Colectia de poze bauturi.3xforum.ro
Total 1216 poze.

InapoiInainte

 
caberlot, am explicat totul pe la postarea 4 sau 5 de pe topicul ar fi pentru prima distilare.Caberlot, am explicat totul pe la postarea 4 sau 5 de pe topicul asta. Asta ar fi configuratia pentru prima distilare. Totul este asamblat fara lipire. Nu m-am apucat inca de asta. :)
14.08.201533.5KB
episodul 1: înmuierea scufunda un sac de rafie cu 10 kg grau in apa timp de 24 de ore. in tot acestEpisodul 1: înmuierea graului Se scufunda un sac de rafie cu 10 kg grau in apa timp de 24 de ore. In tot acest timp graul absoarbe apa si isi mareste volumul cam cu 40%.
19.02.201429.7KB
pot sa confirm ca maturarea palincii de prune în butoi de dud produce ceva aici am avut doarContinuare. Pot sa confirm ca maturarea palincii de prune în butoi de dud produce ceva senzational. Aici am avut doar feed-back pozitiv, de la foarte buna la bestiala. Principalul efect observat e scăderea în intensitate a gustului de migdale dat de samburii prunelor. E mult mai aromata decat cea de mere (la cea de mere se simte alcoolul mai tare, insa cea de mere e mai proaspata, din decembrie 2018). Palinca a fost tinuta o luna jumate in butoi de dud de 20l. Am transferat si cea de mere si de prune în baloane de sticla. Cum credeti ca se va matura in timp?
31.03.201959.9KB
cum dulceata nu mai este m-am apacucat de o plamada de siuc de si drojdie turbo. distilat dulceataCum dulceata nu mai este m-am apacucat de o plamada de siuc de mere+apa+zahar si drojdie turbo.
13.01.202139.9KB

 
:hi:  :hi: 

... si daca tot a fost cu success bulbucul  ;) ... ma gindesc sa fac si eu unul  :razz::hi: :hi: ... si daca tot a fost experimentat cu success bulbucul ;) ... ma gindesc sa fac si eu unul :razz: ... si m-am oprit la ... un ice bucket ... ce parere aveti :uimit: ... de remarcat forma capacului ... care etanseaza cu o garniture-TUB-cilindrica :hi:
10.10.201534.9KB
asta-i bormasina, iar in fundal, sub prosopu' de plaja cu palmieri, e butoiasu' cu plamada aproapeAsta-i bormasina, iar in fundal, sub prosopu' de plaja cu palmieri, e butoiasu' cu plamada aproape gata de distilat.
12.10.201526KB
uite aici si cam ce fractii ai acolo ...

 :hi: aparate de distilareuite aici si cam ce fractii ai acolo ... :hi:
07.06.201239.8KB
astazi am pregatit primul meu mied. am folosit:
- 4 kg (~2.7 l) de miere 8 l + 1.5 l de apa plataAstazi am pregatit primul meu mied. Am folosit: - 4 kg (~2.7 L) de miere poliflora - 8 L + 1.5 L de apa plata Borsec - 3 kg de mere ionatane, mici, din piata - 1 lamaie (doar zeama) Am fiert impreuna 4 kg de miere cu 4 L de apa timp de 20 min de cand a dat in clocot. Putina spuma care a aparut la suprafata am cules-o cu o paleta si am aruncat-o. Dupa fierbere am turnat in oala si restul de 4 L si am lasat sa se raceasca.
19.04.201243.5KB

 
nr 3 aparate de distilarenr 3
28.02.201252.2KB
tot azi a terminat şi grâul de că tot mă întreba caberlot cum trebuie să arateTot azi a terminat şi grâul de încolţit. Şi că tot mă întreba Caberlot cum trebuie să arate bobul de cereală încolţită... iată bobul full-modified:
15.03.201238.8KB
cu capacul fixat. fac imediat poza cum arata cu stuturi. de refluxCu capacul fixat. Fac imediat poza cum arata cu stuturi.
11.02.202146.2KB
afara ploua asa ca  :hi:  :nebun:  :nebun:  :nebun:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl: a vreau sa-mi fac unafara ploua asa ca :hi: :nebun: :nebun: :nebun: :rotfl: :rotfl: :rotfl: a
25.10.201426.8KB

