Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
crazylife
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
Bauturi / Bauturi fermentate / bere de casa "victoria" sau "berea concurenta" Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
buna seara din nou dragi iubitori ai licorilor lui bachus !

am intrat in linie dreapta cu pregatirile pentru paste asa ca la fiecare bordei au inceput pe langa fripturi ,oua , cozonaci , sarmale si alte bunatati cel putin la noi in bucovina unele gospodine fac si bere de casa .
am spus cel putin la noi pentru ca prietenul "samagon"aici de fata a spus ca nu a auzit asa ceva nici o data nu mai pun ca vazand modul de preparare nu a crezut macar o clipa ca va iesi ceva baubil din acea fiertura .

cateva detalii despre berea de casa : aceasta bere este o bautura fara alcool facuta cu cateva ingrediente simple nemaltificate . bautura se face de zeci de ani pe la noi si se transmite din neam in neam . mama mea spunea ca pe vremea copilariei ei era singura bautura pe care o aveau la sarbatori , adica nu era suc de la "TEC" sau coca cola ,astfel incat erau foarte cuminti copiii si se rugau de mamele lor sa le faca licoarea dulce amaruie .
amintindu-si cu lacrimi in ochi ii povestea lui "samogon" cum ascundeau ei sticle de bere prin podul cu fan si prin alte parti sa nu le gaseasca ceilalti frati (au fost 10 frati) , de nu isi mai aminteau nici ei unde le pusesera .


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
acu doua zile adica sambata , la concurenta cu mine si "samagon" care faceam o bere pils din orzoaica maltificata , mama mea "victoria" inarmata cu 3 kg de orzoaica nemaltifiata , 3 kg porumb boabe nemaltificat ,un cazan cu 60 l apa si 2 maini facute caus de hamei s-a apucat sa faca bere de casa .


image hosting free


image hoster


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
orzoaica se pune intr-o tava si se prajeste bine pana la negru pe o plita ,amestecand intruna cu o lingura de lemn .


upload image online free

operatiunea se repeta pana se prajeste toata cantitatea .
dupa prajire orzoaica se freaca cu mainile si se vantura de cenusa care rezulta din aceasta operatiune .


screenshot


image hosting 15mb


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
culoarea si gustul berii se da din gradul de prajire al orzului . este foarte important ca orzul sa fie prajit pana se face negru ,insa nu inseamna ca trebuie sa fie scrum .
dupa frecarea cu mainile de sub camasa inegrita boabele trebuie sa ramana maro si cu gust de cafea macinata ,dar nu inseamna ca trebuie frecate pana ti se duce pielea de pe maini . ideea este sa le decojesti putin si sa cerni cenusa respectiva cu o sita .
aceea cenusa da un gust amar neplacut care se simte peste gustul de hamei .


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
orzoaica prajita si decorticata imreuna cu porumbul boabe si hamei se pun la fiert intr-un cazan in 60 l apa .
fierberea se face la un foc mediu si se considera incheiata atunci cand boabele de porumb se sfarama intre degete . la noi a durat cam 1h45min timp in care a scazut de 60 l la 44 l .
dupa fierbere lichidul se strecoare si se adauga zahar dupa gust ,mama a pus 1 kg de zahar in cei 44l , se putea pune si un pic mai mult dupa gustul copiilor insa pentru noi este numai buna .
dupa aceste aditii se  raceste pana la temperatura de 30*C timp in care se pune o nuca de drojdie si se omogenizeaza .


how to do a screenshot on a pc

aici dupa strecurare gainile au si ele partea lor .


photo hosting sites


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
dupa ce se omogenizeaza cu drojdia ,berea se pune imediat in sticle si se strang dopurile ,apoi se lasa la 20-22*C pentru 24 ore .


adult photo sharing

dupa aceasta pauza la cald sticlele se depoziteaza la rece .


image hosting services


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
acum la momentul la care va scriu sunt 48 de ore de cand berea s-a pus in sticle si deja am desfacut o sticla pentru degustare .


picture share

dupa cum vedeti berea iese neagra la culoare si are un gust placut de cafea prajita , de cicoare, un pic amara si dulce in acelasi timp . as putea spune ca se apropie la gust de pepsi sau coca cola .
cel mai interesant lucru este ca la 2 zile de la punerea drojdiei berea deja este buna de baut , nu trebuie sa imbatranesti pana trebuie sa o bei . dupa cum arata si poza are si un guler frumos de spuma . e drept ca ,cu trecerea timpului se face mai buna .
va mai pot spune ca la punerea in sticle se mai pot aduga boabe de cafea sau chiar rom .
va doresc un berarit placut si o degustare cat mai lunga ! 


