Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: deiutza20 pe Simpatie.ro
| Femeie 21 ani Bacau cauta Barbat 21 - 44 ani |
|
licap
30%
Din: N黵nberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Sautare. Mi-o trebuit ceva timp sa dau de voi, dar intru-n final v-am gasit. Ideea asta cu 创cazanul meu 创 o am demult, de cind m-am intors din Spania, de vre-o 4 ani, dar intotdeauna aveam altceva de facut : sa-mi fac o casa, o gospodarie, un copil, etc, etc . Si apoi stiti si voi cum se spune - placerile la urma... M-am saturat sa beau poosircile altora. Ma duc pe la prieteni si mai mereu sunt dezamagit : ba o acritura, ba o afumatura, ba te stringe de grumaz, ba de testicole - sa ma iertati... bine, asta s-ar putea interpreta si alfel, da nu cred ca are rost sa vorbim... Initial voiam sa fac ceva din inox, un butoi de bere de 80- 100l, taiat, sudat si foc de voie...da de cind am vazut bijuteria lu Sine, am asa un gol mare in suflet, de ce sa va mint, sunt invidios pe omul asta, ce o reusit sa faca. Sunt si zgircit de felul meu, sau ma rog, econom, nu vreau sa ajung pe mina indienilor... Materia de baza va fi, cred eu, porumbul - am o groaza . Distileria va fi intr-un beci , unde am apa curenta, horn si spatiu generos.
Sunt bucuros ca v-am gasit. Mi-e drag de Pazucu, imi pare rau de Strava ca nu mai posteaza, pe unde l-am prins l-am citit cu placere. Cred c-o murit.
Nu stiu ce rezolvare voi gasi in legatura cu cazanul meu. Nu as vrea sa cumpar second, mi-e frica. Sa ma apuc eu sa construiesc unul de cupru doar din experienta tutorialelor , reusita ar fi aproape de zero. Nu am doua maini stingi, dar nici doua drepte... Nu ma supar orice v-ar da prin cap sa-mi scrieti... Va doresc numa bine....
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Bine ai venit pe forum!
Ai prins un moment tocmai bun pentru ca eu vreau sa construiesc un nou alambic. Daca esti interesat putem sa construim impreuna. De unde esti? Eu sunt din Bucuresti. Ma rog... pe langa Bucuresti, dar tot aia e...
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
pai e ardelean sigur zic eu .
te salut licap . tine aproape se sine si vei avea cazan calumea .
mestere sinenomine , ce mai faci , ce mai proiectezi pe acolo?
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
aa , strava n-o murit , are treaba multa , insa de-acu vine iarna si o sa se plictiseasca , asa ca va intra cu noi aici la poveste .
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
licap
30%
Din: N黵nberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Sine, am stiut de la primele 创cetiri创 ca esti un perfectionist pursinge. Ma intreb doar unde te vei opri ?? Sigur ca as vrea sa construiesc pe linga tine, sa ma inspir. La cite cunostinte ai acumulat in domeniul asta, trebe sa fiu tare nating sa nu accept un pic de ajutor. Da, Pazucu , sunt ardelean din Bistrita-N , aproape de 50 de ani, mare iubitor de animale, de natura, de carti [citit] Cu toate ca sunt in virsta, nu pot sa va invat mare lucru - decit poate - cum sa va irositi viata intr--o cabina de camion pt ceva bilete din hirtie de culoare verde ori mai stiu io ce alte culori. Deci din punctul asta sunt clar avantajat - ce dau si ce primesc - de la forumul asta interesant. Sine, de ce vrei un nou alambic, si ce vei face cu cel vechi ?? Ce nu te satisface la el ??
O fost o vreme cind traiam pe picior mare ca barza, strimbam din nas la bauturile autohtone, acu odata cu risipirea banilor, am revenit la sentimente mai bune. Dar tot as vrea sa beu un uischi bun.
