Colectia de poze bauturi.3xforum.ro
Total 1004 poze.

Inainte

 
CARTI_DocumentatiiSEPARARE FRACTII Making cuts Postby BackyardBrewer » Fri Jan 11, 2013 3:14 pm I'd take fores twice, as the start of the run concentrates nasties. Try this simple method for your final run: 1 - get a shitload of clean jars (they must be sparkling - ask Crow about the time he used an olive jar that was less than clean. Ewww!) 2 - Every 200-300mls you take off you put into a jar. 3 - So your stilling area is now littered with 200ml cuts from the whole run 4 - Get a paper towel and a rubber band for every jar. 5 - Number (in order) every jar with a texta on top of the paper towel. 6 - Wait 48 hours to air the spirit. 7 - Starting with the middle of the run take a big sniff (if you got 14 jars then start with jar #7) 8 - Then work out from the heart of the run to the ends. I promise you that you'll be able to tell jar #1 from #7. My wife can now pick heads and tails by smell when it's coming out the still. 9 - So everything that doesn't smell as clean as jar #5 - jar #8 is either heads or tails. I find tails easy to pick, it's carboardy, wet dog smell. Heads is harder for me because it all has a high alc "burn" smell. It's easier after 48 hours, heads are very harsh and sweetish. ... si ceva visual care sa va ajute sa vizualizati procesul de distilare :uimit: ;) :razz: :nod:
09.10.201540.2KB
plamadire all malt cu glucoamilaza si drojdie de la marinicaArzator
23.05.201446.2KB
Alcool din orez la separari procedez cam ca si tine ... cu borcane ... dar eu iau 4 fractii pe care le gust si le asamblez dupa 2-3 zile ... ... am facut o foaie in EXCEL care calculeaza automat ce volume sa separ in functie de volumul si concentratia de plecare si teria care curge la papagal ... ;) DE AIA AM ZIS CA ... E BUN UN PAPAGAL ;) ;) ;) FRACTIILE PE CARE LE FOLOSESC : 1. FRUNTE 2-5% ... PINA VAD CA SCADE TARIA ALCOOLICA 2. CAP 5%+5%+5% 3. INIMA 55-60% 4. COADA 5%+5%+5% (STIU CA NU DA 100% ... DAR SUNT PIERDERI DE RANDAMENT) ADICA ... PT CAP SAU COADA - DACA TREBUIE SA IAU 1L IL IMPART IN 3 SI IAU 3 STICLE DE 330ML Ideea ta e foarte bună, arată-ne şi nouă tabelul ăla dacă nu e vreun secret profesional :D Pierderi de randament n-ar avea de ce să fie dacă totul e izolat bine şi răcit cum trebuie. Apropo, la mine nu miroase în timpul distilării decât la sfârşit când desfac cazanul şi arunc borhotul. Deci mofturile unora cu "vai, miroase", pică. Mai nou, nici nu mai desfac imediat, las să se răcească până a doua zi si torn borhotul în pet-uri de 10 litri şi dau cuiva care are animale. E cel mai bine aşa. Ca să curăţ uşor coca uscată pun nişte cârpe ude deasupra şi las o zi. Se înmoaie şi se şterge fără probleme. De curând am aflat că se pot folosi şi macaroane înmuiate în apă în loc de râme de cocă. o sa caut tabelul SI O SA-L POSTEZ. IDEEA E CA ... VA TREBUII SA POSTEZ UN FISIER EXCEL ... pt ca sa poata fi folosit de oricine pentru situatia lui --- adica sa isi puna el valorile lui ... volumul de start si gradele de plecare ... apoi fractiile lui=ce vrea sa adune ... si intimpul primei functionari -in special ... la cite grade curge NU DA 100% PT CA NU MERGI CU DISTILATUL PINA LA CAPAT ... 0% PE IESIRE ... ... SI PT. CA CEVA SE MAI SI EVAPORA=nu condesam 100% DESPRE MIROS : NICI LA MINE NU MIROASE "SA ITI MUTE NASUL" ... dar daca vii de afara se simte un f.f. usor iz de alcool (sa fim seriosi , si daca te pui pe baut palinca se simte cind intrii in casa ) ... deci totusi ceva mirosuri sunt ! SI ACUM ... COZILE ALEA CARE MIROS F. TARE ... erau la o instalatie de distilat sub VACUM ... ori noi stim ca apa fierbe la 70C daca scazi presiunea cu 0.3bar - DATELE SUNT IPOTETICE ... DAR ce se intimpla cu restul chimicalelor ? CINE NE GARANTEAZA CA SI PT. RESTUL CHIMICALELOR PUNCTUL DE FIERBERE COBOARA TOT CU 30C ??? ... daca treaba nu e proportionala ... atunci ... FRACTIILE SUNT ALTE PROCENTE SI ALTE COMPOZITII EU PERSONAL ... LA DISTILAREA A DOUA=LAMURIRE ... AS PROCEDA CLASIC ! :zzz: :zzz: PT CURATAT aluatul procedez la fel ... inmoi tevile de azi pe miine si apoi curatatule o chestie de 5 min TRUC: amestec faina cu apa APOI TAI NISTE BEZI LATE DE 5 CM DE SERVETELE DE STERS LA ROL = SERVETELE STERGE TOT ... ung benzile astea cu faina si "pansez" tevile ... in foto cu "instalatia de parfumuri" se pot vedea benzile albe :nod: (avantajul e ca avem o faina cu armatura-mai rezistenta ... ) CE E IN ROSU SUNT DATE CARE TREBUIE INTRODUSE !!! :hi:
09.03.201281.4KB
Despre maltAstazi am fost prin capitala sa caut o teava de cupru. :( Prohibitive preturile, plus ca nu vand la metru, dau numai bucata de 5m
25.09.201329.7KB

