Am taiat la circular butucul de visin. Este un lemn foarte dur si dens. Are niste culori superbe. Miroase foarte placut, dar nu pot sa gasesc nicio asemanare cu ceva cunoscut.
Am taiat aschii pe care le-am copt la cuptor doua ore la 170°C.
11.09.2012
40.6KB
:razz: ...
... pai te pornesc eu cu sobele alternative ... :uimit:
... cit despre sobele astea=cu lemne ... eu m-am jucat si am facut una din conserve :uimit: asa cum arata situl asta :
... o sa caut sa fac una din ceva mai trainic = inox ;)
... poate sunt pasionati de pescuit , iesiri in aer liber ;) soba asta e mult mai ieftina ca un PRIMUS ... si combutibilul e gratis :nod:
uite si o poza ca sa va incit la ... constructie ... aveti toti pasiisi materialele aici
p.s.
... nu e chiar un rocket ... dar adduce a motor de racheta = face o ardere fortzata ca un motor cu reactive
16.04.2015
46.1KB
:hi: BIS
… sint totusi f. mici daca intra pe gura la sticla :uimit: si f.f. arse :uimit: :uimit: cam 8-9cm :uimit: … 1$ pe cm … asta da afacere
02.11.2020
29.2KB
ziua a 6-a , am macinat 10 kg porumb la moara cu ciocanele cu o sita mica .macinatura a iesit ca si faina de porumb pentru mamaliga . am luat un cazan de 60 l ,am pus faina inauntru am amestecat-o cu 10 litri de apa calda 35-40 grade. in acest timp am fiert alti 25 l de apa pana la 98 grade :D (ori nu merge termometrul mai sus ,ori apa la mine fierbe la 98 grade) ,apoi i-am turnat in cazan peste amestecul initial .am invartit vreo 5 min ,am controlat cu termometrul ,erau 74 grade in amestec . am pus cazanul peste o pirostrie mare cu gaz si l-am incalzit vreo 40 de minute pana la 94 grade . nu am mai avut rabdare sa ajunga la 100 ,pentru ca m-am incalzit eu pana la 200 de cat am invartit :D .
17.12.2013
24.4KB
Azi am făcut plămădirea mălaiului cu grâu încolţit.
Am folosit 10 kg mălai şi 3 kg grâu încolţit.
Cu 5 zile în urmă am pus grâul la înmuiat în apă şi după o zi l-am lăsat să încolţească în germinatorul care l-am prezentat aici: . 4 zile a durat încolţirea.
Azi am fiert mălaiul şi am măcinat grâul încolţit. La fel ca la schema de plămădire cu orez ( ), am pus 0,5kg grâu la 72*C, 2kg grâu la 62*C iar mâine voi mai pune 0.5 kg grâu odată cu drojdia, la 20-25*C.
08.02.2012
46.1KB
am inteles :cool: asa faceam si eu.ma refeream la vinovit pt fierbere enzime pt extragerea aromei din coaja la strugurii aromati.pana acum faceam numai cabernet merlot si zaibar si nu era nevoie de bentonita dar anu asta am facut si muscat ottonel si ia-m pus bentonita dupa reteta dar au trecut 4 zile si a inceput sa se lase dar deasupra are tot aspectul de tulbure/bors/ :x cand trebuie sa-l trag de pe drojdie? =(
23.10.2014
50.5KB
...moment in care adaugam compozitia din tigaie... aburind... nu salivati inca?
15.03.2012
33.6KB
continuare
poate ca va intereseaza si ... sursa=situl
07.11.2013
43.8KB
Ma incerca de mult o curiozitate, cum ar fi o tuica din banane? Acum 3 zile am intrat in Mega Image, vis-avis de scara mea, si vazand o gramada mare de banane puse la reducere, am zis "stai ca azi am noroc". Am intrebat vanzatoarea daca mai au banane super-coapte si mi-a promis ca intr-o ora mai imi alege o lada. Si asa m-am ales cu 20 de kg de banane luate cu 3 lei kilul, din fata blocului.