Fiecare pune poze cu ce are mai frumos din cupru ori inox. Eu va pun poze cu ce am. Adica cu scroafe gestante, cu purcei , soldani, godaci... ve-ti fi tentati sa spuneti ca n-are legatura cu topicul. Nu va grabiti..., vre-o doi se vor transforma in tabla de cupru, unul in ustensile pt citirea temp. , alcoolului, zaharului, brix-uri, etc, etc. Altul va lua forma unei coloane cu reflux, si presimt ca vor mai vrea si alti purcei niscaiva transformari....
Numa bine...
80.2KB
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Alambicul nou va fi putin mai mare si va fi mai elaborat din punct de vedere estetic. Alte deosebiri ar fi ca vreau sa fac toate prinderile cu cleme tri-clamp. Urmatoarea coloana va fi din teava de 3'', in loc de 2'', pentru un debit mai mare de distilare. Pun si o poza cu cele doua alambice. Proiectul nu este inca terminat, este doar o schita. Cel din stanga este alambicul actual.
P.S. Frumosi porcii! Sunt o rasa anume?
9.9KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
licap
30%
Din: N黵nberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Dar e frumos tare si alambicul asta care-l ai. Nu cred ca doar esteticul te deranjeaza. Iar pt coloana de 3 poti face o modificare...Cred ca ai mai descoperit ceva...intr-un tirziu vom afla si noi. Mai bine spune-ne de la inceput... Daca te-ai saturat de ala vechiu trimite-l incoa . Iti pun porcii pe prioripost... Numa bine... P.S- Rasa de carne...
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Voi avea mai mult spatiu pentru o eventuala spumare, voi avea prinderi mai rapide si mai eficiente. Tot cazanul va fi facut pe matrite la drucbanc si forma va fi perfecta. In rest nu ar mai fi nimic.
Mi s-a mai spus ca sunt nebun... ca ma inham iar la munca pentru modificari minore... Ce sa fac? Mie imi place sa construiesc... Sunt deja foarte incitat de noul proiect.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
sergiurau
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 167
|
|
licap a scris:
Dar e frumos tare si alambicul asta care-l ai...(...) Daca te-ai saturat de ala vechiu trimite-l incoa ...
|
Eu am zis primul ca-i frumos!
Licap, daca poti face unul dupa noul proiect al lui Sinenomine eu zic ca ai o sansa nesperata! Spor la treaba!
_______________________________________ Cu limba 頽egrită, cu dinții violeți S頽t mort și eu de beat, s頽t morți și ei de beți
Armand C Banu
|
|
pus acum 10 ani |
|
licap
30%
Din: N黵nberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Da, tu ai zis primu, da io is mai batrin. Deci, daca il vinde ar trebui sa-mi parvina.
|
|
pus acum 10 ani |
|
licap
30%
Din: N黵nberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Bine, daca tot ai facut inventarul asta , hai sa vorbim despre el, vrei?? La ce suma vei ajunge cu alambicul, si cit va costa coloana ? Vorbim de costul materiei prime, si alte costuri adiacente . Nu stiu la ce sa ma astept, crede-ma. Ma uit pe net si vad tot felul de scoruri...
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
La mine a ajuns aproape de 5000 lei. Asta fara sa pun la socoteala platile facute pe la meseriasi pentru diverse. Dar eu am fost mai exigent in toate. Am luat doar materiale de cea mai buna calitate. De la tabla pana la termometre. Norocul meu a fost ca suma asta s-a intins pe vreo 8-9 luni si nu am simtit-o prea tare.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
FlorinB
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 88
|
|
Sine, sperii omul si strici biznisul...
Licap, eu glumesc acum, Sine nu face din asta o afacere. Realitatea reala este ca si eu imi doresc un cazan ca al lui.