 
Gaseste pisica!unde-i mâţa...
13.03.201265.2KB
Ciuperci umplute la gratarScoatem piciorusele dupa ce am spalat bine sampinioanele si largim cu o lingurita locul...
15.03.201240.1KB
Bancuri...marfa !!!
23.10.201229.5KB
Aparate de distilare:rolleyes: rog un moderator sa stearga acel link,am vrut sa mai adaug niste poze si m-a dus acolo,oala are 8 litri si am executat condensatorul mai mare in vederea schimbarii vasului de fierbere,consumul de apa e de 0,60 ml pe minut apa iesind din condensator aprox la 13-15 grade,din 6 litri de tuica slaba 23 grade a iesit 3 litri licoare de 68 grade,am combinat la urma si un pic din coada si frunte pentru arame,am completat cu apa plata pina la 54 grade si a rezultat aprox. 4 litri de licoare,minunat pentru ce vroiam noi sa facem ,bafta si toate bune la toti. :hi:
18.08.201231.9KB

 
Whisky din porumbSalut Strava şi bine ai venit ! Bucătăria mea are acum vreo 7 grade dar cum ai spus şi tu, temperatura plămadei creşte în timpul fermentaţiei. Plămadele din cereale fermentează mult mai rapid decât cele din fructe sau zahăr. Nu cunosc încă detaliile biochimice, dar probabil anumite mecanisme sunt legate de tipurile de zaharuri. Cerealele conţin amidon în jur de 60%. Amidonul este un polimer al glucozei. Deci cerealele au numai glucoză. În schimb fructele sau zahărul conţin glucoză şi fructoză cam în egală măsură. Nu ştiu ce impact are asta asupra metabolismului drojdiei, dar numai să o vezi cu câtă poftă devorează maltoza şi glucoza dintr-o plămadă de cereale. În 3-5 zile e gata fermentaţia! Deci nici nu se pune problema de temperaturi scăzute, dimpotrivă. îndustrial, unde se folosesc căzi de fermentaţie mari se intervine prin sisteme de răcire a plămadei pentru a nu creşte temperatura periculos de mult si să pună în primejdie starea drojdiei. Ceea ce am făcut eu este foarte bine. După cele 5 zile de fermentaţie energică am pus un bec de 40W aprins sub oală. Aşa am reuşit să menţin temperatura la 20*C timp de încă alte câteva zile. Dar poate ne spui şi cum se desfăşoară fermentaţia la altitudini înalte căci eu n-am încercat şi n-am idee. Până una alta eu pun poza cu plămada fermentată complet. Mâine o distilez. Deasupra s-a ridicat partea lichidă iar părţile solide s-au lăsat la fund. Distilez "pe grâne" cum se spune că de-aia mi-am făcut cazan dublu cu ulei, să nu mi se ardă. Deci mâine - distileişăn dei, abia aştept să pun poze.
20.02.201248.6KB
Whisky din porumbEste de reţinut că pentru a încolţi, seminţele au nevoie de umiditate, oxigen, întuneric şi o temperatură între 17 şi 30*C. Deşi la mine au fost doar vreo 7 grade, a încolţit fără probleme deoarece grânele produc o oarecare căldură în timpul germinării, deaceea se recomandă întoarcerea periodică cu lopata. Prin barbotare, aerul umed este condus prin stratul de grâne, astfel se asigură aer boabelor. Am lipit cu scoci cele două bidoane ca aerul să nu iasă pe acolo dar data viitoare voi sigila cu silicon sanitar
08.02.201246.3KB
Aparate de distilareAm si eu o varianta de papagal.
06.03.201224.2KB
Dilema distilatorsi
21.09.201527KB

