Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
deiutza20 pe Simpatie.ro
Femeie
21 ani
Bacau
cauta Barbat
21 - 44 ani
Bauturi / Handmade / Vreau sa-mi fac un cazanel Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3
licap
30%

Din: N黵nberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
Sautare. Mi-o trebuit ceva timp sa dau de voi, dar intru-n final v-am gasit.     Ideea asta cu 创cazanul meu 创 o am demult, de cind m-am intors din Spania, de vre-o 4 ani, dar intotdeauna aveam altceva de facut : sa-mi fac o casa, o gospodarie, un copil, etc, etc . Si apoi stiti si voi cum se spune - placerile la urma...           
     M-am saturat sa beau poosircile altora. Ma duc pe la prieteni si mai mereu sunt dezamagit : ba o acritura, ba o afumatura, ba te stringe de grumaz, ba de testicole - sa ma iertati...   bine, asta s-ar putea interpreta si alfel, da nu cred ca are rost sa vorbim...
    Initial voiam sa fac ceva din inox, un butoi de bere de 80- 100l, taiat, sudat si foc de voie...da de cind am vazut bijuteria lu Sine, am asa un gol mare in suflet, de ce sa va mint, sunt invidios pe omul asta, ce o reusit sa faca.
   Sunt si zgircit de felul meu, sau ma rog, econom, nu vreau sa ajung pe mina indienilor...
  Materia de baza va fi, cred eu, porumbul - am o groaza . Distileria va fi intr-un beci , unde am apa curenta, horn si spatiu generos.

Sunt bucuros ca v-am gasit. Mi-e drag de Pazucu, imi pare rau de Strava ca nu mai posteaza, pe unde l-am prins l-am citit cu placere. Cred c-o murit.

   Nu stiu ce rezolvare voi gasi in legatura cu cazanul meu. Nu as vrea sa cumpar second, mi-e frica.
  Sa ma apuc eu sa construiesc unul de cupru doar din experienta tutorialelor , reusita ar fi aproape de zero.
  Nu am doua maini stingi, dar nici doua drepte...
  Nu ma supar orice v-ar da prin cap sa-mi scrieti...
  Va doresc numa bine....


pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Bine ai venit pe forum!

Ai prins un moment tocmai bun pentru ca eu vreau sa construiesc un nou alambic.
Daca esti interesat putem sa construim impreuna.
De unde esti? Eu sunt din Bucuresti. Ma rog... pe langa Bucuresti, dar tot aia e...


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
pai e ardelean sigur zic eu .    

te salut licap . tine aproape se sine si vei avea cazan calumea .

mestere  sinenomine , ce mai faci , ce mai proiectezi pe acolo?


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
aa , strava n-o murit , are treaba multa , insa de-acu vine iarna si o sa se plictiseasca , asa ca va intra cu noi aici la poveste .

_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
licap
30%

Din: N黵nberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
Sine, am stiut de la primele 创cetiri创 ca esti  un perfectionist pursinge. Ma intreb doar unde te vei opri ??
Sigur ca as vrea sa construiesc pe linga tine, sa ma inspir. La cite cunostinte ai acumulat in domeniul asta, trebe sa fiu tare nating sa nu accept un pic de ajutor.
Da, Pazucu , sunt ardelean din Bistrita-N , aproape de 50 de ani, mare iubitor de animale, de natura, de carti [citit]
Cu toate ca sunt in virsta, nu pot sa va invat mare lucru - decit poate - cum sa va irositi viata intr--o cabina de camion pt ceva bilete din hirtie de culoare verde ori mai stiu io ce alte culori. Deci din punctul asta sunt clar avantajat - ce dau si ce primesc - de la forumul asta interesant.
   Sine, de ce vrei un nou alambic, si ce vei face cu cel vechi ?? Ce nu te satisface la el ??

  O fost o vreme cind traiam pe picior mare ca barza, strimbam din nas la bauturile autohtone, acu odata cu risipirea banilor, am revenit la sentimente mai bune. Dar tot as vrea sa beu un uischi bun.

Fiecare pune poze cu ce are mai frumos din cupru ori inox. Eu va pun poze cu ce am. Adica cu scroafe gestante, cu purcei , soldani, godaci... ve-ti fi tentati sa spuneti ca n-are legatura cu topicul. Nu va grabiti...,   vre-o doi se vor transforma in tabla de cupru, unul in ustensile pt citirea temp. , alcoolului, zaharului, brix-uri, etc, etc.  Altul va lua forma unei coloane cu reflux, si presimt ca vor mai vrea si alti purcei niscaiva transformari....

Numa bine...











vreau sa-mi fac cazanel sine, stiut primele 创cetiri创 esti  pursinge. intreb doar unde vei

80.2KB


pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Alambicul nou va fi putin mai mare si va fi mai elaborat din punct de vedere estetic.
Alte deosebiri ar fi ca vreau sa fac toate prinderile cu cleme tri-clamp.
Urmatoarea coloana va fi din teava de 3'', in loc de 2'', pentru un debit mai mare de distilare.
Pun si o poza cu cele doua alambice. Proiectul nu este inca terminat, este doar o schita.
Cel din stanga este alambicul actual.

P.S. Frumosi porcii! Sunt o rasa anume?

vreau sa-mi fac cazanel alambicul nou putin mai mare mai elaborat din punct vedere estetic. alte

9.9KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
licap
30%

Din: N黵nberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
Dar e frumos tare si alambicul asta care-l ai. Nu cred ca doar esteticul te deranjeaza. Iar pt coloana de 3 poti face o modificare...Cred ca ai mai descoperit ceva...intr-un tirziu vom afla si noi. Mai bine spune-ne de la inceput...
Daca te-ai saturat de ala vechiu trimite-l incoa . Iti pun porcii pe prioripost...
Numa bine...
P.S-  Rasa de carne...


pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Voi avea mai mult spatiu pentru o eventuala spumare, voi avea prinderi mai rapide si mai eficiente.
Tot  cazanul va fi facut pe matrite la drucbanc si forma va fi perfecta.
In rest nu ar mai fi nimic.

Mi s-a mai spus ca sunt nebun... ca ma inham iar la munca pentru modificari minore...
Ce sa fac? Mie imi place sa construiesc... Sunt deja foarte incitat de noul proiect.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
sergiurau
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 167

licap a scris:

Dar e frumos tare si alambicul asta care-l ai...(...)
Daca te-ai saturat de ala vechiu trimite-l incoa ...





Eu am zis primul ca-i frumos!

Licap, daca poti face unul dupa noul proiect al lui Sinenomine eu zic ca ai o sansa nesperata!
Spor la treaba!


_______________________________________
Cu limba 頽egrită, cu dinții violeți
S頽t mort și eu de beat, s頽t morți și ei de beți

Armand C Banu

pus acum 10 ani
   
licap
30%

Din: N黵nberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
Da, tu ai zis primu, da io is mai batrin. Deci, daca il vinde ar trebui sa-mi parvina.       

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
@licap: cazanul nu este ieftin de construit   am aflat si eu destul de curand cand am facut inventarul la cheltuieli...     

Deci daca esti zgarcit trebuie sa te gandesti bine inainte de a te apuca de treaba.   


