Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil Kitana
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 48 ani
Bauturi / Bauturi distilate / preparare decoct pentru 200 l whisky de porumb Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
salut baieti     

ii multumesc lui @sinenomine pentru recenzia obiectiva . asa este , gustul rachiei este cam intens ,de la stejarul copt si infuzat cu alcool . unora le place altora nu , am discutat si pe aici cu baietii .

interesanta este alta afirmatie a lui sine : " Nu are catifelarea aceea care te face sa vrei sa  bei din ce in ce mai mult "  ei aici trebuie sa te contrazic ! si cei care au acuzat gustul prea puternic de lemn ars si cei care au zis ca e bun , de baut au baut si au mai vrut      , vorba aia : "de unde sa stie taranul ce-i acadeaua ?"

am vazut ca recenzia aceasta a starnit o mica dezbatere interesanta si bine venita ,care mi-a adus aminte ca ,
am citit pe undeva o vorba ruseasca scrisa de strava si mi s-a parut geniala : "ca sa-ti placa caviarul ,trebuie sa-i stii gustul "   
pai oameni buni , eu nu cred ca ne-am propus sa falsificam vreo marca de whisky , ne-am propus sa facem o bautura din cereale care sa o bem cu placere ,nu ? de aceea fiecare trebuie sa testeze cam ce fel de aschii sau in ce cantitati trebuie sa puna in rachie ca in final sa-i placa lui si alor lui .
mostra care i-am trimis-o spre degustare lui "sinenomine" a fost una facuta cu 20 g aschii pe litru rachie diluata la taria de consum si infuzata in oala sub presiune de 9 ori .     
de ce ? simplu , dupa ce am facut rachia mi-am dorit si eu sa ii dau un gust si o culoare aproape de whisky se apropia pastele si toti asteptau marea minune  .
de ce de 9 ori ? pai nu am stiut cantitatea de aschii necesara la inceput ,asa ca am pus prima data 10 g/l si am incalzit pana la 70*C  , apoi racit pana a 2 -a zi ,procedeu repetat de 3 ori in 3 zile . dupa degustare , am zis ca nu e destul si am adugat inca cate 5g/l apoi iar 3 zile de infuzie , apoi inca o adaugare de 5g/l si inca o repetare    .
cand a fost gata al 3-lea test mi-a placut gustul ,insa va spun sincer nu avea asa un gust de intens ca si acum ,gustul intens l-am remarcat dupa o saptamana  , ceia ce le da dreptate specialistilor moderatori ca timpul de maturare este important .


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
....... acum;

-1 :  avand rachiu cu culoare si gust de whisky in damigeana    pe de o parte (ceia ce imi confera timp de testare ) ,

-2 :  iar pe de alta parte inarmat cu concluzia trasa mai sus (ca, timpul de maturarare si cantitatea de aschii trebuie reglate    in functie de necesitati)  ,

- 3 : + o recomandare a lui "caberlot" cum ca 4g/l aschii ar fi necesare si destule pentru a matura un rachiu alb intr-un whisky bun de baut si asta in numai 21 zile ( am citit printre randuri "caberlot" , cele 21 de zile de maturare rapida sunt o alternativa la infuzia care am facut-o si cu care chiar daca nu mai certat nu esti deacord )

...... m-au incurajat sa fac testul cu diferite cantitati de aschii si cu timpi de expunere diferiti ,test la care am postat si poze si recenzii si la care conform zicalei "nu vedeti padurea din cauza copacilor "  nu ati comentat si nu ati intrebat nimic  , toata lumea a comentat numai "defectul" care l-a constatat "sine" nimeni nu a observat ca mai sus in recenzia din testul meu am spus ca defectul s-a corectat la maturarea in timp fara infuzare .     


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... 

