Colectia de poze bauturi.3xforum.ro
Total 1216 poze.

InapoiInainte

 
apropos de ieri l-am sunat pe tipu` de la care am anul trecut grîu, să să-mi aducăApropos de secară... Ieri l-am sunat pe tipu` de la care am cumpărat anul trecut grîu, să treacă să-mi aducă și mie ăia 2 saci pe care are să mi-i dea pt. niște teren în arendă. Veni omu` și aduse sacii și mă întrebă dacă mai iau tot ca anu` trecut, să știe și el ce face. Stai să văd cum e grîul și vedem, zic io, și desfac un sac. E, ce-am văzut nu prea mi-a plăcut, nu mai era tot de calitatea ăluia de-l luasem, curat și cu bobu` mai gras. Îi zic, și cică da, nu mai e, că e tot grîu tritical, da` 2018 fu mai nasol ca 2017, și în 2018 nici n-a ierbicidat cultura și d-aia e bobu` mai mic și cu ceva bălării prin el. Zic: Ce grîu zici că e bre, critical? Nu critical, zice el, tritical!, un soi mai bun la producție și mai rezistent. Aha, zic io, o fi, da` nu-mi prea place... În fine, pleacă omu` și io mă pun pe căutat „tritical” pe net la nea Gooogu, să văz ce-i cu el. Și aflu că, citez: „Triticale este o cereală nouă, creată de om prin hibridare între genurile Triticum şi Secale (fiind, din punct de vedere genetic, un amfidiploid între grâu şi secară). Compoziţie chimică Principalele componente chimice ale boabelor de triticale se situează între valorile grâului şi secarei. Faţă de aceste valori medii se înregistrează fluctuaţii destul de mari, determinate de soiul cultivat şi de condiţiile de climă şi sol. Soiurile şi liniile de triticale cultivate în prezent dau un randament de faină mai redus (şi dau o cantitate mai mare de tarate) decât grâul (conţinutul de tărâţe este de circa 28% la grâu şi de 34 – 42% la triticale). Făina de triticale are însuşirile de panificaţie inferioare fainii de grâu, faţă de care are calităţi mai reduse a glutenului. Prin realizarea acestor hibrizi s-a urmărit obţinerea unei noi plante de cultură cu însuşiri utile în producţia agricolă, moştenite de la grâu şi secară. Pe lângă păstrarea însuşirilor valoroase ale grâului, s-a urmărit transmiterea unor caractere favorabile ale secarei, intre care: precocitatea; numărul mare de spiculeţe în spic; păstrarea germinaţiei o perioadă mai lungă; valorificarea condiţiilor mai vitrege da cultură, cum ar fi solurile sărace şi clima mai aspră (ger, strat gros de zăpadă, seceta şi arşiţa, umiditatea excesivă etc.). Boabele de triticale se utilizează în hrana animalelor (păsărilor, porcilor etc.), a omului (soiurile cu însuşiri de panificaţie mai bune), în producerea de malţ pentru fabricarea berii, în industria spirtului sau amidonului etc. Sub formă de masă verde sau însilozată, triticale se poate folosi ca furaj în hrana animalelor, formele de toamnă fiind foarte productive (peste 40 t masă verde la ha). Perspective mai largi pentru această nouă cereală (triticale) s-au deschis după înlăturarea unor „defecte” ca: sensibilitatea la cădere, sterilitatea parţială a spicelor, umplerea defectuoasă a bobului, precum şi prin îmbunătăţirea unor însuşiri privind compoziţia chimică a bobului, pentru a putea fi utilizate diferenţiat: în panificaţie, în furajare, în industria alcoolului şi a amidonului etc.” Așa că o să-mi caut alt producător, poate la banii ăștia oi găsi grîu cum trebuie, io consideram pierderi tehnologice alea 3-4-5 procente de-mi ieșeau în minus, da` se pare că și materia primă era de vină. Și vă pun și-o poză, să vedeți cum arată. Am cîntărit 100gr. și am adunat mizeriile din el, cam 2% să zic, iar grămăjoara cu boabe mai mari, din dreapta, e adunată dintr-un sac gol de „critical” de anul trecut.
04.03.201951.5KB
au ajuns oalele... rom-melasaAu ajuns oalele...
18.11.202047.6KB
reteta e simpla : am cules 50 kg cirese albe si 75 kg cirese rosii  :razz: , le-am zdrobit prin dereteta e simpla : am cules 50 kg cirese albe si 75 kg cirese rosii :razz: , le-am zdrobit prin zdrobitorul de struguri ,reglat in asa fel incat sa mai sparga si catva samburi :nod: ,apoi am pus enzime pectolitice si am bagat compotul in butoaie . dupa 12 ore cu enzime am facut un starter de drojdie si l-am amestecat frumos in compot asa incat nu a durat mult si a inceput o fermentatie frumoasa .
21.06.201541.7KB
sub placa cu rezistente am pus o alta placa de al 5 mm separata de rezistente cu o placa de mica deSub placa cu rezistente am pus o alta placa de Al 5 mm separata de rezistente cu o placa de mica de 1 mm grosime. Am incercat sa pun carton izolant termic, dar nu am gasit ceva sa reziste la caldura directa a rezistentelor.
10.03.201427.6KB

