Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
draghici_elena2000
Femeie
24 ani
Dambovita
cauta Barbat
24 - 62 ani
Bauturi / Distilarea / vinars (coniac) ... sau ce putem face cind am ratat un vin Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391


... azi am puso de un ceai ... ... un ceai de alicante+ruby_cabernet 

... ce sa zic vinul a fost neasteptat de bun ... chiar daca din 4 galetzi de 20L una cam avea inceput de floare    gustul nu era schimbat
... chiar bun vinul pt ca ne-am oprit cite 2 sticle ca sa-l bem la friptura 

DE CE A FACUT FLOARE    ... pai daca asta toamna i-am mai pus apa cam 20% = ca sa fim siguri ca fermenteaza tot zaharul ... si l-am tinut in galeata cu capac ce e drept - dar galeata in care l-am adus de la presat 

PRIMA impresie ... vinul e mai bun decit prima mina = primul ceai  sa vedem ce da la lamurire   
... parca vinul e mai fructos ... ceva mai aromat ... 
... oricum la toamna o sa iau struguri mai aromati ... macar 50% ... asa am zis si in toamna ... am plecat dupa thomson/muscat  dar erau cam acrii 180-190 ... asa ca am luat negrii de mai suu ca erau la peste 240 g/L zahar


... sa vedem cind avem timp de rafinare ...


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
strava
Membru de onoare

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 158
Floare face orice fel de vin si asta depinde de suprafata peliculei de contact cu mediul gazos... in galeata suprafata e mare si de aceea ai observat "floarea"... la damigeana se schimba situatia cand e plina si suprafata e micsorata datorita ingustarii recipientului spre "gura". Ai fost inspirat si ai desfacut galeata la timp, altfel riscai sa imbolnavesti vinul... dealtfel este si cea mai frecventa cauza de deteriorare. De obicei musturile cu care nu se umple un recipient de fermentatie se consuma sau se conserva si nu se lasa la fermentat fiindca bfl-ul risca sa se defecteze.

in rest toate cele bune si HAI NOAROC !   


_______________________________________
Decat mult, prost si ieftin, mai bine putin si bun, la acelasi pret !

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
Salut Strava,

daa ... ai dreptate ... si eu am stiut ce fac ... si cind am bagat apa in must si cind l-am tinut in galeata    ... atita doar ca progarmaul nu s-a aranjat ca sa-l distilam mai iute   
... in mod normal ... iul faceam inainte de craciun ... sau in ianuarie 

... dar nu e grav ... gustul era OK ... chiar am tinut 2 sticle  sa le bem la friptura 

... acum pt lamurit ... nu mai e graba    ... ne facem noi timp cind se mai incalzeste ca sa mai stam si pe afara ... nu doar in garaj    ... acum sunt -8C

multe sporuri !
ms


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

... am reusit performantza sa ... lamuresc prima mina de la distilatul de vin 

... ce sa zic ... randamentul bun  ne-a meritat 
... dar amestecul de ruby-cabernet+alicante  a cam dezamagit  sau sa spunem ca a dat un vinars f. fin=cu aroma f. fina ( a se citii slaba )              mult mai fina decit la thompson sau muscat

... asa cum am sus    vinul a fost bun ...f.bun fructos etc.  dar se pare ca partea asta nu a ajuns si la distilat = sau a ajuns prea putin    dar sa vedem dupa ceva lemne cum iese ... si cum e la comparatie cu vinarsul vechi

ORICUM AM REMARCAT DE LA PRIMA MINA ... F.F.ULEIOS DISTILATUL = CATIFELAT - NU INTEAPA DELOC  ... efectiv nu mi-a venit sa cred ca prima mina avea cam 40% eu ii dadeam pina 30% ... am adaugat apa sa-l facem de 30%
... CATIFELAREA S-A MENTINUT SI DUPA LAMURIT 

SE PARE CA ORICUM PT ZONA ASTA E CEA MAI BUNA OPTIUNE DE ALCOOL DIN FRUCTE       


   

P.S.
salut Sine ... stau la umbra ca e cald +33C ... cu factorul umezeala e 45C


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
Pagini:  1 2 3  

Mergi la