Colectia de poze bauturi.3xforum.ro
Total 1217 poze.

InapoiInainte

 
e prima dată cānd folosesc papagalul alcool din orezE prima dată cānd folosesc papagalul
02.04.201234.8KB
astazi la momentul cand scriu este ziua a 10 -a , o zi de pauza , afara am pus cazanul cu a douaastazi la momentul cand scriu este ziua a 10 -a , o zi de pauza , afara am pus cazanul cu a doua distilare la zamahoanca . la cazan am montate 2 rezistente de 1900 w si merge fara sa stau langa el ,iar in felul asta pot sta cu prietenii pe net . in concluzie dupa 10 zile am doua cazi de 300 l decoct care fermenteaza frenetic si doua ladite de grau la inmuiat pentru inca o sarja care e programata pentru vineri la zaharificare . maine mai pun inca doua ladite care le voi avea pentru martea viitoare . va rog sa interveniti cu corecturi si sugestii si opinii etc , nu e nici o suparare ba din contra ,mai invatam cate ceva . am ramas dator cu o poza la lingura care se invarte singura in oala :razz: . ps : @iunicu poate imi spui cum faci sa pui 2-3 poze la o postare ,mersi! ps1: ma duc totusi la cazan ,daca nu fac foc macar sa gust :razz: > :hi: :hi: :hi:
19.02.201429.1KB
miedul este sec, are gust de vin, este tare si miroase a miere dar nu in mod total sunt multumit deMiedul este sec, are gust de vin, este tare si miroase a miere dar nu in mod izbitor. Per total sunt multumit de ce a iesit. :) Rece este si mai bun. Voi pune si in sticle pentru carbonare sa incerc si varianta acidulata. :)
13.05.201222.6KB
caberlot, cartea aia verde a ta ce volum e?
poate īi faci tu o eu n-am că aş fi mea eCaberlot, cartea aia verde a ta ce volum e? Poate īi faci tu o prezentare. Eu n-am găsit-o că aş fi cumpărat-o. a mea e scrisa de ... vechea garda ... e o editie din 1990 :nod:
04.04.201232.2KB

 
ceapa va agauga inca o zana de reflux si deci mai multa puritate. cam ca in cazanul de la kothe.

nuCeapa va agauga inca o zana de reflux si deci mai multa puritate. Cam ca in cazanul de la Kothe. Nu este vorba de o valva de sens. Este doar un capac de 24 pus pe o teava de 15 astfle incat sa nu etanseze ci doar sa poata sa se formeze un strat de lichid care va bloca vaporii sa intre. Poate sa fie si doar un "U" din teava, va face acelasi lucru.
02.11.20146.4KB
... carti...
04.04.201275.3KB
nu stiu ce au facut drojdiile peste noapte, dar dimineata plamada fermenta vesela.  :) rachiu deNu stiu ce au facut drojdiile peste noapte, dar dimineata plamada fermenta vesela. :)
30.04.201250.1KB
schema de e 10 kg malţ se folosesc 30-35 litri apa la 70*c şi se grāul şi dupăSchema de plămădire e simplă: La 10 kg malţ se folosesc 30-35 litri apă. Se īncălzeşte apa la 70*C şi se adaugă grāul īncolţit şi măcinat. După turnare temperatura decoctului scade pe la 55-60*C. Se poate īncălzi īn cotinuare amestecānd continuu pānă la temperatura de 60-65*C. Pentru zaharificare se menţine decoctul 2-3 ore la această temperatură. Aici e īn timpul pauzei de zaharificare
09.03.201242.6KB

 
pun poze vreau sa-mi fac un cazanelpun poze
08.04.201529.8KB
ei, pește a fost zilnic(īn meniu :d ). pe baltă am fost doar sinenomine și cu mine,Ei, pește a fost zilnic(īn meniu :D ). Pe baltă am fost doar Sinenomine și cu mine, īncurajați de soția lui, respectiv de fetița mea, iar titlul de campion la pescuit a fost decis de o plătică dezorientată care s-a-ntīmplat că m-a ales pe mine! :) Ne-am fi dorit și noi mai mult pescuit, dar pentru asta o să trebuiască să ne mai īntīlnim cīndva. Oricum, compania a fost atīt de plăcută, iar poate data viitoare o să fim și mai mulți, cine știe :) Cred că ceilalți muncesc acum după pauza din Deltă și de-aia n-au comentat pīnă acum. Uite, mai īncarc eu cīteva poze pīnă apar și ei cu impresii.
16.08.201449.4KB
foarte frumoasa ai facut lipirea tevii de 1/4'' de la ai lipit si cu ce?

