Colectia de poze bauturi.3xforum.ro
Total 1001 poze.

Inainte

 
Maturare pălincă īn sticlă cu paraVin si merele din urmă. Sticlele au 1l, iar īntr-una am pus palincă de mere maturată īn butoi de dud.
20.07.201937.7KB
Distilat dulceataAm capatat "deslegare " sa mai scotocesc dupa ceva dulceata zaharisita si rezultatul este ca azi am pus o noua sarja la fermentat. Deja fierbe de zica ca da in foc. Plamada de zahar pusa inainta da semne de gata si cred ca luni va intra in distilare.
13.07.201947.7KB
Distilat dulceataSi coloana lipita.
11.07.201967.1KB
Distilat dulceataAm terminat coloana de distilat ,pun poze cu ea numai montata si una cand este gata lipita.
11.07.201940.7KB

 
Distilat dulceataPai eu sant ca tiganul ,vreau si arome ,vreau si tarie ,vreat tot ce se poate. O sa fac coloana de distractie,am aliaj de lipit cu Sn si Ag ,mufele si teava nu sant asa scumpe(300 lei) se merita sa incerc sa o adaptez la oala mea de 17 l sa vad diferenta. Oricum vor fi puse poze. Asta este visina in aschii de butoi de stejar:
09.07.201967.7KB
Maturare pălincă īn sticlă cu paraĪncepem recoltatul. Distilatul este bineīnțeles tot de caise.
09.07.201926.1KB
Distilat dulceataSi instalatia la treaba.
06.07.201954.1KB
Distilat dulceataAm terminat treaba,drojdia a terminat de fermentat in 48 ore,rezultatul este urmatorul 4 litri de 60 grade 0,8 litri de 48 grade 2 litri la 20 grade de ceva cozi foarte frumos mirositoare de gust nu stiu inca ca eu nu beau niciodata din ce fac atunci ,totul dupa termometru,alcolmetru ,grad de limpezire si miros .
06.07.201957.4KB

 
Distilat dulceataAm pus o plamada din 10 borcane de 800g de dulceata de visine zaharisita total ,un plic de drojdie turbo si apa pana la 21 litri. Drojdia turbo este foarte rapida,la adaugare in plamada s-a apucat in 10 minute de fiert. Dupa o ora borcanul de 800g in care este fierbatorul parca fierbe la foc mare. Sotia este incantata ca am golit un raft in beci..... si eu FERICIT ca mai am o plamada. Acum sant curios cat o sa fiarba si ce a sa obtin din distilat.
05.07.201921KB
Maturare pălincă īn sticlă cu paraEu am taiat gutuile in cuburi si le-am bagat pe rand in damigeana cu rachiu din gutui. S-a colorat foarte frumos, s-a imbogatit gustul dar s-a slabit la tarie. Am si pus, 3 gutui mari la o damigeana de 5 litri. A luat si ceva zaharuri din gutui, e mai dulce, mai slaba si mai parfumata decat damigeana fara gutui. Culoarea v-as arata-o dar tocmai am golit paharul. Asa ca ma sacrific, in numele stiintei, il mai umplu odata! :rotfl: ps: Am si niste tei la uscat. De fapt s-a uscat de mult dar il mai las intins ca-mi place cum miroase in casa. :) :)
23.06.201945.3KB
Maturare pălincă īn sticlă cu paraMăr
22.06.201933.7KB
Maturare pălincă īn sticlă cu paraTot pară.
22.06.201947.2KB

 
Maturare pălincă īn sticlă cu paraPara
22.06.201937.9KB
Maturare pălincă īn sticlă cu paraRevin cu noutati privind evoluția perelor din sticle. Pānă īn prezent merge bine, pierderile fiind in limite normale. Am pus si mere (īn ultima poză).
22.06.201939.9KB
bijuterii pentru distilareUite un grafic care te poate ajuta să-ți faci o idee despre cum stă raportu` intre temperatura lichidului din cazan și concentrația alcoolică a vaporilor care ies. Deși io cred că separările fracțiilor īn cazul unei distilări simple, fără coloană de reflux, īs mereu subiective din cauza aromelor care apar īn părți ale capului sau cozilor, și pe care vrem să le păstrăm. Nasul și limba īs sfinte, termometrul n-o să-ți spună niciodată ce să pastrezi și ce nu.
11.06.201950.6KB
bijuterii pentru distilarePoze
10.06.201945.1KB

