Colectia de poze bauturi.3xforum.ro
Total 1217 poze.

InapoiInainte

 
nr 17

asta e ultima ...  :razz: 

succes la analiza ... si la construit  :razz: aparate deNR 17 asta e ultima ... :razz: succes la analiza ... si la construit :razz:
28.02.201271.9KB
aici se vad mai bine cele doua inele: cel de cu si garnitura de este partea de jos a gatului.Aici se vad mai bine cele doua inele: cel de Cu si garnitura de silicon. Asta este partea de jos a gatului.
12.04.201424.9KB
asa arata de reflux īnainte de moatelor de refluxAsa arata condensatorul de reflux īnainte de tăierea moatelor
11.02.202142.5KB
cred ca asta e gaseste pisica!Cred ca asta e
14.03.201250.3KB

 
cred ca am gasit-o gaseste pisica!Cred ca am gasit-o
13.03.201264.9KB
aici se vad Aici se vad controlerele "in aer". Urmeaza sa le fac o cutie cu un ventilator de racire.
10.03.201428.3KB
am starterul peste Īn două ore a īnceput să facă trebuia să umplu oala aşaDimineaţă am vărsat starterul peste plămadă. Īn două ore a īnceput să facă spumă. Nu trebuia să umplu oala aşa mult. Nu m-am gāndit la consecinţa asta deşi ştiu din practică că cerealele fac multă spumă. Orezul īn schimb nu face spumă deloc.
09.02.201243.4KB
aici este la racit pentru adaugarea maltului. arata foarte frumos si miroase foarte bine. :) reteteAici este la racit pentru adaugarea maltului. Arata foarte frumos si miroase foarte bine. :)
20.04.201357.3KB

 
si de asta filtrat ce zici? maturarea pe aschiiSi de asta filtrat ce zici?
31.05.201942.3KB
va multumesc mult domnule iunicu si sa stiti ca sunt (pasiune) dar din pacate mai rar.

am si eu oVa multumesc mult domnule Iunicu si sa stiti ca aprecierile sunt reciproce. Intr-adevar electronist (pasiune) dar din pacate mai rar. Am si eu o intrebare, vreau sa confectionez serpentina de racire din teava flexibila de inox folosita la panourile solare, ca cea din link: Credeti ca inoxul respectiv (nu stiu daca este alimentar, desi respectivul tub se foloseste si pt. apa potabila) ar putea introduce ceva ,,toxice" in alcool ? Aceasta teava vreau sa o introduc intr-un furtun sau tub de plastic, intre peretii acestora urmand sa circule apa de racire, ca cea din foto. Initial am vrut sa o cumpar chiar pe aceea, exista pe okazii, vanzatorul sustine ca este din inox insa am indoieli in privinta asta. (stiu ca poluez topicul, insa poate ca merita folosita gaselnita)
01.06.201233.8KB
nr.11 aparate de distilarenr.11
28.02.201261.9KB
cel mai mic rocket functional , facut de mine e acesta: soba pentru fiert plamadaCel mai mic rocket functional , facut de mine e acesta:
18.05.201554.3KB

 
pun si aici bobul de grau incoltit al lui samogon. merita toata atentia.  :razz: malt whiskyPun si aici bobul de grau incoltit al lui Samogon. Merita toata atentia. :razz:
28.06.201338.7KB
aici e la gaurit, lemnele de jos is de stejar pe care urmeaza sa le maruntesc oleaca. sita masina deAici e la gaurit, lemnele de jos is "aschiile":D de stejar pe care urmeaza sa le maruntesc oleaca.
12.10.201531.3KB
sucul de mere a avut:
- 1.050 miedSucul de mere a avut: - densitatea: 1.050
19.04.201224.4KB
raftul meu de ;) plamadire all malt cu si drojdie de la marinicaRaftul meu de incoltire.... ;)
23.05.201442.2KB