 
Constructie instalatie de distilareAm separat 100 ml de frunte la 87%. Am lasat sa curga picatura cu picatura, totul a durat 40 min.
10.03.201235.6KB
Alambic din cupruAm pus termometru pe cazan, in cotul de deasupra gatului si pe papagal. Asta este senzorul de pe cazan.
12.04.201424.3KB
Constructie coloana CM 54 mmAm facut si un vizor pe care l-am pus sub condensatorul de reflux. Este foarte util pentru ca vezi momentul exact cand incepe refluxul.
29.06.201426.2KB
Plita electrica 4200WAstazi am facut proba la plita facuta de mine. =D Aceasta are 3 rezistente de 1400W pe care le alimentez pe trei circuite separate prin intermediul cate unui controler. Placa de sus este facuta din tabla de Al de 12 mm grosime, in care am gravat o spirala. Rezistentele au 8.5 mm diametru.
10.03.201430KB

 
Retete whiskyAici este la racit pentru adaugarea maltului. Arata foarte frumos si miroase foarte bine. :)
20.04.201357.3KB
Whisky din porumbAm trudit ceva...
08.02.201253.3KB
Cazan pe baie de aburiVa multumesc mult domnule Iunicu si sa stiti ca aprecierile sunt reciproce. Intr-adevar electronist (pasiune) dar din pacate mai rar. Am si eu o intrebare, vreau sa confectionez serpentina de racire din teava flexibila de inox folosita la panourile solare, ca cea din link: Credeti ca inoxul respectiv (nu stiu daca este alimentar, desi respectivul tub se foloseste si pt. apa potabila) ar putea introduce ceva ,,toxice" in alcool ? Aceasta teava vreau sa o introduc intr-un furtun sau tub de plastic, intre peretii acestora urmand sa circule apa de racire, ca cea din foto. Initial am vrut sa o cumpar chiar pe aceea, exista pe okazii, vanzatorul sustine ca este din inox insa am indoieli in privinta asta. (stiu ca poluez topicul, insa poate ca merita folosita gaselnita)
01.06.201233.8KB
Maturarea pe aschiiSi de asta filtrat ce zici?
31.05.201942.3KB

 
Constructie instalatie de distilareAm pus 15 litri de feteasca alba. Prima picatura a aparut la fix o ora de cand am pornit focul.
10.03.201234.2KB
Alambic din cupruAici se vad mai bine cele doua inele: cel de Cu si garnitura de silicon. Asta este partea de jos a gatului.
12.04.201424.9KB
Tuica-palinca din mere si pere padureteBinenteles ca fructele sunt separate. Merele separ de pere. Zahar 50 kg la 1000 kg fructe. Am facut si 200 kg de pere fara adaos de zahar. Stie stineva cat de diferenta de alcool cu zahar si fara. Cam cat credeti sa le las la fermentat avandin vedere temperatura de afara. Eu ma gandeam la 13-15 zile
08.10.201764.3KB
Soba pentru fiert plamadaSaptamana asta am reusit sa termin sobita. I-am facut focarul si peretele imprejmuitor di samota iar peste focar vine montat un butoi din tabla ce joaca rolul clopotului. Constructia este modulara ,in sensul ca butoiul se poate si in loc se poate pune un capac, soba devenind masa , sau se poate pune o tabla mai groasa, pe care se pot coace toamna vinete si ardei.
01.05.201547.9KB

