Am pus de aseara la scurs plamada si astazi am gasit-o aproape uscata in "sădila". :)
04.04.2012
31.6KB
COLOANA DE DISTILARE CU REFLUX CU REGLAJ INDIRECT
02.03.2012
31.4KB
Pt. Sine, o instalatie din fabrica, din cupru, capacitate de 100 l si la un pret de 675 euro (+ o deplasare de 1000 km dus intors, de la Bucuresti) :
05.10.2014
16.7KB
si instalatia
13.01.2021
38.6KB
Eu am taiat gutuile in cuburi si le-am bagat pe rand in damigeana cu rachiu din gutui. S-a colorat foarte frumos, s-a imbogatit gustul dar s-a slabit la tarie. Am si pus, 3 gutui mari la o damigeana de 5 litri. A luat si ceva zaharuri din gutui, e mai dulce, mai slaba si mai parfumata decat damigeana fara gutui. Culoarea v-as arata-o dar tocmai am golit paharul. Asa ca ma sacrific, in numele stiintei, il mai umplu odata! :rotfl:
ps: Am si niste tei la uscat. De fapt s-a uscat de mult dar il mai las intins ca-mi place cum miroase in casa. :) :)
23.06.2019
45.3KB
... fereastra __beraritului = temperaturile optime pentru brasaj
(adica temperatura unde merge si ALFA SI BETA ;)
There are certainly occasions when a beer style (or personal preference of a brewer) may call for highly fermentable wort. One such example would be when brewing a style like German Altbier. This is a style which has very high fermentability (80+ % attenuation). While selecting a high attenuative yeast could help in this, this level of fermentability could not be achieved without lowering the mash temperature. This would result in a cleaner, lighter tasting beer. Conversely, there are certainly times when a sweeter, fuller bodied beer is desired. One example could be Scotch ales, where a more malty and full body profile is desired. This is achieved by mashing at higher temperatures.
28.07.2014
30.4KB
Televiziunea poporului...
29.06.2012
50KB
se pare ca nu pot pune decat cate o imagine:
31.01.2016
83KB
... asa o sa fac ... o sa folosesc oala interioara ... dar cu plamada limpezita ;) pt ca atita e sarja ... 12-14 L ... si nu vreau ;) sa amestec aromele :nod:
uite si o poza din a 6-a zi ... se vad gaurile prin care iese CO2 din plamada ;) si lamiia 1/2 BIO de la plamadit :nod:
o sa verificam in 2 saptamani ce iese :razz: ... abia astept :razz: :razz:
:hi: :hi:
22.02.2013
41.4KB
Azi am facut prima distilare dintr-o plamada facuta 3 din sarje, fiecare din 5 de faina si 1,5 de malt proaspat, puse la fermentat impreuna, strecurate. Plamada a fermentat
energic primele doua zile, da' porm a lasat-o mai moale din cauza frigului, miine cred ca facea doua saptamini. Inca avea strat de drojdie la suprafata, mirosea frumos, da' incepea sa fie acrisoara parca. Si amaruie... Avea 1.008-1.010 de doua zile.
Asa ca n-am mai stat, ca imi era ca in final imi ies 80L de bors:rotfl:, si-am facut azi o distilare.
Asculta aici Caberlot, ca tu m-ai rugat sa iau notite!
24+5 litri pusi in cazan, din care 5 i-am pus porm in bulbucitor, cind zeama era fierbinte bine de tot. A! Si inca o chestie, pina s-a incins bine de tot, zeama "fierbea" in cazan, era acidulata.:D
La ora 10 si un pic am dat foc, la 11,30 a inceput sa pice. Am colectat fro 40-50 ml frunte.
La 11,50 aveam 250ml cap, foarte placut la miros si gust, la 65-66*, poate mai mult un grad, ca mie distilatu' imi curge la teava la 16-17*C.
