Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
monaahmed2012
Femeie
25 ani
Calarasi
cauta Barbat
25 - 46 ani
Bauturi / Handmade / Germinator Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Iată cum mi-am improvizat un germinator pentru încolţirea cerealelor în casă.
Malţul (cerealele încolţite şi uscate) sunt folosite în procesul de zaharificare a amidonului pentru producerea de bere, whisky, vodcă sau alcool din cereale.
Acum am pus un kg de grâu ca şi probă.

Bidonul de deasupra are fundul perforat, ca o sită. Oxigenul este pompat permanent prin furtun şi este forţat să treacă prin stratul de grâne, astfel se elimină necesitatea de a întinde grânele pe o suprafaţă mare şi de a le întoarce periodic.

germinator iată cum mi-am improvizat germinator pentru cerealelor (cerealele şi uscate)

28.1KB

Modificat de Samogon (acum 12 ani)


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
Admin
Administrator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 47
Folosesti oxigen imbuteliat sau pompezi aer cu o pompa?
Pentru ca vad la tine un furtun si  piatra de aer de uz acvaristic.


_______________________________________
Nu sunteti inca someri? Continuati sa cumparati importuri!

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Cu pompă de acvariu de 2W.
În 3 zile a terminat încolţirea. A încolţit complet şi uniform.
Metoda e mult superioară cele clasice pe malting floor.

Modificat de Samogon (acum 12 ani)


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

Samogon a scris:

Cu pompă de acvariu de 2W.
În 3 zile a terminat încolţirea. A încolţit complet şi uniform.
Metoda e mult superioară cele clasice pe malting floor.

salut samagon !
am cumparat azi o pompa de acvariu si furtun pentru a improviza un germinator . vad ca e cam greu de bagat o sticla in alta ,se tot fac cute .trebuie sa caut alte sticle mai potrivite.
te rog sa-mi raspunzi la cateva intrebari :
-pot pune 3kg de grau odata la incoltit daca incap ?
- daca fac germinatorul din doua bidoane de 5 litri este bun ?
-in primul vas pun apa de la inceput sau torn peste grane sa se umezeasca si acestea ?
-la capatul furtunului mai trebuie ceva ,piatra de aer ?
mersi ,astept cu interes sa pornesc maltul !


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Nu face dupa reteta aia ca te complici, am postat eu metode mai simple.

- Pui granele intr-o galeata si torni apa peste ele sa le acopere
- Lasi asa 24 de ore sa se umfle
- A doua zi versi apa si lasi granele sa respire in galeata (pui si tu o sita mai mare, capac sau ce mai ai, sa curga doar apa, nu si granele)
- Lasi granele sa respire o zi in galeata.
- Dimineata si seara pui apa si lasi o ora, doua apoi versi si apa si lasi sa respire si tot asa.
- Incoltirea este incheiata cand acrospirul (coltul) a ajuns la marimea bobului. Mustatile au cam 1-2 cm.
Am pus eu niste poze cu bobul incoltit. Mai cauta pe forum ca o sa gasesti.

Sau poti sa folosesti doua galeti si versi granele dintr-o galeata in alta. In felul asta se vantura si se asigura oxigenarea, asta bine-nteles dupa ce le-ai tinut la umflat 24 de ore in apa.

A treia varianta si cea mai simpla: iei un sac si il bagi in galeata (ca la sacii de gunoi). Versi granele in sac, torni apa peste ele si lasi la inmuiat 24 de ore. Dup-aia scoti sacul cu grane si il lasi undeva atarnat. Dimineata si seara il bagi in apa si il lasi un pic la inmuiat (in jur de o ora). Asta-i tot. Spor la munca!


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

Samogon a scris:

Nu face dupa reteta aia ca te complici, am postat eu metode mai simple.

