Colectia de poze bauturi.3xforum.ro
Total 1217 poze.

InapoiInainte

 
nu vrea ca pdf. :zzz: 

acum cred ca merge  :nod: 

 :hi: gin - retete si ideinu vrea ca pdf. :zzz: acum cred ca merge :nod: :hi:
14.03.201290.4KB
etansarile le-am facut cu un inel din furtun de silicon de 5 mm. 
pe fiecare element de imbinare amEtansarile le-am facut cu un inel din furtun de silicon de 5 mm. Pe fiecare element de imbinare am lipit cate un inel din teava de Cu moale de 6 mm. Aici este "ceapa", partea dinspre cazan.
12.04.201429.6KB
"Fiind baiet plamezi eu distilam Si ma culcam ades langa cazan Si oala-n dormitor eu mi-o puneam S-aud cum tuica curge incetisor" :rotfl:
16.10.202028.4KB
...si avem grija ca jarul sa fie moderat... ciuperci umplute la gratar...si avem grija ca jarul sa fie moderat...
15.03.201240.5KB

 
lemnul este în cea mai mare parte din şi la care se tanini şi mici de uleiuri (uleiuri,Lemnul este alcătuit în cea mai mare parte din celuloză, hemiceluloză şi lignină, la care se adaugă tanini şi cantităţi mici de uleiuri (uleiuri, grăsimi şi ceara). Spre deosebire de alte specii de pomi cum ar fi pinul care conţine răşini, stejarul este un lemn pur. Stejarul este preferat la confecţionarea butoaielor datorită compoziţiei sale chimice, dar şi a proprietăţilor fizice ce conferă rezistenţă. Când vorbim de influenţa lemnului de stejar asupra vinului sau băuturilor distilate în timpul maturării, trebuie să amintim că butoaiele, aşchiile sau alte recipiente din lemn de stejar destinate maturării, defapt nu sunt lemn ca atare, ci lemn care a fost tratat termic. Tratarea termică constă în prăjire şi ardere. Vom explora influenţa fiecărui component în parte...
26.02.201235.8KB
așa arată plamezi hibrideAșa arată tărîța d-aproape...
13.03.2019107.5KB
salut !!!!  :hi: revin cu poze la sculele aparate de distilareSalut !!!! :hi: revin cu poze la sculele mele..... Deflegmatorul.....
21.02.201521.7KB
una mai recenta in care Una mai recenta in care "gustam" din whisky-ul facut de mine.
28.11.201225.3KB

 
aici cu o gramada mare de margele in centru. aerisire fortata prin vibratiiAici cu o gramada mare de margele in centru.
28.10.201522.8KB
salvati smurd-ul ! poze amuzanteResuscitare. SALVATI SMURD-ul !
25.02.201229.6KB
uite alta şi mai şi bancuriUite alta şi mai şi
01.04.201259.9KB
densitatea initiala era 1.078. 
ar trebui sa aibe 15% alcool?  retete whiskyDensitatea initiala era 1.078. Ar trebui sa aibe 15% alcool? :surprised:
25.01.201327.1KB

 
unde e pisica? gaseste pisica!Unde e pisica?
06.09.202157.3KB
asa arata flansele tri clamp din cupru, se potrivesc perfect pe teava de 54 mm. am avut emotii inAsa arata flansele tri clamp din cupru, se potrivesc perfect pe teava de 54 mm. Am avut emotii in privinta asta, pentru ca anuntul chinezilor era scris gresit si a durat ceva timp pana m-a lamurit chinezul. Nu au fost ieftine asa ca tot am avut emotii :rotfl:
14.02.202128.3KB
şi alcool din orezşi malţul măcinat...
15.03.201265.3KB
detaliudetaliu
17.08.201233.3KB