 
bijuterii pentru distilareAcum dupa ce am citit si am analizat am hotarat sa mai dau o sansa cazanului vechi si am pus un termometru in coloala de transfer a vaporilor. Teaca de la termometru este lipita cu SnAgCu un aliaj de firma special pentru alimentare. O sa pun o plamada si sa vad cum iese taria urmarind strict termometrul.
10.06.201944.7KB
bijuterii pentru distilareInca o poza.
08.06.201937KB
bijuterii pentru distilareCe parere aveti de cazanul asta,este peste tot pe internet.
08.06.201942.6KB
gin - retete si ideiOke, am reușit īn sfīrșit și-am făcut prima șarjă de gin, că mai am bălării pentru īncă una, la care o să fac probabil ceva modificări īn rețetă. Și cu ocazia asta, tot gustīnd īn mod repetat din el, mi-am și amintit că de fapt mie nu-mi prea place ginul. Și pe cuvīnt, chiar m-am străduit, c-am avut chiar și gheață, apă tonică și lămīie... Da` să zicem că asta nu mai contează acum, plăcut sau ne, una peste alta a ieșit oke și și-a făcut efectu`.:D Așa că vă zic și vouă cum am procedat, cantitățile de mai jos sunt pentru 5 litri. Am luat și-am mărunțit mărunt de tot: - fructe de ienupăr deshidratate - 50gr. poate puțin mai puțin decīt ar fi trebuit, da` mie nu-mi place gustul prea puternic dat de ienupăr. Oricum, la mărunțit am īncercat să sparg cīt de mult sīmbureii din interior, am observat că aveau aromă bună după ce am halit fro 2-3 boabe. - coriandru boabe - 50gr. - semințele din fro 15-20 păstăi de cardamom, nu le-am cīntărit, să fi fost cam o linguriță plină bine, da` tura viitoare o să pun puțin mai mult. - o steluță de anason stelat, data viitoare o să pun două. - un cui de cuișor Am pus mărunțeala de mai sus īntr-un litru de alcool de 65* și am adăugat: - jumătate de băț de scorțișoară rupt īn sferturi, data viitoare pun unul īntreg, da` tot rupt.:D - 3 fīșii de coajă de mandarină, pe viitor o să pun fro 5 și reduc cīte una de la lămīie și portocală. - 3 fīșii de coajă de portocală - 3 fīșii de coajă de lămīie Cojile fără albeață, late de fro 2cm și lungi de 6-7-8cm... Am lăsat totul la macerat 24 de ore, după care am mai pus un litru de apă peste și-am mai lăsat fro 12-14 ore. Cīnd am diluat, toată zeama s-a albit, semn că alcoolu` ăla de 65* luase deja ceva uleiuri din bălăriile puse īn el. După alea 12-14 ore am mai pus juma` de litru de apă și-am pus totul īn thumper, iar īn cazan am pus 4 litri de alcool de 65* și 8 litri de apă. Am separat/aruncat doar fro 20 ml de frunte, că alcoolu` era deja triplu distilat, iar apoi am colectat următorul litru īn porții de cīte 200 ml, ca să văd dacă apare ceva nasol. N-a apărut. Am mai colectat 3 litri, din care ultimii 250ml din ăștia 3 litri au fost niște cozi de 45-50*, parcă īn ele am simțit cel mai bine aroma de scorțisoară. Am mai colectat īncă un litru și ceva de cozi, din ce īn ce mai opace, dar īncă cu urme de arome, poate o să le pun īn cazan tura următoare. Am lăsat la aerisit borcanele doar fro 2-3 ore, apoi am diluat cei 4 litri de 68-70* și-am obținut cam 5,75 litri de 45-47*. La diluare 50% cu apă chioară(22-24* tărie) opacizarea are o tentă bleu-albăstrie, cum se vede īn poză, iar pus peste gheață și apă tonică parcă opacizarea e mult mai slabă, rămīne doar tenta albăstrie. Īncercat nediluat, mirosul nu-i excesiv de puternic, nici la gust parcă nu predomină fro aromă anume, s-au amestecat plăcut, nu te arde pe beregăți, totuși la fro 2 minute după ce-l dai pe gīt parcă să zic că-ți mai rămīne ceva urmă de aromă de citrice p-acolo. A!, și dacă n-ai mīncat nimic cu usturoi īnainte, abia la rīgīit se simte ienupăru`! :rotfl:
08.06.201969KB

 
Maturarea pe aschiiSi de asta filtrat ce zici?
31.05.201942.3KB
Maturarea pe aschiiRezerva strategica ,60l plina cat se vede de 65 grade numai de vin si drojdie.
31.05.201923.6KB
Maturarea pe aschiiRevin cu noutati,acum dupa 4 zile de stat pe aschii tuica de 40g care avea si ceva miros de cozi sa schimbat in bine,gust mai placut si o culoare placuta ,parca e tuica de prune. Dupa mine cred ca se merita statul pe aschii de stejar de tipul asta.
30.05.201942KB
Lichior de fructe de pădure uscateLichior de pliculețe sună mai bine? :rotfl:
14.05.201983.3KB

