Colectia de poze bauturi.3xforum.ro
Total 1205 poze.

InapoiInainte

 
imi pare rau ca nu am avansat in chestiunea cu alegerea cazanului.  am primit cadou de la oImi pare rau ca nu am avansat in chestiunea cu alegerea cazanului. Am primit cadou de la o cunostinta un cazanel din Cu. E micut, nu cred ca are mai mult de 50 l . Ma gindesc sa fac citeva incercari cu el pe plita din bucatarie, nu stiu cite mirosuri si mizerie voi face. Aa vrea sa introduc in el un sac dintr-un material textil, pt a nu se arde borhotul, ce ar fi mai indicat??
07.12.201433.8KB
am terminat coloana de distilat ,pun poze cu ea numai montata si una cand este gata lipita. distilatAm terminat coloana de distilat ,pun poze cu ea numai montata si una cand este gata lipita.
11.07.201940.7KB
pana la urma am facut investitia ! a costat 560 cu tot cu transport mecanism cu pinioane pentruPana la urma am facut investitia ! A costat 560 cu tot cu transport
13.01.201920.6KB
asa ca am schimbat macazul si a trebuit sa aduc strugurii acasa si sa-i procesez aici .

planul aasa ca am schimbat macazul si a trebuit sa aduc strugurii acasa si sa-i procesez aici . planul a fost in felul urmator : sa aduc trei transporturi de cate 1800 kg struguri ,adica cat pot eu incarca pe masina si remorca si cand ajung acasa sa ii zdrobesc ,apoi dupa caz sa-i presez cu presa . zis si facut ,sambata trecuta am plecat la jaristea pe la 6 dimineata , calculul fiind sa ma intorc cu pretioasa incarcatura de struguri merlot cel tarziu la ora 16 ,ca sa am timp sa zdrobesc si sa presez mustul astfel incat sa fac un vin rose . dar da , nu prea s-a potrivit , am mai stat 3-4 ore la fundul oamenilor ca sa stranga cantitatea necesara asa ca am ajuns acasa la ora 19 . :zzz:
26.09.201522KB

 
sunt frumoase oalele dar eu nu pot comanda din sua.  :( 
am gasit o oala la metro care are capac cuSunt frumoase oalele dar eu nu pot comanda din SUA. :( Am gasit o oala la Metro care are capac cu garnitura siliconica si cleme de etansare. Ei zic ca e recipient pentru transportat mancarea. Cea la care am facut poza (pe furis, sa nu ma vada angajatii) are 36 litri. Problema mare este la pret, costa 868 lei. Nu mi-am dat seama cand am facut poza ca nu se vede prea bine eticheta. Daca nu ar fi costat atat de mult asta ar fi fost alegerea mea. Avea si la aprox 20 litri si costa cam 550 lei. Eu am luat oala din Doraly si am dat pe ea 90 lei.
25.02.201236.1KB
ei bine, încă una intalnireaei bine, încă una
16.08.201441.6KB
aia munca asta distractie intalnireaaia munca asta distractie
21.06.201530.8KB
aici după ce se mai whisky din porumbAici după ce se mai răcise puţin...
08.02.201244.5KB

 
ce parere aveti? gatul scurt din stanga este pentru prima am in plan sa adaug in partea de sus,Ce parere aveti? Gatul scurt din stanga este pentru prima distilare. Mai am in plan sa adaug in partea de sus, intre gatul lung si cot, un condensator de reflux pentru a putea transforma alambicul in coloana cu umplutura atunci cand vreau sa fac alcool neutru. P.S. Este o schita de lucru, nu ma criticati pentru calitatea desenului.
29.03.201321.2KB
azi am luat un kg de maltz ... munich1 ... asta am gasit ... 

cred ca ar fi bine sa fac niste testeazi am luat un kg de maltz ... Munich1 ... asta am gasit ... cred ca ar fi bine sa fac niste teste ... inainte sa luam un sac de 25KG Munich ... cica e malt de distilerie ...
21.12.201246KB
i-am facut si 4 pene sa pot sa-l inalt cat e nevoie. am despicat un rest de scandura in 4 bete siI-am facut si 4 pene sa pot sa-l inalt cat e nevoie. Am despicat un rest de scandura in 4 bete si le-am ascutit cu cutitul sa iasa ca niste rampe mici.
13.08.202126.5KB
tot cu patru talere vreau si eu sa o fac.  :d 
nu stiu daca se va vedea ceva. eu am planurile formatTot cu patru talere vreau si eu sa o fac. :D Nu stiu daca se va vedea ceva. Eu am planurile format pdf dar nu pot urca decat jpg. :( Le pot trimite pe e-mail celor care le vor.
03.07.201232.2KB