Florin
|
|
pus acum 10 ani |
|
licap
30%
Din: N黵nberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Nu cred ca sunt in stare sa dau atita amar de bani pe un cazan. As fi trist si nacajit muta vreme dupa. Asa, o sa ma bucur impreuna cu tine de reusita ta , de frumusetea lui, iar eu o sa ma indrept spre o gioarsa de butoi din inox, deja am ochit printre oalele nevestei una de inox care s-ar potrivi de comanac. Nu cred ca voi cheltui mai mult de 1000 de lei pina il pun in functiune. Asa sper. Dar iti jur ca voi fi cu ochii si sufletul pe constructia ta...
|
|
pus acum 10 ani |
|
FlorinB
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 88
|
|
Caberlot a scris:
... am un must care de la 250 g zahar/L a ajuns la 60 g/L ... dupa refractometru si sunt curios care e zaharul rezidual real ca treaba trebuia sa fie gata de 2-3 saptamani. |
Ai 頽cercat sa elimini alcoolul dintr-o cantitate mică e must ca să elimini abatere?
Eu procedez 頽 felul următor: iau o cantitate măsurată de must (50 ml, de exemplu), o fierb p鈔ă ce volumul e reduce la jumătate (ca să mă asigur ca tot alcoolul s-a evaporat, apoi completez cu apă ca să refac aceeași cantitate inițială de must, doar ca acum e doar zahăr 頽 el.
Florin
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
FlorinB a scris:
Sine, sperii omul si strici biznisul...
Licap, eu glumesc acum, Sine nu face din asta o afacere. Realitatea reala este ca si eu imi doresc un cazan ca al lui.
Florin |
Nu vreau sa sperii pe nimeni. E doar o punere in tema. Mai bine sa fie constient de costuri decat sa se trezeasca ca nu mai poate sa termine treaba din lipsa de bani.
Cat despre biznis.... nu sunt eu bun de asta... )
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Caberlot, pune mana si munceste daca vrei sa intelegi formulele!
Eu ma apuc sa fac ceva cand vreau ceva anume si nu sunt sigur de ce este pe piata. Tipul meu de cazan nu am vazut decat in distilariile mari unde sunt cazane de mii de litri. Cazanele ieftine de pe piata sunt ieftine din foarte multe motive si calitatea lor lasa mult de dorit.
Nu vreau sa intru intr-o polemica pe tema asta pentru motivele pe care le-am spus si in postul meu de mai sus. Eu nu am spus niciodata ca variantele alese de mine sunt cele mai bune. Eu doar va spun ce fac. Fiecare alege ce vrea.
P.S. Eu nu fac vanzare. La mine sunt doar cheltuieli, nu investitii.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Sunt multumit de lucrare! Si intr-adevar, este scump... dar este facut exact cum imi doream...
Ar fi mult mai de ajutor daca mi-ai da datele in 癇rix sau in densitate specifica. Formula de transformare din zahar la litru in densitate specifica nu accepta alcool in solutie.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
bizonu
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 33
|
|
Pt. Sine, o instalatie din fabrica, din cupru, capacitate de 100 l si la un pret de 675 euro (+ o deplasare de 1000 km dus intors, de la Bucuresti) :
16.7KB
|
|
pus acum 10 ani |
|
bizonu
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 33
|
|
... sau 4.000 de lei (il importa cineva din ro, mai exact din Moldova Noua, Caras-Severin) + taxe curier
|
|
pus acum 10 ani |
|
bizonu
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 33
|
|
site-ul producatorului din Serbia (1 euro = 115 dinari, pt calcule)
|
|
pus acum 10 ani |
|
licap
30%
Din: N黵nberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Azi am vazut un cazan second. Arata rau de tot. Oare toate or fi asa ??
38KB
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Fa o solutie concentrata de sare in otet, freaca-l bine si va straluci ca si cum ar fi nou.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
uite aici este un convertor online in care intradevar daca introduci la brix valoare 25 , la g/l indica 276.4 asa cum zice sinenomine , insa surpriza apare la potential alcool unde indica 14 ,36 % . care este smecheria , nu se imparte 276 la 17 ?
