Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Briji pe Simpatie
Femeie
24 ani
Bihor
cauta Barbat
24 - 48 ani
Bauturi / Handmade / Coloana BokaKob 54mm - in constructie Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini:  1 2
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Cred ca am greșit, era 150 lei apa calda iarna și vreo 50 aia rece. Aici nu știu, o sa ma uit la avizier când cobor. Aici e gazul la pausal și de-aia fierb la aragaz, sa scot parleala.

Cab, n-am nicio idee despre procedeul de la Zetea. O fi vreo inventie sau idee originala a cuiva. Eu n-am avut succes cu distilatele din fructe de la hipermarket, ca alea din piata sunt tot de la hipermarket, doar ca sunt mai scumpe și nu te lasa sa alegi. N-au gust deloc nici fructele nici distilatele.  Când am gustat odată o palinca de mere de la cineva, am zis ca ma las de sportul asta al distilării, pe cuvânt. Asa am ajuns sa fac numai neutre din faina, mălai, orez, grau sau zahar cu bulion si tarate.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
    Sam

… eram curios ... de procedeul ala original    … care ma indoiesc ca e original    … dar marketingul e cel care vinde marfa 
… oricum o tripla distilare face deja diferentza     

…. acum daca revenim la apa … vorbim de apa rece  pt ca aia calda o produci tu  si e normal sa fie scumpa din motive de agent termic 

… despre distilatele de fructe … am aceiasi parere ca si tine  … adica de la magazine nu iese treaba buna  … treaba buna iese din fructe supracoapte    pt ca astea au si zahar si arome     
… la fructe … de oras   … singura afacere e cu strugurii de toamna din piatza 

… ramane sa trag concluzia clara ce iese din miere  … adica e vorba de arome  care parca nu prea ajung in produsul final   

… din suc de mere nu da chiar rau  … adica gustul e pe aproape  dar parca nu prea pronuntzat  … sa fie de vina taierile mele -frunte-capete si cozi   se cam duc in total la 20-25% 

--- bine ca din capete si cozi  dupa inca 1-2 distilari cu separari generoase de frunti si cozi adica cam 30-35% -> iese un gin OK … daca pun si niste pastarnac pe linga ienupar si altele     


 

p.s.
… cerealele … raman o optiune interesanta … si cu gust … unul specific ce e drept => dar unul care merge de minune cu aschiii 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Mie hidromelul nu mi-a plăcut. Dar as pune miere doar la visinata in loc de zahar, sa tragă zeama din vișine. Am avut doua galetuse cu miere de la tara dar nu m-a lăsat tata sa le "stric" pe visinata. A zis ca stric mierea pe prostii. Nu știe ce-i bun.

Care-i treaba cu pastarnacul? Pastarnacul nu e radacina aia alba care se pune la ciorba? E asa bună? Mai degrabă as pune telina ca e mai aromata. Dar sa bei tuica cu gust de ciorba, chiar ca nu mai înțelegi nimic. 

S-ar putea din cauza tăierii capetelor. Alea doar la neutre se colectează separat. La distilate din fructe, după frunte treci direct la nima iar pe cozi treci mai târziu decât la neutre.

Thumperul acela din lemn ce mai face, produce?   

Ai încercat sa pui boasca în thumper si zeama in boiler? Ce se întâmplă? Eu am gaurele in teava si mi-e sa nu se infunde. In plus nu știu cum s-ar manifesta barbotand in marmelada aia groasa. Cred ca s-ar auzi ca împușcături, cel puțin pana s-ar egaliza temperaturile. Ce n-as vrea sa risc ar fi vreo catastrofa ca nici nu-i casa mea. La thumper creezi premisele formarii de presiune, deci trebuie sa știi foarte bine ce faci. Daca sare capacul si te nimerești sa fii lângă el e nasol.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 151
N-am avut ocazia sa gust din tuica de la Zetea. Cu prima ocazia care mi-o permit (asa mai mult moral ca n-am chef sa dau sute de lei si sa pic de fraier) o sa cumpar o sticluta sa pot gusta. Dupa ce pret au ar trebui sa fie buna. Sper sa ma pot lamurii despre ce insemna procedeul Zetea, acum am doar ceva banuieli, sper sa nu fiu dezamagit (de calitatea tuicii ca secretul nu cred ca cineva o sa-l spuna)

pus acum 3 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
  Alex

… am gustato ... e buna    … dar mai e loc  … asta e parerea mea  … mai exact … am baut tuica-rachie  de casa mai buna   
… … adica … de mere …  de prune … de amestec … si de pere paduretze …   … de departe aia de pere paduretze a fost cea mai buna 