 
uite și cum arată ultima de 10 din prima de 50, prin face un an. rachiu din bananeUite și cum arată ultima damigeană de 10 din prima damigeană de 50, prin aprilie-mai face un an.
22.02.201962.6KB
eh , era sa uit ! !  :uimit: hristos a-nviat!eh , era sa uit ! :zzz: cosurile ! :uimit:
12.04.201534.2KB
si asta este ceapa pentru a doua distilare: alambic nou si coloana lm/vmSi asta este ceapa pentru a doua distilare:
14.08.201533KB
citirea se face mult mai usor in exteriorul eprubetei. eprubeta papagalIntr-adevar, citirea se face mult mai usor in exteriorul eprubetei.
27.04.201226.9KB

 
acum dupa ce am citit si am analizat am hotarat sa mai dau o sansa cazanului vechi si am pus unAcum dupa ce am citit si am analizat am hotarat sa mai dau o sansa cazanului vechi si am pus un termometru in coloala de transfer a vaporilor. Teaca de la termometru este lipita cu SnAgCu un aliaj de firma special pentru alimentare. O sa pun o plamada si sa vad cum iese taria urmarind strict termometrul.
10.06.201944.7KB
buna ziua!sunt nou pe forum si incepator in tainele vreau sa-mi o mica instalatie de o oala subbuna ziua!sunt nou pe forum si incepator in tainele distilatului! vreau sa-mi construiesc o mica instalatie de distilat,dintr o oala sub presiune cam de 12-14 litri si sa mi cumpar o coloana de distilat din sticla, asemanatoare cu ce am vazut pe aici,incerc sa o fac cat mai precisa,chiar cu termometru si papagal ptr alcoolmetru....mi a placut ideea! am gasit o coloana,dar nu stiu care este buna...poate ma ajutati !
02.07.20129.7KB
... mdaaa ... asta e ph_metrul 

in apa de bidon arata 6.9 ... nu am avut timp si nevoie ca sa-l... mdaaa ... asta e PH_metrul in apa de bidon arata 6.9 ... nu am avut timp si nevoie ca sa-l verific cu solutiile din plic ;) :nod: oricum ... masurarea e ceva mai complicata decit la REFRACTOMETRU :uimit: :zzz: ... la inceput arata de toate intre 1 si 15 ... apoi am umblat la surubul de reglaj ... si s-a oprit la 6.9 crd ca e ok ... suficient de precis :nod: ... pt ce vreau eu . :hi: :hi:
08.02.201321.9KB
de alcool este de 11 grade si ceva. malt whiskyPotentialul de alcool este de 11 grade si ceva.
27.03.201225.1KB

 
acum energic   :d whisky din malai :)Acum fermenteaza energic :D
28.03.201230.7KB
evacuare frunte instalatia de distilareevacuare frunte
29.10.201238.9KB
nu le-am facut eu pe toate, nici pe departe, dar incerc sa-mi imbogatesc :)

as lua orez cel maiNu le-am facut eu pe toate, nici pe departe, dar incerc sa-mi imbogatesc experienta. :) As lua orez cel mai ieftin, chiar nu conteaza ce orez e, alb sa fie, nu brun sau integral ca e si mai scump, fierbe greu si are tarate. Aici nu se gaseste orez si faine la saci ca in alte tari dar se gaseste spartura de orez care e cam la juma' de pret. E orez alb spart. Daca faci cu enzime cred ca nu mai e necesar sa iei malt, valabila si viceversa. Din experientele mele cu orezul vreau sa zic ca niciodata n-am avut zaharuri reziduale si n-am pus niciodata enzime. Se duce in jos bine detot densitatea finala. O sa fii multumit de randament. Varianta pentru lenesi s-ar putea sa-ti lase boabe nefierte. N-am incercat. Nu e mare lucru sa amesteci cu o paleta de lemn de cand versi orezul in apa clocotita pana ajunge cu totul la fierbere. Altfel, daca o lasi la temperatura la care scade dupa ce versi orezul in apa (70-80 de grade), chiar si la plapuma, e posibil sa nu solubilizeze tot amidonul si sa ai pierderi de randament. Ma gandesc ca nu faci 100 de kile. Am fiert 12 kile de orez in 36 litri apa si a fost distractie. N-am idee cum e facuta berea de abatie si ce fel de drojdie se foloseste. Stiu ca mai sunt beri lambice care sunt acrisoare. Sunt fermentate cu drojdii "salbatice" dar tot controlate, adica de cultura. N-am auzit de tehnica Sour Mash la fabricarea berii, dar cine stie. Cu inmultitul drojdiei mie nu prea mi-a iesit. Nici nu m-am ocupat special de asta. Oricum nu ma deranjeaza sa cumpar de cate ori am nevoie si chiar sa pun putin mai mult decat necesar. Apropo, Laurentiu si-a deschis showroom cu chestii de facut bere. Pacat ca e la marginea Bucurestiului intr-o zona industriala. Abia am gasit magazinul intr-un loc pustiu plin de haite de caini.
14.03.201924.4KB
a doua zi dimineata ,adica marti la ora 4 am plecat din nou la focsani pentru ultima sarja de merlota doua zi dimineata ,adica marti la ora 4 am plecat din nou la focsani pentru ultima sarja de merlot ,pentru vinul rose . am procedat exact ca la vinul alb , incarcat ,retur acasa , zdrobit presat . bazinele cu must alb aratau cam in felul acesta cand am ajuns :
26.09.201532.7KB