 
... dar a meritat :)

stânga - - apă de la robinet alcool din zahar... dar a meritat :) stânga - fermentat dreapta - apă de la robinet
11.05.201226.6KB
hei, usor  :hi: 
vad ca fiecare sunteti in tema in domeniul fabricarii tevilor de cu. eu va ascultHei, usor :hi: Vad ca fiecare sunteti in tema in domeniul fabricarii tevilor de Cu. Eu va ascult si scriu notite. :) Legat de materia prima, am facut mai mult de experimentare cu diverse plamezi din zahar, curios sa vad ce poate aragazul, cam care este randamentul de racire al serpentinei... n-am baut nimic din ce am facut in perioada asta, deci stocurile se tot ingroasa. :zzz: Tot de dragul stiintei am confectionat si un deflegmator. Deflegmatorul l-am facut dintr-un sir de 10 castroane de inox gaurite in fund, lipite gura-n gura si unite prin conectori de cupru. M-am inspirat din modelul lentilelor de rafinare. Lentilele de rafinare folosesc apa ca agent de racire insa eu am folosit aerul. Mai precis, am pus un ventilator care sufla pe deflegmator ca sa creeze reflux. Refluxul dat de curentul de aer nu este deloc de subestimat cand ai un deflegmator cu suprafata mare de contact. Am scos cu el 13.5 litri alcool la 91% tarie medie, din 27 de litri de alcool de prima distilare. Viteza de curgere a fost cam dubla fata de coloana din sticla, insa la puterea maxima a aragazului cred ca se inunda, pentru ca se aude inauntru cum forfoteste si asta nu este normal. Trebuia sa-i fac gaurile mai largi. Procentul ridicat s-a mentinut pana la sfarsit cand a inceput sa curga mult mai incet. Am oprit ventilatorul si brusc a inceput sa curga mai repede, tulbure si foarte puturos. Din pacate, la a doua folosire, n-au tinut lipiturile si a inceput sa suiere deflegmatorul. Nu imi pare rau. Sunt multumit ca si-a facut treaba macar odata si ca teoria mea a fost confirmata practic. :) Off topic: M-am intristat vazand ca nu prea mai scrie nimeni pe aici. Acum mi-a revenit entuziasmul cand am vazut participarea voastra. Imi place de tine Caberlot ca esti omniprezent pe forum. Ce vremuri erau alta data cand scria si Sinenomine despre cazane si coloane, Pazucu despre productiile lui industriale, Iunicu, Strava, Amedeo si multi altii. Ce animatie era... ma intreb daca s-or mai intoarce iar vremurile alea si s-o reface iar vechea gasca.
15.08.202034.3KB
intr-un mesaj mai vechi ma laudam cu reusita unui rachiu de smochine din productie proprie, pe careIntr-un mesaj mai vechi ma laudam cu reusita unui rachiu de smochine din productie proprie, pe care in toamna anului trecut, am reusit (un pic) sa il salt de la stadiul de hobby la cel de mini "bisnitz". In zona unde locuiesc, respectiv satul Susca, com.Pojejena, CS (Clisura Dunarii, intre Bazias si Moldova Noua) smochinii au strans ceva istorie de la momentul plantarii lor si pana astazi; unii zic 100, altii 200, poate chiar si peste 300 de ani, cert e ca ocupatia otomana i-a raspandit in toata zona, mai apoi prin anii 60 - 70 statiunea de cercetare din jud. Mehedinti a facut studii, experimente si a inmultit clonele mai valoroase. La mine istoria cu produsul rachiului doar din smochine (in general se amesteca cu alte fructe) a inceput din 2008, am "mirosit" ca e un produs de nisa :), asa ca la inceput de septembrie m-am prezentat fain frumos la un festival al smochinelor (si unicul de la noi) desfasurat in localitatea Svinita (pe malul Dunarii, la mijlocul distantei dintre Moldova Noua si Orsova), cu productia din 2010 si 2011, partial baricata in recipient nou. Localitatea e mama si tata smochinelor din zona, cu plantatii de aproximativ 15 hectare, majoritatea facute cu fonduri eu si cu o traditie de 13 editii de fest + o gramada de tuicari laudarosi. Concurenta la standul cu vanzare a fost aproape inexistenta, localnicii vazand in ce ambalaj e marfa proprie (sticle de la capace si borcane.ro) au preferat sa-si vanda productia din portbagajul masinii sau de prin curtile caselor (in pet*uri, sticle de unirea, chestii din astea gospodaresti). Concursul propriu zis a avut loc in incinta primariei, juriul compus in totalitate din alesi locali si betivani profesionisti din zona, fara mari sperante pt.mine. Surpriza a avut loc la anuntarea primelor 3 locuri + mentiuni, intr-o pauza a folcloristilor locali, cand m-am trezit cu o diploma si o cupa la bagaje :
21.01.201337KB
cum vi se pare asta? modificare kegCum vi se pare asta?
28.09.201278.4KB