A! Si sa nu uit sa va zic vestea buna!:rotfl: Imi facu fii-miu cadou un Ferrari!:D
Original, italienesc, da' nu e rosu... si il luaram de la Dedewoman, cind facuram ceva cumparaturi. Asa ca am alcoolmetru nou, cred ca mai bun:D, ca arata cu 5* mai putin ca ala de 5 lei de la rusi.
Oke, sa revin.
La 12,10 am colectat 320ml la 63*, ca in borcane d-astea am colectat, sa fac separari mai bine. Curgea firicel subtire de tot, cit scobitoarea.
12,30- 320/60*
12,45- 320/58*
13,00- 320/56*
13,15- 320/54*
13,30- 320/50* A inceput sa curga fir intrerupt.
13,45- 320/45* 3-4 pic./sec.
14,10- 320/40* S-au schimbat mirosul si gustul, da' nu rau. Limpede, da' cu o mica pata de ulei. Am pus servetel in pilnie.
14,30- 320/36* Limpede. Am marit oleaca flacara si curge sir intrerupt.
14,45- 320/30* Limpede, fara miros rau.
15,00- 320/25* La fel ca mai sus. Am mai marit putin de tot flacara.
15,10- 320/20* Limpede.
15,30- 640/10* Am oprit, ca imi era foame rau!:rotfl:
Acum am masurat si cita zeama s-a adunat in bulbucitor, is aproape 7 litri.
Multumit de raport Caberlot?:D
Si ajutoarele mele, se odihnesc dupa munca...
15.10.2015
24KB
pun poze
07.03.2015
20.5KB
:rotfl:
24.05.2014
48.8KB
silicoanele...
24.02.2012
58.3KB
Buna ...
Aceasta e coloana pe care vreau sa o pun in functie.... Pe langa ce se vade in poza mai am un segment de 40 cm pe care pot sa-l conectez cand doresc....
Oare nu e prea lunga spirala de cupru ( 30 cm) ?
Langa coloana se vad ca niste farfurioare de inox chirurgical ce vreau sa le conectez intre ele pe verticala sa le pun in coloana.... cu rol de palnii...
Multumesc !!! :hi:
21.03.2014
34.4KB
DA ... chiar vreau :razz: sunt convins ca 78% din cei care intra pe aici nu pricep cum e cu distilarea ... de ce incepe la +75C si se cam termina la +95C :nod:
... si mai sunt si animatiile alea de pe H_D cu reflux si fara etc. care sunt f.f. clare :nod: ... nu sunt ideile noastre ... dar cred ca nu se supara nimeni daca le punem aici cu link-ul de rigoare :nod:
mai exact e vorba de asta ... de ex:
06.01.2013
53.3KB
Eu folosesc 2 butoaie de 200l in care recircul apa din condesator
27.02.2012
33.1KB
In seara asta am terminat cele doua role de SPP. 3 zile mi-a luat. Sunt 2 kg care ocupa un volum de 1600 ml. Sunt mult mai dense decat ma asteptam. Le-am facut de 4 mm diametru cu 4-6 mm lungime. Profilul ales a fost dreptunghiular.
29.03.2021
39.6KB
Stai linistit.
Am pe malul snagovului o mica pravalie, unde vand si scule de pescuit (lansete, undite, momeli artificiale, bambine...etc) Daca ma intrebi pe mine habar nu am cu care capat se infige rama in ac. Sunt paralel cu pescuitul. Pestii aia sunt cumparati de la pescarii din caldarusani. 7 lei/kg pentru un parastas.
Oricum am trantit asa de pofta si un bors din 2 capatani pentru sufletul meu.
29.11.2012
71.4KB
... SI PT CA ... rezultatele de la drojdia de vin sunt bune ... si pina la pasti mai e doar o saptamana buna ;) ... poate ca vreti sa vedeti cum se face invechirea rapida :nod:
merita incercat !
:hi:
05.04.2012
46.4KB
Uite zaharul invertit de mine, este aproape transparent si are exact consistenta mierii.