astea sunt ...
pina laFoarte frumoasa instalatia. Intrebari: Tu ai facut lipirea tevii de 1/4'' de la papagal? Cum ai lipit si cu ce? astea sunt meterialele ... pina la urma ... niste sirma si niste pasta e bine sa le ai prin casa ... poate mai lipesti ceva -vreo instalatie de parfumuri
05.03.201233.9KB
corect ... ai dreptate  :nod:  ... daca nu  faci doar maltz ... atunci e pacat sa incalzesti si saCORECT ... ai dreptate :nod: ... daca nu faci doar maltz ... atunci e pacat sa incalzesti si sa racesti si sa incalzaesti inca o data :nod: ... asta cu ... fixarea zaharurilor ... fermentabile-nefermentabile ... cred ca nu e prea productiva pt alcoale ;) ... totusi nu cred sa deranjeze daca folosim drojdii cu glucoamilaze :nod: ... gresesc? ... in plus ... aduce o sterilizare=pasteurizare care nu strica :nod: UITE si proba 3 ... la masurare a dat 280 ... dar cind am pus in sticla era mai putin ... am mai pus apa la nivel si am masurat 165 g/L ... la proba 2 era 170g/L ... si pt prima am estimat 150g/L ... :uimit: era pornita deja fermentarea cind am mai pus apa ...se pare ca randamentul e ceva mai bun :rotfl: prima din st. e proba 3 , apoi vine 2 si 1 ... se vede ca la 1 a cazut patul dupa 48 ore -drojdie de piine ... la 2 a inceput parca sa cada patul - drojdie turbo black-label ... la 3 parca incepe sa se ridice patul -ddrojdie cu glucoamilaze AM considerat ca trebuie sa fac niste teste ... ca sa nu ma trezesc ca am o ... mamaliga mare din taritze ... sau un terci mare :rotfl: :rotfl: obs. am fost nevoit sa schimb si termometrul ... ca ala digital cu tija a ramas fara baterie ... asa ca am folosit unul cu spot pt constructii-verificat frigul la gemuri/usi :hi: :hi:
28.12.201236.7KB

 
Īncepe să se cikireze whisky din porumbĪncepe să se cikireze
01.03.201243.1KB
sa pun o poza ca sa se inteleaga mai bine cum reglarea debitului de reflux la o coloana scrie Sa pun o poza ca sa se inteleaga mai bine cum functioneaza reglarea debitului de reflux la o coloana CCVM. edit: scrie "80/20 split" in mijloc. Nu se vede de logoul "bauturi.3xforum.ro"
28.08.202037.8KB
gaurele mii si stele faclii :)

am gairit cu spiral subtire cat firul de par de pisica. din pacateGaurele mii si stele faclii :) Am gairit cu spiral subtire cat firul de par de pisica. Din pacate s-a rupt si am mai dat cateva gauri cu varful rupt. Am dat vreo 20 de gaurele in total. Cred ca e suficient. Cand sufli nu opune rezistenta deloc si se simte cum iese aerul prin toate gaurile.
26.08.202035.3KB
40 de litri ii duce aragazul in 100 de minute.
28 de litri ii duce plita in 90 de mai pus o plamada40 de litri ii duce aragazul in 100 de minute. 28 de litri ii duce plita in 90 de minute. Am mai pus o plamada acum pe plita. 40 de litri in oala de tabla. O sa dureze ceva dar oricum nu pot sa dorm pana nu aflu rezultatul final al primului test. Imediat revin cu date exacte...
05.02.202129.7KB