 
cum o veche zicala indiana zice ca: Cum o veche zicala indiana zice ca: "O zi in care n-ai stricat nimic, i-o zi pieduta!" :rotfl: asa si io azi zisai sa nu stau geaba, musai sa stric ceva! Si cum vremea rece se apropie, iar io n-am de gind sa stau geaba toata iarna fara sa tuicaresc, zisai sa fac in asa fel incit sa am un loc unde pot pastra constanta temperatura butoiului cu plamada. Va zic si voua ce facui, ca poate va e de folos si nu v-a venit ideea asta. Deci, pentru ca aveam prin batatura un vechi si devotat frigider Artic, inca functional da' pe care-l foloseam pe post de dulap in camera cu scule, am zis sa-i ofer o soarta mai buna. Asa ca l-am despuiat de tot ce nu-mi folosea prin el si l-am transformat intr-o camera izolata unde incape la fix un vechi si drag:D butoi de masline, care ia fro 70 de litri pina-n gura, deci e taman la fix pentru fermentarea a doua plamezi de 25 L. Nu fu mare scofala, n-a durat nici o ora, m-a chinuit oleaca doar taiatul plasticului de pe usa, ca suporturile alea de sticle loveau in butoi. Daca gasesc intre timp 3 bidoane de 30L care sa incapa in el o sa fie si mai oke, il culc cu gura in sus. :D O sa incerc miine, bag sonda de la termometru in el sa vad cum se descurca doar cu becul lui original, iar daca ala e prea mic, o sa pun un bec de 40W sub butoi. Si il pot folosi iarna si cu gratarele la locul lor, la incoltit cantitati mai mari de griu sau orz. Chestia faina e ca in locul congelatorului imi ramase ceva loc si pentru incoltit un sacotei de griu potrivit pentru doua sarje de 25L de faina, asa ca n-o sa am timpi morti!. :rotfl:
10.10.201521.3KB
am găsit un tabel prin foarte compusii plamadeiAm găsit un tabel prin calculator, foarte interesant.
18.02.201268.9KB
stiti cat lichid am gasit in thumper? 26 de litri. daca mai fierbeam o ora seca tot ce era in cazan.Stiti cat lichid am gasit in thumper? 26 de litri. Daca mai fierbeam o ora seca tot ce era in cazan. Am obtinut 10 litri de distilat la 92%. Cozile au venit foarte tarziu iar cand am trecut pe modul alambic, am mai colectat juma' de litru si nu mai era deloc alcool. Iata si modul alambic. Am scos racitorul cu totul si am pus o farfurie data cu coca. :rotfl:
07.09.202024.5KB
de se ocupă iancu de pe mare sunt două procedee de fabricare în casă: 1. din kituri -De homebrewing se ocupă Laurenţiu Iancu de pe fabrica-de-bere.ro în mare sunt două procedee de fabricare în casă: 1. din kituri - simplă, pentru începători 2. cea tradiţională - all grain, care e mai laborioasă. kitul e o conservă cu mustul deshidratat căruia i se adaugă cantitatea necesară de apă, drojdie şi uneori zahăr. N-am lucrat niciodata cu kituri, deci nu le am. All grain presupune nişte echipamente (biznisul unora), nici cu astea vă spun că nu le am. Eu m-am descurcat foarte bine cu oala de 50 de litri de tablă smăltuită, pânză de nailon (tehnica BIAB) şi termometrul alimentar. Ca să faci bere îţi trebuie obligatoriu: apă de bună calitate, malţ de orz, hamei şi drojdie. Reţeta de bază este următoarea: Brasajul: - Malţul de orz se macină grunjos - Pentru fiecare kg de malţ se folosesc între 3 şi 5 litri de apă. Apa se pune pe foc până atinge temperatura de 70*C. Aceeaşi temperatură se poate obţine dacă se amestecă 2/3 