 
mai in gluma ,mai in serios , musturile frumos , cam energic fata de anul trecut , anul asta a fostmai in gluma ,mai in serios , musturile fermenteaza frumos , cam energic fata de anul trecut , anul asta a fost mai cald asa ca il tin in frau mai greu. vinul rosu este si acum pe bostina ,a 8 a zi deja , a prins culoare dar il mai las pana luni . vreau sa fac un vin rosu mai inchis la culoare fata de anul trecut ,mai corpolent si mai barbatesc putin ,mai astringent . vom vedea in ce masura voi reusi . referitor la limpezirea musturilor cu enzime si sulfiti , dupa ce m-am sfatuit cu teonat am concluzionat ca trebuia sa fac si o bentonizare odata cu sulfitarea , credem noi ca reuseam o depunere cel putin cu 50% mai buna decat fara bentonita , dar asta este lectia de aplicat la anul . in asteptarea vinului nou va doresc numai bine si sanatate ! :hi: :hi: :hi: P.S. ii multumesc lui teonat pentru sfaturi si incurajari . :hi: :hi: :hi:
26.09.201540.5KB
am ceva date legat de cantitatea de zaharuri din whiskey. americanii zic că nu prea matrafoxAm căutat ceva date legat de cantitatea de zaharuri din Whiskey. Americanii zic că nu prea există.
13.12.202148.9KB
astazi am plamadit porumb macinat mare, prin sita de 3.5 mm. 
plamada miroase mult, mult mai frumosAstazi am plamadit porumb macinat mare, prin sita de 3.5 mm. Plamada miroase mult, mult mai frumos decat cea din malai. Am umezit 5 kg porumb cu 6 l de apa la 65°C, am tinut la plapuma 2 ore apoi am adaugat 10 l de apa la 100°C. Am tinut la plapuma timp de 7 ore. Am fiert pana la 100°C si am mai tinut la plapuma 30 min. Am pus drojdie Safspirit Grain. Pentru inceput am pus cantitatea normala de drojdie ca sa vad cum se comporta. P.S. Motorul de masina de spalat merge perfect la moara. :)
20.04.201341.9KB
si o alta poza facuta de care m-a lasat fara cap, dar cu paharul in mana :) rachiu de smochinesi o alta poza facuta de concurenta, care m-a lasat fara cap, dar cu paharul in mana :)
21.01.201342.7KB