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... oauuu    CE BINE ARATA 

SINCERE FELICITARI PT MAMA TA   
(vorba aia ... cine nu are batrini sa-si cumpere ! !!! )

... cred ca o sa incerc reteta asta cu prima ocazie cind dispun de spatiu=garaj    ... imi place berea neagra ... si asta apare ca o bere neagra slab alcoolica 

... dar care e rolul porumbului aici ? ... inafara de bucuria gainilor 


 

p.s.
Pazucu ... tu ai ceva traditie la ... facut bauturi !

p.s.2.
... pe aici ... in traducere ... astia zic ... pot sa am inca o bucata de prajitura ?... adica as vrea si eu o jumatate ...


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Super tare !!! Am ramas fara cuvinte !!!! 

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
@constantin 

@caberlot    , porumbul are o dulceta si un gust bun ,din grauntele aste isi ia berea gustul  ,iar din orzul prajit isi ia culoare si un plus de gust de cafea si cicoare cumva.

desigur ca poti avea o bucata de prajitura ,incerc sa pastrez o sticla sau atunci cand vei fi in tara vom mai face un cazan de bere.
iti recomand cu placere sa incerci sa faci o bere de casa , este chiar ceva banal , treaba grea este cu prajirea orzului , poate se face si in cuptor cumva numai ca trebuie sa mearga hota puternic ,restul este poezie .


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Multumim pentru relatari conducerii " INSTITUTULUI NATIONAL DE CERCETARE - DEZVOLTARE AL RETETELOR LUI BACHUS IN CONDITII CASNICE ", respectiv, Domnului Director General - dr, ing. PAZUCU si  Sefului Departamentului de Cercetare, Dl. prof. univ. dr. docent SAMAGON, !!!!!!!!!!!!      

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... Pazucu ...

... azi am dat o fuga pina la ... magazinul rusilor-ucrainieni-sau evrei ... oricum din EST ... si dacatot am fost acolo    am studiat si problema cu ...  berea de casa    ... asta nu e CVAS ... sau KVAS ?

... si Kvasu_ul e negru ca berea si face  spuma ... si e usor carbonatat = sticla e de plastic si e tare

... am mai luat odata ... dar nu m-a impresionat ... apoi am citit ce e cu ... Kvas_ul asta si ... acum am schimbat marca   sa vedem daca asta seamana cu ce zice ... cartea   

... oricum am gasit esentza de ... Kvas    = un borcan cu...un fel de melasa ... cam 1L si cica ies20L de ... Kvas

... trebuie sa iau unul ... e 3-4 $ ... merita testul 

  NU E CVAS
Cvasul este o bautura racoritoare, usor acrisoara, preparata din fructe fermentate sau din paine, apa si malt.
La ce este bun? E o bautura racoritoare, asa cum am spus.
Se poate prepara cu usurinta in casa si inlocuieste cu succes bauturile carbogazoase din comert.
Mie imi place cvasul de lamaie sau de grapefruit. E usor de preparat.
Ai nevoie de 3 l de apa, 300 grame de zahar, 3 lamai (sau 2 grape), 3 grame de drojdie. Pui apa la fiert iar cand apa fiebe, adaugi zaharul si amesteci bine, sa se topeasca. Apoi se adauga lamaile taiate felii subtiri sau fasiute mici (ai grija sa le speli inainte). Amesteca bine si i-a oala de pe foc Dupa ce s-a racit compozitia, se adauga drojdia dizolvata in putin suc. Oala se acopera cu capac si se lasa sa stea 12 ore, dupa care se pune in sticle (nu in pet-uri). In fiecare sticla adauga 2-3 stafide pentru a grabi fermentarea bauturii. Sticlele se pun la rece. Cvasul e gata cam intr-o saptamana. Ai grija sa nu agiti sticlele inainte de a consuma bautura, pentru ca ea se va tulbura.

ZZZZZZZZZZZZZ SAU
Buna seara din cate bine stiu ca sint aproape de rusi cvasul este o bautura racoritoar utilizata la rusi, are gustul acrisor. Da se poate prepara si in casadin apa, paine, malt si fermentarea unor anumite fructe.250 g paine, 4 linguri malt, intre 4 si 5 linguri de miere de albine, sucul fermentat de la o lamaie si 4 litri de apa, apa clocotita se toarna peste paine, se lasa la racit apoi se adauga peste maltul, sucul de lamaie si mierea, amestecul obtinut se lasa 48 ore apoi se strecoara s se pune in sticle la rece.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