 
altă aparate de distilarealtă ciudăţenie...
17.02.201220.2KB
am pus azi de-am distilat un gin, că am prea mult alcool și n-am ce face cu el.:d
Īn 5Am pus azi de-am distilat un gin, că am prea mult alcool și n-am ce face cu el.:D Īn 5 litri de alcool de 65* am pus: - 250 gr. boabe de ienupăr - 125 gr. boabe de coriandru - cam vreo 20 gr. de cardamom măcinat și vreo 10 gr. semințe - 4 steluțe de anason stelat și vreo 5 gr. de anason simplu, semințe. - 4 cuișoare - vreo 5-10 gr. de chimion și tot vreo 5-10 de chimen - 3 bețe de scorțișoară - coaja de la 2 lămīi și de la un grepfruit Am lăsat 36 de ore la macerat, apoi am pus 5 litri de apă peste și am mai lăsat 12 ore. Am pus cei 10-11 litri īn thumper, iar īn cazan am pus 25 de litri de alcool de 65* + 25 de litri de apă. N-am „aruncat” decīt vreo 50-60 ml. de frunte, apoi am īnceput să colectez īn „porții” de 700 ml. Am testat pe măsură ce colectam amestecīnd părți egale din alcool(aprox. 85*) și apă, prima porție fiind „ca laptele”, opacitatea scăzīnd apoi treptat pīnă la porția nr. 8, cīnd amestecul a rămas perfect clar. Atunci am īnceput să colectez la grămadă, pīnă pe la 50*, cīnd am mai colectat 2 porții de 700 ml., ca să văd ce arome au și dacă eventual se pot folosi fără vreo grijă că stric toată licoarea. Da` nu cred c-o să le folosesc, parcă au gust de mastică, īn ele se simte destul de tare combinația de anason -chimion -chimen. Am colectat 20 de litri de inimă, gin nediluat adică, la 70-72*, īl las să lucreze oleacă și pe urmă diluez din el ca să văd ce-a ieșit. Primele 7 porții le mai las să se așeze și ele, ca să văd ce arome au. Dacă nu-mi plac sau sunt prea puternice o să le recircul, pun la macerat īn ele șarja următoare. Care șarjă va fi fără anason, chimion și chimen.
02.09.202146.5KB
:rolleyes: rog un moderator sa stearga acel link,am vrut sa mai adaug niste poze si m-a dus:rolleyes: rog un moderator sa stearga acel link,am vrut sa mai adaug niste poze si m-a dus acolo,oala are 8 litri si am executat condensatorul mai mare in vederea schimbarii vasului de fierbere,consumul de apa e de 0,60 ml pe minut apa iesind din condensator aprox la 13-15 grade,din 6 litri de tuica slaba 23 grade a iesit 3 litri licoare de 68 grade,am combinat la urma si un pic din coada si frunte pentru arame,am completat cu apa plata pina la 54 grade si a rezultat aprox. 4 litri de licoare,minunat pentru ce vroiam noi sa facem ,bafta si toate bune la toti. :hi:
18.08.201231.9KB
...marfa !!! bancuri...marfa !!!
23.10.201229.5KB

 
separare » fri jan 11, 2013 3:14 pm 

i'd take fores twice, as the start of the run this simpleSEPARARE FRACTII Making cuts Postby BackyardBrewer » Fri Jan 11, 2013 3:14 pm I'd take fores twice, as the start of the run concentrates nasties. Try this simple method for your final run: 1 - get a shitload of clean jars (they must be sparkling - ask Crow about the time he used an olive jar that was less than clean. Ewww!) 2 - Every 200-300mls you take off you put into a jar. 3 - So your stilling area is now littered with 200ml cuts from the whole run 4 - Get a paper towel and a rubber band for every jar. 5 - Number (in order) every jar with a texta on top of the paper towel. 6 - Wait 48 hours to air the spirit. 7 - Starting with the middle of the run take a big sniff (if you got 14 jars then start with jar #7) 8 - Then work out from the heart of the run to the ends. I promise you that you'll be able to tell jar #1 from #7. My wife can now pick heads and tails by smell when it's coming out the still. 9 - So everything that doesn't smell as clean as jar #5 - jar #8 is either heads or tails. I find tails easy to pick, it's carboardy, wet dog smell. Heads is harder for me because it all has a high alc "burn" smell. It's easier after 48 hours, heads are very harsh and sweetish. ... si ceva visual care sa va ajute sa vizualizati procesul de distilare :uimit: ;) :razz: :nod:
09.10.201540.2KB
arzator plamadire all malt cu si drojdie de la marinicaArzator
23.05.201446.2KB
cam așa arată berea după 5 zile de cu adaus de zahar in sticla de borsec. am folositcam așa arată berea după 5 zile de carbonatare cu adaus de zahar in sticla de Borsec. Am folosit 11g la 1,4 l
28.01.202157.1KB
astazi am fost prin capitala sa caut o teava de cupru.  :( preturile, plus ca nu vand la metru, dauAstazi am fost prin capitala sa caut o teava de cupru. :( Prohibitive preturile, plus ca nu vand la metru, dau numai bucata de 5m
25.09.201329.7KB