 
mi-a mai ramas mied pentru a umple patru sticle de 750 ml pe care le-am dopuit si vreau sa leMi-a mai ramas mied pentru a umple patru sticle de 750 ml pe care le-am dopuit si vreau sa le pastrez mai mult ca sa vad cum se transforma gustul in timp. Prima sticla vreau sa o desfac prin iulie 2013... :D Sper sa ma tin de cuvant... :razz:
04.09.201233KB
cand ti se cere la primarie o copie dupa actul de ori dai fuga 21 de km la oras la un aparatCand ti se cere la primarie o copie dupa actul de identitate, ori dai fuga 21 de km la oras la un aparat xerox... ori...
25.03.201232.3KB
neata caberlot. si mie-mi pare bine, una ca am reusit sa extrag si sa aplic relativ corect cam totNeata Caberlot. Si mie-mi pare bine, una ca am reusit sa extrag si sa aplic relativ corect cam tot ce era posibil de invatat din cele citite la voi, si-a doua... parca e altfel cind iti iese treaba buna din prima, cu alt moral mergi mai departe. :D Asa ca zi am distilat si a doua jumatate din plamada. Dupa colectarea fruntii am lasat sa curga cu debit mai mare, da' nici firicel, nici picaturi, ci un soi de fir intrerupt sau de picaturi foarte dese. Destul de multe diferente fata de ieri, primii 750 dupa 50 de frunte au iesit la 50* si nu la 53-54*, s-a tulburat mai repede si chiar racit fiind am simtit un miros neplacut, totusi nu foarte tare. Parca si pete de grasimi mai multe... Am colectat 3,7 litri la aprox. 25* din 12,5 de zeama in 5 ore. Am cistigat doua ore de ars gazu', ca ieri am colectat 3 litri in 6 ore si ar fi trebuit sa mai merg o ora ca sa fac tot atit, da' m-am oprit. Daca la lamurire se pastreaza mirosul, data viitoare fac si prima distilare tot incetisor, nu e justificata economia, io cu gpl de 50 de lei facui acu 7 cazane si mai ramase si ceva in butelie. Oricum la lamurit o las moale, 3-4 pic. pe secunda, si incerc sa fac sa am ceva mai mult reflux. Am gustat azi din aia de ieri, 54* diluata la 38-40*, are gust de vodca, da' una la care se simte oleaca cereala... Vedem dupa lamurire, da' mai dureaza.
21.09.201524.2KB
si pana m-am invartit sa fac plinul la o galeata... au venit si musafirii! ...dupa miros? ciuperciSi pana m-am invartit sa fac plinul la o galeata... au venit si musafirii! ...dupa miros?
15.03.201238.4KB

 
nr.16 aparate de distilarenr.16
28.02.201265KB
:hi:  :hi: sam

… ai dreptate in ce zici  :nod:  

… eu vroiam doar sa zic  :uimit:  ca am o temere:hi: :hi: Sam … ai dreptate in ce zici :nod: … eu vroiam doar sa zic :uimit: ca am o temere ca la lungimea aia coloana va functiona satisfacator :uimit: adica va produce cit vrei tu L/h :x … chiar si la % :uimit: nu stiu daca o sa ajungi la 95% :zzz: … … si asa cum am zis ;) tu vrei in Guines Book :nebun: :rotfl: … eu iti tin pumnii :wink2: :razz: ;) :hi: :hi: Azi am facut o lamurire care a lamurit toate nelamuririle. Am tras constant 10 litri de distilat la 95.6% (un litru capete + 9 litri inima) + 300 ml frunte. Cozile nu le-am mai colectat ca curgea prea incet la sfarsit si ma plictisisem. Pe parcursul distilarii nu a scazut deloc procentul alcoolic iar cozile au intrat foarte tarziu si foarte bine comprimate. Ce am bagat in cazan a fost 23 litri de distilat la 50%. Stiu ca mai aveam cam un litru de alcool de colectat dar mergea foarte greu ca am optat pentru distilare pe plita electrica de 1500W si e cam putin. Debitul a fost cam de un litru pe ora. In a doua parte a inimii am acoperit cazanul si coloana cu paturi groase ca sa mentin acelasi debit. Trebuia sa fac asta de la inceput si mai castigam timp. Cand te limiteaza puterea plitei n-ai altceva de facut decat sa izolezi foarte bine totul. Pentru data viitoare am in plan un reseu de santier din caramida BCA si rezistenta de nichelina de 2000W. E pe vine si reseul de santier. Ma gandeam la 2500W dar nu cred ca duce instalatia electrica. E veche si e pe aluminiu. Sau poate trec pe inductie si scurtez timpul de dus la fierbere. Problema la plitele cu inductie e ca sunt din sticla ceramica si se pot sparge. Nu stiu daca suporta greutatea cazanului + coloana + vreo 28 litri de plamada/distilat. Ce mai vreau sa remarc interesant e ca primii 30ml din frunte au curs brusc dupa ce am ridicat melcul. Avea un miros puternic de acetona. Restul pana la 300ml i-am colecat foarte incet cam in 40 de minute. Tot cam 40 de minute am lasat sa mearga la reflux total inainte sa incep sa colectez. In concluzie sunt foarte multumit de coloana. Mi-ar trebui doar mai multa putere. Cred ca 2500W ar fi cam maximul suportat de coloana de 54mm. Pentru putere mai mare si debit mai mare mi-ar trebui sa trec pe 64mm dar deocamdata sunt multumit cu ce am acum. :hi:
16.10.202030.7KB
racitor din alta pozitie. de refluxAcelași racitor din alta pozitie.
11.02.202133.2KB
am gasit un gen de reductor de pe un de mortare, se foloseste de cei care amesteca gleturi siAm gasit un gen de reductor de pe un amestecator de mortare, se foloseste de cei care amesteca gleturi si adezivi in diverse recipiente.... Are raportul de scadere a turatiei de 38 la 1.... Provine de pe asa ceva.... :hi:
30.05.201436.6KB