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
pazucu a scris:
http://www.musther.net/vinocalc.html#sgconversion
uite aici este un convertor online in care intradevar daca introduci la brix valoare 25 , la g/l indica 276.4 asa cum zice sinenomine , insa surpriza apare la potential alcool unde indica 14 ,36 % . care este smecheria , nu se imparte 276 la 17 ? |
interesant site-ul
... si asa e ... da 276 ... si daca te duci la alcool prediction pt 25 brix iti da 14,3% alcool ceea ce nu e rau
astia functioneaza dupa alt randament ... decit pasteur
CANTITATIV ... nu prea merg formulele dar CALITATIV DA ... ADICA SUFICIENT CIT SA ITI DAI SEAMA CA UN AMESTEC DE TREI APA+ALCOOL+ZAHAR FENTEAZA LA REFRACTOMETRU SI LA DENSIMETRU
P.S. zice la legenda ca formulele functioneaza pe baza unor polinoame care aproximeaza rezultatele ... si mai sunt si factori de corectie etc. << Calculating 癇rix from SG is based on an expression from a polynomial fit to a large data set:
brix = 143.254 * sg3 - 648.670 * sg2 + 1125.805 * sg - 620.389>>>
... or fi serii fourier
... si mai e si factorul asta : <<Potential alcohol is calculated as discussed in the alcohol predicition section, with the assumption of a final gravity of 1.000, and a correction for DSOS of 0.007.>>
sau asta : Monitor Ferment Progress with a Refractometer:
NOTE The 0.93 conversion factor was added based on experimental results to make the alcohol prediction for this particular calculator more accurate.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
poate-mi fac timp si ... ajustez formulele ... dar sincer vorbind , nu as vrea sa am atita timp liber niciodata :-)
oricum ... o sa vedem ce iese in 1-2 saptamani :-) ... la mine nu preseaza = chiar miroase f. bine
_______________________________________ "O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 10 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
asta pt ca ... m-am miniat rau pe formulele astea
... m-am dus in bucatarie ... am luat cintarul electronic si am pus o cana de sticla pe el =>l-am pornit s-a calibrat pe ZERO ... AM TURNAT 100 mL apa si 25g zahar ==>> adica sa iasa 250 g zahar /L ... si am masurat pe refractometru ...
SURPRISE refractometrul arata ... 21
acum de pe la formulele lui pazucu avem : intrare 21 ... iesire 6 ==>> zahar rezidual 0.3% si alcool 12,3% (Monitor Ferment Progress with a Refractometer
wikipedia: Degrees Brix (symbol 癇x) is the sugar content of an aqueous solution. One degree Brix is 1 gram of sucrose in 100 grams of solution and represents the strength of the solution as percentage by mass. If the solution contains dissolved solids other than pure sucrose, then the 癇x only approximates the dissolved solid content. The 癇x is traditionally used in the wine, sugar, carbonated beverage, fruit juice, and honey industries.
... PROBABIL CA ... ZAHARUL NOSTRU CONTINE ZAHAROZA ... SI ASTA E DIFERITA DE SUCROZA ... CA DE ALTFEL SI FRUCTOZA
OOPS ... WIKIPEDIA Zaharoza, numită și sucroză este o dizaharidă foarte răsp鈔dită 頽 natură, 頽t鈒nindu-se 頽 special 頽 sfecla de zahăr (Beta vulgaris) 12-23% și 頽 trestia de zahăr (Saccharum officinarum) 20-27%, fiind cea mai comună formă de zahăr utilizată 頽 alimentație.
atunci ... refractomtrul e ... chinezesc ? ... pe apa arata zero = 0
probabil e un fractometru pt ... cumparatorii de struguri , pt ca astia platesc strugurii la zahar
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
vezi Pazucu ... cite erori apar in procesul de masurare ? ... stiu ca si ... cintarul meu electronic e departe de o balantza dar totusi ... de la 21 la 25 e o diferentza de 4 unitati adica aproape 20 % ??????????????????
... stiu ca trebuia sa fac ... macar 250 g zahar / 1 L ... dar cred ca ala e tot zaharul din casa ... pt ca nu prea folosim ... si nu credeam sa fie erori chiar asa de mari ... chiar daca eu turnam zahar incet cu lingura si cinarul sarea din 3 in 3 ... poate ca nu e chiar liniara scara ?
etc. ... ramane intrebarea ... care e randamentul de transformare zahar=>alcool 1,7 la 1 sau mai mult
p.s. ... o sa vedem la distilat ... pt ca de la 12,3 la 14,7 e mare diferentza => 15% ... la un randament de distilare de 90% ______________________________________ RAMANE 75% ...