- Pui granele intr-o galeata si torni apa peste ele sa le acopere
- Lasi asa 24 de ore sa se umfle
- A doua zi versi apa si lasi granele sa respire in galeata (pui si tu o sita mai mare, capac sau ce mai ai, sa curga doar apa, nu si granele)
- Lasi granele sa respire o zi in galeata.
- Dimineata si seara pui apa si lasi o ora, doua apoi versi si apa si lasi sa respire si tot asa.
- Incoltirea este incheiata cand acrospirul (coltul) a ajuns la marimea bobului. Mustatile au cam 1-2 cm.
Am pus eu niste poze cu bobul incoltit. Mai cauta pe forum ca o sa gasesti.

Sau poti sa folosesti doua galeti si versi granele dintr-o galeata in alta. In felul asta se vantura si se asigura oxigenarea, asta bine-nteles dupa ce le-ai tinut la umflat 24 de ore in apa.

A treia varianta si cea mai simpla: iei un sac si il bagi in galeata (ca la sacii de gunoi). Versi granele in sac, torni apa peste ele si lasi la inmuiat 24 de ore. Dup-aia scoti sacul cu grane si il lasi undeva atarnat. Dimineata si seara il bagi in apa si il lasi un pic la inmuiat (in jur de o ora). Asta-i tot. Spor la munca!

mersi frate ,deja am intrat in panica . cand m-am apucat de pus la fermentat nu mai e nimeni sa ma consilieze .
azi am spalat 3,5 kg grau si le-am lasat la inmuiat . maine incep operatiunea vanturare si inmuiere asa cum zici .
mai am o gramada de intrebari ,dar vad ca aveti treaba . eu voi posta si cand aveti timp va rog sa-mi raspundeti .
multumesc mult de timpul acordat .


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
@pazucu 

... stai calm BRE ... nu intra in panica    asta nu e farmacie ... si trebuie doar sa respecti reteta generala ... timpii se acordeaza cu rezultatul 

... adica ... nu cred sa ai nevoie de piatra de acvariu ... PT CA AI NEVOIE DOAR DE UN CURENT DE AER ... si gaurelele de pe fundul bidonului superior fac ceea ce facea si piatra = divizeaza jetul de aer i mai multe "jete"

CE TREBUIE SA RETII DIN RETETE E ... CURATENIA ... SE LUCRA F.F. CURAT ... altfel risit sa se imputa grinele ... sau drojdiile ... sau/plamada     

xxxxxxxxxxxxx


cit despre reteta de drojdii ... la SINE a mers 1g la 20L si 4-5 inmultiri  ( adica 16g ... ==> o inmultire ca 4x
... putem presupune ca ... daca  mai   faci 1-2 inmultiri faci din 1g 64-250 g    

... ce nu inteleg eu ... DE CE NU INCERCI CU 20L PRIMA DATA ???
DACA TOT ZICI TU CA IN 3 ZILE SE TERMINA FERMENTAREA ... DECIT sa astepti raspunsuri = care de fapt sunt ipoteze de la cineva cu experientza  ... mai bine experimenteaza in conditiile tale ... caldura, drojdie , apa etc.

sper sa iei asta ca o incurajare   

multe sporuri!
 

p.s.
aici nu e chimie ... a+b=c ... e biochimie ... si a+b=c1;c2;c3 ...sau chiar d1,d2 etc


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

Caberlot a scris:

@pazucu 

... stai calm BRE ... nu intra in panica    asta nu e farmacie ... si trebuie doar sa respecti reteta generala ... timpii se acordeaza cu rezultatul 

... adica ... nu cred sa ai nevoie de piatra de acvariu ... PT CA AI NEVOIE DOAR DE UN CURENT DE AER ... si gaurelele de pe fundul bidonului superior fac ceea ce facea si piatra = divizeaza jetul de aer i mai multe "jete"

CE TREBUIE SA RETII DIN RETETE E ... CURATENIA ... SE LUCRA F.F. CURAT ... altfel risit sa se imputa grinele ... sau drojdiile ... sau/plamada     

xxxxxxxxxxxxx


cit despre reteta de drojdii ... la SINE a mers 1g la 20L si 4-5 inmultiri  ( adica 16g ... ==> o inmultire ca 4x
... putem presupune ca ... daca  mai   faci 1-2 inmultiri faci din 1g 64-250 g    