AI DREPTATE PAZUCU ...    nu vrem sa imitam ceva    vrem sa ne facem noua in primul rind ceva BUN SI DE CALITATE 

... dar referintza e ... ce fac marii producatori ... pt ca pe aia artizanali=mai buni  e mai dificil sa-i gasim 

SPER CA NU AI UITAT DE ... 4g/L SI 21 DE ZILE 

... ia fa o comparatie ... la sticlele tale cu ... infuzia9X   ce iese ?
... cred ca sticlele sunt mai ok 

... LEMNUL NU TREBUIE SA DOMINE    ... trebuie doar sa-l poti ghici daca esti avizat     

 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
  , a nu se intelege ca am certat pe cineva , sau mai mult , ii multumesc inca odata lui "sinenomine" de la care am inteles si eu ce gust are tuica si rachiul care il fac        .

acum daca imi permiteti , as dori sa fac cateva recomandari (subiective) invatate din propria experienta :

1 - daca vreti sa aveti un whisky tanar gata de baut in 3-4 zile , merita sa faceti o infuzie cu 10-15g aschii/l rachie

2 - dupa ce va faceti pofta , puneti 20g aschii/litru tarie si lasati-l macar 1 luna si veti avea o bautura buna aromata si colorata , dar asta este tot o solutie pe termen scurt pentru a avea un pahar din rachiul facut de noi ,pana ce o cantitate de aschii de 5-10 g aschii ,va roade un timp mai lung rachiul prin damigene .

cum va influenta timpul si cantitatea mai redusa va voi spune daca voi fi sanatos si apuc sa mai prind 3, 6 ,9 luni ,etc  .       


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

Caberlot a scris:

... 

AI DREPTATE PAZUCU ...    nu vrem sa imitam ceva    vrem sa ne facem noua in primul rind ceva BUN SI DE CALITATE 

... dar referintza e ... ce fac marii producatori ... pt ca pe aia artizanali=mai buni  e mai dificil sa-i gasim 

SPER CA NU AI UITAT DE ... 4g/L SI 21 DE ZILE 

... ia fa o comparatie ... la sticlele tale cu ... infuzia9X   ce iese ?
... cred ca sticlele sunt mai ok 

... LEMNUL NU TREBUIE SA DOMINE    ... trebuie doar sa-l poti ghici daca esti avizat     

 

pai cum sa uit de 4g si 21 zile ?
am scris si am pus poze ,prima poza cu pahare !
dupa parerea mea umila , chiar daca se vede o influenta clara in bine , cu 4 g aschii in 21 de zile nu e suficient , insa cu 20 g este deja bun , NU MAI ARE ACEL GUST INTENS DE LEMN ARS , este echilibrat gustul de lemn si rachiu ,acopera gustul de spirt si ii da o aroma placuta de caramel .
vom vedea daca peste o luna ,aceste 20 g incep sa influenteze negativ .


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Cu placere!

Eu pun 8g aschii pe litru de whisky. Conteaza mult gradul de coacere si lemnul din care au fost facute aschiile. Nu m-ar mira sa aud ca stejarul din care a taiat pazucu a fost verde sau foarte tanar.
Daca ma insel... mea culpa. 

Inainte de coacere, inmoi si usuc aschiile de mai multe ori in apa distilata. Incerc prin asta sa imit la scara mica uscarea lemnului pentru doage care se face in aer liber si dureaza 2 ani.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

SineNomine a scris:

Cu placere!

Eu pun 8g aschii pe litru de whisky. Conteaza mult gradul de coacere si lemnul din care au fost facute aschiile. Nu m-ar mira sa aud ca stejarul din care a taiat pazucu a fost verde sau foarte tanar.
Daca ma insel... mea culpa. 

Inainte de coacere, inmoi si usuc aschiile de mai multe ori in apa distilata. Incerc prin asta sa imit la scara mica uscarea lemnului pentru doage care se face in aer liber si dureaza 2 ani.

nu pot sa-ti spun de cand este stejarul , dar cred ca este verde , tanar nu este  sigur .
primesc capete de cherestea de stejar de la o fabrica specializata pe aceasta treaba .
lemnul este gros la taiere asta insemnand ca nu este tanar dar intradevar este verde .
pe viitor o sa caut lemn de stejar taiat mai de mult .

te rog sa mai faci o degustare si la tuica de gutui care am trimis-o !
sunt curios , mort !
mersi!      


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... MM DE GUTUI   

ASTA TREBUIE SA FIE SUUPERR !