 
inca o poza. bijuterii pentru distilareInca o poza.
08.06.201937KB
am strecurat in sensul ca am stors si am strans cu toate mainile si cu toate puterile. am facutAm strecurat in sensul ca am stors si am strans cu toate mainile si cu toate puterile. Am facut treaba care nu ii place deloc lui Sinenomine sa o faca, munca fizica... si surprinzator, nu mi-au cazut mainile, sunt la locul lor. :)
02.10.201325.3KB
pe mures. poti sa-i spui sunt astia: vinars (coniac) ... sau ce putem face cind am ratat un vinPe Mures. Poti sa-i spui salau... Pastravi sunt astia:
25.03.201243.4KB
:hi: macinare malt umed:hi:
20.03.201535.5KB

 
:hi: 
nu e nevoie … lichidul curge pintre placi  ;)  :razz: thumper 2 in 1:hi: nu e nevoie … lichidul curge pintre placi ;) :razz:
27.08.202093.7KB
oof intalnireaoof
16.08.201448.2KB
am folosit un olandez de pp de 1/2 cu filet exterior pentru teava de 20mm.in locul garniturii am pusAm folosit un olandez de pp de 1/2 cu filet exterior pentru teava de 20mm.In locul garniturii am pus un fir de asbest si astfel am obtinut cea mai ieftina presatupa. Pe cazan am sudat o mufa de inox de 1/2 in care am infiletat ''presatupa". Sper ca am fost destul de clar.Am sa pun si o poza . :hi: Si axul se invarte pe firul ala de azbest? Te rog sa pui o poza ca nu m-am prins. Eu ma gandeam la un simering, ceva... P.S. Nici eu nu as folosi azbest. Materialul asta este interzis de mai multi ani. cam asta e ideea de ... etansare ;) :hi: :hi:
07.05.201237.1KB
... si asta e o zii  ;)  :nod: sa ne cunoastem!... si asta e o zii ...buna=obisnuita ;) :nod:
28.11.201237.1KB