apă clocotită cu 1/3 apă rece şi nu mai e nevoie de termometru. - Se opreşte focul şi se varsă malţul în ploaie amestecând continuu. Temperatura amestecului scade pe la 63-65*C. Asta e temperatura de zaharificare a amidonului din malţ. - Se lasă oala acoperită cu capac şi îmbrăcată în pături timp de o oră. - Terciul se strecoară şi se stoarce cu pânza de nailon şi se obţine mustul nefiert. Berarii avansaţi folosesc recipiente de sparging (clătire) pentru spălarea malţului. Dar tehnica BIAB (cea cu pânza) s-a dovedit a fi chiar mai eficientă, în plus, mult mai simplă şi ieftină. - Resturile de malţ rămase se pot folosi ca şi compost sau furaj. Fierberea mustului: - Mustul astfel obţinut se pune la fiert. - Când ajunge la fierbere se adaugă hamei. Cantitatea diferă in funcţie de reţetă şi sortiment. Eu la început foloseam conuri de hamei pentru ceai, de la plafar. Nu mai ştiu cât puneam, o cutie parcă (100g) la fiecare 10 litri de must. Odata am pus 5 cutii la 25 de litri şi a ieşit prea amară. - Se lasă să fiarbă la foc domol timp de 1 oră cu hamei. Capacul sa fie întredeschis ca să iasă nişte compuşi chimici naşpa (dimetil sulfid) care altfel ar da miros de varză călită. - După fierbere, mustul se răceşte scufundând oala într-un cazan, bazin sau cadă cu apă rece. Berarii avansaţi folosesc diverse dispozitive de răcire rapidă (prin imersia unui alambic din cupru prin care trece apă rece, prin contra-curent, etc.) Fermentarea: - Mustul răcit la 20-26*C se însămânţează cu drojdie de bere uscată, în general 1 gram pe litru sau cum este specificat pe etichetă/reţetă. - Fermentarea viguroasă durează 3-7 zile, după care berea e bine să mai stea 2-3 săptamâni pe drojdie ca drojdie să consume şi o parte din compuşi nedoriţi. Temperatura optimă pentru fermentaţia berilori ale este de 18-22*C. Berile lager fermentează optim la 6-12*C. Tragerea la sticle şi carbonarea: - Pentru carbonare este necesar ca berea sa fie îmbuteliată în sticle cu dop strâns şi o cantitate mică de zahăr. Cantitatea de zahă ce se foloseşte variază între 5 şi 10 grame pe litrul de bere în funcţie de cât de carbogazoasă vrem să iasă berea. Varianta 1: - Berea se trage de pe drojdie într-un recipient intermediar şi se adaugă zahărul în bere amestecând până se dizolvă (cum am mai spus, 5-10 grame pe litru de bere). După aceea se trage berea la sticle şi se pune dopul Varianta 2: - Se pune zahărul cu linguriţa în fiecare sticlă şi se trage berea din vasul de fermentare direct în sticle. - Carbonarea durează cam 3 săptamâni până când berea e gata de băut. Şi cam asta e de bază. În rest se mai pot face abateri, ingrediente speciale, adaosuri diverse, condimente, etc. sau se pot urma reţete. Eu am făcut mai multe beri anul trecut dar acum nu m-am mai ocupat. În general am respectat paşii pe care i-am descris mai sus. E bine ca toate obiectele care vin in contact cu mustul de bere sau berea fermentată să fie igienizate şi dezinfectate. Se mai întâmplă câteodată să se infecteze berea dacă sunt încălcate grav nişte reguli de igienă (ştiu eu, vreo muscă moartă în bere poate infecta cu bacterii acetice). Mie până acum nu mi s-a întâmplat să se infecteze deşi n-am folosit decât apă şi săpun sau detergent de vase.
16.05.201238.2KB