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

Caberlot a scris:

... MM DE GUTUI   

ASTA TREBUIE SA FIE SUUPERR !

asa am crezut si eu ,insa am ramas cu buzele umflate .
eu am primit o sticluta de la un cumatru cu tuica de gutui (nu am facut-o eu ,altfel stiati si voi) , de mirosit miroase super dar gustul este ca de lesie (apa cu cenusa) , asa ca am trimis-o la laborator la bucuresti    . abia astept sa-mi spuna parerea lui .
s-ar putea sa am o surpriza si sa spuna ca e buna !


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Hai ca cu voi mi se duce vestea si nu va mai trebui sa distilez niciodata... 
...doar sa umblu de colo-colo si sa gust ce a mai facut fiecare... 

...nu ca nu mi-ar conveni situatia asta...        


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
pai asta ar fi cea mai frumoasa meserie dupa parerea mea .
sa te cheme unii sa gusti tuici sau vinuri , apoi sa friga cate un purcel asa ca sa te inmoaie sa le dai o nota buna,nu?


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Aaaaaa, DAAAAAAAAA!!!
Vreau o astfel de meserie!!!
Stiam eu ca mi-am gresit cariera...   


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

image hosting over 5mb

baieti  mi-am luat o piatra de pe inima . uitati ce frumosa este rachia din pahar si din sticluta . nu s-a mai tulburat acum . am pus si un pahar cu prima lucrare care a iesit tulbure .
si de culoare ce ziceti ? acum nu incepeti ca nu am folosit pahare corespunzatoare sau stiu eu ce pentru poze  .
am facut live pozele , dupa ce am tras o damigeana de whisky de pe aschii . 30g /whisky 57% au stat 40 zile in damigeana . dupa cum arata si culoarea sa stiti ca si gustul este super . nu am mai lasat rachia cu aschii ca mi-a fost frica sa nu aiba gustul prea pregnant .
acum am bagat 25g/l  aschii in alta damigeana pe care o s-o las numai 30 de zile si mai am una in care o sa pun numai 8g/l si s-o las uitarii .     


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
BRAVOOO PAZUCUUUU    

vezi ca se poate ?
sa inteleg ca asta este ... distilarea lenta ?
... sau diferentza vine de la TIMP ... si TEMPERATURA DE EXTRACTIE ?


 

P.S.
SUNT CONVINS CA ... GUSTUL E SUUPERRR

PS2
... la aia cu uitarea ... eu as pune 4g/L  ... si dupa ... 4 saptamani as evalua situatia ... si poate ca ash mai adauga ceva 1-2 g/L ... si apoi ash mai face o evaluare dupa 2-3 luni 
... ceva ma face sa cred ca ... la aschii dupa 4-5 saptamani schimbarile sunt f.f. mici pt ca aschia e toata in lichid  ... si mai cred ca ... O AERISIRE LA TRIMESTRU-SEMESTRU AR AJUTA SI EA ???


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
pai diferenta vine doar de la timp , nu am facut o distilare lenta .

spui ca dupa 4-5 saptamani schimbarile sunt mici la rachia cu aschii?

eu cred ca se schmba mult culoarea si aroma.
maine voi incerca sa mai fac o poza si o degustare la cele 4 sticle de mai sus sa vedeti diferenta de acum 3 saptamani de cand am facut ultima oara !


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
@Pazucu ...

... vrei sa zici ca doar timpul a rezolvat tulburarea de la 40%  

... VREAU SA ZIC    CA LA O DOZA MICA DE 4g/L ASCHII DUPA 4 SAPTAMANI SCHIMBARILE NU CRED SA MAI FIE IMPORTANTE 

... O sa-mi fac timp sa lamuresc coniacul meu luna viitoare    si atunci o sa-l gust pe cel facut anul trecut (+ in anii trecuti ... ca eu tot pun peste dupa ce scot mai inainte atita cit sa incapa distilatul nou  = aschii) si-mi fac o idee   

O SA VEDEM CE Face TIMPUL    ACOLO SUNT URME DE CONIAC DE 4-5 ANI   


 

P.S.
DUPA CELE 4 SAPTAMANI ... ... PROBABIL CA E CA LA MARCHETING ...
PT UN PLUS DE CALITAE DE 10-20% PLATESTI 80-90% IN PLUS


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
... pai altceva nu i-am facut nimic . lamuritul s-a odihnit in damigene de sticla cam o luna ,apoi am bagat 30g/l aschii coapte in damigeana si l-am lasat 40 de zile .

dupa asta l-am tras de pe aschii ca pe vin si l-am diluat cu apa pana la 40% .

ma duc acum in beci sa fac o poza la cele 4 sticle care sunt cu diferite cantitati de aschii sa constatam daca e vreo diferenta fata de acum o luna! 