 
mi-e lene sa urc pozele in alta parte asa ca le voi posta pe rand este inelul de gandeam sa-lMi-e lene sa urc pozele in alta parte asa ca le voi posta pe rand aici. Asta este inelul de silicon. Ma gandeam sa-l infasor si in banda teflon, dar am renuntat la asta. Siliconul este inert fata de alcool si rezista pana la 180°C. Este un material foarte bun pentru distilare.
12.04.201436.7KB
nu cunosc detalii despre soiurile din care este facut vinul , 
cu atat mai putin tehnologia , dinnu cunosc detalii despre soiurile din care este facut vinul , cu atat mai putin tehnologia , din cauza ca nu inteleg o iota din limba maghiara , stiu doar ca acest vin este mandria maghiarilor . intradevar este foarte dulce , am citit candva ca are 400- 500 g zahar / kg struguri . taria alcoolica la vinul prezentat de mine este 13, 5 % .
05.02.201538.6KB
cam asa arata montata: soba pentru fiert plamadaCam asa arata montata:
01.05.201550.8KB
Și încă una, ca să mai bine cantitatea de mizerii la 100 de gr. plamezi hibrideȘi încă una, ca să apreciați mai bine cantitatea de mizerii la 100 de gr.
04.03.201954.3KB

 
pe net ve-ti gasi aceste focare facute in foarte multe cazuri cu alimentare verticala cu lemne, darPe net ve-ti gasi aceste focare facute in foarte multe cazuri cu alimentare verticala cu lemne, dar e o gaselnita ce mai mult incurca proiectul, in cazul nostru.
15.04.201541.8KB
eu cred că e asta, în spatele sacului negru, în a pozei gaseste pisica!Eu cred că e asta, în spatele sacului negru, în jumătatea stângă a pozei
13.03.201264.8KB
decoctul e fluid acum şi dulce. separat am preparat starterul pe care îl voi turna mâine înDecoctul e fluid acum şi dulce. Separat am preparat starterul pe care îl voi turna mâine dimineaţă în decoct când se va răci. Am pus 0,5 litri într-un borcan de 2 litri şi restul am completat cu apă. Am agitat bine-bine să pătrundă cât mai mult oxigen. Am frământat un cubuleţ de drojdie de bere proaspătă şi am pus-o la înmulţit. Prefer să pun puţină şi să o las să se înmulţească decât să pun multă de la început că îi dă miros de drojdie. Drojdia oricum, chiar dacă pleci de la o cultură controlată, în câteva generaţii schimbă structura genetică şi apar tulpini diferite în funcţie de mediul în care trăieşte, temperatură, ph, proporţii de nutrienţi, etc. Acum fermentează energic. Capacul l-am pus doar de formă, nicidecum strâns că bubuie.
08.02.201240.1KB
asta e placa de fund.
ce se vede sub ea este cartonul izolant care ar fi trebuit sa reziste laAsta e placa de fund. Ce se vede sub ea este cartonul izolant care ar fi trebuit sa reziste la 1200°C, dar a fumegat foarte mult la doar 3-4 minute de la pornirea plitei.
10.03.201419.3KB

 
așa ies mele după stors, în poza asta e din „turta” care iese de la teasc, deci de laAșa ies tărîțele mele după stors, în poza asta e jumătate din „turta” care iese de la teasc, deci tărîțele de la aprox. 7,5kg de grîu, iar găleata plină pînă sus ia 6,5kg de grîu măcinat.
13.03.2019106.5KB
gata ... a venit ... cazanul cel nou ... 8gal=30l aprox ... 