... ce nu inteleg eu ... DE CE NU INCERCI CU 20L PRIMA DATA ???
DACA TOT ZICI TU CA IN 3 ZILE SE TERMINA FERMENTAREA ... DECIT sa astepti raspunsuri = care de fapt sunt ipoteze de la cineva cu experientza  ... mai bine experimenteaza in conditiile tale ... caldura, drojdie , apa etc.

sper sa iei asta ca o incurajare   

multe sporuri!
 

p.s.
aici nu e chimie ... a+b=c ... e biochimie ... si a+b=c1;c2;c3 ...sau chiar d1,d2 etc

te salut @caberlot , multumesc de incurajari. cat despre farmacie ce sa zic , daca nu citeam ce ati scris voi pana acum , face-am ca pana acum tuica ,cum taia capul si apoi ma durea capul  .acum dupa ce am deranjat o gramada de lume cu intrebari si voi v-ati pierdut timpul cu mine ,ma simt dator sa fac treaba ca la carte . desigur ieri am pus la fermentat 80 kg sfecla tocata dupa metoda clasica ,nu vreau sa raman de sarbatori fara tuica . am pus si 3 kg de grau la incoltit sa incerc sa fac si o sarja de Whisky  . la sarbatori voi primi cadou drojdie selectionata si enzime recomandate se @sinenomone . mi-a promis ca imi face o reteta de inmultire adaptata la nevoile mele . inaca o data multa sanatate si multe multumiri.


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
   
La mine chiar arata a farmacie...
Daca m-ati vedea cum cantaresc sau masor toate alea... 


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

pazucu a scris:


SineNomine a scris:

   
La mine chiar arata a farmacie...
Daca m-ati vedea cum cantaresc sau masor toate alea... 

am citat si nu am scris nimic , scuze .
pai da , farmacie cum zici !
la mine ,toata lumea zice ca am inebunit , familia ,prietenii ,vecinii ."dar ce faci draga ,farmacie ? "
sunt obligat sa reusesc ,altfel ii belea    !


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
ok !

e ca la farmacie ... de CURAT !  

... personal ... cred ca nu sunt asa de importante cantitatile ... 15 sai 16 g de drojdie de exemplu ... fac tot aia ... poate ca trebuie 1 -2 ore in plus la fermentare 

CRED CA TEMPERATURILE sunt mult mai importante ... la plamadit .... la fermentat  ... la distilat ... la inmultit drojdii  etc.

... timpii conteaza ... ca TIMP MINIM  ... pauze de zaharificare etc.


 


p.s.
Sine ... Sam ... parca se recomanda ca plamada sa fie acida pt o usoara fermentare ???
... nu stiu nimic de sfecla ... am chiar mincat o data de doua ori .... dar mie imi pare ca n-are acid ?


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
la mine temperatura in camera de fermentare este de 18 grade .
am vrut sa fac un test de aciditate insa nu am cum . zeama e mai la fund .testul este relevant daca fac asa pe sfecla?


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
18C ... e suuper la vinuri => vinuri mai aromate 

... la sfecla ta ... nu stiu ... dar personal nu cred ca in 3 zile se termina fermentarea => oricum nu face prea multe grade %alcool  IN 3 ZILE  

o sa vedem ce faci   

eu iau tot timpul ca reper ... VINUL ... si aici e un minim de 10 zile  ... SAU SI MAI BINE 3 SAPTAMANI

RESTUL fermentatiilor ( pe cereale ... zahar etc.)  ... se fac la temperaturi mai mari +25C ==>> timpi mai scurti   

la fructe (mere.pere prune) iar se lasa 3-4 saptamani minim 

xxxx

se zice ca zaharul cu apa fermenteaza prost ca ... nu are nutrienti      ... oare la sfecla cum e ... cu nutrienti sau fara ?

POATE CA SE ... INDURA STRAVA SA TE LAMUREASCA  ... cred ca el a avut oaczia sa vada cum e si cu sfecla ... poate

... si daca nu ... EXPERIMENTEAZA PE CANTITATI MICI !