… e buna tzuica de zetea … dar are ceva industrial in ea  ...gustul - aroma slabutza    … si ceva artisanal in ea … pretzul 
… pe scurt la pretz sare de un Glenlivet sau un Aberlour de linie 10-12 ani  si la gust e dupa ele  --------------------- PARERE PERSONALA 

Bravo lor pt ca promoveaza rachia romanesca    si … ma mir ca nu acordeaza calitatea cu pretzul    … nu e chiar asa de greu


 

p.s.
… sunt curios ce o sa zici dupa degustare … cred ca separarile sunt bune … dar am un dubiu ca nu se adauga zahar ==> adica alcool mai mult = aroma mai slaba


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 3 ani
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 151
Probabil cei de la Zetea se bazeaza pe efectul de soc a pretului, mult peste alte bauturi, ca altfel exista pe piata o serie de alte tuici traditionale la preturi compatibile cu preturile bauturilor comerciale. Asta insa tine putin timp ca omul o cumpara o data si apoi se lamureste/lecuieste de cheltuit bani fara rost. In general la astfel de lucruri exista o regula in general acceptata: pretul si calitatea nu trebuie sa fie intr-un raport  direct proportional, adica calitatea costa dar trebuie sa existe ceva in plus.

pus acum 3 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
Sam

… daa e adevarat … la GIN am bagat si 2-3 buc de pastirnac la oala de 15L la fiert … si aroma a fost super 
… idea mi-a venit de la o eticheta de sticla vazuta la magazine    si surpriza a fost placuta    … asa ca a ramas in reteta 

… parca am vazut ca se pun seminte de telina la gin    … e si asta pe lista viitoare 

La mine thumperul e asa de mic ca nu am loc de pus plamada  si oricum e limpede plamada mea  prefer sa o trec prin teasc - care are un sac de sita 
… ramane idea sa ma pun serios pe mincat mere - ca sa curatz cojile - pe care sa le macerez in otca=prima mina … si apoi sa le pun la fiert la lamurit 

Cine stie … poate ca o sa o fac … daca … esentza de hydromel mai cere parfum 

Oricum … indifferent de la ce plamada am plecat … eu am taiat frunte-cap-inima-coada  … o parte din capete si din cozi le-am amestecat in inima    adica sfirsitul la capete si inceputul la cozi    … iau de obicei cam 3 capete si 3 cozi 
etc

Am mers pe principiul -Gustul e mai important decit Cantitatea 


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Cab, Folosește thumperul pentru botanice. Dar as pune in boiler un alcool cat mai neutru.

Si hidromelul ce are de nu-l bei asa?

In teul ala sus la coloana as pune și eu niște ienupar, niște boabe de cardamon si poate câteva coji de lămâie ca m-am saturat de mirosul ala de spirt medicinal. N-as pune toate amestecaturile sa nu mai inteleg nimic. Maxim 2-3 chestii.

Saptamana viitoare incerc separarea grosul de lichid la plamada. Lichidul merge in boiler, vascosul in thumper. Am iar 120 de litri plamada de mălai la fermentat. Sunt foarte curios cum o sa decurga. Va țin la curent cu rezultatul. 

Ca de obicei, tot eu trebuie sa fiu deschizător de drumuri. Pai cumva trebuie sa aflam dacă funcționează o reteta. Daca nu prin încercări, cum altfel? I-am întrebat p-aia pe HD daca au încercat ei dar n-au știut sa răspundă. In afara de câțiva membri care spun chesti importante, restul scriu ca să zică și ei ceva.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
Sam

… hydromelul e OK    chiar f. bun    parca il prefer in locul la vin … un singur bemol- a iesit spre 13%  si eu ma gindeam ca va fi de 11% … am socotit mierea la 750g/L si nu la 800-850g/L … dar asta nu e chiar o problema 

O sa intre la fiert impreuna cu drojdiile de vin    pt ca asa a fost planul  si pentru ca nu e mai bun ca vinul care e doar BUN  .
In plus vinul e prea scump ca sa mearga la cazan fara sa aiba defecte 