 
salutare. am vrut să fac un experiment nou. un amestec din zahăr și am un butoi deSalutare. Am vrut să fac un experiment nou. Un amestec din zahăr și mălai. Am pregătit un butoi de 200 l , un sac de făină de mălai și 50 kg de zahăr. Vă povestesc... Aveam o instalație de distilat tare bună, un căzănel de cca 120 l băgat într-un butoi de 220 l în care făceam focul și funcționa tare bine. Acum când am vrut să mă apuc de treabă am constatat că butoiul acela de tablă era distrus, oxidat, rupt. Și am luat decizia să fac plămădeala cu cazanul pus pe o sobă în spatele casei. A fost o idee proastă, în sensul că am consumat o butelie de gaz și am avut nevoie de 4-5 ore până am reușit să aduc acea plămadă la 95 grade. În fine, asta s-a întâmplat acum o săptămână. Am golit plămada într-un butoi pe care l-am băgat în casă, când a ajuns la 50 grade am pus glucoamilaze, am așteptat 2 ore, apoi am dizolvat zahărul și l-am turnat peste acea plămadă. Am însămânțat cu drojdii turbo și în câteva ore butoiul s-a transformat într-un vulcan. A ” fiert” așa cca două zile, apoi fermentația s-a mai domolit. Acum testul de densitate arată 1020, dar fermentează foarte încep. E drept, și temperatura în casă este pe la 19 grade. Între timp am adaptat un butoi nou și am instalat cazanul . La distilare va fi mai ușor. Nu știu dacă voi ajunge la o densitate sub 1000. Nu știu de la ce densitate am plecat. Vă mai țin la curent. Numa bine...
01.11.202135.1KB
...pana ne acomodam cu mirosul punem in fiecare caciula cate putin unt... dar nu inainte de a stropi...pana ne acomodam cu mirosul punem in fiecare caciula cate putin unt... dar nu inainte de a stropi caciulile cu vin... am o pompa asemanatoare cu cele de spalat geamurile si acolo pun vin si pulverizez caciulile... NA(!) c-am dat-o si pe asta din casa, si unii ma cred secretos!
15.03.201244.1KB
stiu rolul sitelor in functie de /apa metilic etilic/96 68 74 ca am avut de ales intre site saustiu rolul sitelor condensarea fractionala in functie de temperatura /apa metilic etilic/96 68 74 ca am avut de ales intre site sau inele ceramice sau bile sticla/. in capat are si deflagmator unde e termometrul dar nu era montat :zzz: la sedinta foto
23.10.201434KB
salutari comandat o plita electrica cu doua ochiuri de 1500 w de pe emag. e cam singura pe care amSalutari tuturor, Am comandat o plita electrica cu doua ochiuri de 1500 W de pe Emag. E cam singura pe care am gasit-o cu 2x1500. Mai toate produsele similare au 1500+1000. A costat 290 cu transport dar consider ca a meritat. I-am facut proba cu litrul de apa pus la fiert si dupa calcule chiar da foarte aproape de 1500 W fiecare ochi. Distanta dintre puntele cele mai indepartate ale ochiurilor, unul fata de celalalt, e de 425 mm. Cu alte cuvinte, orice oala cu diametrul mai mare de 425 mm poate fi folosita pe ambele ochiuri simultan fara pierderi de caldura. Ce noroc am avut. Doua dintre cazanele mele au 450 si 500 mm. :) Va trebui insa sa ma gandesc la un sistem de asezare cu pirostrii foarte solide care sa tina cazanul de 100 l iar plita pusa sub fundul cazanului ori pe niste pene de lemn, ori legata cu corzi elastice de manerele cazanului ca sa stea apasata sub fund. Aveti si alte idei? PS: Sa traiasca AlexD2 cu formula lui de calculare a puterii ca foarte folositoare imi e. Mai postez odata mesajul lui ca nicio alta explicatie nu e mai corecta si mai clara. Merita pusa in rama. "Deoarece puterea necesara pe timpul incalzirii distilatului este de regula mai mare decat puterea necesara pe parcursul distilarii atunci acesta putere ar trebui calculata. In principu se calculeaza energia necesara pentru a aduce lichidul la temperatura de fierbere. Acesta energie raportata la timp da puterea necesara. Energia se poate calcula din ecuatia  E= m x Cs x  ΔT in care: m - masa de lichid incalzit in kg Cs - caldura specifica a lichidului in J/kg.gr ΔT - diferenta de temperatura intre temperatura initiala si temperatura finala in gr C. In cazul distilarii temperatura finala pe durata incalzirii este temperatura la care incepe firberea Daca de ex avem 100 kg lichid (cca 100 litri) si consideram ca acesta este in mare parte apa atunci putem lua caldura specifica pt apa Cs= 4190 j/kg.gr Daca consideram ca incalzim lichidul de la 15 gr C la 75 gr C atunci ΔT= 60 gr Energia va fi E= 100 x 4190 x 60 = 25140000 j. Pentru a afla puterea acesta energie trebuie sa o raportam la timpul in care dorim ca temperatura lichidului sa ajunga la temperatura de fierbere. da ca timpul este de 2 ore (2 x 3600 sec) atunci puterea necesara va fi de: P= 25140000/(3600 x2)= 3492 W. daca vreo sa incalzim mai repede de ex intr-o ora atunci puterea necesara va fi dubla. Asta este o socoteala teoretica, simplificata si care nu tine cont de pierderi" Citatul este din topicul "Condensatoare de reflux" din aria "Handmade", pagina a doua.
11.08.202130.4KB