CRED CA VORBIM DE BRAGA   

BRAGA


Ingrediente: 1 kg cereale (grâu, orz, secară, porumb etc.) în cantităţi egale, 2 kg mălai.
Preparare: Cerealele se pun într-un vas cu puţină apă. Vasul se acoperă cu un şervet şi se ţine la loc călduţ spre a grăbi încolţirea. Se scurge bine apa, iar seminţele se pun la uscat pe tăvi de plastic sau pe tăvi emailate.
După uscare, se macină prin maşina de tocat carne, maşina de nuci sau râşniţa de cafea. Ceea ce se obţine este malţul. Malţul se amestecă bine cu mălaiul şi se pune într-o oală cu apă care fierbe (nu trebuie să fie o cantitate prea mare de apă, în aşa fel încât să se obţină o pastă consistentă, amestecând continuu, pentru o bună uniformizare.
Din această pastă se fac turte cu diametrul de 10-15 cm care se pun pe o tavă la cuptor, la foc iute, până se rumenesc, apoi se scot şi se lasă să se răcească.
Se rup bucăţele mici şi se aşează într-un vas (de preferat din lemn, cu cana de scurgere) cu o capacitate de 10-12 litri. Peste turte se toarnă o cantitate de 6 litri apă fiartă. Se lasă 2-3 zile la fermentat, după care braga e gata.
Aceleaşi turte se mai pot folosi o dată, punându-se însă apă mai puţină (cca 4-4,5 litri). E recomandat ca la gura de scurgere a vasului să se pună crenguţe, ca să nu se înfunde ieşirea.
În Moldova, braga se prepară din 2 kg tărâţe de grâu, care se amestecă cu 1 kg mălai, până se obţine un aluat. Toate acestea se amestecă pe lopata de la cuptor şi apoi se pune la foc.
După ce se coace, se scoate din cuptor şi se pune la dospit într-un butoi de lemn. Se frământă, se adaugă apă, drojdie şi se lasă apoi timp de 4-5 zile.
După ce se scoate din butoi, se strecoară (să nu aibă crupe) şi se pune într-o cană de lut sau de sticlă, în care se adaugă zahăr.
Datorită simplităţii preparării, în limba română a intrat expresia “ieftin ca braga”
Braga este o băutură care conţine vitamina A şi patru tipuri de vitamina B , precum vitaminele C şi E.
În timpul fermentaţiei, in braga se produce acid lactic ,un tip de acid  rar intalnit în produsele alimentare  care ajută digestia şi este  de asemenea, recomandat pentru proprietatea sa de stimulent al secretiei de lapte la femei dupa nastere si ca sursa  de valoare de  vitamine si saruri minerale in alimentatia sportivilor.


     


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
baieti , mama mea nu se dezminte , a mai facut un cazan de bere de casa , de aceasta data mai buna .
copiii sunt inebuniti , e mai buna decat coca cola     !
reteta este aceeiasi ,diferenta a fost ca la aceeiasi cantitate de grane a pus 15 l apa in plus si 2 kg zahar in loc de unul  fata de data trecuta ,  astfel au rezultat 58 l bere "victoria" super buna de baut .
inafara de apa si zahar mai mult ,mama dupa decorticarea si vanturarea orzului prajit l-a mai si clatit in 2-3 ape ,data trecuta parca berea a avut un pic de amareala ,insa acum s-a corectat treaba.

bere casa

66.8KB


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
caberlot@ , am baut si eu odata o bere de casa  cred ,adusa de prin ucraina . gustul se apropie de bere de casa insa era mai aromata . era facuta in comert cu eticheta asa ca nu imi dau seama daca era naturala sau nu .

referitor la o bautura racoritoare care se face cu lamai , vai posta odata si un tutorial cu o bautura care se numeste socata , si la care asa cum ii zice numele se folosesc flori de soc si lamai .
o voi ruga pe "victoria" sa faca un cazan si postam reteta si poze .


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Bravooo, inseamna ca berea Victoria a iesit victorioasa!
Ati pus mai mult zahar? Pai cum o sa mai desfaceti sticlele?
Sau vreti sa le desfaceti ca pe sticle de sampanie?

Asteptam tutorialul cu socata! 


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 10 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Pazucule, pe onoarea mea ca mi-a lasat gura apa. Sa o tina dumnezeu in putere pe "Victoria".

_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
sanatate si putere sa ai si tu iunicule , mama iti multumeste de urari  !

cand oi avea drum la bucuresti am sa i-au un porbagaj de bere de casa cu mine .

am vazut ca nu ai avut timp sa iei zamahoanca de la sinenomine ,daramite sa mai faci bere de casa .

@samogon , am pus zahar mai mult insa a fost si apa mai multa ,dar de data aceasta am pus in sticle cate 6-7 boabe de orez ,astfel incat cand desfaci sticla acum nu mai da pe afara deloc , chiar daca e beton de carbonatata .

nu ma intreba ce efect are orezul ca nu stiu , asta este una de aia auzita ,babeasca , insa  are efect .


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Bravo, ma bucur ca functioneaza, asta e cel mai important. Trebuie sa fie chimisti care sa ne explice care e explicatia.

_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 10 ani
   
cristimoisuc
30%

Din: Fratauti- Suceava
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 116
Aceeasi reteta se foloseste si pe la noi, cu mentiunea ca pe la noi se adauga si un pumn de grau, iar pentru o culoare mai intensa ,cand se prajeste orzul, se adauga la sfarsit si o lingura -doua de zahar, sa se caramelizeze.
  Problema e ca trebuie sa faci operatia in aer liber , altfel iti miroase casa 3 zile a "satrar".   


pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la