Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
the_sexy_girl_alive pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Covasna
cauta Barbat
24 - 47 ani
Bauturi / Butoaie si recipiente / Invechirea pe "piese de domino" Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
FlorinB
20%

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 88
Salut,

Stiti ceva de oamenii astia?

in partea de jos gasiti niste fisiere .doc interesante, o analiza comparativa intre vreo 5 modele de cuburi:
http://www.unicom-group.ro/woodprod/doc ... distil.doc

si fara nici o legatura cu prima firma, ci doar cu subiectul:

sursa:

Salutari,
Florin

invechirea

28KB


pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... frumoasa poza     

o sa mai citesc ... dar asa repede e impresionant  ... dsaca dopurile aveau si un furtun de degustare      testul era perfect 

 

p.s.
bine ai aterizat pe forum 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
m-am plimbat o leaca pe lincurile de mai sus    si trebuie sa recunosc ca mi-au facut o impresie f. buna 

... chiar se pare ca ... OAMENII AIA SE PRICEP LA BUTOIAE 

... acum ... personal ... am ceva rezerve la afirmatiile ca alte butoaie -de DUD- dau doar culoarea    ... sau ca capacitatea butoiului de  230-250L e cea mai potrivita pt ca de la o recolta la alta da cel mai bun gust   ... cred ca intii s-au creeat butoaiele si apoi s-a educat gustul   

... f.f. interesant referatul ... chiar daca se pare ca pune accent mai mult pe analiza de culoare      decit pe gust      sau pe tipul de stejar ... sau alt lemn  ... pote la urmatoarea analiza ...

... daa ... in franta sunt 2 tipuri de stejar din care se fac butoaie ... unul inalt si cu coroana subtire si unul cu coroana bogata si rotunda  
... ala inalt care a fost plantat pt facut corabii are tanini cei mai fini ... celalt are tanini mai grosieri  ... europenii nu prea ard butoaiele  
(unii spun ca un coniac bun trece prin amindoua tipurile de butoi / stejar ... zvonuri !)
... in america e alt tip de stejar cu tanini mai grosieri=duri care se potrivesc mai bine la bourbon ... si la care se arde butoiul mai bine 

...siii... bineinteles ca ... stejarul miorotic e no. 1 ... pacat ca meseria nu e la noi ... oare o sa ne vindecam vreodata ?... AIA CARE STIU MESERIE ... au ajuns in america ... si acolo nu au gasit stejarul ala bun ... asa ca au facut alta reteta BUNA cu ce au gasit acolo ...

... am pus pe aici pe undeva un site francez ... care descrie stejarii ... butoaiele ... si invechirea la coniac 


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... si ca tot am timp ... si am ramas fara combustibil   ... am apucat sa fac ordine prin sticle ...

1. e un RomMaltz de +1 an pe aschii    ... ce sa va spun la 45% e BUN+BUN si nu arede deloc  din contra e ... uleios in gura   
... doza de aschii ... nu o mai stiu ... stiu doar ca nu am exagerat  si ca e un mix de stejar+artar    ... am mai adaugat acum 4cm3 de stejar mai ars = ca sa-l faca mai rosu 

2. e un rachiu de prune+ceva mere ... cu doza de 4-5 cm3 la1L (aschiile sunt de cumparat... Pazucu,Sine ati vazut cum sunt arse ... si sunt pt vin )... aschiile puse cam de 1 luna ... gustul e ok ceva mai parfumat=un mic+ de vanilie
... asta are timp sa se ... ROADA ... SI APOI SA-L VEDEM CUM E LA +50% ... SI E ORICUM GREU DE CONCURAT ... FRUCTE contra CEREALE

CONCLUZIA ?
... CULOAREA  se cam aranjeaza intr-o luna
... GUSTUL ... are nevoie de timp 
... FINETZEA ... are nevoie de si mai mult timp  


 

p.s.
mai imi bag un deget de W ca pre e bun

invechirea

10.1KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
George R
10%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 31
De la Unicom am cumparat eu chipsuri, sunt foarte bune si foarte ieftine ( cam 1-2 euro pe kg ). Nu sunt foarte marunte si nu au rumegus prin ele desi am observat ca dupa invechire ar fi bine sa mai filtrezi odata.

Avantajul este ca au toate tipurile de prajire de la Light la Forte plus si in felul asta poti face diferite experimente.

Din punctul meu de vedere tot ce trebuie sa fac acum e sa obtin distilate mai bune ca la chipsurile astea nu stiu ce as mai putea modifica.


_______________________________________
Once, during Prohibition, I was forced to live for days on nothing but food and water.  ~W.C. Fields

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... la 1-2 euro/kg ... si cu diferite grade de prajire    nu cred ca se merita sa te mai apuci de prajit aschii 

... poate dupa ce ajungi la o reteta  sa te apuci sa ... suprafinisezi reteta casei    cu aschii home_made    din alte esentze   


 


p.s.
... pai ce au ... alcoalele tale ?
... ... daca pleci de la o plamada buna ... si faci separarile cum trebuie    si mai ai grija si sa nu se CORLEASCA PLAMADA    ... rezultatul nu poate fi decit BUNN  

P.S.
am baut=cumparat un o sticla de GIN ca sa fac un G_tonic ...    super ! ... mai ales pe caldurile astea de +30C
(ziceu ca e ... distilat de 4 ori ... mmm nu ardea de loc daca il beai simplu= nici o urma de spirt  ... dar era mai bun cu apa tonica si lamiie        )

 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Ce spuneti de ...... ?



pus acum 8 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la