 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

Caberlot a scris:

18C ... e suuper la vinuri => vinuri mai aromate 

... la sfecla ta ... nu stiu ... dar personal nu cred ca in 3 zile se termina fermentarea => oricum nu face prea multe grade %alcool  IN 3 ZILE  

o sa vedem ce faci   

eu iau tot timpul ca reper ... VINUL ... si aici e un minim de 10 zile  ... SAU SI MAI BINE 3 SAPTAMANI

RESTUL fermentatiilor ( pe cereale ... zahar etc.)  ... se fac la temperaturi mai mari +25C ==>> timpi mai scurti   

la fructe (mere.pere prune) iar se lasa 3-4 saptamani minim 

xxxx

se zice ca zaharul cu apa fermenteaza prost ca ... nu are nutrienti      ... oare la sfecla cum e ... cu nutrienti sau fara ?

POATE CA SE ... INDURA STRAVA SA TE LAMUREASCA  ... cred ca el a avut oaczia sa vada cum e si cu sfecla ... poate

... si daca nu ... EXPERIMENTEAZA PE CANTITATI MICI !



 

azi sfecla pusa la fermentat are 24 ore .fermenteaza bine ,energic . cum am spus sunt 18-19 grade in spatiul de fermentare .ce zici sa cresc temperatura ? am facut aciditatea , ph 3,7 . ce ziceti e bine ?


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
primele zile e normal sa ia viteza    ...

...  problema se pune cind apare alcoolul = frina  care si el si temperatura scazuta nu incurajeaza fermentatia ...

... aciditatea ... cred ca e ok    parca ceva de felul asta e si la vinuri ???
... incerca sa verifici pe net 

DE LA CE CONCENTRATIE DE ZAHAR AII PLECAT ?


 

P.S.
sau masoara si la un vin bun = sec cu acelasi aparat ... asa elimini eroarea de aparat  + masoara apa ... sa dea cam 7


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
pai da am calibrat phmetru-l . apa a avut 6,7 . v-om vedea in cateva zile .intre timp am crescut temperatura la 23 grade.

_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

Samogon a scris:

Iată cum mi-am improvizat un germinator pentru încolţirea cerealelor în casă.
Malţul (cerealele încolţite şi uscate) sunt folosite în procesul de zaharificare a amidonului pentru producerea de bere, whisky, vodcă sau alcool din cereale.
Acum am pus un kg de grâu ca şi probă.

Bidonul de deasupra are fundul perforat, ca o sită. Oxigenul este pompat permanent prin furtun şi este forţat să treacă prin stratul de grâne, astfel se elimină necesitatea de a întinde grânele pe o suprafaţă mare şi de a le întoarce periodic.

am facut un germinator exact cum a spus samagon . doua bidoane de 5 l  ,  unul perforat la fund , le-am bagat unul in altul ,am cumparat o pompa de acvariu si am pus graul inmuiat in prealabil 24 de ore inauntru.precizez ca incap aprox 2 kg de grau in aceasta instalatie . la trei zile graul a incoltit frumos si uniform asa cum a spus profesurul samagon. mai am pus la incoltit intr-o covata aprox,1,5 kg de grau care nu a incaput in germinator .acesta chiar daca a fost pus la inmuiat odata cu cel din germinator diferenta de incoltire este mai mica cu o zi chiar doua . nu mai spun ca in fiecare zi l-am inmuiat cate o ora si l-am mai invartit ziua de cateva ori ,deci putina manopera . deci metoda samagon ,super buna ! maine incerc si o zaharificare pe 10 kg faina porumb.
multumim profesore!

germinator samogon cum mi-am improvizat germinator pentru cerealelor (cerealele şi uscate) sunt

39.1KB


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
graul din covata arata asa !

germinator graul din covata arata asa

74.7KB


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
@Pazucu & Sam

... am vazut prin magazinele naturiste ceva asemanator ... pt incoltit semintele ... pt aia care se ocupa cu mincare super sanatoasa bio ... vegan etc.