 
am pus termometru pe cazan, in cotul de deasupra gatului si pe este senzorul de pe cazan. alambicAm pus termometru pe cazan, in cotul de deasupra gatului si pe papagal. Asta este senzorul de pe cazan.
12.04.201424.3KB
pare f. ... talere la cerere ? aparate de distilarenr.14 asta pare f. interesanta ... talere la cerere ?
28.02.201266.9KB
...untul nu trebuie sa abunde si nici vinul sa ciuperci umplute la gratar...untul nu trebuie sa abunde si nici vinul sa musteasca...
15.03.201233KB
am vazut aiurea. e chiar in centru. gaseste pisica!Am vazut aiurea. E chiar in centru.
14.03.201255.3KB

 
sunt īn china, adic㠄made in prc”, destul de solide, și culmea!, mai sunt și dinSunt făcute īn China, adic㠄made in PRC”, destul de solide, și culmea!, mai sunt și din inox alimentar, nu se lipește magnetu` de ele. Să vedem ce-o ieși din ele, că cică-s doar „ cazan de supă”... :rotfl:
18.11.202044.6KB
am facut si un vizor pe care l-am pus sub de foarte util pentru ca vezi momentul exact cand incepeAm facut si un vizor pe care l-am pus sub condensatorul de reflux. Este foarte util pentru ca vezi momentul exact cand incepe refluxul.
29.06.201426.2KB
astazi am facut proba la plita facuta de mine.  are 3 rezistente de 1400w pe care le alimentez peAstazi am facut proba la plita facuta de mine. =D Aceasta are 3 rezistente de 1400W pe care le alimentez pe trei circuite separate prin intermediul cate unui controler. Placa de sus este facuta din tabla de Al de 12 mm grosime, in care am gravat o spirala. Rezistentele au 8.5 mm diametru.
10.03.201430KB
apropo de Apropo de "aerisirea de activare", mai mereu am la fermentat plamezi in mai multe galeti, tot de vreo 30 si ceva de litri. Prin vara am făcut un mic experiment. Am aerisit una din galeti turnand plamada de multe ori dintr-un recipient in altul cu ibricul, de sus. Celelalte galeti au fost neaerisite. Am urmărit evoluția fermentarii in fiecare zi și vreau sa va zic ca in toate gălețile fermentația a decurs la fel. Toate au avut aceeași densitate finala, au atins finalul in același timp, viteza de fermentare a fost aceeasi. Pana și gustul/mirosul a fost la fel, din plamezi identice. Ce-i drept le-am aerisit pe toate la īnceput, īnainte de īnsămānțare dar doar pe una singura am continuat sa o aerisesc pe la mijloc și spre sfārșitul fermentarii. … cred ca eu am venit cu … REMONTARILE = aerisirile … si info. vine din cartea verde … deci sunt 3 remontari in grafic si fiecare are efecte diferite : 1. remontarea de la ziua 2 … creste alcoolul obtinut de la 8 la 13% 2.remontarea de la ziua 5 … creste alcoolul obtinut de la 8 la 11,5% 3.remontarea de la ziua 8-9 … creste alcoolul obtinut de la 8 la 9% … si vorbim de o fermentare de 16 zile pt must de struguri PROBABIL CA TREBUIE FACUTA AERISIREA DUPA 1 ZI P.S. detaliile conteaza
02.02.202140.2KB