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
   

... PAZUCUU  ... te-ai pierdut prin beci   

... stii am un prieten ... care le are cu chefurile ...
... si a zis ca dupa ce a carato pe nevastasa la 2-3 chefuri mai lungi= pina spre dimineatza    ...
... doamna a zis : stii ceva Ghitza ... dute tu singur   

... asa ca nu e chiar simpla viatza asta ... cu degustari si analize
   

 


p.s.
interesant ... odihnitul de o luna sa ajute ???
... sau aschiile ???  
... sau poate ca amindoua   


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
 

@caberlot , nu m-am pierdut in beci ,      , am facut pozele asa cum am spus chiar atunci , insa am diluat din fiecare sticla cate un paharel la taria de consum ,va reamintesc ca in sticlele cu aschii rachiul are 57%.

am facut treaba asta ca sa vedem si culoarea reala dar si gustul insa dupa ce am diluat cate putin rachiu l-am pus in sticlute sa treaca 2-3 zile apoi sa-l gust . am observat data trecuta cand am facut teste ca dupa 3-4 zile rachiul testat ramas intr-o sticluta era total schimbat la gust . voi degusta mai diseara si voi reveni cu opinii si poze ,daca nu ma imbat    .

   


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
@Pazucu

... era o gluma cu ... degustarea prelungita 

... acum vorbind serios ... am avut aceiasi senzatie ... dupa diluare si dupa 2-3 zile parca se schimba ceva ???

... o explicatie ar fi ... ca la diluare alcoolul se incalzeste usor 1-2 grade - depinde de diluare    ... si poate ca apare si o oxigenare    care schimba ceva ???

... ORICUM ... am vrut sa iau un shtampal ... si nu mi-a placut nici rom-ul-el-dorado si nici wisichiul-glenlivet     ... pt ca erau la 25C ... DACA AM PUS ROM-ul LA FRIGIDER ... A FOST BUUNNN CUM IL STIAM 
... DECI ATENTIE LA TEMPERATURA !!!

... AM CITIT PE UNDEVA ... ca se recomanda sa nu tii mult o sticla inceputa de wisichi --- chiar daca are un dop bun    ... singura explicatie ar fi aici ca in sticla de jumatate ai un volum mare de aer=oxigen ... care schimba aromele ???

... si la vinuri ... se recomanda sa le degusti din pahare de cristal    pt ca asta re o suprafatza mult mai neregulata-microneregularitati ==> suprafatza mai mare de evaporare=arome mai tari !


 

p.s.
asteptam pozele ... si comentariile de degustare


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

screen capture software

21 zile pe aschii


adult photo sharing

50 zile pe aschii . din sticla mai goala a facut si caberlot o degustare 


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
poate nu sunt cele mai bune poze ,insa se vad diferentele notabile de culoare de la un test la altul.

voi pune tot cate 2 poze ca sa puteti face o comparatie , altfel daca ati cauta mai sus pierdeti sirul,nu     


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

image hosting 20mb

sticla 1 , 5g/l ,21 zile


imageupload


sticla 1 , 5g/l ,50 zile

gustul s-a imbunatatit mult fata de data trecuta ,insa inca nu este deajuns .


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
da , din poza nu se vede diferenta de culoare , ar trebui sa tin minte de la ce distanta si din ce unghi fac pozele ca sa fie relevant testul . na mai lucram si la acest aspect .

_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

photo uploader

sticla 2 , 10g/l , 21 zile


how to take a screen shot

sticla 2 , 10g/l , 50 zile

la aceasta sticla gustul este foarte echilibrat la timpul asta , are un parfum special si un gust catifelat .