DETALIUL care face diferentza ... era ca ei aveau 2-3 etaje    ... si ma gindesc ca daca se doreste o cantitate mai mare de maltz ... se poate utiliza inca un etaj ... poate 2 ...    ... tot acelasi curent de aer va trece prin cele 2-3 etaje   

... poate ca cineva testeaza      ... la mine e mai simplu sa iuau maltzul gata ... e mai ieftin decit grinele bio       


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
pai daca un etaj inseamna ,alt bidon gaurit in primul gaurit si tot asa ,voi incerca eu .am inteles bine ?

_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

Caberlot a scris:

primele zile e normal sa ia viteza    ...

DE LA CE CONCENTRATIE DE ZAHAR AII PLECAT ?
concentratia verificata cu vinometrul era 25%.
maine ar fi vremea distilarii dupa cum spun batranii sfeclari. voi face cateva verificari si vedem daca e asa sau nu?

germinator caberlot zile normal   ...de zahar aii plecat verificata vinometrul era 25%.maine

54KB


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

pazucu a scris:

pai daca un etaj inseamna ,alt bidon gaurit in primul gaurit si tot asa ,voi incerca eu .am inteles bine ?


... da exact asta era ideea !
... o sa caut sa pun o poza 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
cam asa ceva  ...

... poate ca dupa 1-2 zile trebuie inversate bidoanele ??

 

germinator cam asa ceva  ... ... poate dupa 1-2 zile trebuie inversate bidoanele  

34.2KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Va complicati prea tare cu bidoane supraetajate, perforate, pompe de acvarii, etc. Lucrurile sunt atat de simple, ne pierdem vremea, pe cuvant. V-am zis ca iese treaba farte bine daca puneti la incoltit intr-un sac de carpa facut de voi dintr-un cearsaf sau ce aveti. Tineti sacul cu grane in apa 24 de ore si dup-aia il scoateti afara sa se scurga. Din cand in cand aveti grija sa udati sacul cu grane mereu. Nu vad de ce mi-as complica viata cu germinatoare si tot felul. Da, am scris ceva acum 2 ani, dar chiar sa ramanem ancorati in niste practici invechite? Omul trebuie sa progreseze. A ramane mereu consecvent nu este o calitate, numai boul e consecvent.

_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
SAM ...

drumul cel mai scurt ... e ala cunoscut   

bune si bidoanele astea daca le poti supraetaja ... pleci in weekend si cind te intorci treaba e gata 

... si buna si metoda cu sacul = f.simpla si eficienta   

fiecare e liber sa aleaga ce i se potriveste      ... eu aleg maltul gata facut ca e mai ieftin decit boabele bio === ca eu nu gasesc boabe decit pe la magazinele bio 


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

Samogon a scris:

Va complicati prea tare cu bidoane supraetajate, perforate, pompe de acvarii, etc. Lucrurile sunt atat de simple, ne pierdem vremea, pe cuvant. V-am zis ca iese treaba farte bine daca puneti la incoltit intr-un sac de carpa facut de voi dintr-un cearsaf sau ce aveti. Tineti sacul cu grane in apa 24 de ore si dup-aia il scoateti afara sa se scurga. Din cand in cand aveti grija sa udati sacul cu grane mereu. Nu vad de ce mi-as complica viata cu germinatoare si tot felul. Da, am scris ceva acum 2 ani, dar chiar sa ramanem ancorati in niste practici invechite? Omul trebuie sa progreseze. A ramane mereu consecvent nu este o calitate, numai boul e consecvent.

pentru mine a fost foarte usor de facut treaba cu bidoanele unul in altul. dupa cum am zis  graul din germinator a incoltit uniform in trei zile ,cel din covata inmuiat dimineata cate o ora si invartit ziua a ramas in urma cu doua zile.
interesanta si idea cu un sac . voi face un sac dintro perdea si voi incerca data viitoare . sanatate .


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
marius 45
40%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 154
Ai distilat borhotul din sfecla?A iesit ceva?

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

marius 45 a scris:

Ai distilat borhotul din sfecla?A iesit ceva?


salut marius 45 ,uite aici  :

posteaza acolo sa fim on topic 


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la