 
hai sa le luam pe de lichefiere nu trebuie sa dureze prea mult. e buna ca fluidifica decoctul siHai sa le luam pe rand... Pauza de lichefiere nu trebuie sa dureze prea mult. E buna ca fluidifica decoctul si faciliteaza actiunea beta-amilazei in timpul pauzei de zaharificare. Stii alegoria aia despre care va spuneam, ca si cum ai taia un copac. Folosesti prima data drujba sa tai trunchiul si ramurile cele mai groase, apoi toporul pentru crengi, urmand crengutele sa le tai cu clestele. Drujba ar fi alfa amilaza care taie macromolecula de amidon producand dextrine, toporul este beta amilaza care taie dextrinele producand maltoza iar clestele este glucoamilaza care taie maltoza si unele dextrine producand glucoza. Evident ca poti sari peste pauza de lichefiere dar este ca si cum ai taia un copac doar cu toporul. Sa inteleg ca deja pornise fermentatia spontana? interesant, si eu am patit asta odata. Deaceea vroiam sa te atentionez sa pregatesti intai starterul apoi sa faci plamada. De exemplu, cum ai terminat zaharificarea ai luat o galeata de must, l-ai racit si ai pus drojdie in ea. Pana se raceste plamada mare in galeata are timp sa se inmulteasca drojdia. Sau poti sa plamadesti 2 kg grau intr-o oala cu o zi inainte de plamadirea mare. Ii pui drojdia si ai deja starterul pregatit. E bine cand adaugi starterul sa fie in plina fermentatie. Cu plamada nu e de asteptat, trebuie initiata repede fermentatia ca altfel porneste spontan si nu vrem sa facem un lucru necontrolat. Totusi e bine cum ai facut, ai ales compromisul de a pune drojdie de panificatie. Dar cu starterul cu drojdie eau de vie ce ai facut? E bine ca ai pus folie, asta vroiam sa iti spun cand am vazut poza cu cada care sincer sa-ti zic, asa mi-a facut o pofta de pus la fermentat... am si eu 10 kg de grau la incoltit intr-un sac de rafie. Ieri seara l-am scos din apa si deja a dat coltul la toate boabele. Ma asteapta si pe mine truda mare cu macinatul la masina de tocat manuala dar asta e, pentru orice trebuie un sacrificiu. Diferenta de zaharuri poate sa fie de la continutul in amidon al malaiului. Ca mai vezi malai cu 72% amidon, cu 80%... ala țărănesc din porum integral cu tărāțe multe probabil ca are cam 60-65%. Deci difera. Apoi poate sa difere in functie de cata apa ai pus la plamadire, de cata apa aveai in graul incoltit, samd. Totusi intre 17 si 20 e diferenta mica. Nu cred ca n-ai lucrat corect. Eu cand iti citesc mesajele ma si mir cand ai avut timp sa inveti atatea. Este admirabil, pe cuvant. salut @samogon :hi: si multumesc pentru promptitudine . acum o iau eu pe rand :zzz: ..... drojdia selectionata care a ramas fara cada , am pus-o in continuare la inmultit . a doua zi adica in a 8-a zi de cand am inceput treaba urma sa mai fac o sarja de 6 portii si am zis dupa ce m-am sfatuit cu "sinenomine" ca voi proceda intocmai cum ai spus si tu @samogon la inceputul interventiei tale , adica sa racesc maiaua pana sera si sa pun drojdia imediat sa nu mai inceapa spontan asa cum a facut inainte . am pus folie si am blindat-o cu niste leaturi , mirosea a alcool in incapere de te imbatai. da diferenta este sigur de la porumb , o sa incerc sa identific porumbul cu amidon mai mult ,ai vreo sugestie? se pote face vreun test cu un refractometru ? iar cu invatatul ? este o vorba in popor ,nevoia te invata si nu poti spune ca nu e asa . am citit am pus in practica cand nu am siut am intrebat si voi mi-ati raspuns ,de aia va respect pe toti multumesc mult :hi: . ps :nu mi-ai spus cum procedezi cand faci testul cu iod .
19.02.201435.7KB
... sii ceva despre timpii de fermentare pt. diferite zaharuri  :uimit:  fel ... tot de  production... sii ceva despre timpii de fermentare pt. diferite zaharuri :uimit: :uimit: la fel ... tot de aici: Whisky Technology, Production and Marketing
13.09.201524KB
baieti ,ce ziceti de o asemenea cisterna ? am vazut ca mai demult ati cochetat si voi cu asemenea baieti ,ce ziceti de o asemenea cisterna ? am vazut ca mai demult ati cochetat si voi cu asemenea idei. cisterna are peretii dubli . ma gandesc ca s-ar putea face un sasiu ,apoi zidita caramida pentru a face o soba . in cisterna respectiva se face zaharificarea la cereale ,apoi fermentarea ,iar apoi distilarea ,exact asa cum faceau aia in america in padure. intrebare ,daca s-ar face un comanac la una din gauri la care sa se racordeze teava de legatura ar fi bun ? sau ar trebui 2 comanace pentru amandoua gauri ? sau ati vazut pe undeva una ca in poza ? asta m-ar satisface grozav are 2500l si o forma mai adecvata unui cazan de distilare ,i-as face eu un bazin pentru ulei .
19.02.201424.2KB
cozile au avut 30*, și cīnd le-am colectat la distilare erau doar puțin opace. acum,Cozile au avut 30*, și cīnd le-am colectat la distilare erau doar puțin opace. Acum, după 6 luni de stat la temp. scăzute, erau limpezi de tot, dar cu multe flocoane la fundul bidonului. Am pus peste gutuie doar ce era perfect limpede, fro 2,5 litri, iar separat īntr-un borcan am pus flocoanele de pe fund peste care am pus niște cărbuni de grătar. De flocoane șigur aș fi scăpat c-o filtrare prin șervet de hīrtie, da` am vrut să văd dacă cărbunele de grătar face ceva. Cīnd am pus īn borcan flocoanele s-au mai micșorat/sfărīmat și a apărut la suprafață o peligulă de ulei. Am lăsat borcanul la soare și-o să-l amestec pīnă s-or dizolva flocoanele, ca să văd ce-o reuși să tragă cărbunele.
19.03.201961.1KB