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

image hosting without registration

sticla 3 , 15 g/l , 21 zile


how to take a screenshot on a pc

sticla 3 , 15 g/l , 50 zile

gustul este bun , putin astringent , de ars


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

picture upload

sticla 4 , 20 g/l , 21 zile


free screenshot software

sticla 4 , 20 g/l , 50 zile

da ,aici gustul este mai dur ,mai barbatesc un pic de ars , imi place gustul care iti ramane in gat dupa ce il inghiti . nu ai vrea sa clatesti acest gust . ce am remarcat este ca nu este o mare diferenta de gust fata de testul de la 21 zile , totusi culoarea s-a mai inchis .


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
daca ar fi sa trag o concluzie tehnica azi , as zice ca un rachiu cu gustul de la sticla 2 cu o culoare de la sticla 3 ar rupe gura targului .

o sa incerc sa realizez treaba aceasta pe o damigeana cu rachiu alb care asteapta aschii inca .
culoarea la sticla 3 este mai inchisa ca la sticla 4 in care sunt aschii mai multe cu 25 % insa aschiile din sticla 3 au fost mai coapte .


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
marius 45
40%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 154
Cred ca va fi putin cam greu sati iasa de doua trei ori aceeasi tuica cu acelasi gust la aceeasi cantitate de aschii.Motivul e simplu,gradul de coacere al aschiilor care in cazul nostru se face la ochi.Vazusem un clip al unui mare producator de butoaie la care coacerea se facea compiuterizat...seta temperatura si timpul de coacere in functie de codul de bare atasat butoiului,in cazul asta ai sanse sa realizezi doua bauturi aproape identice...la noi va fi mai greu.

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
bravoo PAzucu 

... incepe sa-ti placa ... lucrul cu aschiile

... ca sa ai poze ... cam la fel ... ar trebuii sa pui aparatul pe un trepied si sa schimbi sticlele => poze di acelasi unghi    oricum ... sticlele arata bine  si banuiesc ca si gusturile sunt super 

...  ca sa ai ... repetabilitate ... pleci de pe aschii=cuburi ... si faci o plasa de aschii    si te apuci de teste cind ai un butoi de distilat

... sau faci diferite sarje    din diferite rachiuri si din diferite aschii ... si te apuci de cupajari        cind gasesti reteta de cupaj faci amestecul  ... si ce ramane din sortimentele a,b,c,d ... o sa fie bun la tura urmatoare 


 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

marius 45 a scris:

Cred ca va fi putin cam greu sati iasa de doua trei ori aceeasi tuica cu acelasi gust la aceeasi cantitate de aschii.Motivul e simplu,gradul de coacere al aschiilor care in cazul nostru se face la ochi.Vazusem un clip al unui mare producator de butoaie la care coacerea se facea compiuterizat...seta temperatura si timpul de coacere in functie de codul de bare atasat butoiului,in cazul asta ai sanse sa realizezi doua bauturi aproape identice...la noi va fi mai greu.

pai nici nu mi-am propus sa am acelasi rachiu mereu , insa facem cumva o reteta si incercam sa ne tinem de ea .

apoi am mai spus eu odata treaba asta : eu nu vreu  sa imit vreo marca de whisky ,il fac cumva sa imi placa mie si cu asta basta . 


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... mdaa   MARCA PAZUCU !!!    

... EU AS LUA O STICLA    CEVA DE 9 LUNI 
... ASTA ZICEAM SI EU ... CEVA DE FELUL ... RACHIA CASEI



 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737

marius 45 a scris:

Cred ca va fi putin cam greu sati iasa de doua trei ori aceeasi tuica cu acelasi gust la aceeasi cantitate de aschii.Motivul e simplu,gradul de coacere al aschiilor care in cazul nostru se face la ochi.Vazusem un clip al unui mare producator de butoaie la care coacerea se facea compiuterizat...seta temperatura si timpul de coacere in functie de codul de bare atasat butoiului,in cazul asta ai sanse sa realizezi doua bauturi aproape identice...la noi va fi mai greu.