Cam asa a iesit HYDROMELUL … un rose sec de vara cu o aroma fina de miere + strugure… culoarea vine de la cabernet 
… asa cum am zis in cazan intra si partea mai putin limpede … poate ca acolo e mai multa aroma      
Concluzie: Hydromelul ramane pe lista de … aproape vinuri … in fata la Cidrul de mere

 

p.s.
… despre thumper … la mine ginul … se face dupa ce redistil capetele si cozile - de 1-2 ori --- cu taieri de 10% pt frunte si cozi(asta pt parbriz iarna …sau bbq) … rezultatul e chiar OK - nu se tulbura la diluare
… sunt prea lenes sa folosesc carbuni pt neutre - asa ca folosesc o redistilare ---nu mai stiu unde sunt pepitele alea de carbune -- le am de 10 ani
… … la distilarea finala bag in cazan=oala plantele si iau tot ce curge pina la 30% … fara alte separari in afara de frunte 5% ===> cred ca am un fix cu metanolul asta 
( asa ca nu ar schimba nimic sa pun plantele in thumper … )

coloana bokakob 54mm sam… hydromelul ok    chiar bun    parca prefer locul vin

33.8KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 3 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 293
Am primit astazi adaptorul cu triclamp pe care il voi monta pe ligheanul din inox care va fi capacul oalei de 50 litri. Aici am  cateva poze

Este foarte bine lucrat, frumos finisat si masiv, are vreo 300 grame. Chiar ieri am primit de la curier o carota de 48 mm pentru a gauri ligheanul, mai imi trebuie doar timp sa pot sa mesteresc acum. Voi pregati un vin din zahar pentru distilat, dar inainte trebuie sa distilez niste otet pentru a curata coloana. Sper ca flansa facuta de mine pe coloana va fi destul de buna.

Credeti ca pot fac o garnitura din carton si banda de teflon pentru a etansa ligheanul pe oala? Sau sa ma rezum la coca?


pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Eu as merge cu coca. Mi s-a părut ca teflonata cam scapa vapori. Miroase a alcool când apropii nasul la îmbinări. Am avut și la capac și fluiera. Siliconul, deasemenea fluiera. Daca etansezi boilerul care merge la thumper, îți mai face și presiune, sigur o sa sufle pe acolo dacă nu e foarte bine strâns. În schimb, coca niciodată nu m-a dezamăgit.

Proporția mea e 150 ml apa la 250 ml faina și fac ca o plastilina. La capac fac rame lungi pe care le lipesc pe margine și le aplatizez.  La îmbinările coloanei fac niște foi ca la plăcinte.

Data viitoare vreau sa pun și ulei. Poate se desface mai ușor, nu știu. Încercarea moarte n-are.

Pana se încălzește cazanul oricum n-am nimic de facut, deci am timp sa pregătesc coca.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 293
Poate reusesti sa faci kurtos kalacs pe coloana de distilare 

pus acum 3 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

… garniturile de silicon pt oala de presiune    BUNEEE    … eu am una  pe care o intind pe oala si deasupra vine capacul 

… ca asa fie clar … sectiunea garniturii e un V culcat  ">" … si mai clar " "<    >" asa arata    daca gasesti un D-iametru pe aproape o intinzi pe marginea oalei 

… la mine marginea oalei e usor … rasfrinta=aplatizata sa stea capacul  -adica garnitura 


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 3 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 293
Am mai avansat cu oala. Gaura in lighean nu a iesit perfecta pentru ca tabla e foarte subtire si nu a opus prea multa rezistenta carotei. S-a indoit putin marginea, dar cred ca e ok. Daca incercam cu bormasina de mana cred ca iesea si mai rau.
Cu putin noroc in seara asta bag o distilare de otet pentru a o curata si daca totul e in regula voi pregati un vin din zahar pentru distilat.
Sam a avut dreptate, flambeaza intr-o veselie coloana pe acel lighean, dar voi pune oala langa un raft si voi prinde teava de distilat de acel raft. Va fi mai greu sa o calez perfect verticala, dar ramane de vazut.


pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Am vrut sa-ti spun ca găurile in tabla subțire nu prea ies rotunde, ci triunghiulare, mai ales dacă te grăbești si impungi tare spitalul. Trebuie sa ai răbdare sa lași sa roada incet. Când am făcut lentilele alea despre care am scris intr-un alt topic, am găurit 10 castroane de inox și nici eu nu știam chestia asta. M-am prins abia după ce am găurit câteva si doar ultimele mi-au ieșit rotunde perfect. La tine nu pare sa fie vreo problema.