 
la oplamada buna scot 60l la 43 grade dilema distilatorla oplamada buna scot 60l la 43 grade
02.02.201522.1KB
salut prima mea coloana cu reflux realizata integral din inox cu baie de ulei si cu pompa de vid inSalut tuturor Este prima mea coloana cu reflux realizata integral din inox cu baie de ulei si cu pompa de vid semi-automatizata (1998)FACUTA IN GARAJ..NU GLUMESC
27.02.201222.4KB
- zahar: 150 g/l mied- zahar: 150 g/L
19.04.201221.9KB
... carti...
04.04.201244.1KB

 
salut, 
eu n-aş alege din mai multe motive. e foarte chiar şi la o bere īţi poateSalut, Eu n-aş alege rezistenţa din mai multe motive. E foarte pretenţioasă. Chiar şi la o bere nelimpezită īţi poate arde drojdia pe rezistenţă iar gustul de carne fiartă nu cred că se potriveşte cu rachiul ce vrei să-l obţii. Īn plus, curentul e mai scump decāt gazul. Cotele depind şi de puterea rezistenţei şi aici mă refer la diametrul coloanei. Cu cāt diametrul e mai mare cu atāt poţi folosi o rezistenţă mai puternică. La una cu 5 cm diametru poţi să ai şi o rezistenţă de 750 W dar şi una de 2500. Lungimea īţi dă puritatea. Se pare că pānă īntr-un metru e destul. Ideea e să o umpli cu un material inert la distilare (bureţi de inox, inele de sticlă/ceramică/marmura) care să mărească suprafaţa de condensare. Uite o schemă... bureţii de inox se pare că au cea mai mare eficienţă (vezi curba albastra).
22.02.201218.2KB
zahar - 180 g/l rachiu de orez - varianta fara efort :)zahar - 180 g/L
30.04.201223.6KB
adica ceva cam in genul asta ,cred ca putem sa facem si asta ca printre noi avem si un instalator siadica ceva cam in genul asta ,cred ca putem sa facem si asta ca printre noi avem si un instalator si e bun in bransa sa,trebuie numai sa ne hotarim la o varianta care sa fie buna ,eficienta,si ieftina,ce zici?
11.06.201236.5KB
asta e ideea de mai sus de ... :nod: 

 :hi: malt whiskyasta e ideea de mai sus de ... BOILER-INTERIOR :nod: :hi:
03.04.201237.9KB

 
mie-mi pare că nu e după ardere, parcă se că a bătut și īn golurileMie-mi pare că NU e spiralată după ardere, parcă se observă că a bătut flacăra și īn golurile spiralei, după ardere ar fi sărit mare parte din arsură la prelucrare. Uite metoda mea de ardere.
07.11.202099.2KB
:hi:  :razz: 
... de la sine  => intre ... gustul de cu si cel de inox:hi: :razz: ... de la SINE => comparative intre ... gustul de Cu si cel de Inox
03.12.201520KB
... si inca  ;)
...tot de  production and marketing... si inca ;) ...tot de aici: Whisky Technology, Production and Marketing
13.09.201525.7KB
am facut si un stativ pentru papagal si borcanul de colectare de un litru, din resturi ramase prinAm facut si un stativ pentru papagal si borcanul de colectare de un litru, din resturi ramase prin casa.
01.09.202124.1KB