 
free jpeg images
nu știu cum se face că la mine apar emailurile de avertizare articol free jpeg images Nu știu cum se face că la mine apar emailurile de avertizare articol nou cu întârziere și complet aleator. Acum am văzut ce-a făcut pazucul nostru. Felicitări. Ești pe calea cea bună. Profit de ocazie să pun și eu pe-aici eșantionalele de anul ăsta.
02.12.201425KB
Şi umple-o cu nisip sau cu sare înainte să te apuci să o îndoi ca să nu se a pusŞi umple-o cu nisip sau cu sare înainte să te apuci să o îndoi ca să nu se turtească. A pus Iunicu un clip odată cu nişte scule ingenioase de înoit ţevile. Poate la un atelier ai rezolva şi repede şi bine. Deşi la lungimea aia n-ai nevoie decât de o îndoitură care să formeze unghi ascuţit. Principiul de răcire Liebig mi se pare mai convenabil decât varianta clasică cu serpentină în butoi.
24.02.201227.2KB
:d cam asa dilema distilator:D cam asa
21.09.201531.3KB
salut !!!
am sa pun la incoltit 10 kg. de griu si am sa incerc reteta de mai malt whiskySalut !!! Am sa pun la incoltit 10 kg. de griu si am sa incerc reteta de mai jos.... Multumesc!!!
03.02.201321.7KB

 
am stat vreo 2 saptamani si m-am gandit cam cum sa organizez treaba sa mearga struna . la preparareaam stat vreo 2 saptamani si m-am gandit cam cum sa organizez treaba sa mearga struna . la prepararea decoctului de porumb este oleaca de treaba , tre sa pui mana pe un cazan de 5-6 ori , asa ca trebuie putina organizare ,altfel uiti pe care ai pus mana si pe care nu . ideea a fost sa fac zaharificare la 5-6 portii intr-o zi cam 300 l decoct . precizez ca o portie este facuta exact ca la reteta lui "samagon" si necesita 3 kg grau care se va pune la incoltit , 10 kg faina porumb , 35 l apa si o nuca de drojdie . mi-am dat seama ca imi trebuie cat mai multe cazane de min 50 l , pentru fierberea porumbului si o serpentina pentru racire :nod: , pentru ca racirea este mai importanta pentru a reusi pana seara sa termini cantitatea propusa . pentru incalzirea cazanelor am folosit o pirostrie racordata la o butelie cu gaz.
18.02.201462.2KB
... am incercat sa gasesc unul din de mai sus ... alea de 70$ ... dar nu am avut noroc  ;) 
... asa... am incercat sa gasesc unul din wisichiurile de mai sus ... alea de 70$ ... dar nu am avut noroc ;) ... asa ca am luat ce am gasit ... un MOSCATEL de SETUBAL :uimit: :razz: si pot sa zic ca am facut o alegere buna-buna :nod: asta e un vin licoros ... di clasa porto sau Lacrima lui Ovidiu ... pe care zic eu il bate lejer si la pret nu cred ca se compara ... am dat 11$ :nod: ... vinul e alb la origine ... dar stejarul da culoarea ==> un vin cu corp si ceva aciditate ... nu cred ca lasa strugurii sa se stafideasca ... dar rezultatul e BUN ... ca reper ... pe o tamaioasa sec de stirbei (buna dar nu mai iau la pretzul asta ) am dat 18$
02.01.201314.7KB
... aud? bancuri... aud?
23.10.201232.1KB
dus o sa mai pun aici o ,o sa scoatem furtunul din capat si o sa completam cu teava si papagal cudus acolo,eroare o sa mai pun aici o poza,iunicu ,o sa scoatem furtunul din capat si o sa completam cu teava si papagal cu tot ce trebuie dar deocamdata asta a fost de proba ,toate cele bune.
18.08.201218.8KB