SA VEDEM
_______________________________________ "O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 10 ani |
|
licap
30%
Din: N黵nberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
SineNomine a scris:
Fa o solutie concentrata de sare in otet, freaca-l bine si va straluci ca si cum ar fi nou. |
Nu-i vorba de stralucire, cred ca a fost facut de un cirpaci, e din tablla subtire - probabil de 1-1,5 , fundul cazanului are f multe denivelari. Niturile proaste, comanacul alamit cu material din belsug...Ar fi prea mare chinul sa scoti ceva bun din el...
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
asa este @caberlot , urma alege , masuratorile sa dea prost , dar rachiul sa iasa bine , nu ?
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
pazucu a scris:
asa este @caberlot , urma alege , masuratorile sa dea prost , dar rachiul sa iasa bine , nu ? |
@Pazucu ...
... am mai reflectat la idee cu refractometrul chinezesc AM FACUT O EROARE => 100mL DE APA+ 25g ZAHAR = MAI MULT DE 100mL DE APA ==> CA EU TREBUIE SA AM MAI PUTIN DE 25 BRIX IN SOLUTIE
... CIND O SA AM CHEF REPET EXPERIMENTUL
CONCLUZIA ... REFRACTOMETRUL E DESTUL DE APROAPE DE ADEVAR !!!
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
UITE CE ZIC STUPARII : Siropul de zahar se prepara in urmatoarele concentratii : 1/1 , 3/2, 2/1.La 1/1, adica 1 litru apa si 1 kg zahar rezulta 1,6 l sirop de zahar; la 3/2, adica 3 kg zahar si 2 litri apa rezulta 3,8 litri sirop de zahar; la 2/1,adica 2 kg zahar si 1 litru apa rezulta 2,2 litri sirop de zahar.
==> pare sa evolueze liniar cresterea de volum => adica la 1L + 250 g zahar avem UN VOLUM DE 1.15L DE SOLUTIE
===> ASTA INSEAMNA 21,7 BRIX :-)
REFRACTOMETRUL E OK ! ... SI SOLUTIA A FERMENTAT COMPLET !!!
_______________________________________ "O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 10 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
licap a scris:
SineNomine a scris:
Fa o solutie concentrata de sare in otet, freaca-l bine si va straluci ca si cum ar fi nou. |
Nu-i vorba de stralucire, cred ca a fost facut de un cirpaci, e din tablla subtire - probabil de 1-1,5 , fundul cazanului are f multe denivelari. Niturile proaste, comanacul alamit cu material din belsug...Ar fi prea mare chinul sa scoti ceva bun din el... |
1 ---1,5mm NU E CHIAR PUTIN
... CA REPER ... O JANTA DE MASINA ARE 2-max3 mm GROSIME
P.S. LIPITURILE ARATA intr-adevar f. rau
_______________________________________ "O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
bine vam gasit sine pot sa-ti dau un nr de tel de la o firma fac cazane profii din cu 99.9 cu certificat pt material si manopera la pretul de 80 ron kg de greutate neta cazan de ex unul de 200 litri are cam 60 kg fund de 5mm laterale de 3mm capac de 1,5mm
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
pai da frate nr de telefon , au si un site ceva?
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
FlorinB
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 88
|
|
Pretul pare a fi OK (cupru / manopera = 50/50).
Ramane de vazut designul si ... proba de lucru.
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Multumesc tuturor pentru oferta de ajutor, dar eu nu am nevoie de asta. Daca as fi vrut sa imi cumpar un cazan ca cele de pe piata asta as fi facut. Am vazut si eu oferta de pe piata. Eu vreau sa fac un cazan care sa arate exact cum imi doresc. Nu ma intereseaza tabla groasa. Nu vreau sa-l las mostenire urmasilor urmasilor mei. O sa deschid un topic cu specificatiile noului cazan. Dupa ce il veti vedea sa imi spuneti de unde pot sa cumpar unul identic. Aaa, sa nu uit. Vreau si o coloana LM&VM de 3". Si pe asta prefer sa o construiesc tot eu.