azi miine ma duc sa il iau ... si vagata ... a venit ... cazanul cel nou ... 8Gal=30L aprox ... azi miine ma duc sa il iau ... si va mai dau detalii ;) :nod:
12.11.201225.7KB
:) le fac eu cu rabdare, dar se si termina destul de dreptate, este mult mai bine sa scad ph-ul:) Le fac eu cu rabdare, dar se si termina destul de repede... Ai dreptate, este mult mai bine sa scad ph-ul inainte de a adauga malturile. Stiam eu ca poti imbunatati aceasta reteta. :) Astazi am masurat densitatea primei plamezi facute dupa aceasta reteta. Pe aceasta am pus-o la fermentat miercurea trecuta, pe 16 ianuarie. Densitatea este 0.980. :) Eu zic ca este foarte bine! :D
22.01.201320.8KB
rezerva strategica ,60l plina cat se vede de 65 grade numai de vin si drojdie. maturarea pe aschiiRezerva strategica ,60l plina cat se vede de 65 grade numai de vin si drojdie.
31.05.201923.6KB

 
nr.10 aparate de distilarenr.10
28.02.201246.1KB
bine v-am sa va zic ca nici nu m-am instalat bine in noul apartament si am si reluat m-am mutat laBine v-am regasit! Vreau sa va zic ca nici nu m-am instalat bine in noul apartament si am si reluat fierturile. M-am mutat la Diham. Aici e bine ca am 3 camere si mult spatiu unde sa depozitez tot ce-mi trebuie pentru alcoale si nu numai. Saptamana trecuta am pus 20 kg de zahar la fermentat cu 80 litri apa, o punga cu tarate, una cu linte, un borcan de bulion si 1 kg drojdie proaspata de panificatie. La distilare am incercat o chestie noua, sa framant o paine de 500g cu 500ml apa. Pasta rezultata am pus-o pe la imbunari. Vreau sa va zic ca se aplica mai usor decat coca. Nu se lipeste asa rau de maini precum coca si se spala usor. La curatare se desprinde fara efort si raman suprafetele curate. Am verificat de multe ori si pot sa va asigur ca nu se pierd aburi. Dupa mine cred ca este inca un progres important. Nu mai vreau sa-mi aduc aminte de coca. Intr-una din zilele urmatoare o sa fac lamurire cu coloana aia noua si o sa povestesc cum a decurs. Fac distilare simpla prima oara. Flacara de la aragaz merge destul de bine. Da tot 4 litri pe ora. Teava aia groasa nu e coloana cu umplutura. E doar un gat mai lung.
13.10.202029.8KB
am facut prima distilare. era vorba de o tuica simpla , uitata intr-o damigeana cu un dop oarecumAm facut prima distilare. Era vorba de o tuica simpla , uitata intr-o damigeana cu un dop oarecum etans , mai mult nu. Am controlat temperatura vaporilor cu sonda plasata la punctul cel mai inalt.( discutie mare aici intrucit forma tevii la mine este cea din fabrica , deja am intzeles ca as vrea sa o modific.) Am avut o curgere buna de abia la 75 si apoi la 90 de grade. Cele doua volume de distilat erau dpdv organoleptic fruntea si apoi inima. Nu era normal sa se intimple la 66 de grade si la 75?
08.12.201953.6KB
... la degustarea finala :uimit: 
 ... se pare ca drojdia de piine e total ==> a iesit ceva cam acru... la degustarea finala :uimit: ... se pare ca drojdia de piine e total cotraindicata ==> a iesit ceva cam acru si cu miros ok ... cam 9% pe densimetru si rest de zahar 100g?l pe refractometru--ASTA NU MERGE ... drojdia turbo ... GUST OK SI MIROS OK ... cam -9% pe densimetru si rest de zahar 100g?l pe refractometru--ASTA NU MERGE ;) ... drojdia de wisichi ... GUST OK-SUPER SI MIROS OK-MAI TARE CA LA DROJDIA TURBO ... :nod: DE PREFERAT ZIC EU ... acum sa revenim la ... oile noastre ... STITI MASINA AIA DE STORS ROSIILE ? ... eu cred ca maltul s-ar putea stoarce cu ceva asemanator ... nu am chestia aia aici ca sa incerc =aia e o presa continua __ si daca regezi jocul la virf=iesire reglezi si stoarcerea :nod: ADEVARUL E CA ... m-am cam chinut sa filtrez ... si aveam doar 2 pahare de plamada :uimit: ;) ... si ma streseaza de pe acum ... ce o sa fac ? ... merg pe oala mica(14L-util) =aici am boiler interior ... sau filtrez si merg pe cazanul mare( 25L-util) ... SAU ... imi asum riscul si distil tot in cazanul mare ... AM PRIMIT DISCUL ALA DIN Al CARE SE PUNE SUB CAZAN ... ... PINA UNA ALTA ... am o raceala ... gripa ... si ma ocup de asta ... in plus pe aici vine -20 - -25C ... asa ca nu pre e atragator garajul :zzz: :hi: :hi:
02.01.201333.2KB