Mai intai le-am spalat cu dusul fierbinte ca aveau etichete lipite. A trebuit sa curat etichetele si sa rup cozile. In rest le-am lasat asa, cu coaja cu tot le-am pus in galeata sa se mai coaca cateva zile. Coaja are rostul ei, pe langa ca imbogateste cu arome, contine amilaza care mai descompune din amidon in timpul coacerii si fermentarii. Mai stiam ca bananele elibereaza un gaz, etilena, care grabeste coacerea. Daca vrei sa se coaca mai repede niste fructe, pune-le impreuna cu banane intr-o punga.
Ce m-a mirat e ca cand le spalam cu apa calda se innegreau vazand cu ochii dar acum abia se coc. Si ironia e ca uneori se coc pe masa pana se fac zeama. Colegii nostri de pe homedistiller spun ca e mai bine sa le ingheti, dar n-am atata spatiu in congelator iar afara nu mai e asa frig.
Cred ca o sa mai pun apa, sa urc volumul undeva la 30 de litri si bag bormasina in ele, dar dupa ce vor deveni suficient de moi, aproape lichide.
Mai departe astept sa va dati si voi cu parerea daca ati mai facut rachiu din banane. La mine e prima oara si nu stiu ce ma asteapta. Banuiesc ca distilarea va fi o problema, fiind plamada vascoasa. Vreau sa incerc distilarea pe baie de nisip.
De cate ori ridic capacul la galeata cu banane, se raspandeste asa un miros in camera... imi inchipui cum o sa miroasa la fermentare :)
08.02.2019
31.5KB
Pentru un borcan de 5 litri sunt necesare următoarele ingrediente:
4 kg peşte gras, fără solzi (macrou, hering, păstrav, somon, sardine, cod si alte specii)
O lingură boabe de piper
O lingură boabe de muştar
Câteva boabe de enibahar
Câteva foi de dafin
O ceapă
Un morcov
Marinada alcătuită din: 1 litru oţet de 9 grade + 1 litru apă + o lingură plină cu sare
Se curăţă peştii de intestine, se taie capetele şi se spală bine. Capetele se pot prepara după reţeta asta:
Se aşează frumos în borcan până aproape de plin.
Se pun boabele de piper, muştar, enibahar, foi de dafin, ceapa tăiată fâşii şi morcovul ras rondele.
Se toarnă marinada peste toate celelalte până sus detot.
Se scutură bine borcanul să iasă golurile de aer şi se pune capacul.
Peştele este gata după câteva zile până la două săptamâni în funcţie de mărimea oaselor peştelui. Oasele se înmoaie foarte bine şi se mânca cu tot cu oase şi şiră.
Pofta mare!
10.03.2012
26.9KB
Citeam acum in cartea Whisky in productie casnica, legat de productia de malt, zice exact asa:
"Prajirea - to kiln dry (procesul de uscare)
In cadrul acestei etape, maltul verde se intinde in straturi de 30-60 cm grosime, pe tabla cu gauri sau cu fante. Cu ajutorul gazelor incalzite rezultate de la foc, se mentine cca 12-14 ore la 75-80 grade celsius, uscandu-se lent, pana cand atinge un continut de apa de 3-5%."
Acum intrebarea, nu e prea mare temperatura de uscare de 75 80 grade? Nu se distrug enzimele?
Acum asa cum am promis aseara incep sa atasez poze cu piesele pentru zdrobitorul de cereale.
17.09.2013
39KB
Craciun fericit !!!!
:craciun:.
..............................................................eu am plecat ...... ne vedem la anu !!!
26.12.2014
14.4KB
cam asa
16.05.2015
29KB
ceva de genul asta sau dami tu un sfat ca nu prea ma pricep am o sempertina dar nu prea sunt multumit de ea diamatru tevi de cu e de 13milimetri -oala o am de inox si e de 14litri sub presiune as merge pe coloana cu reflux dar ceva ieftin si bun :D =( :( =) :) :D
03.05.2013
44.7KB
Stiu de poza ta ,am vazut-o; cat are oala ta si ce timpi obtii in cadrul procesului de incalzire distilare ?
OALA ARE 16L ... si o incarc la 14L
plita are 1200-1300W nu mai stiu ...
... prima picatura apare cam dupa 80-90min pe max ... apoi reduc la 2 (are8trepte) si cresc incet incet ca sa asigur un debit f. mic de grosimea unui chibrit ...