 
așa am și făcut caberlot și acum se doar puțin mai greu, asta pentruAșa am și făcut Caberlot și acum se īncelzește doar puțin mai greu, asta pentru că īn el, avīnd diametrul mai mare, tre`să pună 5 litri de lichid īn loc de 3,5 cīt pun io pentru ca nivelul lichidului să depășească oleacă găurile din țeava de pe fund. Da` se mai poate lucra la treaba asta, l-am făcut cam īn viteză și n-am poziționat chiar fix pe fund țeava, cre`că s-ar mai putea coborī 1-1,5 cm.
01.11.201731.4KB
aproape de final. alcoolul are 63-65*, să diluez la vreo 42*, ca să mai și chestiileAproape de final. Alcoolul are 63-65*, urmează să diluez la vreo 42*, ca să mai extragă și chestiile solubile īn concentrații mai apoase.
22.11.202162.3KB
... pt ca iunicu sugera un ... tutorial despre fractii  :uimit: 
m-am gindit sa incepem cu ... ce... pt ca IUNICU sugera un ... tutorial despre fractii :uimit: m-am gindit sa incepem cu ... ce spune cartea-verde :nod: si sa punem un motto : :hi: ;) :nod:
04.04.201254.2KB
sau pasta de tomate nu (prea mult) aroma, lafel secretul e că la neutre trebuie să doarRoşiile sau pasta de tomate nu influenţează (prea mult) aroma, lafel tărāţele. Secretul e că la neutre trebuie să păstrezi doar "inima", capetele şi cozile le redistilezi pentru altceva. Am pus şi eu o reţetă de alcool din zahar cu bulion, tărāţe şi zeamă de lămāie. La gust nu seamănă deloc cu ciorba. Tot cu bune rezultate am folosit "spent grains" pe post de nutrient, dacă ştii la ce mă refer. De asemenea poţi folosi şi drojdia depusă pe fundul damigenei, o fierbi să o omori şi ea va constitui o hrană excelenta pentru drojdiile vii. Ai avut noroc că turbo are nutrienţi incluşi, altfel nu răzbea doar cu zeama de lămāie, fii sigur! O să observi cānd ţii alcoolul pe cărbuni şi dispare mirosul de la o zi la alta se apropie din ce īn ce mai mult de mirosul specific de spirt. Eu o să īncerc următoarea producţie de rachiu din orez cu drojdie de şampanie. Drojdia de panificaţie īi dă miros de pāine. La mine alcoolul făcut cu turbo a fost horror la gust, să-ţi spună Iunicu. Nu mai īncerc īn viaţa mea. AM RESPECTAT RETETA DE PE PLIC ... de la mine a fost doar ideea sa invertesc zaharul ... ;) o sa verific ce e cu SPENT GRAINS :uimit: ... STIU ca nu iese o ciorba ... am mai citit ... dar atunci nu imi suna bine :zzz: a iesit ceva absolut decent ... ASA cum am zis , parca mai bun ca ce am cumparat , oricum la un pret derizoriu ... e drept ca am fost f.f. darnic la taiat capete si cozi ... am taiat capetele de 2 ori ... :nod: asta cu drojdia fiarta ... CRED CA E O IDEE BUNA ! TREBUIE SA MEARGA BINE :razz: DAAA eu prefer un iz de vin in locul unui iz de bere ... BEREA e suuper vara si la 4-6 grade ... DAR , ca mai e un dar , asa cum tu ai spus cred , drojdia de vin se stie cu strugurii si drojdia de bere se intelege bine cu cerealele ... :wink2: oricum merita incercat ! ... si tu esti SEFUL DE LABORATOR :hi:
12.03.201259.5KB

 
am terminat planurile pentru coloana mea cu talere. am gasit si un furnizor de inox. sper sa imiAm terminat planurile pentru coloana mea cu talere. Am gasit si un furnizor de inox. Sper sa imi ofere un pret bun pentru componente. Pun un .jpg, sper sa se vada...
07.11.201215.2KB
:hi: sam