 
ce zici cab, dacă as umple teava orizontala cu toate alea? zic de teava groasa care duce spreCe zici Cab, dacă as umple teava orizontala cu toate mirodeniile alea? Zic de teava groasa care duce spre racitorul final. Ma gândeam sa sa bag cate un burete de sarma in capete, iar la mijloc, între bureți, sa pun plantele. Buretii ar avea rol mai mult sa tina sa nu cada chestiile alea aromate. Zici ca cu angelica si licorica nu iese bun. Atunci o sa caut ienupar, coriandru, migdale amare si restul. Ieri m-am jucat un pic cu coji de citrice si iese interesant cu coloana. La 94% se simte f discret portocala dar coada miroase puternic ceva asa a flori. Dar n-am încercat încă sa bag coji in teava. Doar am distilat un macerat de alcool cu coji impreuna cu o plamada.
11.01.202142.5KB
are 30 cm in diametru , aproape 60 in inaltime , iar focarul e facut din samota subtire . am facutAre 30 cm in diametru , aproape 60 in inaltime , iar focarul e facut din samota subtire . Am facut inclusiv zacusca pe aceasta soba. Exteriorul e facut din 2 recipiente pentru gunoi, din alea la care apesi clapa sa se deschida capacul. Are manere de transport , deci e mobila.Se poate demonta in 2 pentru a intra mai bine in portbagaj. :razz:
18.05.201552.4KB
- zahar: 200g/l mied- zahar: 200g/L
19.04.201223.3KB
tocmai ce am descoperit poza asta, facuta in perioada strada garii, in inima orasului giurgiu. niciTocmai ce am descoperit poza asta, facuta in perioada interbelica Strada Garii, in inima orasului Giurgiu. Nici acum nu imi vine sa cred ca a existat asa ceva. Uitati ce bijuterii lucrau oamenii aia pe vremea aia. Cate valori a reusit sa stearga comunismul din cultura romaneasca... si nu ma refer la Bica Caldararu, ci la tot ce insemna viata inaintea erei comuniste.
27.01.202148.8KB