 
cutitele sunt din platbanda de inox. am mai bagat in lucru inca doua cutite. cele patru de acum nuCutitele sunt din platbanda de inox. Am mai bagat in lucru inca doua cutite. Cele patru de acum nu dau un randament prea bun.
11.02.201329.5KB
au venit  :) 
trebuie sa pun galetile in fuctiune, sa nu stea degeaba deloc. incep plamezile saAu venit amidonoasele. :) Trebuie sa pun galetile in fuctiune, sa nu stea degeaba deloc. Incep plamezile sa spumege. Vremea mohorata te trage la invartit in cazane. Au crescut toate preturile la amidoane (malai, faina, orez) dar mergem inainte. Abia am mai gasit malai cu 2 lei in Lidl.
24.11.202150.6KB
am macinat 5 kg malt de grau uscat. nu stiu timpul ca faceam cu pauze. bormasina mea nu e de cursaAm macinat 5 kg malt de grau uscat. Nu stiu timpul ca faceam cu pauze. Bormasina mea nu e de cursa lunga dar cred ca cu una serioasa se poate face treaba buna. Am taiat manivela cu panza de bomfaier, am pus o piulita prelungitoare de 12 si un surub lung de 12 pe care deasemenea l-am taiat ca sa poata intra in mandrina de la bormasina. In timp ce merge, surubul si piulita se strang atat de tare pe ax incat nu se mai poate desface... eu cel putin n-am putut. Problema e ca n-am cum sa apuc de ax ca sa tin. Piulita o prind cu cheia reglabila dar axul nu am cu ce decat cu mana ca e rotund. Trebuia sa mai pun o saiba intre arc si corpul masinii. Arcul se invarte si roade din fier, ajunge sa faca sant si nu e bine. Deci trebuie sa o desfac cumva.
23.11.201341.5KB
inainte de asta am aburit bine butoiul cu oala sub presiune. canea de inox la butoi de lemnInainte de asta am aburit bine butoiul cu oala sub presiune.
14.12.201234KB

 
caberlot, am distilat plamada aia slaba, diluata rau, de cred ca avea doar fro 5-6%... 
si nu fu reaCaberlot, am distilat plamada aia slaba, diluata rau, de cred ca avea doar fro 5-6%... Si nu fu rea treaba, cred ca-s cel mai bine investiti 16 lei, pretul ibricului:D, din ultima vreme. Am avut 24 de litri, plus 2 litri de cozi la fro 20* si 200ml de cap in jur de 75*. Dupa calculele mele aproximative ar fi trebuit sa am in total in jur de 1,5 litri alcool pur. Am pus in cazan aia 24, plus un litru de cozi, iar cind s-au infierbintat bine de tot am luat din cazan fro 3 litri juma' si i-am pus in bulbucator:D impreuna cu 1 litru de cozi si aia 200 ml de cap. A durat o ora si trei sferturi pina a inceput sa pice din condensator, in loc de o ora si un pic, cit imi lua distilarea simpla. Fruntea a picurat normal, 3-4 pic./sec., porm s-a iutit ritmul de la sine. Dupa ce am separat capu' am trecut la inima, intre 75* si 65* si vazind ca n-am mirosuri sau gust nasol am mers pina la 50*. Am colectat aproape tot, 1,5 litri, in regim de firicel subtire. Sub 50* a inceput sa scada ritmul picaturilor chiar daca n-am umblat la foc. Pe la aprox. 35* a avut un moment, pret de fro 100 ml, cind a picurat foarte putin tulbure, porm si-a revenit si-a curs iar limpede. Tot atunci parca s-a schimbat si gustul si mirosul. Am pus cei 200 ml de cap intr-o sticla de 2 litri si-am continuat sa colectez pina am ajuns la ceva peste 20*, fix pina am umplut sticla. In afara de suta aia, totul a curs foarte limpede si fara miros nasol, doar cozile aveau un miros oleaca diferit. Chestie care ma face sa nu mai izolez thumperu', probabil ca daca l-as izola ar putea pleca din el si uleiurile, pe cind asa are exact atita temperatura cit sa plece alcoolu'. Am scos, dupa ce am separat fruntea fro 60ml si capu', fro 200ml, o sticla de 750ml la 70*, una de 52-54* si una de 38*. Cea de 38* mi-a parut perfect baubila asa cum e, o sa vad miine mai bine, dupa ce se aeriseste oleaca. In aia de 70* am pus deja aschii de stejar. :nod: "Borhotu'" nu miroase nasol, sau oricum miroase mai bine decit ala de struguri sau fructe. Asta probabil ca din lipsa taritelor de la cereale sau a drojdiilor care prin fierbere... Asa ca, una peste alta zic io, thumperu' e o solutie pentru cei nepretentiosi si care nu vor sa obtina alcool neutru, cit mai pur. La mine a echivalat cu o a doua distilare, diferenta fiind doar de fro 5* in plus daca as fi distilat inca o data cu alambic simplu, da' cu timp si consum de gaz aproape dublu. Plus ca un thumper deschide si alte posibilitati, aromarea cu fel de fel de balarii frumos mirositoare! La tura viitoare o sa pun in el pe linga cozile obtinute azi si fro 10-12 plicuri de ceai din fructe de padure, sa vedem ce iese. Deja ma gindesc la adaptarea unei site in care sa pun pliculetele, sita prin care sa treaca aburii de alcool, si care sa fie pusa in gura ibricului. Io mi-am aromatizat tutunu' cu solutie de ceai d-asta si alcool, si-mi placu rezultatul. Va tin la curent, asta pe simbata sau duminica cred, sa ne auzim veseli!
06.10.201525.6KB
cam așa arată montajul. matrafox din mălai și zahărCam așa arată montajul.
01.12.202126.8KB
dupa frunte am lasat sa mai curga nitel si am pus . a indicat 70 de grade . tuica de sfecla de zahardupa frunte am lasat sa mai curga nitel si am pus alcoolmetru . a indicat 70 de grade .
21.12.201335.4KB
dacă tot am pus azi cazanul pe m-am enervat și-am pus și de-o distilare 42 de litriDacă tot am pus azi cazanul pe poziție, m-am enervat și-am pus și de-o distilare hibridă, 42 de litri de bere din triticale în cazan și maceratul de gutuie în thumper. Maceratul arată frumos, da` în afară de culoare n-are nici gust nici miros de gutuie... Vedem ce-o ieși la țuțuroi, vă zic io mai pe seară.
29.03.201948.8KB