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
licap
30%

Din: N黵nberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
Bine, daca tot ai facut inventarul asta , hai sa vorbim despre el, vrei??
La ce suma vei ajunge cu alambicul, si cit va costa coloana ? Vorbim de costul materiei prime, si alte costuri adiacente .
Nu stiu la ce sa ma astept, crede-ma. Ma uit pe net si vad tot felul de scoruri...


pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
La mine a ajuns aproape de 5000 lei. Asta fara sa pun la socoteala platile facute pe la meseriasi pentru diverse.
Dar eu am fost mai exigent in toate. Am luat doar materiale de cea mai buna calitate. De la tabla pana la termometre.
Norocul meu a fost ca suma asta s-a intins pe vreo 8-9 luni si nu am simtit-o prea tare.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
FlorinB
20%

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 88
Sine, sperii omul si strici biznisul...

Licap, eu glumesc acum, Sine nu face din asta o afacere.
Realitatea reala este ca si eu imi doresc un cazan ca al lui.

Florin


pus acum 10 ani
   
licap
30%

Din: N黵nberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
Nu cred ca sunt in stare sa dau atita amar de bani pe un cazan. As fi trist si nacajit muta vreme dupa.   
  Asa, o sa ma bucur impreuna cu tine de reusita ta , de frumusetea lui, iar eu o sa ma indrept spre o gioarsa de butoi din inox, deja am ochit printre oalele nevestei una de inox care s-ar potrivi de comanac.
  Nu cred ca voi cheltui mai mult de 1000 de lei pina il pun in functiune. Asa sper.  Dar iti jur ca voi fi cu ochii si sufletul pe constructia ta...



pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
   

hmm ... 5000 lei + plati pe la meseriasi    ... asta vine cam mult SINE 
... cam 1500 $   

... cred ca pe net ... poti gasi ceva mai ...  ieftin    ... si de la produc atori consacrati    ... ai incercat 
( ...in pretzul asta intra si ... cazanul nereusit lipit de mai-marele meserias  ... si cind zici ... coloana ... e vorba de aia de sticla ... sau ai una cu talere  )

ORICUM BRAVO pt cazan ... si pt perseverentza  ... am zis eu ca o sa vrei ceva mai mare   

@licap ... varianta cu ... cazan de inox si coloana+racitor de Cu ... e cea mai ieftina ... si da o calitate buna->f.buna ... depinde cum faci separarile !
etc.

sporuri!


p.s.
ai mai facut sectiunea cu ... formule ?
... am un must care de la 250 g zahar/L a ajuns la 60 g/L ... dupa refractometru  si sunt curios care e zaharul rezidual real    ca treaba trebuia sa fie gata de 2-3 saptamani     


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
FlorinB
20%

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 88

Caberlot a scris:

... am un must care de la 250 g zahar/L a ajuns la 60 g/L ... dupa refractometru  si sunt curios care e zaharul rezidual real    ca treaba trebuia sa fie gata de 2-3 saptamani.      


Ai 頽cercat sa elimini alcoolul dintr-o cantitate mică e must ca să elimini abatere?

Eu procedez 頽 felul următor: iau o cantitate măsurată de  must (50 ml, de exemplu), o fierb p鈔ă ce volumul e reduce la jumătate (ca să mă asigur ca tot alcoolul s-a evaporat, apoi completez cu apă ca să refac aceeași cantitate inițială de must, doar ca acum e doar zahăr 頽 el.

Florin


pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358

FlorinB a scris:

Sine, sperii omul si strici biznisul...

Licap, eu glumesc acum, Sine nu face din asta o afacere.
Realitatea reala este ca si eu imi doresc un cazan ca al lui.

Florin


Nu vreau sa sperii pe nimeni. E doar o punere in tema. Mai bine sa fie constient de costuri decat sa se trezeasca ca nu mai poate sa termine treaba din lipsa de bani.

Cat despre biznis.... nu sunt eu bun de asta... )


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358

Caberlot a scris:

   

hmm ... 5000 lei + plati pe la meseriasi    ... asta vine cam mult SINE 
... cam 1500 $   

... cred ca pe net ... poti gasi ceva mai ...  ieftin    ... si de la produc atori consacrati    ... ai incercat 
( ...in pretzul asta intra si ... cazanul nereusit lipit de mai-marele meserias  ... si cind zici ... coloana ... e vorba de aia de sticla ... sau ai una cu talere  )




Cazanul stricat de "meseriasul" ala e trecut la pierderi. Normal ca nu intra in pretul asta.
Sunt sigur ca vei gasi mai ieftin. Si distilate gasesti mai ieftin decat fac eu...
Dar este alegerea fiecaruia. Eu am ales sa fac exact ce imi place cu materiale de cea mai buna calitate.
Nu spun ca asta este calea corecta. Va povestesc doar ce fac eu.

P.S. Urmeaza sfatul lui FlorinB! Fa o prima masurare a unei cantitati bine determinate de vin (sa zicem 250 ml), apoi fierbe pana la jumatate ca sa fii sigur ca nu mai este alcool, adauga apa distilata ca sa ajungi la cantitatea initiala si mai fa o masurare.
Introdu datele in calculatorul din link-ul urmator, la sectiunea Alcohol/Boiling si vei afla ce ai nevoie.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
@Sine,

... pai sa o luam metodic ... am folosit drojdii TURBO de 14% in 48 de ore sau 20% in 5 zile din 21L apa  si 6kg zahar ... respectiv 8kg 

... eu am pus 4 kg zahar si am obtinut 16L solutie ... de 250g zahar/L    nu l-am mai masurat    poate ca era bine    ca sa vad daca refractometrul si zaharul vorbesc aceiasi limba 
DECI NU AM FORTZAT DELOC ...

ERAM DOAR CURIOS ... daca celebrele tale formule merg    atunci cind stii de la ce pleci ... si masori la ce ai ajuns    cu eroarea de solutie din 3 componente ... 

... o sa fac proba ... direct ... prin distilare ... peste 2-3 saptamani cind am ceva timp    ... oricum e vorba de alcohol pt afinata    si asta va fi la anul    si la 12-15% nu cred sa se acresca solutia = ca nu e plamada = ca un vin 

SINE ... NU IMI FACI TU UN PUSTIU DE BINE ... SI IMI SPUI CE ZIC FORMULELE IN CAZUL DE MAI SUS ...
... EU PROMIT SA VIN CU REZULTATELE PRACTICE


merci @FlorinB ... buna ideea ... dar era doar de amorul artei ... sa vad daca merg formulele ... si sa imi dau seama cum sa interpretez indicatiile de la refractometru ...

... nu mai instalez nimic in calc. ca si asa merge ca porcu  ... vrea schimbare ...  si uite asa o sa scap eu de WinXP  cu parere de rau dar se va intimpla 


 



P.S.
SINE ... eu ma apuc sa-mi fac un lucru ... daca il fac mai bine si mai ieftin 
daca nu ... le iau de-a gata ca nu am timp
... la tine ... e sigura calitatea materialelor= mai buna ... poate si designul 
... ramane totusi factorul pretz  ... care daca mai faci ceva vinzare e ok = se amortizeaza 
... eu nu fac vinzare deloc ... asa ca incerc sa obtin calitate din ... materiale=struguri ... si din cistig de timp


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Caberlot, pune mana si munceste daca vrei sa intelegi formulele! 

Eu ma apuc sa fac ceva cand vreau ceva anume si nu sunt sigur de ce este pe piata.
Tipul meu de cazan nu am vazut decat in distilariile mari unde sunt cazane de mii de litri.
Cazanele ieftine de pe piata sunt ieftine din foarte multe motive si calitatea lor lasa mult de dorit.