... procesul dureaza cam 5-7 ore ... depinde ce faci , prima trecere sau a doua
uite o poza cu rezultate de prima distilare ... cred ...
... sau am uitat eu sa modific viteza ... si tot pe F7-8 ? ...
... e ceva vechi de 2-3 ani ... de atunci am pierdut hirtiilre
(dar e vorba de prima distilare ... care poate fi accelerata ...
... am distilat vin-pinot noir ...vin de 11-11,5grade)...
la distilarea 2 ... acolo incep cu F2-3 ... si ma duc pina la 92C si 10grade ce iese ...
08.05.2012
63KB
:hi:
de la AlexD2 citire ...
p.s.
daca ne uitam pe prima pagina ... la STRIPPING RUN ... vedem ca diferntele de volum intre inima=alcool etilic si alti compusi sunt majore 30x
... oricum o solutie 3 component poate sa se comporte diferit de una bi component ... si noi avem o solutie multi component ... ... acum ramane sa vedem care e TENDINTZA DOMINANTA ...
... de remarcata ca pornim de la solutii apoase ... si obtinem solutii alcoolice la inceput , adica frunte si cap si inima-prima parte ... si apoi avem solutii apoase ca rezultat , adica inima sub 50% si cozile ...
09.12.2019
53.7KB
Rezultat final
29.01.2022
22.4KB
bun sa punem si restul schitelor ...
(NU SUNT ALE MELE ... SI NICI VERIFICATE NU SUNT ...
... DAR SUNT IDEI BUNE AICI !) :wink2:
28.02.2012
51.5KB
Fă-i poză şi arată-ne şi nouă.
Eu aş vrea din inox să fie.
Nu mă pricep la suduri şi lipituri, n-am nici scule şi nici "mână" de aşa ceva.
pai ... indiferent cum faci banii ... eu nu cred ca ... papagalul asta facut din Cu merita 125$ ... DAR fiecare face ce vrea cu banii lui :zzz:
adresa
05.03.2012
12.8KB
Si o poza, sper sa-mi iasa manevra si sa apara. :D
19.09.2015
21.9KB
Diametrul interior in partea unde intra alcoolmetrul - 20 mm.
Inaltimea in partea unde intra alcoolmetrul - 280 mm.
Suport din plexiglas transparent.
Pret 60 lei.
Livrare personala in Bucuresti.
28.04.2012
32.2KB
Daca voi folosi thumperul si la lamurit cantitati mai mici voi astupa una din gauri.
05.10.2015
52.7KB
si tot ase
16.05.2015
30.3KB
:hi: :hi:
… alta idee … era asta :uimit: o mini forja cu carbune ;)
… acolo se ating cam 1000C … si poti lucra la cronometru = bagi baghetele de lemn in pahar citeva minute :zzz: etc. :zzz:
+ o incarcatura de carbuni cred ca duce 20-30 min - si mai faci si o friptura ;)
:hi:
p.s.
deocamdata … o sa o lasam pt la anul daca … aschiile de pe bbq nu sunt ok ;)
09.11.2020
37.5KB
Se pare ca nu merge linkul ala... imi cer scuze dar nu stiu unde e butonul EDIT =(
04.01.2013
40.9KB
Nu se vede, pozele sunt micite automat. De unde e, din cartea verde? Pare interesant.
DA din Cartea-Verde ;)
05.04.2012
68.3KB
Eu nu stau degeaba, chiar daca am avut o perioada ocupata cu naveta facuta in fiecare zi, mai gasesc si timp pentru alcoale. Am facut un stativ reglabil pentru distilari. Aici preparam o palinca de gutui... scurta viata a mai avut palica aia.
Sarbatori imbelsugate tuturor!
25.12.2022
37.5KB
Si vederea de sus.
29.06.2012
37.7KB
Pentru mied am luat Ionatane. Au avut 150 g/l zahar.
