strava
Membru de onoare
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 158
|
|
...nu le stie strava bas pe toate, oricum multzam fain de aprecieri. Din pura curiozitate am dat o raita pe vechiul forum(cel intunecat de creierii alterati cu frunte) unde in afara din cunostintele mele am lasat si putin suflet... dar cam asa-i regula sportului la romani in general, nu conteaza ca se caca vaca-n sistar ca doar sunt destui care nu stiu gustul adevarat al laptelui! Nici macar vorba rusului nu mai tine... "ca sa-ti placa caviarul trebuie sa sti ce gust are"... Raspunsul lui iunicu catre nihaim... de dincolo, referitor la folosirea apei distilate (mesaj #671), vreau sa spun ca ideal este folosirea apei demineralizate, si nu doar distilate... obtinuta prin osmoza inversa. Este apa folosita in laboratoare sau varianta simpla si la indemana tuturor... apa care se foloseste la calcatoarele de rufe.
In postul lui somogon din 21-02-2012 13:21:06 spune: "În aşteptarea primelor picături... Separ primii 250 ml din 50 litri plămadă."... Foarte corect! Insa trebuie explicat... sfertul ala de litru (de regula aceasta cantitate se separa la 100 kg[nu litri] de plamada din fructe, adica 50ml la 20kg, dar la fel de corect se aplica la plamezile-must, in special din sirop de zahar sau cu adaosuri echivalente, adica 50ml la 10 litri[nu kg] sirop-plamada) este FRUNTEA! Fractiune extrem de toxica! Spun doar fruntea pentru ca la instalatia lui nu obtine "aramitza", ca urmare a materialelor folosite in costructia instalatiei... lichidul care se identifica cu prima picatura si pana la inceperea fruntii, de culoare albastruie nefireasca, cu miros sufocant si care apare in cazul instalatiilor de cupru la punerea lor in functie pentru primele dati din sezon, cu precadere atunci cand instalatiile nu au fost conservate corespunzator pentru perioada de repaus...
Tot aici trebuie mentionat ca FRUNTEA in nici un caz nu se va mai folosi la o alta distilare cum se practica in destul de multe cazuri... GRESIT! Daca in cazul cozilor procedeul este corect cu respectarea unor proportii, nu insamna ca trebuie generalizat si aplicat frectiunii de frunte. Iata cum descriam FRUNTEA in cartea "Instalatia vesela" : ..."inca de la prima picature vom descoperi ca acesta are o concentratie uriasa de alcool, mai mult chiar decat 90% din volum, degaja un miros pregnant de solvent, (asemanator cu cel de adeziv, banda lata scotch). Atentie, acest lichid nu este bun si poate fi folosit ca si combustibil la aprinsul carbunilor de gratar"... ..."Aceasta fractiune nu se va lasa sau depozita la voia intamplarii, ci se va colecta in recipienti siguri, cu sistem de inchidere ermetica, (unele pet-uri din masa plastica rezistente la solventi reprezinta o categorie acceptata de recipienti), si fara etichete ale altor continuturi anterioare, acestea indepertandu-se in totalitate si aplicadu-se altele cu inscriptia « DESEU TOXIC DIN DISTILARE », cu caractere mari, cat mai vizibil si citet, asigurandu-va ca etichta se sustine solid de suprafata recipientului si nu poate fi indepartata usor. Acesti recipienti, ermetic inchisi, si in conditiile de mai sus, se pot preda separat de restul deseurilor menajere firmelor de colectare specializate. Nu consumati, nu lasati sa se evapore si nu inhalati acest lichid ! Nu-l depozitati alaturi de bauturi potabile si nu-l lasati la indemana copiilor ! Nu-l aruncati la intamplare !"
Referitor la ulimul post, unde somogon face referire la etapa de invechire... este tipic lui ghebos: repede! informatii corecte! scurt si la obiect! un prieten bun care si-a schimbat balana...dar naravul ba! Sunt sigur ca stie, insa din dorinta de a expune cat mai multe informatii la viteza omite factorul "rabdare"... Oare inainte de IMBATRANIRE, dupa terminarea procesului de distilare nu urmeaza etapa FINISARE ??? Stiam ca sti, dar... cam asa spuneam eu in "Instalatia vesela" : ..."Etapele viitoare sunt cunoscute sub denumirea generala de finisare. Finisarea consta in diluarea distilatului, filtrarea acestuia si aromatizarea. Diluarea se face cu apa distilata demineralizata si numai atunci cand distilatul depasete 40% alcool. Filtrarea se face prin filtru de carbune. Aceasta consta in purificarea distilatului cu carbon activ pentru eliminarea uleiurilor esentiale(fuzel - in literatura internationala de specialitate), care presupun ca ati retinut ca au miros si gust urat, desi nu sunt toxice sau periculoase consumului uman. Tot aici se elimina aproape in totalitate substantele care s-au "furisat" in distilat cu grad ridicat de toxicitate."
Inca odata vreau sa salut initiativa celor care au infiintat acest forum! Felicitari! ...si cand ma gandesc la ghebos ca acum cativa ani ceea ce stia despre producerea alcoolului era doar o nebuloasa, un camp magnetic cu aceeasi sarcina cu distilatul de alcool... m-as bucura sa-i urmeze exemplul cat mai multi! FELICITARI samogon! Ai toata admiratia mea.
_______________________________________ Decat mult, prost si ieftin, mai bine putin si bun, la acelasi pret !
|
|