 
cum ziceam ordinea nu e punctul meu forte  :rusine:  :rusine:  scuze :rotfl:  :rotfl:  :rotfl: vreaucum ziceam ordinea nu e punctul meu forte :rusine: :rusine: scuze :rotfl: :rotfl: :rotfl:
26.10.201426.9KB
astea ar fi cele doua variante. 
sa iau in calcul si tevi cu alte diametre? la un calcul rapidAstea ar fi cele doua variante. Sa iau in calcul si tevi cu alte diametre? La un calcul rapid suprafata de condensare ar fi mai mare daca pun teava de 10 mm, ca vor incapea mai multe, dar iarasi apare chinul lipirii...
15.02.202120.4KB
nigori sake sau nigorizake este o bautura fermentata din orez, de obicei tulbure dupa cum ii spuneNigori sake sau nigorizake este o bautura fermentata din orez, de obicei tulbure dupa cum ii spune si numele de "nigori" care in limba japoneza inseamna "tulbure". Am facut si eu 35 de litri de nigorizake la o tarie cam de 11,5%, si ca la orice bautura a trebuit, bine-nteles, sa-i fac si inaugurarea cum se cuvine, cum altfel decat printr-o imprastiere buna? Imprastierea n-a fost cine stie ce, dar mahmureala cam grea. Poate unde au fost si 4 litri intinsi cam pe vreo 7 ore de turnat pe gat. Dar na, nu-i o recenzie de imprastiere, doar trebuia sa-i fac proba cumva, nu? Daca ar fi sa aleg din ce sa ma imbat, in niciun caz n-as mai alege sake. Maine revin si asupra "procesului tehnologic". :) :hi:
13.09.201542.2KB
buna,
 unde pot gasi o masina de presat si separat samburi.
 am gasit cea mai ieftina la 2300Buna, Unde pot gasi o masina de presat si separat samburi. Am gasit cea mai ieftina la 2300 lei,dar cred ca mai sparge si din samburii.Samburii raman in sita si exista riscul ca palele care se invart sa-i sparga. Sau o metoda sa ma scap de samburi?
19.02.20238.7KB

 
dar de ars s-a ars? poate ne o poză cu nisipul să ştim şi noi ce să nuDar de ars s-a ars? Poate ne arăţi o poză cu nisipul să ştim şi noi ce să NU luăm. Deci ţi-a rămas varianta cu sita de inox. Cum strecori mâine aia? Cred şi eu că asta e cea mai bună varianta pentru ce ai tu, deşi îţi cam rămân câţiva litri de lichid în grânele alea oricât ai stoarce. Poate reuşeşti să clăteşti unpic cu ceva apă dar să nu depăşească dup-aia volumul oalei. Ştiu că nu e bine cu recipient din PVC dar nu mai aveam altceva.
02.04.201239.8KB
aici le-am montat pe şi coloana intră fix instalatie de distilareaici le-am montat pe amândouă şi coloana intră fix
24.02.201227.1KB
pozee :

  maturarea in butoi de stejarpozee :
12.06.201641.1KB
"Mamaliga" a tinut temperatura mai bine decat plamada de malt, dupa doua ore temperatura scazuse cu doar 4°C. Asa arata inainte de a o pune la racit.
28.03.201227.2KB
InapoiInainte



web site counter free counters