Nu vreau sa intru intr-o polemica pe tema asta pentru motivele pe care le-am spus si in postul meu de mai sus. Eu nu am spus niciodata ca variantele alese de mine sunt cele mai bune. Eu doar va spun ce fac. Fiecare alege ce vrea.

P.S. Eu nu fac vanzare. La mine sunt doar cheltuieli, nu investitii.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

SineNomine a scris:

Caberlot, pune mana si munceste daca vrei sa intelegi formulele! 

Eu ma apuc sa fac ceva cand vreau ceva anume si nu sunt sigur de ce este pe piata.
Tipul meu de cazan nu am vazut decat in distilariile mari unde sunt cazane de mii de litri.
Cazanele ieftine de pe piata sunt ieftine din foarte multe motive si calitatea lor lasa mult de dorit.

Nu vreau sa intru intr-o polemica pe tema asta pentru motivele pe care le-am spus si in postul meu de mai sus. Eu nu am spus niciodata ca variantele alese de mine sunt cele mai bune. Eu doar va spun ce fac. Fiecare alege ce vrea.

P.S. Eu nu fac vanzare. La mine sunt doar cheltuieli, nu investitii.




nu e vorba de ... muncit    pt inteles formulele ... asa cum am zis am un calculator slab si vechi 4-5ani care abia mai misca    pt asta evit sa mai instalez ceva ... ce nu e chiar sigur ... si nu am nici timp si nici chef sa-mi bat capul cu el acum 

DACA TU ESTI MULTUMIT DE LUCRARE    E OK 

IDEEA E CA PARE SCUMP TARE ... 

... cind ma gindesc ca ... sticla era sfina si inoxul sfint    ... acum e Cu 
intotdeauna va fi o idee mai buna      asa ca ai grija  ...
... eu am facut la fel cu betzele de pescuit ... de la un carbon la altul    si apoi la fibra de kevlar    si apoi la fibra de bor    ... si apoi la un blanc de 250$ + inele de 100 $ ... etc. 
... pestii sunt tot mai putini  ... pt ca nu mai am timp  ... si batul=blancul+mandrina+inele  e in constructie de 3-4 ani       

...   lasa ca ... ma uit eu si pe formulele alea odata    acum ma gindeam ca-mi dai si mie o mina de ajutor  ... ca sa nu mai instalez scrituri java etc.

... acum o sa fac alcoolul ala de afinata-visinat    oricum ... si nu stiu de ce ... ca doar mai am de amindoua    de acum 2-3 ani ... cred ca fac doar ca sa ma joc 
... acum o sa testez ... si ceva retete de gin          asa pt variatie !


   


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Sunt multumit de lucrare!    
Si intr-adevar, este scump... dar este facut exact cum imi doream...

Ar fi mult mai de ajutor daca mi-ai da datele in 癇rix sau in densitate specifica. Formula de transformare din zahar la litru in densitate specifica nu accepta alcool in solutie.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
bizonu
10%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 33
Pt. Sine, o instalatie din fabrica, din cupru, capacitate de 100 l si la un pret de 675 euro (+ o deplasare de 1000 km dus intors, de la Bucuresti) :

vreau sa-mi fac cazanel pt. sine, instalatie din fabrica, din cupru, capacitate 100 pret 675 euro

16.7KB


pus acum 10 ani
   
bizonu
10%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 33
... sau 4.000 de lei (il importa cineva din ro, mai exact din Moldova Noua, Caras-Severin) + taxe curier

pus acum 10 ani
   
bizonu
10%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 33
site-ul producatorului din Serbia (1 euro = 115 dinari, pt calcule)

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
@SINE ...
ai vazut poza pe care a puso BIZONU ... la 100L ... 6-700 Eu ...    si forma pare destul de bine facuta  ... mai ramane grosimea foii de Cu    care e f. importanta in timp    si bineinteles calitaea Cu    care cred ca e buna->f.buna    pt ca altfel inchid mustaria repede= ii da careva in judecata

... oricum ... cazanul tau e fain si UNICAT 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

problema era simpla ... am plecat de la 25 grade brix si am ajuns dupa fermentare la 6-7 grade brix ... indicatie pe refractometru 

... adica de la o solutie de 250 g zahar /L ... am ajuns dupa fermentare la o solutie ... apa+alcool+zahar  de 65 g zahar/L  ... Indicatia refractometrului .
  cit zahar REAL mai e in solutia asta   

 


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Multumesc pentru link.
Dar nu ma intereseaza imi construiesc altul singur.

25癇x inseamna 276 g de zahar la litru.
Mi se pare ciudat sa ai 7癇x la final de fermentatie. Asta ar insemna o densitate de 0.986, ceea ce este foarte foarte putin.
Daca ar fi asa ai avea 17% alcool.     


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
licap
30%

Din: N黵nberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
Azi am vazut un cazan second. Arata rau de tot.  Oare toate or fi asa ??

vreau sa-mi fac cazanel azi vazut cazan second. arata rau tot.  oare toate asa

38KB


pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Fa o solutie concentrata de sare in otet, freaca-l bine si va straluci ca si cum ar fi nou.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
@SINE ...

... merci de raspuns    din ce zici tu ... inseamna ca drojdiile mele ... si cea de vodca si cea turbo au ros tot zaharul 

... DAR m-ai bagt in ceatza    total  :
... cum adica 25 Brix inseamna 276 g zahar/ 1L    ... pt. ca refractometrul meu are 2 scari ... una in grade brix ... si alta in echivalent % alcool posibil   adica zice ca din 250g zahar/L ies aproape 15% grade alcool /L    ceea ce bate cu formula 17g zahar/L = 1 g de alcool/L

... recunosc ca eu nu am masurat zaharul initial din solutie ... dar asa cum am spus am dizolvat 4kg de zahar in apa    si apoi am complectat pina la 16L de solutie ... apoi am adaugat drojdia  ==> o solutie cu 250 g zahar/L

... acum ... nu prea pot fi mai mult de 15-15,5% grade alcool in solutie 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

NU SUNT sigur ca merge sa cureti cu otet    ... decit poate daca e de9% ... eu folosesc lamiia pe care o bag in sare grunjoasa    si frec cu lamiia 
... pe la mine otetul e mai slab ... poate ca asta e problema 
... sarea e bine sa nu fie dizolvata => un efect lejer abraziv 


 


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

uite aici este un convertor online in care intradevar daca introduci la brix valoare 25 , la g/l indica 276.4 asa cum zice sinenomine , insa surpriza apare la potential alcool unde indica 14 ,36 % . care este smecheria , nu se imparte 276 la 17 ?


