Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ubytzika_senzuala pe Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Vrancea
cauta Barbat
22 - 45 ani
Bauturi / Bucatarie / Conserva de peste Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Pentru un borcan de 5 litri sunt necesare următoarele ingrediente:

4 kg peşte gras, fără solzi (macrou, hering, păstrav, somon, sardine, cod si alte specii)
O lingură boabe de piper
O lingură boabe de muştar
Câteva boabe de enibahar
Câteva foi de dafin
O ceapă
Un morcov
Marinada alcătuită din: 1 litru oţet de 9 grade + 1 litru apă + o lingură plină cu sare

Se curăţă peştii de intestine, se taie capetele şi se spală bine. Capetele se pot prepara după reţeta asta:
Se aşează frumos în borcan până aproape de plin.
Se pun boabele de piper, muştar, enibahar, foi de dafin, ceapa tăiată fâşii şi morcovul ras rondele.
Se toarnă marinada peste toate celelalte până sus detot.
Se scutură bine borcanul să iasă golurile de aer şi se pune capacul.

Peştele este gata după câteva zile până la două săptamâni în funcţie de mărimea oaselor peştelui. Oasele se înmoaie foarte bine şi se mânca cu tot cu oase şi şiră.

Pofta mare!

conserva peste pentru borcan litri sunt necesare peşte gras, solzi (macrou, hering, somon,

26.9KB


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Arata tare frumos. Mi-ai facut pofta!

_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Camera foto face totul 

E hering de captură congelat la 9 lei kg dar e aşa de gras că umpli de unsoare când îi cureţi iar la fiert îşi lasă strat de untură deasupra.

Lafel ca şi macroul, somonul sălbatic, sardina, heringul acumulează cantităţi destul de mari de omega-3 (EPA şi DHA) şi vitamina D, dar mici de mercur şi dioxină. În principiu e bine să vă orientaţi spre peşti de captură, proveniţi din ape reci, nerăpitori (cu cât peştele e mai sus în lanţul trofic cu atât acumulează mai mulţi poluanţi şi metale grele).

Este bine de ştiut că icrele şi carnea de ştiucă, păstrăv, biban poate fi contaminată cu ouă de tenie. Paraziţii şi ouăle lor sunt distruse prin preparare termică, congelare, marinare în oţet/lămâie şi/sau saramură.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la