Nici nu-mi propun sa fac linii de productie identice. Tocmai asta e interesant la productia casnica, ca fiecare productie are un caracter unic. Nici nu-mi propun sa imit vreun produs de pe raft, desi n-ar fi o idee rea. In general omul nu se intreaba daca ii place sau nu, ci compara cu ce a baut in trecut. Experientele anterioare au un impact puternic in evaluarea oricarui produs.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 9 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Pazucu, inseamna ca aici gresesti. Pui lemn crud si nu e bine. De-aia rachia ta are gust rasinos, de conifere. In cartea aia despre scotch whisky care ti-am pus-o pe desktop scrie si despre asta. La coacere, lemnul dezvolta compusi chimici noi care imbogatesc distilatul cu arome placute. In plus, coacerea elimina compusii care ar da gust neplacut (rasinos, de conifere).

ps: nu mai stiu unde scriai tu, Pazucu, ca pui lemn crud in distilat si am tinut sa-ti spun lucrul asta.  Nu am timp sa caut acum mesajul ca sunt in mol si am scris aici


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
pai nu pun lemn crud si nici nu am scris asta . era scris altceva acolo . lemnele sunt asezate intr-o tava in grosime de 10-15 cm apoi se baga la cuptor la 180*C . in acest mod cele de deasupra incep sa arda in timp ce spre fundul tavii gradul de coacere este mai mic . si apoi zice-am :daca te uiti in sectiune se vede cum se decoloreaza de sus in jos de la negru spre maro deschis , sau culoarea lemnului natur sa nu zic crud . 

_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
@Sam

... eu am pus poze cu sectiuni in doage de butoi de wisichi si de vin => se vede f. clar ca butoiul de vin e nears !!!
==> si la fel de clar ca ZONA INFLUENTZATA TERMIC=ARSA LA NEGRU E DE MAX 1mm

==>> asa ca am sugerat ca ... e necesar o mica cantitate de aschii nearse  mica pt. ca banuiesc ca schimbul de substantze se face mai greu cu lemnul aflat la 1cm distantza de suprafatza interioara abutoiului  ... dar totusi ceva schimb de arome-substantza apare   

... la unele ... mari wisichiuri ... se vorbeste de aroma de rasinoase subtila   



 

p.s.
... sin ce am vazut ... arderea butoiului nu se face la 200-250C si 2-3 ore ==> arderea e ceva ce tzine citeva minute ==> un strat aromat relativ subtire ===> utilizarea e redusa la 1-2 serii de wischi --- la americani cel putzin +++ urmeaza utilizarea de la scotieni = astia sunt zgircitzi-fac economie

... am auzit si de reconditionat butoiae ... oare se reard ?


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
aurel100
20%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
Data urmatoare cind faci whisky roaga-ti mama sa incerce sa macine grul incoltit cu masina care macina nuca pentru  cozonac . Poti face un test daca functioneaza mai usor Daca fuctioneaza poti adapta sa fie antrenata de un motor de la stergatorul de parbriz.

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
eu stiu daca merge cu masina aia la maltul umed ?
as putea incerca candva insa nu stiu de ce nu prea cred ca are rost .
a incercat cineva ?


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
aurel100
20%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
Daca nu ar exista incercarea nu ar fi progres.Tocarea maltului a-i realizat-o pina acum cu masina de tocat carne.Alti au ars Mulinexul (500Ron) si milimetric era sa se arda si masina de cafea de (3000RON),datorita cerealelor.O masina de nuca cu 3 site diferite costa 50 ron .Este o sugestie ,dar si daca fuctioneaza ramai dator ,iar eu nu beau tuica(max 200ml)pe an. Mie imi place Glenul ,dar asta este o alta poveste .

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
da , e adevarat , am ars si eu o masina de carne .
nu a fost o masina scumpa si am macinat mult malt cu ea ,
asa ca si-a scos banii .
cea mai eficienta metoda de macinare este la moara , adica
maltul trebuie uscat si apoi macinat , ii drept trebuie logistica
si pentru asta .


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
aurel100
20%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
Logistica o am pentru malt uscat,eu strict ma refer la cel proaspat.Pe topicul cu cazanul sint postate tipurile de  ciocanelele care sint  la moara mea.

pus acum 9 ani
   
Pagini:  1 2 3  

Mergi la