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

pazucu a scris:

http://www.musther.net/vinocalc.html#sgconversion

uite aici este un convertor online in care intradevar daca introduci la brix valoare 25 , la g/l indica 276.4 asa cum zice sinenomine , insa surpriza apare la potential alcool unde indica 14 ,36 % . care este smecheria , nu se imparte 276 la 17 ?


      interesant site-ul

... si asa e ... da 276    ... si daca te duci la alcool prediction pt 25 brix iti da 14,3% alcool    ceea ce nu e rau 

astia functioneaza dupa alt randament ... decit pasteur 

CANTITATIV ... nu prea merg formulele    dar CALITATIV DA      ... ADICA SUFICIENT CIT SA ITI DAI SEAMA CA UN AMESTEC DE TREI APA+ALCOOL+ZAHAR FENTEAZA LA REFRACTOMETRU SI LA DENSIMETRU 

 

P.S.
zice la legenda ca formulele functioneaza pe baza unor polinoame care aproximeaza rezultatele ... si mai sunt si factori de corectie etc.
<<
Calculating 癇rix from SG is based on an expression from a polynomial fit to a large data set:

brix = 143.254 * sg3 - 648.670 * sg2 + 1125.805 * sg - 620.389>>>

... or fi serii fourier   

... si mai e si factorul asta :
<<Potential alcohol is calculated as discussed in the alcohol predicition section, with the assumption of a final gravity of 1.000, and a correction for DSOS of 0.007.>>

sau asta :
Monitor Ferment Progress with a Refractometer:

NOTE The 0.93 conversion factor was added based on experimental results to make the alcohol prediction for this particular calculator more accurate.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

poate-mi fac timp si ... ajustez formulele  ... dar sincer vorbind , nu as vrea sa am atita timp liber niciodata :-)

oricum ... o sa vedem ce iese in 1-2 saptamani :-) ... la mine nu preseaza = chiar miroase f. bine


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
  asta pt ca ... m-am miniat rau    pe formulele astea 

... m-am dus in bucatarie ... am luat cintarul electronic si am pus o cana de sticla pe el =>l-am pornit s-a calibrat pe ZERO ...   AM TURNAT 100 mL apa si 25g zahar ==>> adica sa iasa 250 g zahar /L    ... si am masurat pe refractometru ...

SURPRISE        refractometrul arata ... 21

acum de pe la formulele lui pazucu avem :
intrare 21 ... iesire 6 ==>> zahar rezidual 0.3% si alcool 12,3%
(Monitor Ferment Progress with a Refractometer

wikipedia:
Degrees Brix (symbol 癇x) is the sugar content of an aqueous solution. One degree Brix is 1 gram of sucrose in 100 grams of solution and represents the strength of the solution as percentage by mass. If the solution contains dissolved solids other than pure sucrose, then the 癇x only approximates the dissolved solid content. The 癇x is traditionally used in the wine, sugar, carbonated beverage, fruit juice, and honey industries.

... PROBABIL CA ... ZAHARUL NOSTRU CONTINE ZAHAROZA ... SI ASTA E DIFERITA DE SUCROZA ... CA DE ALTFEL SI FRUCTOZA

OOPS ... WIKIPEDIA
Zaharoza, numită și sucroză este o dizaharidă foarte răsp鈔dită 頽 natură, 頽t鈒nindu-se 頽 special 頽 sfecla de zahăr (Beta vulgaris) 12-23% și 頽 trestia de zahăr (Saccharum officinarum) 20-27%, fiind cea mai comună formă de zahăr utilizată 頽 alimentație.

atunci ... refractomtrul e ... chinezesc ?
... pe apa arata zero = 0

  probabil e un fractometru pt ... cumparatorii de struguri , pt ca astia platesc strugurii la zahar 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

vezi Pazucu ... cite erori apar in procesul de masurare ?
... stiu ca si ... cintarul meu electronic    e departe de o balantza    dar totusi ... de la 21 la 25 e o diferentza de 4 unitati adica aproape 20 % ??????????????????

... stiu ca trebuia sa fac ... macar 250 g zahar / 1 L ... dar cred ca ala e tot zaharul din casa ... pt ca nu prea folosim    
... si nu credeam sa fie erori chiar asa de mari ... chiar daca eu turnam zahar incet cu lingura si cinarul sarea din 3 in 3 ... poate ca nu e chiar liniara scara ?


etc.
... ramane intrebarea ... care e randamentul de transformare zahar=>alcool  1,7 la 1    sau mai mult 


 


p.s.
... o sa vedem la distilat ... pt ca de la 12,3 la 14,7 e mare diferentza => 15%
... la un randament de distilare de 90%
______________________________________
RAMANE 75% ...

SA VEDEM


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
licap
30%

Din: N黵nberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136

SineNomine a scris:

Fa o solutie concentrata de sare in otet, freaca-l bine si va straluci ca si cum ar fi nou.

       Nu-i vorba de stralucire, cred ca a fost facut de un cirpaci, e din tablla subtire - probabil de 1-1,5 , fundul cazanului are f multe denivelari. Niturile proaste, comanacul alamit cu material din belsug...Ar fi prea mare chinul sa scoti ceva bun din el...


pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
asa este @caberlot , urma alege , masuratorile sa dea prost , dar rachiul sa iasa bine , nu ?   

_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

pazucu a scris:

asa este @caberlot , urma alege , masuratorile sa dea prost , dar rachiul sa iasa bine , nu ?   



@Pazucu ...

... am mai reflectat la idee cu refractometrul chinezesc
AM FACUT O EROARE => 100mL DE APA+ 25g ZAHAR = MAI MULT DE 100mL DE APA    ==> CA EU TREBUIE SA AM MAI PUTIN DE 25 BRIX IN SOLUTIE 

... CIND O SA AM CHEF REPET EXPERIMENTUL   

CONCLUZIA ... REFRACTOMETRUL E DESTUL DE APROAPE DE ADEVAR !!!
 


   

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

UITE CE ZIC STUPARII :
Siropul de zahar se prepara in urmatoarele concentratii : 1/1 , 3/2, 2/1.La 1/1, adica 1 litru apa si 1 kg zahar rezulta 1,6 l sirop de zahar; la 3/2, adica 3 kg zahar si 2 litri apa rezulta 3,8 litri sirop de zahar; la 2/1,adica 2 kg zahar si 1 litru apa rezulta 2,2 litri sirop de zahar.

==> pare sa evolueze liniar cresterea de volum => adica la 1L + 250 g zahar avem UN VOLUM DE 1.15L DE SOLUTIE

===> ASTA INSEAMNA 21,7 BRIX  :-)

REFRACTOMETRUL E OK !
... SI SOLUTIA A FERMENTAT COMPLET !!!


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

licap a scris:


SineNomine a scris:

Fa o solutie concentrata de sare in otet, freaca-l bine si va straluci ca si cum ar fi nou.

       Nu-i vorba de stralucire, cred ca a fost facut de un cirpaci, e din tablla subtire - probabil de 1-1,5 , fundul cazanului are f multe denivelari. Niturile proaste, comanacul alamit cu material din belsug...Ar fi prea mare chinul sa scoti ceva bun din el...



1 ---1,5mm NU E CHIAR PUTIN  

... CA REPER ... O JANTA DE MASINA ARE 2-max3 mm GROSIME

 

P.S.
LIPITURILE ARATA intr-adevar f. rau 


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358

Caberlot a scris:

  asta pt ca ... m-am miniat rau    pe formulele astea 

  AM TURNAT 100 mL apa si 25g zahar ==>> adica sa iasa 250 g zahar /L    ... si am masurat pe refractometru ...




Pai ai gresit putin...      Ar fi trebuit sa cantaresti 25 g zahar si sa completezi volumul pana la 100 ml cu apa.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

SineNomine a scris:


Caberlot a scris:

  asta pt ca ... m-am miniat rau    pe formulele astea 

  AM TURNAT 100 mL apa si 25g zahar ==>> adica sa iasa 250 g zahar /L    ... si am masurat pe refractometru ...




