.2024
30.8KB
... da treaba e buna ... ;) merci de uarri :nod:
... dar nu e chiar asa de buna cum ma gindeam ... :uimit: :rolleyes: pentru ca fundul nu e plat -drept ... are o nervura pe exterior ... = adica pot sa zic ca fundul e bagat in interior ... ceva ca in schitza ... :rusine: :x :limba: :rolleyes:...
... si imi e teama ca acolo se vor depune materiile solide si se vor arde ... acolo nici un amestecator nu ajunge decit daca e ... special :nod: ... sau poate ca ... va fi un fel de inel de lichid unde incepe fierberea ??? trebuie verificat ! ... sperante ...
...imi pare rau ca nu am luat cazanul pt inductie ... ma gindesc ca ala avea fundul plat-si poate mai gros ... dar asta cica e materiial mai bun si era si mai scump cu 10$ ... acum am facuto ... e cam complicat de schimbat ... ... uite asa ma vad obligat sa raman pe distilat vin ... lichide relativ clare ... si nu fructe=pireuri ...
DECI ... PT. N-AMERICA ... daca vreti sa luati cazanul asta ...
CRED CA E MAI BINE SA CUMPARATI VARIANTA DE CAZAN PT INDUCTIE !
:hi: :hi:
p.s.
poate ca o sa ii fac un cilidru-interior = oala interioara unde sa pun grosul (am dezbatut ideea asta pe aici) ... incep sa ma satur de ajustari !
... dar asta va fi pt sezonul urmator ... acum o sa merg cu asta ... oricum ... concentrez vin