… hydromelul e ok  :razz:  chiar f. bun  :razz:  parca il prefer in locul la vin ;) … un:hi: Sam … hydromelul e OK :razz: chiar f. bun :razz: parca il prefer in locul la vin ;) … un singur bemol- a iesit spre 13% :uimit: si eu ma gindeam ca va fi de 11% … am socotit mierea la 750g/L si nu la 800-850g/L :nod: … dar asta nu e chiar o problema :zzz: O sa intre la fiert impreuna cu drojdiile de vin :wink2: pt ca asa a fost planul :nod: si pentru ca nu e mai bun ca vinul care e doar BUN :zzz: . In plus vinul e prea scump ca sa mearga la cazan fara sa aiba defecte :zzz: Cam asa a iesit HYDROMELUL … un rose sec de vara cu o aroma fina de miere + strugure… culoarea vine de la cabernet :rotfl: … asa cum am zis in cazan intra si partea mai putin limpede … poate ca acolo e mai multa aroma :zzz: :zzz: Concluzie: Hydromelul ramane pe lista de … aproape vinuri … in fata la Cidrul de mere :hi: :hi: p.s. … despre thumper … la mine ginul … se face dupa ce redistil capetele si cozile - de 1-2 ori --- cu taieri de 10% pt frunte si cozi(asta pt parbriz iarna …sau bbq) … rezultatul e chiar OK - nu se tulbura la diluare … sunt prea lenes sa folosesc carbuni pt neutre - asa ca folosesc o redistilare ---nu mai stiu unde sunt pepitele alea de carbune -- le am de 10 ani … … la distilarea finala bag in cazan=oala plantele si iau tot ce curge pina la 30% … fara alte separari in afara de frunte 5% ===> cred ca am un fix cu metanolul asta :zzz: ( asa ca nu ar schimba nimic sa pun plantele in thumper … )
10.12.202033.8KB
deosebirea dintre plamada lui samogon si cea facuta de mine este modul de fierbere al orezului. dacaDeosebirea dintre plamada lui Samogon si cea facuta de mine este modul de fierbere al orezului. Daca Samogon vrea sa faca si muschi in timp ce plamadeste, eu sunt mai comod, merg pe ideea de a face cat mai putin lucru mecanic. :D Am folosit: 4 kg orez cu bob rotund (cica are cel mai mare continut de amidon) 850 g de malt WEYERMANN PILSNER 17 L de apa de la retea (apa de Bragadiru nu are clor!!) 5 g de extract de celule de drojdie 6 g de drojdie Blank Am pus la fiert in oala de plamadit si in alta oala cate 6.5 L de apa. Cand apa din oala mare a inceput sa clocoteasca am turnat repede cele 4 kg de orez si am mestecat putin lasand focul la mediu. In timpul asta a inceput sa clocoteasca si apa din cealalta oala. Am turnat si apa asta peste orez si am masurat temperatura care era de 93°C. Am luat oala de pe aragaz si am izolat-o repede in plapuma, la fel ca la pauza de zaharificare.
30.04.201219.4KB
merci samogon !  

imi confirmi ca sunt pe drumul cel bun ...  
... oricum am pus de o verificare =Merci Samogon ! imi confirmi ca sunt pe drumul cel bun ... ... oricum am pus de o verificare = adica am adaugat ceva drojdie de panificatie in sticla si capacul e pus lejer=nestrins ( nu am rehidratat drojdia ... dar am pus 2 virfuri de cutit ... pina se termina cu sarbatorile ... ar cam trebuii sa isi termine treaba ... in casa sunt 25C ) ... miine o sa iau si iod ... ca acum nu am ... oricum mai fac ceva teste ...asta a fost doar un test pilot ... DAR la cum arata TERCIUL_ASTA_LUNGIT ... ma si gindesc ca va trebuii filtrat ... +SPALAT IN 1-2 APE AM MAI PUS O LINGURA DE MALTZ SI LA 40C ... ca sa se rupa maltoza ... si ma asteptam sa se indulceasca ... dar nu s-a schimbat nimic ! uite si o poza cu ... Proba ... ... deasupra 3-4mm de lichid clar ... GUSTUL ... INTERESANT usor dulce-amarui-astringent-cu tanini parca ... ... e maltz de distilerie zic ei ... cred ca l-au macinat cam mare ... 2-3-4 mm ... practic au spart boabele
26.12.201231.3KB
InapoiInainte



web site counter free counters