22.04.2012
21.9KB
Asta e papagalul facut de mine :rotfl:
24.02.2021
54.3KB
... si ca tot am timp ... si am ramas fara combustibil ;) ... am apucat sa fac ordine prin sticle ... :nod:
1. e un RomMaltz de +1 an pe aschii ;) ... ce sa va spun la 45% e BUN+BUN si nu arede deloc :nod: din contra e ... uleios in gura :razz: :zzz:
... doza de aschii ... nu o mai stiu ... stiu doar ca nu am exagerat si ca e un mix de stejar+artar :uimit: ... am mai adaugat acum 4cm3 de stejar mai ars = ca sa-l faca mai rosu ;)
2. e un rachiu de prune+ceva mere ... cu doza de 4-5 cm3 la1L (aschiile sunt de cumparat... Pazucu,Sine ati vazut cum sunt arse ... si sunt pt vin )... aschiile puse cam de 1 luna ... gustul e ok ceva mai parfumat=un mic+ de vanilie
... asta are timp sa se ... ROADA ... SI APOI SA-L VEDEM CUM E LA +50% ... SI E ORICUM GREU DE CONCURAT ... FRUCTE contra CEREALE
CONCLUZIA ?
... CULOAREA se cam aranjeaza intr-o luna
... GUSTUL ... are nevoie de timp :nod:
... FINETZEA ... are nevoie de si mai mult timp :nod: :zzz:
:hi: :hi:
p.s.
mai imi bag un deget de W ca pre e bun
06.06.2014
10.1KB
.
20.02.2015
31.3KB
încolţirea se consideră încheiată când germenele (colţul/acrospirul) ajunge la cel mult mărimea bobului "full modified". Dacă acrospirul este prea mic se consideiră "under modified". Dacă se lasă prea mult să crească se consideră că este "over modified". Niciuna din ultimele două condiţii nu sunt de dorit.
La grâu, avantajul este căci colţul creşte în afară bobului şi se poate vedea cu uşurinţă. La orz, trebuie despicat bobul ca să se vadă cât a crescut colţul.
Mustăţile (radicele) au în jur de 2-3 cm.
08.02.2012
70.9KB
... diferentza intre un butoi de vin si unul de wisichi ;)
... asa cum se vede ... butoiul de vin nu pre e ars deloc ;) --- asta explica de ce eu am fost f.f. uimit de rezultatele butoiului ars pt w asupra vinului in 4-5 saptamani :nod:
... butoiul de w ... e ars la negru :uimit: :nod: DAR STRATUL INFLUENTZAT TERMIC E MIC ==>FOARTE MIC :nod: :uimit: :wink2: ;) :uimit:
==> PROBABIL CA SE CER ASCHII ARSE SI ASCHII NEARSE ???
( ce zici Pazucu ?)
:hi: :hi:
p.s.
pe aici se vind ... bucati de lemn ca sa aromezi BBQ = carnea la gratar :hi:
(bricheta e pt comparatie grosime doaga)
... si bucatile de doaga de la rom si de la tequilla sunt arse ca la w
... daca nu ar fi vorba de butoaie epuizate ... ar merita sa fac ceva teste cu lemnele astea ... dar daca butoaiele sunt taiate cred ca nu are rost sa mai fac ceva teste
28.05.2014
27.6KB
...si le dam la tigaia incinsa...
15.03.2012
44.9KB
...și bine v-am regăsit! Bre, nu știu alții cum sunt, mai ales că nu am mai prea văzut activitate p-aci, da` la mine ăsta-i al doilea an cînd, pe lîngă furnicăturile din călcîie și alte organe relativ externe:D, pe vremea asta de început de primăvară mă apucă și febra distilării. Da` dacă anu` trecut m-a ajutat vremea și-am făcut prima distilare pînă-n Paște, anu` ăsta abia astăzi am reușit să pun d-un cazan.
Și cum v-am zis anu` trecut că sper, am reușit și m-am upgradat oleacă, am trecut la un butoi de bere.
Iar ca premieră de început de sezon, am plămădit/fermentat pentru prima oară cu enzime și drojdie de la dom` Marinică, că anu` trecut am fost prea puturos ca să-mi fac malț cît să-mi ajungă și pentru primele distilări de anu` ăsta pînă încep să pun grîu la încolțit și uscat...