 
Maturare pălincă īn sticlă cu paraRevin cu poze cu procesul tehnologic. Am inceput populatul perilor cu sticle.
05.05.201958.8KB
Gaseste pisica!Gasiti pisica
04.05.201967KB
SocataAzi am tras īn sticle vinul de soc din ultima damigeană de 20 trasă din damigeana de 50:D, și zic să vă zic și vouă ce experiență am făcut anu` trecut, poate vă tentează și pe voi. Am făcut vin de soc după rețeta dată mai sus, două damigene de 50, iar pe la sfīrșit de august- īnceput de septembrie, sau cam așa ceva :D, am cules fructe de soc bine coapte pe care le-am pus la macerat cu alcool de 65. Să zic că fro 3-4 sute de grame de bobițe și un litru de alcool, pe care le-am lăsat să stea cuminți pīnă prin decembrie. Atunci am pus maceratul, doar alcoolul, nu și bobițele, doar īntr-o damigeană cu vin, că am zis să-mi rămīnă și una cu vin alb, iar după fro 4-5 zile am tras vinul, și cel alb și cel roze, a doua oară de pe drojdie. După adăugarea maceratului s-a simțit oareșce diferență de gust īntre cel alb și cel roze, albu` era parcă mai fresh, cel roze părea mai sec, poate foarte puțin astringent și cu altă aromă plăcută dar greu de definit īn plus. Așa arată:
09.04.201983.1KB
Plamezi hibride:hi: :hi: Asta e rezultatul orez … - limpede si fara prea multe arome -SPECIFICE OREZ - oricum am folosit prea mult maltaz aromat … 0,5 Kg fum + 1 Kg ciocolata + 1,5Kg caramel  orezul nu se simte … poate un usor iz de piine in cozi si ca si arome … clar ciocolata e f. tare … apoi poate fum-ul si caramelul la sfirsit … o sa vedem ce zice vremea – dupa ce st ape aschii … artar + stejar … ... poate ca o sa pun si cireshh Stoarcere … am facut un test … cu o mica masina manuala cu shnec pt stors fructe-legume … Treaba pare sa mearga … dar ca si zeama dupa stors la mana prin presare in sita … e vorba de 10%-max 15% din greutatea de grine ude (aici maltz ) O sa cintaresc sa vad cam cit fac toate grinele … sa vedem cita zeama se pierde …  si apoi sa vedem daca merita investitia si munca ??? :nebun: Am cintarit ... -si e vorba de 7Kg de maltz umed aruncat pt 5 kg maltz uscat -2Kg mai mult Co metoda de mai sus se pot recupera 10-15% ==> deci max 1L --PT MAI MULT -TREBUIE CENTRIGUGA ... Eu am bagat 20L si am scos min.17L ==> o pierdere de max.15% MERITA STORS CU O MASINA CA MAI SUS ? .. PT 1L DE BERE DIN 20L ??? NU PREA CRED ! :hi:
01.04.201938.3KB

 
Pălincă de mereContinuare. Pot sa confirm ca maturarea palincii de prune īn butoi de dud produce ceva senzational. Aici am avut doar feed-back pozitiv, de la foarte buna la bestiala. Principalul efect observat e scăderea īn intensitate a gustului de migdale dat de samburii prunelor. E mult mai aromata decat cea de mere (la cea de mere se simte alcoolul mai tare, insa cea de mere e mai proaspata, din decembrie 2018). Palinca a fost tinuta o luna jumate in butoi de dud de 20l. Am transferat si cea de mere si de prune īn baloane de sticla. Cum credeti ca se va matura in timp?
31.03.201959.9KB
Pălincă de mereAm scos palinca de mere din butoaiele de dud si de salcam dupa aproximativ 2 luni (prima utilizare a butoaielor). Diferentele de gust sunt neglijabile raportat la esenta lemnului. Parca cea din dud e putin mai dulceaga, iar cea din salcam cu o tentă de gust herbal-floral mai pronuntat ca la dud. La capitolul degustare, parerile au fost impartite de la excelent la dezastru. Calificativul de dezastru a fost dat de categoria de vārsta peste 50 ani, conservatoare. Avand in vedere ca sunt din Maramureș, situatia e explicabila: daca nu respecti metoda traditionala esti ars pe rug (ce butoaie, ce distilare nu stiu cum, voi astia tineri stiti numai prostii de pe internet, etc.). Se pare ca la mine in pivnita conditiile favorizeaza evaporarea alcoolului din butoaie, concentratia palincii crescand pana pe la 53%. Īn doua luni am pierdut 1 l la un butoi de 30l. Cam atat deocamdata. Pun si o poza sa se vada culoarea. Cea din stanga e salcam, cea din dreapta e dud.
31.03.201956.8KB
Plamezi hibrideAzi dimineață l-am găsit tot cu spume pe el, acum arată așa:
30.03.201971KB
Plamezi hibrideCred că s-a dus spre 10* berea, probabil din cauza spălării tărīțelor și a īncă unei stoarceri, d-aia mi-au ieșit și fro 250ml de 65* īn plus față de cīt scoteam de obicei, că grīul a fost mai prost parcă. Vedem ce-o ieși din plămezile cu grīu bun, da` au cam 16-18 zile și deocamdată tot mai fermentează... Aseară am amestecat īntr-un butoi ca să-i stric patul de drojdii de le suprafață, arăta așa:
30.03.2019101.5KB