 
mai pun o poza de aproape ca sa se vada mai am luat caramida vreau sa incerc sa fac santuri in eaMai pun o poza de aproape ca sa se vada mai bine. Astazi am luat caramida refractara. Vreau sa incerc sa fac santuri in ea pentru rezistente. As incerca sa fac asta cu freza diamantata, dar nu stiu pe unde sa gasesc.
07.05.201431KB
arzator --- are putere de pana la 24 kw ( e scos de pe o cemtrala termica si i-am schimbat :uimit:Arzator --- Are putere de pana la 24 kw ( e scos de pe o cemtrala termica si i-am schimbat diuzele...) :uimit:
23.05.201442.7KB
pe mine m-ar interesa dacă ar fi posibil să-mi fac la un Pe mine m-ar interesa dacă ar fi posibil să-mi fac la comandă un "papagal" ca cel care l-ai arătat cu câteva posturi mai sus. Dimensiunile ar fi cam astea:
02.03.201238.4KB
neata. azi, chiar daca nu prea-s in apele mele, am pus la distilat prima sarja din plamada de fainaNeata. Azi, chiar daca nu prea-s in apele mele, am pus la distilat prima sarja din plamada de faina si malt proaspat de griu, inceputa acu 10 zile. Sa recapitulam... 5kg de faina, 2 kg malt, un cub drojdie de panificatie, raport initial 1/3,5. Rezultat dupa filtrare si spalare, 25,5 litri de zeama :D la 1.010 gr./litru, oleaca peste 5kg drojdii si 3,2 kg malt/faina stors. La 9 si 15 am pornit focu', vedem ce iese cind o incepe sa iasa. Sarja a doua asteapta cuminte! :rotfl:
20.09.201527.4KB

 
am dat gaura intr-o bara de 6 mm si i-am facut filet exterior m6.
apoi am facut un capac dintr-oAm dat gaura intr-o bara de 6 mm si i-am facut filet exterior M6. Apoi am facut un capac dintr-o bara de 10 mm. Pe tija senzorului am infasurat strans banda teflon si am insurubat strangand banda pe tija. Este o solutie foarte buna, etansare perfecta pentru situatia data. :)
12.04.201427.5KB
eu de inaltare am mancat, am baut si am stat la soare. de plamadit m-am apucat urmatoarea zi, desiEu de Inaltare am mancat, am baut si am stat la soare. De plamadit m-am apucat urmatoarea zi, desi graul depasise putin stadiul optim. M-a ajutat si tata la macinarea graului. L-am lasat sa faca jumate din treaba dar tot eu raman campion cu 13 kg grau tocat intr-o ora si un sfert pe sita de 0,4. :zzz: Din 25 kg grau mi-a iesit 81 litri plamada cu 19 grade brix sau 1.078 in densitate. Am pus glucoamilaza cand a scazut sub 55 de grade. Am mers pe o doza mult mai mica dacat cea recomandata pe sait, in ideea ca am facut deja zaharificarea cu malt, deci nu mai aveam nevoie DECIT de descompunerea unei mici cantitati de dextrine si oligozaharide nefermentescibile. Racirea am facut-o scufundand o oala cu apa rece in oala cu decoctul zaharificat. A durat 2 ore pana a ajuns la 28 de grade. Gheata cred ca ar functiona mult mai bine dar nu m-am pregatit din timp cu apa pusa la congelator. Am pus drojdie de la Marinica iar fermentatia a pornit rapid. Acum caciulile sunt inca ridicate si mirosul este frumos. :)
31.05.201440.2KB
nr.15 aparate de distilarenr.15
28.02.201265KB
urmatoarea etapa se desfasoara cand compozitia s-a racit si unde se adauga doua oua crude si se inUrmatoarea etapa se desfasoara cand compozitia s-a racit si unde se adauga doua oua crude si se incorporeaza in compozitie... deci umplem caciulileeeeeee....
15.03.201246.3KB
InapoiInainte



web site counter free counters