 
test cu iod facut dupa ce s-a racit plamada... am vrut sa vad cum arata.... eu zic ca e bine ....Test cu iod facut dimineata.... Dupa ce s-a racit plamada... Am vrut sa vad cum arata.... Eu zic ca e bine .... :nod:
23.05.201440KB
miine am de plamadit 3 plamezi, doua de faina si una de spartura de orez, ca prea-s curios cum ieseMiine am de plamadit 3 plamezi, doua de faina si una de spartura de orez, ca prea-s curios cum iese si mai ales pofticios sa gust:D, ca prea laudarati voi produsul rezultat!:D Asa ca o sa am de facut pasta 3Kg de griu pus la incoltit, adica fro 5Kg... Pina acu' ma descurcam cu un blender d-ala mic, de mina, imparteam griul in galetuse de 900gr. umplute pe juma', d-alea de iaurt, ca io-s mare mincator de iaurt!:rotfl: puneam oleaca de apa peste el si incingeam blenderu'... La cantitate mica, pentru o sarja sau doua merge, da' nu-i o solutie spornica. Si mi-am amintit io ca acu fro 12 ani cind m-am mutat la tara si am luat intr-o iarna juma' de porc, am cumparat o masina de tocat nr.10... Dupa indelungi cautari am gasit-o intr-un final in camera cu scule:D ca n-am mai folosit-o de atunci! Buba e ca n-am gasit decit sita de-o avea pe ea, cu gauri de 7mm... Am tocat fro 2-3 pumni de malt de proba si cam 30%, daca nu si mai bine!, ieseau intregi. Nasol. Asa ca m-am apucat sa fac o sita cu gauri mai mici, de 4mm. Aveam un straif de tabla de inox, de 0,5mm cred, asa ca i-am dat bataie! M-a chinuit oleaca la taiat, ca-i tare a naibii chiar daca-i subtire, si porm am suprapus sita cu gauri de 7 peste discul taiat si am insemnat locul unde urma sa dau gaurile. Am gaurit ce era de gaurit si am montat masina de tocat, prima sita dupa cutit fiind cea facuta de mine iar cea originala peste ea, asta ca sa poata fi amindoua strinse de colierul masinii. Am tocat iar fro 2-3 pumni de malt, iese parfum, da-i greu al naibii, se simte diferenta, d-aia are Samagon asa muschi!:rotfl: Da' cu masina actionata de un motoras... Din pacate, ambele mele bormasini au regulatoru' ala de viteza paradit, ori stau pe loc, ori se invirt ca nebunele!, cu turatie maxima. Da' mi-am amintit ca in camera cu scule am o bormasina manuala, mostenire de la bunicu'!:rotfl: si care are si doua rapoarte de viteza, o tura de manivela cu doua ture de mandrina sau una de manivela si 6 de mandrina! Asa ca o sa procedez asa: intii dau tot maltu' prin sita de 7 cu raport de 1/2 si porm, cind e mai usor ca-i pe juma' storcosit, il dau prin sita de 4 cu raport 1/6. Bine, asta data viitoare, ca miine dau fara, n-am timp sa stau acu sa proiectez sistemu' de prindere al agregatului. Si daca si asa merge greu, o sa mai fac o sita d-asta subtire, o suprapun p-asta de-o facui azi peste ea si dau inca de doua ori mai multe gauri de 4 in amindoua, ca adevaru' e ca-s cam putine si rare la asta. Da' n-am avut ce face, a trebuit sa corespunda cu sita de 7 pusa peste... Si mai fac una, ca sa fie doua:D si sa reziste la presiunea apasatoare a maltului si sa nu faca burta, iar pentru ca sa fie fixate cu colieru' cu filet al masinii o sa fac un inel din sirma, de 6 sau 8, vedem de cit e nevoie.
12.10.201533.5KB
asta este ultima mea realizare in domeniu. 
 aveam nevoie de un zdrobitor si tot ce am gasit prinAsta este ultima mea realizare in domeniu. Aveam nevoie de un zdrobitor si tot ce am gasit prin comert era ori prost si scump ori bun si foarte scump. Asa ca m-am apucat sa-l construiesc singur. Zdrobitorul este facut din placi de polipropilena cu axul din aluminiu. Am cautat inox dar nu am gasit in timpul pe care il aveam.
13.09.201219.9KB
pai eu sant ca tiganul ,vreau si arome ,vreau si tarie ,vreat tot ce se poate.
o sa fac coloana dePai eu sant ca tiganul ,vreau si arome ,vreau si tarie ,vreat tot ce se poate. O sa fac coloana de distractie,am aliaj de lipit cu Sn si Ag ,mufele si teava nu sant asa scumpe(300 lei) se merita sa incerc sa o adaptez la oala mea de 17 l sa vad diferenta. Oricum vor fi puse poze. Asta este visina in aschii de butoi de stejar:
09.07.201967.7KB
InapoiInainte



web site counter free counters