 
Plamezi hibrideDacă tot am pus azi cazanul pe poziție, m-am enervat și-am pus și de-o distilare hibridă, 42 de litri de bere din triticale īn cazan și maceratul de gutuie īn thumper. Maceratul arată frumos, da` īn afară de culoare n-are nici gust nici miros de gutuie... Vedem ce-o ieși la țuțuroi, vă zic io mai pe seară.
29.03.201948.8KB
Gaseste pisica!Unde e pisica?
28.03.2019121.7KB
CARTI_Documentatii:hi: si al doilea ...
27.03.201959.9KB
CARTI_Documentatii:hi: ... uite ceva formule ... Mai Exact foi de calcul pt urmarit fermentatia etc. UITE asa treaba se poate face satisfacator cu un refractometru :nod: :nod: Ex : start la 15,5% si finish la 5% ... :hi: :hi:
27.03.201946.7KB

 
Plamezi hibrideCozile au avut 30*, și cīnd le-am colectat la distilare erau doar puțin opace. Acum, după 6 luni de stat la temp. scăzute, erau limpezi de tot, dar cu multe flocoane la fundul bidonului. Am pus peste gutuie doar ce era perfect limpede, fro 2,5 litri, iar separat īntr-un borcan am pus flocoanele de pe fund peste care am pus niște cărbuni de grătar. De flocoane șigur aș fi scăpat c-o filtrare prin șervet de hīrtie, da` am vrut să văd dacă cărbunele de grătar face ceva. Cīnd am pus īn borcan flocoanele s-au mai micșorat/sfărīmat și a apărut la suprafață o peligulă de ulei. Am lăsat borcanul la soare și-o să-l amestec pīnă s-or dizolva flocoanele, ca să văd ce-o reuși să tragă cărbunele.
19.03.201961.1KB
Plamezi hibrideAm dat și io gutuia pe răzătoarea aia mică și-am pus peste ea cozile de le aveam. Și am observat și io că gutuia nu mai avea aproape nici un miros de gutuie și parcă nici chiar gust, a stat īntr-o cameră unde peste iarnă n-au fost mai mult de 5-6 grade, deci n-a īnghețat, dar probabil că timp de 6-7 luni de la cules și pīnă acum aromele s-au cam dus...
19.03.201972.9KB
Plamezi hibrideDeci maceratul nu trebuie sa aiba sub 45%? La 10 kg gutui plus apa mi-ar fi trebuit mult mai mult alcool. Gutuile au fermentat si ele. Poate ar fi fost altceva daca nu fermentau? Am gustat acum tuica de gutui. E buna la gust, dulceaga, iti vine inapoi damful, dar cred ca mai trebuie sa stea, inca nu e definita. Cred ca daca nu stiam din ce e, nu ghiceam. Arcurile de cupru s-au facut albe dupa distilare. Le-am bagat in otet si incepe sa se ia de pe ele toata mizeria si nenorocirea. Chiestia aia ajungea in distilat daca nu era filtrul de cupru in gatul cazanului. Dar am si o veste proasta. Cazanul s-a ars pe fund. E bine totusi ca tuica nu miroase deloc a ars. Cred ca am gresit ca am pus prea devreme capacul si n-am mai amestecat. Daca amestecam pana ajungea la fierbere poate nu se intampla asta. Lenea si prostia se platesc. Aseara, dupa vreo 8 ore de lamurit incet in care am adunat 10 litri de distilat, am oprit focul dar inca a mai fiert cateva minute. Se auzea inauntru zgomot de fiert. Mi-am dat seama ca ceva nu e in regula si dimineata cand am desfacut si am amestecat cu paleta in borhot am simtit carbunele pe fund. Am varsat la veceu borhotul si acum sta cu apa. O sa trebuiasca sa iau iar o punga de fulgi de soda caustica sa dizolv arsura aia.
19.03.201943.2KB
Plamezi hibrideceva poze :hi: :hi:
18.03.201961.7KB
Inainte



web site counter free counters