Pentru potrivirea coloanei fix pe verticala eu leg doua șnururi in partea de sus și trag de fiecare in planuri diferite atat cat e nevoie ca să ajung la o poziție cat mai verticala. La ochiometru iese destul de verticala, dacă folosești ca repere sa zicem îmbinarea dintre pereți, tocul ușii sau plăcile de faianță. Pentru verificare poți măsură cu ruleta si vezi dacă exista vreo diferenta între distanta pana la baza si distanta pana la vârf. In general pereții clădirilor sunt drepți. Poate doar casele alea din chirpici mai au pereți strâmbi. Dar si cu un poloboc poți stabili verticalitatea.

Dacă o poziționezi fix la verticala nu te mai deranjează ca se misca ca doar nu faci pole dancing la coloana in timp ce merge.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 293
Stiu ca gaurile cu burghiu ies triunghiulare, dar eu am folosit o carota pentru a da gaura de 48 mm. Daca mai aveam un om sa tina de lighean puteam sa cobor carota mai lent si ar fi iesit mai bine gaura. Oricum e bine, am reusit sa distilez niste otet in seara asta. Pana ma lamuresc daca SPP-urile pe care le am mai sunt bune sau nu (le-am tinut prea mult in clorura ferica intr-o incercare de a crea porozitati pe sarma si acum au urme de ceva ce pare ar fi rugina...) am bagat astazi vreo 7 bureti mari de vase, din inox. Aveam 10 cumparati dar nu am putut sa indes mai multi. Trebuie sa ii scot si sa ii indes unul cate unul, nu cate 3-4 cum am facut azi.
A mers totul ok, nu am observat scapari de vapori, desi la nas simteam miros de otet... Capacul l-am sigilat cu coca.
Cu apa calda din deflegmator am pregatit vreo 45 litri de zeama de zahar. Oare cat voi putea umple oala de 56 litri? Spumeaza plamada de zahar cand distilezi?
Un lucru important de care trebuie sa ma ocup este sa dezlipesc teava de colectare finala de coloana, acolo se incalzeste aiurea diatilatul, iar in coloana apare un punct rece. O lipisem asa pentru a fi mai solida. O voi dezlipi si o s o leg cu un colier de izolatia de peste coloana.


pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737

Uita-te la nenea asta cum îndeasă bureții. 350-370 g bureți pe 1 metru de coloana de 2 inci. Asa am făcut și eu și merge foarte bine. Nu s-a inundat niciodata. Prima oara când am pus-o în funcțiune am pus cam de doua ori mai putini bureți ca nu stiam. Ma gândeam sa nu se inunde iar rezultatul a fost destul de slab. Adică era nevoie de mult reflux pentru a atinge 93%. Cand am băgat cantitatea corecta de bureți, totul a mers mult mai bine. Acum, cu o rata de reflux de 3:1 trag constant 1-1.3 l/h la 94-95%.

La 56 de litri capacitate totala poți sa umpli cu 45. Nu spumează plamada din zahar. Doar sa nu pui fasole, faina sau banane ca atunci o sa spumeze. Am patit la fermentare dar la distilare niciodata. Dar dacă pui câteva pastile de simeticona nu mai spumează deloc, poți sa-i bagi și șampon. Eu pun mereu la fermentare, preventiv.

Vezi ca n-ai voie sa ai puncte reci în coloana ca strica echilibrul și practic toată umplutura de pana acolo e degeaba. Dup-aia n-o sa înțelegi de ce nu iese la 95%.