Pai ai gresit putin...      Ar fi trebuit sa cantaresti 25 g zahar si sa completezi volumul pana la 100 ml cu apa.


asa e Sine 
... am rescunoscut asta su 2 posturi mai sus 

... dupa calcule ar trebuii sa am 21,7 Brix ... eu citesc 21 Brix ==> E OK 
( NU MAI FAC teoria erorilor )

 


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
bine vam gasit sine pot sa-ti dau un nr de tel de la o firma fac cazane profii din cu 99.9 cu certificat pt material si manopera la pretul de 80 ron kg de greutate neta cazan  de ex unul de 200 litri are cam 60 kg fund de 5mm laterale de 3mm capac de 1,5mm



_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
pai da frate nr de telefon , au si un site ceva?

_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 10 ani
   
FlorinB
20%

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 88
Pretul pare a fi OK (cupru / manopera = 50/50).

Ramane de vazut designul si ... proba de lucru.


pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Multumesc tuturor pentru oferta de ajutor, dar eu nu am nevoie de asta.
Daca as fi vrut sa imi cumpar un cazan ca cele de pe piata asta as fi facut. Am vazut si eu oferta de pe piata.
Eu vreau sa fac un cazan care sa arate exact cum imi doresc.
Nu ma intereseaza tabla groasa. Nu vreau sa-l las mostenire urmasilor urmasilor mei.
O sa deschid un topic cu specificatiile noului cazan. Dupa ce il veti vedea sa imi spuneti de unde pot sa cumpar unul identic.
Aaa, sa nu uit. Vreau si o coloana LM&VM de 3". Si pe asta prefer sa o construiesc tot eu.

P.S. Aviz amatorilor de cazane cumparate la kg. Am un prieten apropiat care a gasit in cazan plumb. Era pus intre doua foi subtiri de tabla. Nu cred ca mai are rost sa vorbim despre toxicitatea plumbului...


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
nr telefon0726376767, cred ca ai gasit sine snapani care fac tot felul de manareli eu i-as impuscadar astia dau certificat de garantie.apreciez faptul cavrei sa-l faci singur am vazut si noul topic si suces dar pt cei mai puturosi sau nepriceputi   astia sunt aur curat si mie mi sa parut mare manopera de dublu tinind cont ca tabla cu 99,9 estemax 40 ron kg

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
pt coloana nu te sfatuiesc sa folosesti inox am incercat si da niste arome si oxizi de arunci tot
.mai bine cr alimentar /nu prinde magnetul/ si pot sa te ajut sa faci rost si la pret f bun
am sa fac poze la cea facuta de mine sisa pun a mea e din teava cr de82 mm la 80 cm 


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Nici eu nu vreau inox, dar nu am gasit teava de Cu.
La oala de inox in care am distilat o lunga perioada nu am avut nicio problema cu distilatul. Totul a iesit foarte bine.

Sa faci poze! Pune-le sa vedem si noi ce ai.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
oala care ai distilat era inox alimentardaca merge la plita de inductie sau crom alimentar daca nu tine magnetul dar tevile au alta compozitie in prezent am un cazan de cupru de 70 litri care are mestecator si e pe garnituri dar e mic sil-l folosesc pt a 2 distilare si unul dintr-o oala de presiune de 200litride crom de la bucataria unui vapor cu care fac prima distilare dar fara coloana ca fac din fructe si vreau arome
.am tot facut poze dar sunt mari si nu merg


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
teava de cupru de 52mm am gasit eu in constanta dar mi sa parut scumpa cca 150 ron metrugroasa de 2mm parca

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
sau astia cred ca  asa ceva vrei sa-ti facihttp://www.bizoo.ro/firma/designsteel/vanzare/6792337/cazan-de-tuica

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
@cazanel 

... tevi de Cr-om    ... poti sa fii mai exact    ... eu inca nu am auzit de as ceva    teava de crom ... cromata da 

... ma cam invirt in domeniul ... tevilor    dar de tevi de crom inca nu am dat

... otelurile inoxidabile sunt , in mare, de 2 feluri ... austenitice si feritice - aste sunt magnetice 
... alea bune de oale sunt 18-8 ... adica 18%Cr si 8%Ni    
etc

"
I. OTELURI INOXIDABILE
Conventional, au fost denumite oteluri inoxidabile, aliajele Fe-C-Cr, care contin celputin 12% Cr si au o participare sub 0,1% C. Continutul de 12% Cr confera otelurilorproprietatea de a se acoperi de un strat pasiv alcatuit in principal, din oxizi de crom si esteaderent, dens, impermeabil si putin solubil, fapt care-l face rezistent in multe medii agresive.Otelurile inoxidabile isi datoreaza proprietatea de baza, rezistenta la coroziune,fenomenului de pasivare bazat pe formarea unui film protector pe suprafata produselor.Acest film aderent, continuu si implicit, protector (un oxid in majoritatea cazurilor) este stabilsi se pastreaza timp indelungat in multe medii. Aceasta stare de pasivitate a otelurilorinoxidabile, se datoreaza prezentei cromului si se obtine la o concentratie de 12% Cr,concentratie de la care otelul devine inoxidabil feritic (martensitic), in functie de continutulde carbon.S-au creat diverse marci de oteluri inoxidabile, adaugand aliajelor Fe-C-Cr diverseelemente de aliere ca: nichel, molibden, mangan, cupru, titan, niobiu, siliciu, bor, aluminiu " ...

etc . ... mai multe aici :

   


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
in domeniul alimentar si maritim nu are ce cauta otelul inox pt ca in medii corozive se deyerioreaza otelul inox a fost creat pt a avea rezistenta mecanica si pt a tine gura/// la cutite///dar pt medii acide si saramuri se foloseste cromul sunama sivb mai in detaliu si la crame se foloseste doar cr
     


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Esti intr-o mare eroare. Citeste aici despre inoxuri!


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

cazanel a scris:

in domeniul alimentar si maritim nu are ce cauta otelul inox pt ca in medii corozive se deyerioreaza otelul inox a fost creat pt a avea rezistenta mecanica si pt a tine gura/// la cutite///dar pt medii acide si saramuri se foloseste cromul sunama sivb mai in detaliu si la crame se foloseste doar cr
     



oK    daca tu zici    ... ai si un standard ceva 
... sau un link cu un producator    etc.

merci de ajutor !
 


p.s.
otelurile inox ... devin inoxidabile de la Cr ... care formeaza o pelicula de oxid de Cr compacta = care protejeaza metalul contra coroziunii    ... cel putin asa scrie TRUSCULESCU sau altii


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Firme ce produc cazane si coloane.....   Una din Polonia si una din Rusia .....  Se pare ca ambele folosesc si inox......


               

                 


       


pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Normal ca se fac din inox. Ideea este sa alegi inoxul care trebuie. Pentru coloane se foloseste inox AISI 304 sau varianta mai buna, dar si mai scumpa, AISI 316.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
im-i cer scuze           lucrez de multi ani cu ele dar nu ma interesat marcile noi in popor le ziceam crom la otelul inox care nu lipea magnetul si care ca si cuprul,bronzul  sau fonta nu se taie cu sudura oxiacetilen.si otel inox la celalalt.le sudam le prelucram prin strunjire dar atat da ma-m interesat e vorba de 18crom10nichel din care se fac si cratitele de bucatarie 




_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
am si eu o rugaminte.am cam 200kg de faina care nu o folosesc la nimic .are cineva o reteta ca sa fac alcool din ea?.citisem ceva pe aici dar nu mai gasesc.multumesc.