 
"PAPILELE mele ... se declara multumite cu 84% ... si de restul timpului=banilor ma duc la PESCUIT" - sa-l citez pe caberlot ...sunt de aceeasi parere!
25.03.201246.2KB
si dilema distilatorsi
21.09.201527KB
multumesc asa am sa fac sa vad daca mere.daca pui in saci de perdea oare ? sau iuta? rafia e preamultumesc constantine asa am sa fac sa vad daca mere.daca pui in saci de perdea oare ? sau iuta? rafia e prea deasa?
25.10.201423.9KB
nr. 2 aparate de distilarenr. 2
28.02.201245.7KB

 
azi m-am apucat de altă de rachie de orez.
am venit cu ruxacul plin cu 16 kg de orez pe careAzi m-am apucat de altă producţie de rachie de orez. Am venit cu ruxacul plin cu 16 kg de orez pe care m-am hotărāt să-l īmpart īn două. Deci 8kg orez + 24 litri apă + 1 kg grāu īncolţit.
15.03.201246.2KB
asa arata cu filete de 1/2. sunt cuple prin compresie dar le-am si lipit pentru ca inelul ala dinAsa arata cu filete de 1/2. Sunt cuple prin compresie dar le-am si lipit pentru ca inelul ala din inox nu strange bine pe cupru. E mult mai practic asa cu cuple rapide de furtun.
11.02.202129.8KB
@george r ,  vad ca nu a mai zis nimeni nimic , dar spune , tie cand ti-ar conveni . frate in canada@George R , vad ca nu a mai zis nimeni nimic , dar spune , tie cand ti-ar conveni ? @caberlot . frate in canada aia pescuitul nu este sportiv ? adica nu se arunca pestele inapoi , ca eu asa am vazut la televizor :razz: :hi: :rotfl: ? p.s. nu iti trebuie pile sa mergi in delta , doar vointa :nod: :zzz: @Pazucu :hi: ... ba da ... pescuitul e sportiv ;) si pestele e contaminat :wink2: asa ca nu il maninca decit emigrantzii :nod: care au mincat peste de pe OLT ... dupa ce a trecut oltul de codlea,fagaras si victoria(o fabrica de colorantzi si doi mamutzi ai industrieei chimice) ... si pestii traiau doar in gura de riu :rotfl: ... in concluzie ... pescuitul e sportiv :uimit: :uimit: eu pescuiesc doar cu table si plastice ... pt ca e mai simplu :nod: ... si mai rapid ;) in 2 ore termini partida ;) sau ;) daca mai stai =atunci ai motive :nod: ... azi am mai dat o tura ... bass-ul ala mare are 30cm_fara coada si 740g :zzz: :rotfl: (nu a mers f.bine ... a plouat noaptea = apa cam tulbure ... si a mai trecut si un vas mare pe perna de aer cu 2 turbine de propulsare care a facut o hula MARE si a tulburat apa la mal ... ) :hi: :hi: p.s. anul asta am sanse sa recuperez ultimele 2 sezoane ... care au fost de ... pumpers :rotfl: :rotfl:
11.06.201433KB
Și pentru că tot ai pomenit de supradozaj de și io taman ce-am tras ultimii litri,Și pentru că tot ai pomenit de supradozaj de așchii și io taman ce-am tras ultimii litri, fro 10-12, din damigeană, uite cam cum arată așchiile mele. Și par multe pt. 50 de litri, da` stai să-ți zic de ce... Damigeana am umplut-o din fro 8 distilări, īntr-o săptămīnă și ceva, și la fiecare șarjă de alcool pusă īn damigeană băgam și fro 4 bețe. Cīnd s-a umplut am trecut la altă damigeană și p-asta am lăsat-o să stea fro 3 luni pīnă mi-a plăcut mie ce gust are produsu` după ce-am diluat puțin din ea. Am diluat tot ce era īn ea la 40-42* īn alte damigene, de 50 și 10 litri, īn care am mai pus și fro cīteva bețe noi, 6-8-10... Peste bețele rămase īn damigeana goală am īnceput să pun iar alcool și cīte 2-3 bețe pt. fiecare șarjă și cīnd s-a umplut am lăsat-o așa mai mult de 3 luni, trăgeam și diluam din ea după nevoie, că nu mai aveam damigene īn ce să diluez tot, n-am decīt 6 d-astea mari din care una era ocupată cu vinu` de soc.:D
22.02.201957.1KB
InapoiInainte



web site counter free counters