 
Plita electrica 4200WAici se vad controlerele "in aer". Urmeaza sa le fac o cutie cu un ventilator de racire.
10.03.201428.3KB
Soba pentru fiert plamadaCel mai mic rocket functional , facut de mine e acesta:
18.05.201554.3KB
plamadire all malt cu glucoamilaza si drojdie de la marinicaRaftul meu de incoltire.... ;)
23.05.201442.2KB
MiedSucul de mere a avut: - densitatea: 1.050
19.04.201224.4KB

 
Instalatia de distilareCazanul este confecţionat dintr-o oală de 36 de litri cu capacul modificat. Coloana scoate un distilat destul de tare din prima. Etanşeizarea o fac cu cocă iar capacul îl prind cu nişte agrafe de dosare însă m-aş gândi la o metodă mai ingenioasă de a etanşa capacul să nu mai trebuiască să fac râme din cocă. Poate îmi daţi vreo idee. La îmbinarea dintre ştuţul metalic şi sticlă am făcut o garnitură din silicon.
17.01.201234.4KB
Sita masina de tocat cu gauri de 4mmAici e la gaurit, lemnele de jos is "aschiile":D de stejar pe care urmeaza sa le maruntesc oleaca.
12.10.201531.3KB
Malt whiskyPun si aici bobul de grau incoltit al lui Samogon. Merita toata atentia. :razz:
28.06.201338.7KB
Peste marinat la cuptor...intre doua partide de pescuit merge!
15.03.201266.2KB

 
SocataAm pus si eu de socata acum doua zile. Am folosit vreo 3,8 kg de zahar pentru 28 litri de zeama la fermentat, plus zeama si coaja de al 5 lamai si coaja de la 2 portocale. Din toate acestea coaja la o lamaia si o portocala am fiert-o in siropul de zahar, pe care l-am invertit. Flori de soc am pus cu pumnul, sa tot fi fost vreo 30-40. Densitatea a fost de vreo 1,055. Am pus un plic de drojdie de bere.
26.05.201537.6KB
Rachiu din cartofiSaptamana ce a trecut am fost la un atelier de confectii metalicesi profitant ca teava ce duce la racitor e din inox, am modificat-o , facand o coloana de 50 cm inaltime. Cred ca e o coloana CM , daca am inteles bine, si permite si distilarea traditionala. In fotografie apare si racitorul , la care am adaptat un fel de eprubeta papagal.
09.05.201551.4KB
Moara cu valturiO vedere de jos
08.07.201420.2KB
Soba pentru fiert plamadaInca nu are usa focarul dar acest tip de focar nici nu prea simte nevoia:
01.05.201542.8KB

 
Rachiu din grauMi-a ieşit un litru de alcool la 70% din plămada asta. Randamentul a fost foarte slab din cauză că nu am reuşit să fierb calumea coca aia de grâu. La cât fierbi şi la cât te chinui nu merită cu grâne, mai bine faci din mălai sau/şi orez. Am scurs "berea" lafel ca data trecută şi am distilat off-grain. Partea proastă e că se lasă la fund o gramadă de gluten şi drojdie de la grâne care la fierberea cu foc direct cam dă o notă de arsură în distilat dar foarte vagă. Data trecută am avut impresia că mi se pare dar lafel se simte... sau poate mă înşel eu, cine ştie... Totuşi dacă folosiţi pânza de nailon e mai bine să nu stoarceţi cu mâinile, lăsaţi să se scurgă berea singură 24 de ore că iese mai limpede. Eu am mai şi stors că m-am grăbit. Am stors 28 de litri de "bere". Acum am uitat să fac poză, poza e de data trecută.
24.05.201239.8KB
Constructie instalatie de distilareMaine ii fac proba.
10.04.201227.1KB
Malt whiskyAm filtrat printr-un servetel 250 ml de must si am facut masuratorile. Mustul are o densitate de 1086.
27.03.201225.1KB
Whisky din malai :)Am lasat 15 min pana cand spuma aproape ca dadea pe dinafara si apoi am varsat borcanul in bidonul in care pusesem plamada. Inainte de asta am aerat bine plamada si am amestecat si restul de 100 g de malt.
28.03.201225.7KB
Inainte



web site counter free counters