Bre... știu că o să ziceți că nu-i tradițional, chit că-i natural, da` eficient e!:D
Numa faptu` că mă scutește de stresu` de a încolți și usca cantități mai mari de griu în condiții casnice relativ primitive și tot merită. Mă enervează oleacă faptu` că plămădirea e d-andoaselea de ce făceam io, adică acu tre`să urc la 85*-90* cu alfa, pauză și porm să răcesc la 55*-60* pentru gluco, da` parcă să zic că am obținut un randament oleacă mai bun. Lichefierea fu parfum, n-am avut impresia că plămada ar vrea să se lipească, s-a subțiat aproape instant.
Bine, din experiențele făcute anu` trecut am observat că-i perfect dacă cu fro 2-3-4 ore înainte de a plămădi înmoi grîul măcinat în oleacă de apă. E puțin mai greu de pus apoi în oala de pe foc decît cel uscat care curge singurel, da` nu mai are tendința de a se strînge gogoloi-grămadă și de a se prinde așa repede. Și pentru că gluco acționează și ea repede și nu mai las plămada sub plapumă pînă dimineața, am măcinat grîul prin sita de 2mm. Că nu vă zisăi, da` anu` trecut, de focu` distilării!=)), mi-am luat și moară cu ciocănele. Și-am reparat și-un teasc vechi de-l aveam prin pod, e cam mic, intră doar fro 5-6kg, da-i perfect pt. mine, fac o stoarcere superficială cu mîna, apoi bag sedila în teasc și-n trei manevre d-astea am terminat 14kg de grîu cît pun la o șarjă.
Chestia care m-a surprins azi e că n-am avut cozi opace, probabil că tulbureala aia era cauzată de uleiurile din acrospirii și rădăcinile malțului. Și cozile și miros mult mai bine, asta probabil din cauza drojdiei.
Așa că, per total am fost plăcut impresionat:D, pînă cănd voi putea să fac iar malț o s-o țin pe enzime de-a gata.:D
Că anu` ăsta am planuri mari, vreau să experimentez și să compar mai multe rețete de Așkey din diverse combinații de cereale. Că io Așkey îi zic, că doar stă pe așchii, nu?=))
So, astea fiind zise, io vă doresc numa d-alea bune și spor la distilat!
P.S.- Sper să nu fie considerată reclamă, am vrut doar să mă laud!=))
20.04.2017
24.6KB
bun am inteles insa eu zic sa te rezumi cu mitilicul la sters geamuri,parbrize si sa nu mai folosesti la frectii decit poate daca ai necaz pe cel care face frectia ,ori ca ii dai drumul pe soseaua gitului ori ca il bagi prin piele efectul e la fel de nociv pentru organism cam asa ar fi normal,eu oricum nu distilez decit tuica de fructe sau prune dar slaba ti-am zis vo 20 grade si s-o facem de vo 50 e destul de bine.
acum alta ar fi intrebarea ,am oala de presiune este modificata pentru distilare,maine pun si niste poze dar nu am racitorul asa ca ma hotarisem sa confectionam acest dispozitiv,mi se pare cel mai la indemina pentru ce vrem sa facem noi ti-am zis decit din tuica slaba nu plamada sau altceva uite-te te rog si da-mi o parere:
08.06.2012
47.2KB
... DACA TE UITI IN POZA CU ATENTIE ... se vede papagalul care e pozitionat cu un trepied pt aparata foto si prins cu elastice ... ;)
o sa-i fac si un suport
si apropoo ASTA E INSTALATIA DE PARFUMURI
-incalzirea se face cu o plita cu inductie in 8 trepte de incalzire ... usor de reglat iau startul la 8 si cind incepe sa picure cobor la 2 ... dupa ceva vreme cresc o treapta ... etc. pina la 8
05.03.2012
37.1KB
:hi:
2. bbq_stejar
09.11.2020
62.1KB
am avut 2 firme una de electricieni si una de reparatii nave/ mecanica fina, hidraulica, pneumatica si mi-a ramas o gramada de scule, pt macinat am o masina de tocat de la un vapor care toca puiul cu oase cu tot reteta tailandeza si cred ca nu o sa-mi faca probleme :nono: am mai tocat in trecut o vaca si un cal de am facut ghiudem cam 400kg carne macra fara oprire :nebun: :nebun: asa ca merge grau incoltit