05.12.2012
18.8KB
Pirostriile mele...
19.12.2021
49.2KB
nu a fost lānga mine ANA şi nici eu nu sunt MANOLE, dar anu trecut am făcut următoarele lucrări de reamplasare a "obiectului", cu o altă concepţie, (spre mai buna decīt anterioara): după cum se arată mai jos:
Detaliu amplasare şi protecţie a fundului cazanului
23.02.2014
44.5KB
Ultima dată am făcut cu spărtură de orez, este orez spart. Īn Carrefour şi Mega Image am găsit cu ~2,5 lei/kg.
28.02.2012
35.4KB
Punem unt in tigaie la topit...
15.03.2012
40.1KB
:hi:
... in weekend o sa iau un wischi de secara ... o sa va povestesc ... cum e :razz:
... ... da m-ar interesa ... cum e cu secara ... macar asa de opalmares :nod:
SAM ...sa avem pardon ... 1,5L de bere de 11-12% e... 2 butelii de vin ==> daca nu ai efecte secundare - ai alte probleme :rotfl:
... si cu otetul asta e o problema ... la 9% probabil ca e ok ... dar la 5-6% nu mai e :rolleyes: ... lamiia e mai tare :zzz:
... pe la magazinul de piese auto -trebuie sa fie pt baterii :nod:
LA acidifiere ... acid citric se foloseste - acidul tartric e mai slab si mai scump :nod:
:hi: :hi:
p.s.
o sa cer ceva consultatii -poate ca altii au gustat altceva
ps2
A solution with a pH of 7 is neutral. An acid has a pH smaller than 7. Strong acids have a pH of 3 to 4. If the pH of a solution is higher than 7, it is alkaline. Strong alkaline solutions have a pH of 10 to 11.
After the addition of neutral water, the mash has a pH of approximately 7 (neutral) in which the yeasts can't work properly. The addition of a part of the very sour stillage (pH 5.0 - 5.4) leads to an acidification of the entire mash. After the stillage has been added, the mash has a pH of about 5.4 to 5.8, which is ideally acidic for the yeasts to work properly.
Some bourbon producers try to make their product look special by using the term 'sour mash'. Other sources speak of a disinfecting effect of the sour mash process on the mash. However, the only purpose of sour mash is to create an acidic environment for the yeasts. The rest of the sour mash story is just marketing.
xxxxxxxxxxxxx
Rye Whiskey
This type of whisky used to be produced mainly in the United States, and still today in Canada. It contains at least 51% rye and must also be matured in oak casks for at least 2 years. Today there are only few rye whiskeys in the US, since its very spicy taste is not so popular anymore. Canadian rye whisky is an important ingredient of Canadian blended whiskies.
xxxxxxxxxxx
28.02.2019
16.3KB
La coloana am facut un mic artificiu. Am adaugat inainte de condensatorul final o mica spirala din teava de Cu de 6 mm pe care am bagat-o intr-o teava de 28 mm. Prin aceasta spirala voi alimenta condensatorul de raflux. Practic aceasta are rolul de a preincalzi apa pentru deflegmator, dar si de a precondensa o parte din vapori.
Condensatorul final este de tip Liebig. Este facut dintr-o teava de 12 mm bagata intr-o teava de 18 mm. Am matisat pe teava de 12 o sarma de Cu de 4 mm pentru a crea turbulente in apa de racire.
Asta este precondensatorul.
29.06.2014
18.1KB
unde-i māţa...
In masina. Se vede ceva prin parbriz.
da :)
14.03.2012
36.5KB
Valeu ca s-a lasat cu urmari !
Eu am pus poza orientata normal . Windows-ul asta de la servici cam face figuri. Sau poate o fi de la rachie ?
Mai fac o incercare. De data asta o rotesc voit inainte poza, poate o afiseaza cum trebuie. Daca nu iese nici acum ma las pagubas, cu scuzele de rigoare pentru capetele sucite. ;)