 
pt ca vorbeam de dimensiuni ... 

uiti aici ce se vinde ... boiler in 
diferenta de diametru e dept ca vorbeam de dimensiuni ... uiti aici ce se vinde ... boiler in stainless-stell DIFERENTA DE DIAMETRU E DE CAM 1inch =25.4mm si JOCUL LA FUND PARE SA FIE CAM 2INCH=50mm
12.04.201252KB
da, bancurida,
23.10.201233.9KB
sunt 2 luni de când stă la alcool din zaharSunt 2 luni de când stă la fermentat...
11.05.201230.3KB
... distilare rapida  :rolleyes:... distilare rapida :rolleyes:
09.10.201525.6KB

 
solutia aleasa de mine nu este de aluminiu de deasupra s-a sifonat rau. mi-e frica sa o maiSolutia aleasa de mine nu este buna. Placa de aluminiu de deasupra s-a sifonat rau. Mi-e frica sa o mai folosesc.
07.05.201427.3KB
daca are putere diastatica mare se poate folosi si 1 kg pentru 10 kg grane cantitatea de malt nu eDaca malțul are putere diastatica mare se poate folosi si 1 kg pentru 10 kg grane nemaltificate. Cantitatea de malt nu e fixa, fiecare pune cat crede. Eu de obicei merg pe un raport de 1 la 4 sau 1 la 5. Am facut si cu 1 la 6, chiar 1 la 8 si am fost multumit. Test cu iod nu am facut. Ultima data nici densitatea initiala nu am mai masurat-o. De obicei rezultatele le aflu la sfarsit, dupa ce calculez randamentul.
24.09.201320.8KB
...le asezam pe o tava... ciuperci umplute la gratar...le asezam pe o tava...
15.03.201250.5KB
nr12 aparate de distilarenr12
28.02.201263.5KB

 
dupa logica mea nu e nici o problema daca partea solida ramane afara findca nu se arde datorita baiiDupa logica mea nu e nici o problema daca partea solida ramane afara findca nu se arde datorita baii de abur. Instalatiile industriale cu abur pot distila plamezi solide.
12.04.201232.3KB
mai pun o poza mai clara cu prinderea dintre elemente si atat pentru azi... :)
a fost o zi lunga,Mai pun o poza mai clara cu prinderea dintre elemente si atat pentru azi... :) A fost o zi lunga, dar plina de satisfactii. :) L.E. Aaaa, sa nu uit. Distilatul a iesit la inceput la 74% dintr-o solutie de 14%. Ceapa, lungimea gatului si inclinarea usoara spre cazan a umarului dau suficient reflux pentru un distilat pur, dar si aromat. :)
12.04.201425KB
acestea fiind spuse astept parerile voastre . nu vreau laudat daca e bine ,laudele i se cuvin luiacestea fiind spuse astept parerile voastre . nu vreau laudat daca e bine ,laudele i se cuvin lui samagon aceasta fiind o reteta la indigo cum a prezentat-o el ,insa daca sunt critici sau lucruri care mi-au scapat ,va rog bagati ! voi reveni cu adaugiri pana la distilare . multumesc anticipat !
17.12.201327.6KB
iunie sau ciresar ,nu? asta inseamna numaidecat ca se coc ciresele . da s-au copt si s-au copt multesalutare! luna iunie sau ciresar ,nu? asta inseamna numaidecat ca se coc ciresele . da s-au copt si s-au copt multe :nod: ;asadar dupa ce au mancat copiii ,au facut nevestele dulceturi si compoturi cu sutele de borcane ,am intrat si noi barbatii la rand si am cules ce a mai ramas pentru o portie de compot ;) ,metoda prin fermentare-distilare :zzz: .
21.06.201578.3KB

 
e a doua zi de şi a urcat la 25,6*c. am ţinut becul aprins sub oală, am pusE a doua zi de fermentaţie şi temperatura plămadei a urcat la 25,6*C. Am ţinut becul aprins sub oală, am pus cărămizi refractare în jurul oalei şi am acoperit cu haine şi pături călduroase. Altfel n-ar răzbate cu fermentaţia, sunt 4 grade în bucătărie. edit: mulţumesc de aprecieri Iunicu :)
10.02.201243.3KB
salut, 
pun discutia in topicul diverse, intrucat nu vad alta rubrica mai in masura sa o de malt, amSalut, Pun discutia in topicul diverse, intrucat nu vad alta rubrica mai in masura sa o gazduiasca. Legat de malt, am pus graul, l-am incoltit totul ok pana la uscare, aici ma doare capul, greu de tinut la 50 de grade.. asa ca intreb, cum separi radacinile si frunzuta de la bobul de grau fara sa fie uscat pana la 10 la suta? Sau merge dat cu totul prin masina de tocat pentru a putea fi folosit la fermentare? Multam
07.09.201369.1KB
scrisoarea unui cioban. bancuriScrisoarea unui cioban.
13.06.201212.4KB
astazi am scos goanga la sanius prin herastrau. sa ne cunoastem!Astazi am scos goanga la sanius prin herastrau.
10.12.201261.3KB
InapoiInainte



web site counter free counters