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
cazanelul meu

vreau sa-mi fac cazanel cazanelul meu

29KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
coloana de reflux

vreau sa-mi fac cazanel coloana reflux

40.8KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142


vreau sa-mi fac cazanel

27.1KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
  OK am lamurit cum e cu materialele

... pare maricel furnalul tau   

... am si eu o intrebare ... de ce l-ai vopsit    ? ... inoxula arata bine= mai bine nevopsit  ... cred ca nu vrei sa t   fure tziganii care aduna inoxuri
... si ii ... racirea e pe 2 serpentine ?


 

p.s.
eu am un fix cu denumirile de la carte    ca nu le prea stiu pe alea populare 


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
cazanelul e dintr-o oala de presiune de 200litri din inox 18cr 25 ni facuta in 1973 in germania.iar capacul este ditru-n butoi de bere tuborg .teava diametru 62mm din inox18cr 10ni serpentina din cupru cu2 colectoare de 22mm si cate 4 tevi de cu de 18 pe fiecare colector totul confectionat de mine .coloana are diametrul de 82mm inox 18cr10ni culungimea de 800mm si trei site in interior pe odara de 10mm ca separatii ,nu l-am vopsit ca sa nu-l fure romani nici nu ar putea ca am 3 caucazieni in curtesi tot ce misca pe acolo arici v rabii pisici de obicei trebuie facute pomeni si ingropate .l-am vopsit electrostatic ca lucra fratimiu la o firma si ia-m dat pe exterior ca mi-a placut cum arata mai am unul de cupru dar e mai mult pe la prieteni   am si eu o intrebare produci vin?,am fost mai exact cu denumirile ?  

vreau sa-mi fac cazanel cazanelul dintr-o oala presiune 200litri din inox 18cr facuta 1973 capacul

42.2KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
paznicul

vreau sa-mi fac cazanel paznicul

35.7KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
paznicul cu colega lui el 80kg ea 60kg

vreau sa-mi fac cazanel paznicul colega lui 80kg 60kg

32.8KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
@Cazanel

... frumos furnal    la 200L
... si vad ca stai f.f. bine cu racirea 

... da fac vin    de fapt ... asta e locul unu la mine    cu mpar struguri , in general cabernet ... merlot  si fac restul    ... sau aproape , pentru ca ei ii desciorchineaza si ii si storc ... eu iau zeama 


 


p.s
catei sunt si mai frumosi ca si cazanul 

p.s.
... vpseaua a redus SI MAI MULT ROLUL DE CONDENSATOR AL COLOANEI


P.S.2.
... CE FAC SITELE IN INTERIORUL LA COLOANA ? ... mai faci si cite un gin ?


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
coloana e pe pagina 3 si nu e vopsita sitele? am vazut pe la fratii americani la coloanele de facut vizichi numai ca nu am avut vizoare sa le pun si tin locul la inelele ceramice .ma batea gandul sa fac gin dar nu stiu reteta si deocamdatanu ma lasa prunele   am avut vaci si lua-m de la o fabrica de alcool borhot mi-a dat un laborant o reteta din grau dezastru pus la incoltit a facut viermi sima-m axat pe fructe dar o sa mai incerc acum vreau sa fac din faina ca am 2- 3 sute de kgdar nu gasesc reteta era pe aici pe undeva si eu fac vin tot cabernet si muscat ottonel am sa pun poze cu beciul dupa ce fac ordine prin el vinul il tratezi? vinovit ,enzime, bentonita?sau clasic

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... PT ALCOOL DE CEREALE ... eu recomand la toata lumea sa inceapa cu MALTZ 

GIN E PE AICI O SECTIUNE    ... cred=sper sa fac si eu un test in 1-2 luni    asta oricum nu se invecheste de obicei 

SITELE alea ... sunt egale cu o distilare fiecare    dar nu sunt doar site ... etc.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

VINUL ... acum nu il mai tratez cu nimic ... inainte +10 ani ... afumam damigenele cu sulf si apoi bagam mustul    dar NU PUTEAM CONTROLA DOZA => am renuntzat 
... acum in damigeana goala si f. bine spalata lasa 2-3 degete de apa peste care pun 1 cana de solutie de metabisulfit concentrata    si pun dopul-hidraulic=sifonul    === damigeana garantat curata !!!
... si toamna mai clatesc inca o data damigeana SI ARUNC APA    apoi bag mustul / vinul etc.

PT LIMPEZIT ... folosesc doar BENTONITA ... pe care o las sa se gonfleze in apa 1-2 zile minim 

... si fac 3-4 pritocuri pe an ...



   


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
am inteles asa faceam si eu.ma refeream la vinovit pt fierbere enzime pt extragerea aromei din coaja la strugurii aromati.pana acum faceam numai cabernet merlot si zaibar si nu era nevoie de bentonita dar anu asta am facut si muscat ottonel si ia-m pus bentonita dupa reteta dar au trecut 4 zile si a inceput sa se lase dar deasupra are tot aspectul de tulbure/bors/ cand trebuie sa-l trag de pe drojdie?

vreau sa-mi fac cazanel inteles asa faceam eu.ma refeream vinovit fierbere enzime extragerea aromei

50.5KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
sau

vreau sa-mi fac cazanel sau

22.8KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
stiu rolul sitelor condensarea fractionala in functie de temperatura /apa metilic etilic/96 68 74 ca am avut de ales intre site sau inele ceramice sau bile sticla/. in capat are si deflagmator unde e termometrul dar nu era montat   la sedinta foto

vreau sa-mi fac cazanel stiu rolul sitelor functie /apa metilic etilic/96 avut ales intre site sau

34KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
asta e beciul L=8M/l=5,5m/h=4,8m cu vinul la fiert    

vreau sa-mi fac cazanel asta beciul vinul fiert    

32.6KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
@ Cazanel    pozele de mai sus ... au legatura cu vinul?   sau cu distilatele ??   ... sau poate cu fintinile 

FAIN BECI 
... mai trebuie amenajat ...   si e cam inalt    vrei sa-l faci pe 2 nivele 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

....nu am avut niciodata probleme cu bentonita ... a functionat intotdeauna perfect
... daca nu se limpezeste ... poate ca nu a terminat de fiert   

ASA CUM AM MAI ZIS ... inainte de limpezire LA VIN se fac MICROPROBE    ... se iau sticle de 1L si se adauga 1-2-3-4-5 linguritze de lapte/gel de bentonita ==> se agita si se lasa 2-3-5 zile 
... dupa 25 de ore la dozele mari 4-5 se vad rezultatele  ... se mai lasa inca 3-4 zile ca sa se gasesca doza minima la care functioneaza   

APOI POTI SA FACI TRATAMENTUL ... eu bag laptele/gelul de bentonita intr-un bidon de 4-5L ... il umplu cu vin => il agit bine ===> il bag in damigeana de sfert si apoi umplu damigeana 

... il trag dupa 1-3 saptamani ... depinde de agenda  ... sau de sete 


 