Eu am găsit niște bureți mari in Dedeman, destul de convenabili cantitate/pret. Scrie ca sunt numai inox. N-a fost nevoie sa-i desir căci intrau fest. Am îndesat 435g bureți in 1.2 m de coloana, destul de tasati dar nu exagerat.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 293
Eu am bagat 3-4 bureti unul dupa altul si apoi i-am impins cu  un lemn. A devenit destul de repede greu de indesat. O sa ii bag si eu unul cate unul.
Cat despre cantitate nu stiam de cate grame e nevoie, eu i-am cumprat la numar, incercand sa aproximez lungimea totala a lor. Mersi de link.


pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Si eu tot la numar i-am luat, 12 bucăți mari din care am folosit 11 si i-am cantarit acasă.

coloana bokakob 54mm tot numar i-am luat, mari din care folosit i-am cantarit

46.7KB


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 293
Fix de-astia am luat si eu     singurii cu dimensiuni asa mari si cu eticheta pe care scrie inox.

pus acum 3 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 293
Azi am primit coletul cu flanse triclamp din cupru din China, am platit si 100 lei TVA pentru ca chinezul a trecut pe colet intreaga suma, nu una mai mica cum se practica de obicei... asta e, bine ca au ajuns dupa doua luni si ceva de la comanda.

Mai trebuie sa cumpar teava cand voi avea alti bani de aruncat si fac modificarea coloanei.

De asemenea, sper sa se potriveasca flansele pe diametrul coloanei 


pus acum 3 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 293
Flansele se potrivesc manusa pe teava de 54 mm, se vor lipi foarte bine! Sunt extrem de multumit de calitatea lor. Posibil ca in timp sa se mai deformeze totusi, fiind din cupru. Vom vedea.
Azi am constatat ca bulangii de la Romstal au scumpit teava de 54 mm cu vreo 100 lei... Ar fi trebui sa o cumpar mai demult.


pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Ce rau îmi pare
Inseamna ca am prins ultimul tren cu teava aia luata în vara-toamna.
Cu restul ala de teava am de gând sa fac o coloana CM cu deflegmator pe aer. Ar fi varianta economica de distilat cu coloana ca m-a disperat consumul de apa. Ieri am pus dopul la cada sa colectez apa consumata. Deci a fost mai mult de o cada plina, poate doua cazi asa cam 3 sferturi și apa fierbinte, la 60 de grade, adică nu-i dau debit mai mult decât este necesar. Mi-ar plăcea dacă as avea acces la o sursa gratuita de apa, ceva, un put cum mai au unele ansambluri rezidențiale.

Totusi ma bucur ca se potrivesc flansele si ca au ajuns cu bine. 


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 151
Sunt multi care vand tevi de 54 mm, de ce luati de la Romstal ca astia sunt in general mai scumpi ?

pus acum 3 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 293
Romstal au teava de 1 mm grosime, pe cand altii au 1.5-2 mm. Pe langa asta, Romstal au tevile la 3 metri lungime, spre deosebire de 5 metri cat au altii. Deci per total iese mai ieftin. Iesea pana sa majoreze pretul.

pus acum 3 ani
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 151
Vezi daca astia au intradevar in stoc

pus acum 3 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 293
Bun, pe astia nu i-am gasit prin cautarile mele. Multumesc!

pus acum 3 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 293
Asa arata flansele tri clamp din cupru, se potrivesc perfect pe teava de 54 mm. Am avut emotii in privinta asta, pentru ca anuntul chinezilor era scris gresit si a durat ceva timp pana m-a lamurit chinezul. Nu au fost ieftine asa ca tot am avut emotii 

coloana bokakob 54mm asa arata flansele tri clamp din cupru, potrivesc perfect teava mm. avut emotii

28.3KB


pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Bravo! 
Si nu trebuie sa ai emoții ca orice greșeală are leac... cine vorbea, eu care m-am fâstâcit 3 zile pana sa ma apuc de îndoit teava aia colac. 

Am mai urmărit niște videouri despre umplutura. P-asta daca ai răbdare sa-l asculți, merita. Cele mai multe chestii sigur le știi, însă m-a uimit cat de putini milimetri are un HETP la coloana lui umpluta cu SPP. Zice si cat de îndesate trebuiesc pusi butetii. Trebuie sa opună ceva rezistenta cand sufli. Eu am mai băgat unul ca mai era puțin loc. Acum sper sa trag la 96%. 


Asta zice ca cu bureti poate egala SPP-ul, lungind coloana. Bine ca și are spatiu suficient pe verticala.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 293
O sa  ma uit si eu, mersi!

pus acum 3 ani
   
Pagini:  1 2  

Mergi la