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
ma bucur ca-ti place cred ca ai gene in adn de la nostradamus     ca are legatura si cu fantana este in  mijlocul beciului vecina cu butoaiele in care fierbe vinul.da initial am vrut  sa-l fac pe 2 nivele,1beci2centrala ca avea 6m adincime dar am renuntat si cand am curatat marginile am lasat pamantul jos si a ramas la 4,8m si asa ma rupt ca am bagat 9 rabe de piatra zidurile au 0,5m grosime dar acum e bun sta orice bag in el ffb     intrdevar asta e problema vietii im-i place ordinea dar nu am timp sa o fac       cu toate ca la munca lucrez 24/72 dar sunt ca uleiul aruncat in apa ma intind si ma apuc de toate si le termin in ordinea urgentei.mersi de ajutor cu bentonita pe unde am citit scria ca se trage dupa 24/48 de ore daca e normal1/3 saptamani e ok .am si posibilitatea sa-l filtrez da trebuie scos dus la un prieten cu crama profii cca 50 tone vin/an  sa mi-l bage la filtru si inapoi.parca nu am timp de asta     promit sa fac ordine revin cu poze dupa    

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
  ma ajutati si pe mine cu reteta de alcool din faina cumpar enzime sa-u ce trebuie ca era pe aici pe undeva dar nu reusesc sa dau de ea si la iarna am timp sa ma joc   multumesc               ps.  am mestecator la cazan

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
Nicolai
Membru nou

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 7
Aici o sa gasiti, la pagina 2, reteta lui Samagon


Totusi eu cred ca trebuie faina mai intai fiarta si abia appi racita la 65C, pus graul incoltit, etc...
La fiert trebuie mestecat ca se prinde, la fel si la distilare trebuie avut grija.
Doamne ajuta.


pus acum 10 ani
   
FlorinB
20%

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 88
Salut,

Am si eu la activ o plamadeala de vodca din faina cu enzime.
Nu e nevoie sa o fierbi, este suficient sa o ridici pana la 75 grade. Oarecum - aplici retetele de la maltz.
Eu am avut oarece probleme de la drojdie (ca am incercat o drojdie noua, cu care nu am avut succes), dar am rezolvat-o la final cu drojdie de panificatie.

A iesit o vodca cu arome de paine in ea (asa ceva am beut numai la ucraineni), dar am tinut-o pe carbune activ (a se citi carbune de gratar maruntit bine) si s-a limpezit la aroma.

Productivitatea a fost foarte mare (nu mai stiu detalii, dar retin ca m-am minunat la vremea aia), mai buna ca la maltz si chiar ca la porumb (unde urasc storsul).

Oricum, termometrul este cel mai bun prieten al tau la cereale. fara el, poti avea si mama cazanului

Florin


pus acum 10 ani
   
FlorinB
20%

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 88

Nicolai a scris:

... La fiert trebuie mestecat ca se prinde, la fel si la distilare trebuie avut grija.
Doamne ajuta.



Apropos de lipit - am practicat cu succes (mai ales la porumb) o metoda care am aflat ulterior ca este clasica: am pus putin maltz de la inceputul fierberii....
Practic - s-a facut lichefierea devreme, astfel incat nu s-au mai prins cum s-ar fi prins fara.

Intr-o vreme stiam cum se numeste metoda, dar nu imi mai amintesc acum.

PS: Bun venit, Nicolai !

Florin


pus acum 10 ani
   
Nicolai
Membru nou

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 7
Multumesc Florine.
Eu-s mai demult, doar ca n-am indraznit sa-mi postez nestiinta si m-am limitat la a fi cititor.
Cazanel finnd oarecum vecin, de judet, am zis sa simulez ca pot fi util.
Multumesc tuturor celor care au postat pe forum si mai ales initiatorilor, de la care am avut si mai am, multe de invatat.
Doamne ajuta si rachie buna.


pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
buna va multumesc pentru sfaturi.nicolai multumesc pt rabdare,am sa mai citesc siin curand ma apuc sa mai termin din prune si incerc  

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
@Cazanel ...

... un beci pe doua niveluri    e mai frumos decit in vis    ... inca nu ai ratat sansa 
... problema e    ca in velul cel mai de jos ... sunt vinurile vechi    si   exista riscul sa mai si dormi pe acolo   

xxxxxxxxxxx

retete de gin ... aici
... in engleza ... dar nu e greu sa intelegi 


 


p.s.
... poti sa incepi de pe acuma sa faci probe de faina 
... e bine sa incepi cu PROBE 
... EU AM INCEPUT CU PROBE SI CU MALTZ      si totul a mers f. bine  ... dar cind am trecut la porumb+secara+matz ...      a mers mai prost = randament la 50-60% fatza de maltz


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
probe de faina???adica cantitati mai mici?problema la mine ar fi maltzul am mai pus odata la incoltit si sa umplut de viermi de trebuia sa ma fac gica pescarul sa-i folosesc la cevaam vazut pe aici pus la i ncoltit in borcahe  merge oare.daca vrei e numarul meu mai sus si poate-mi e\plici mai  bine maltul am sa incerc sa-l fac rpst de la o fabrica de bere, cu dormitul la beci se rezolva cu un fotoliu,putina muzica si sa nu le incerci cand fierbe vinu      

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241

   Sa descriu cum fac eu maltul..... umed......

    Cel mai ieftin si simplu faci malt din grau..... de asta e si preferatul meu....
   
    Pentru inceput iti faci niste saci de dimensiune apox. 50 - 65 cm din material din care se pune la strecurat branza la stana.... Dimensiunea e aproximativa..... Am ales materialul asta pentru ca e rezistent si are ochiuri mari pentru o buna aerisire.....  Intr-un astfel de sac intra aprox. o galeata de grau - 8 kg. -.....

   Iei grau uscat, de anul asta, sa fie curat ca altfel speli la el de pocnesti....

   Speli graul  intr-un lighean in vreo 3 - 4 ape, pana e curat si nu are corpuri straine, apoi il pui in saci ....

   Dupa ce il pui in sacii aia,  il lasi la inmuiat in apa 18 - 24 ore.....  Ai putea schimba apa in care ii pui la inmuiat pe la 12 ore, dar nu e obligatoriu.....

    Dupa perioada de inmuiere, vine perioada de incoltire..... 

    Scoti sacii din apa si ii pui pe un raft metalic sau pe niste ladite de plastic intoarse, etc.   La o temperatura suportabila..... ( nici f  cald, nici rece -- 15 - 25 grade )....   Cu cat e temp mai mare cu atat incolteste graul mai repede si cu atat trebui intors si aerisit mai des.....

    Dupa ce pui sacii la scurs trebuie sa intorci acei saci pe toate partile, energic, pentru o aerisire si pentru a amesteca foarte bine boabele de grau.... Dupa agiti sacii f bine, stopesti cu apa pentru a umezi maltul.... ( in acest fel nu va mai face nici viermi, si nici mirosuri straine..... de fapt mirosul va fi un indicator foarte bun..... vei sti ca totul e in regula dupa mirosul maltului.... Nu trebuie sa miroase a acru..... )

   In vreo 3-4 zile va fi gata maltul umed..... Vei sti ca a ajuns la un nivel bun dupa acrospic.... Lungimea acrospicului trebuie sa fie undeva la 1/4 - 1/3 din lungimea bobului.....

   Dupa ce maltificam cerealele, trebuie sa la macinam..... Aici eu folosesc o masina de tocat carne ce este angrenata de un reductor cu motor.....  Deoarece vei folosi malt umed, vor fi multe probleme la macinare, dar cu o masina profesionala ( scumpa ) vei putea macina fara probleme..... ( nu vei face improvizatii ca mine .... )

   Apoi urmeaza plamadirea, racirea, insamantarea cu drojdie, distilarea bruta, lamuritul........

   In speranta ca am fost de ajutor, va doresc spor la munca !!!!!

         


pus acum 10 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Am uitat sa pun ca eu intorc si umezesc sacii cu grau dimineatza si seara......

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
afara ploua asa ca              a

vreau sa-mi fac cazanel afara ploua asa ca             

26.8KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
multumesc constantine asa am sa fac sa vad daca mere.daca pui in saci de perdea oare ? sau iuta? rafia e prea deasa?

vreau sa-mi fac cazanel multumesc asa fac vad daca mere.daca pui saci perdea oare sau iuta? rafia

23.9KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
aproape gata      

vreau sa-mi fac cazanel aproape gata      

27.1KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
    acum la a doua distilare cu ea  

vreau sa-mi fac cazanel     acum doua distilare  

30.3KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Rafia e prea deasa, cred eu....  perdeaua e foarte buna..... dar sa stii .... adevarata incercare e la macinat maltul umed..... trebuie scula.... buna, rezistenta si mare...... altfel....... degeaba.......

   Si cred ca ar trebui sa folosesti un alcoolmetru sau un densimetru ceva mai bun..... parca ai conduce un mercedes ultimul model si i-ai monta un porbagaj de dacie deasupra .... parerea mea........
   Adica investesti multi bani in cazane si alte alea si nu ai bani de niste densimetre, sa nu mai spun de refractometre......           mie nu-mi place sa folosesc niste scule ieftine.... macar la masurare si control..... le poti lua de pe www. fabricadebere.ro.... eu le-am luat de acolo..... sunt de o calitate medie...... cred......

    Sporuri !!! 


pus acum 10 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Adica.... avem niste pretentii.... nu facem ca babele..... nu ? orice, oricum, niste zahari, chibrit,cazan, foc  si gata treaba......


asta poate sa faca orice baba..... noi ar trebui sa stim de ce  ? , cand  ?, cum ?, etc. altfel ne inchinam la zeul distilarii..... cand, de fapt, noi suntem zeul acelui butoi de fermentare si acelui cazan si nu avem pe cine sa dam vina daca ceva iese prost.... ( STRAVA ).... 


pus acum 10 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
La a doua distilare ar trebui sa tii cont de faptul ca alcoolul din cazan ce urmeaza sa-l distilezi nu ar trebui sa depaseasca 25-27 de grade alcoolice.... Maestrul SAMAGON  a explicat asta pe undeva pe aici, apoi am vb personal cu el, apoi am experimentat si i-am dat dreptate....
          E vorba despre uleriurile ce tulbura distilatul. Aceste uleiuri se dizolva in distilat intre taria alcoolica de 30 - 40 de grade, tulburandu-l. Daca noi vom pune la lamurit distulatul la taria alcoolica de 25 de grade, aceste uleiuri vor pluti la suprafata, iar aburii de alcool nu ii vor antrena spre condensatorul final, ramanand in cazan, iar distilatul nostru final va fi cu mult mai limpede chiar si la tarii intre 30 - 40 grade.... Fapt incercat si de mine.....

              Deci tulbureala distilatului nu vine, aproape intodeauna, de la apa cu care aducem la taria de consum....

              Rog moderatorii sa corecteze greselile mele de rationament, daca este cazul....
             
               MULTUMESC !!!!
 


pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Nu e nimic de corectat.  Exact asa stau lucrurile.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
@SINE ... si @Constantin

... sincer ... nu mai stiu care era explicatia aia ... dar eu am retinut 28-30%

... cind distili ceva mai slab% ... o faci la temperatura mai mare    etc.
... dupa mine ... asta cu 28% ... vine de la distilarea berii=>wisichi ...    si daca pleci de la un 8-9% si iei cam 30% la prima distilare ==>> exact peste asta cazi =28-30%
... poveste ... wiski-arilor venea de la aromele cele mai bune ... nu zicea nimic de tulburari 


 

p.s.
... si mie imi ploua in gura    dupa ceva de prune 
... ca si paranteza ... azi am tras vinul ... dupa 2 saptamani de stat pe boasca-fara ciorchini- e inca dulce = prea dulce ... refractometru arata 15% ... am plecat de pe la 26% .... deci are cam 10% si peste 10% zahar rezidual --- bine ca inca fierbe    sper sa mai adune macar 4-5% alcool    NU ASH VREA SA RAMANA DULCE   


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Era sub 30%vol.
Eu am low wine la 28%, Constantin le are la 25-27%. E bine!
Toate astea sunt pentru a nu avea uleiuri volatile in distilat, uleiuri care tulbura distilatul.

"Whisky - Technology, Production and Marketing" - la pagina 164.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
    constantine constantine nu prea sufar babele siam sa pun niste poze cu sculele pe care le am sa nu mai facem confuzii din cauza lipsei de comunicare   prieteni-mi spun sa mai duc la fier vechi din ele dar nu ma lasa sufletul.da stiu ca trebuie sa aiba 28/25 grade dar oala aia are doar 50 litri si o pun in butoi si mai curge una dupa aiaasta 50 grade plus alte 50 l la 13/15 grade si la final completez cu apa de izvor sa ajunga la 23

vreau sa-mi fac cazanel     prea sufar babele siam pun niste poze sculele care mai facem

24.3KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
am avut 2 firme una de electricieni si una de reparatii nave/ mecanica fina, hidraulica, pneumatica si mi-a ramas o gramada de scule, pt macinat am o masina de tocat de la un vapor care toca puiul cu oase cu tot reteta tailandeza si cred ca nu o sa-mi faca probleme am mai tocat in trecut o vaca si un cal de am facut ghiudem cam 400kg carne macra fara oprire   asa ca merge grau incoltit

vreau sa-mi fac cazanel avut firme una una reparatii nave/ mecanica fina, pneumatica mi-a ramas

33.4KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
cum ziceam ordinea nu e punctul meu forte      scuze    

vreau sa-mi fac cazanel cum ziceam ordinea punctul meu     scuze    

26.9KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
bine am sa intru maine ca plec la munca 24h.toate cele bune

vreau sa-mi fac cazanel bine intru maine plec munca 24h.toate cele bune

23.3KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
daca toc graul incoltit cu o pompa,presa cu roti dintate nu merge ca iese pasta     si foarte repede cam 500/1000kg pe ora. gen moara cu valturi

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
@Sine ...
1.dupa mine ... uleiurile volatile vin din COZI    ... pt ca uleiul se distila=fierbe la temperaturi mai mari de 100C    ... deci nu se grabesc sa iasa
2. daca pleci de la 45% si diluezi cu apa pina la 30 sau 25% adaugi ceva apa sau mai multa = diluezi sbstantzele nedorite(care au iesit la 98C) -dar si alcoolul 
3. cu cit mai multa apa=>> cu atit mai pura distilarea 
4. daca am face ... o distilare de ... filtare .... apoi distilarea 1 de concentrare si apoi distilarea de rafinare=segregare    NU CRED CA S-AR MAI TULBURA NIMIC

am spus pe aici ... ca a treia distilare a ELIMINAT TULBUREALA 1

XXXXXXXXXXXXXXXXX

POMPA CU ROTI DINTATE = MASINA DE TOCAT    ... s-ar putea sa mearga  ... daca se poate alcool din faina    ... care ar fi problema ca e tocat prea fin ?

... asa cum am mai scris ... de elicea amestecatorului sunt legate 3-5- zale de lantz din Cu  facute cu patentul si care se tiriie pe fundul cazanului etc.


   


_______________________________________
"O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
Pagini:  1 2 3  

Mergi la