P.S. Aviz amatorilor de cazane cumparate la kg. Am un prieten apropiat care a gasit in cazan plumb. Era pus intre doua foi subtiri de tabla. Nu cred ca mai are rost sa vorbim despre toxicitatea plumbului...
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
nr telefon0726376767, cred ca ai gasit sine snapani care fac tot felul de manareli eu i-as impuscadar astia dau certificat de garantie.apreciez faptul cavrei sa-l faci singur am vazut si noul topic si suces dar pt cei mai puturosi sau nepriceputi astia sunt aur curat si mie mi sa parut mare manopera de dublu tinind cont ca tabla cu 99,9 estemax 40 ron kg
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
pt coloana nu te sfatuiesc sa folosesti inox am incercat si da niste arome si oxizi de arunci tot .mai bine cr alimentar /nu prinde magnetul/ si pot sa te ajut sa faci rost si la pret f bun am sa fac poze la cea facuta de mine sisa pun a mea e din teava cr de82 mm la 80 cm
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Nici eu nu vreau inox, dar nu am gasit teava de Cu. La oala de inox in care am distilat o lunga perioada nu am avut nicio problema cu distilatul. Totul a iesit foarte bine.
Sa faci poze! Pune-le sa vedem si noi ce ai.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
oala care ai distilat era inox alimentardaca merge la plita de inductie sau crom alimentar daca nu tine magnetul dar tevile au alta compozitie in prezent am un cazan de cupru de 70 litri care are mestecator si e pe garnituri dar e mic sil-l folosesc pt a 2 distilare si unul dintr-o oala de presiune de 200litride crom de la bucataria unui vapor cu care fac prima distilare dar fara coloana ca fac din fructe si vreau arome .am tot facut poze dar sunt mari si nu merg
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
teava de cupru de 52mm am gasit eu in constanta dar mi sa parut scumpa cca 150 ron metrugroasa de 2mm parca
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
sau astia cred ca asa ceva vrei sa-ti facihttp://www.bizoo.ro/firma/designsteel/vanzare/6792337/cazan-de-tuica
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
@cazanel
... tevi de Cr-om ... poti sa fii mai exact ... eu inca nu am auzit de as ceva teava de crom ... cromata da
... ma cam invirt in domeniul ... tevilor dar de tevi de crom inca nu am dat
... otelurile inoxidabile sunt , in mare, de 2 feluri ... austenitice si feritice - aste sunt magnetice ... alea bune de oale sunt 18-8 ... adica 18%Cr si 8%Ni etc
" I. OTELURI INOXIDABILE Conventional, au fost denumite oteluri inoxidabile, aliajele Fe-C-Cr, care contin celputin 12% Cr si au o participare sub 0,1% C. Continutul de 12% Cr confera otelurilorproprietatea de a se acoperi de un strat pasiv alcatuit in principal, din oxizi de crom si esteaderent, dens, impermeabil si putin solubil, fapt care-l face rezistent in multe medii agresive.Otelurile inoxidabile isi datoreaza proprietatea de baza, rezistenta la coroziune,fenomenului de pasivare bazat pe formarea unui film protector pe suprafata produselor.Acest film aderent, continuu si implicit, protector (un oxid in majoritatea cazurilor) este stabilsi se pastreaza timp indelungat in multe medii. Aceasta stare de pasivitate a otelurilorinoxidabile, se datoreaza prezentei cromului si se obtine la o concentratie de 12% Cr,concentratie de la care otelul devine inoxidabil feritic (martensitic), in functie de continutulde carbon.S-au creat diverse marci de oteluri inoxidabile, adaugand aliajelor Fe-C-Cr diverseelemente de aliere ca: nichel, molibden, mangan, cupru, titan, niobiu, siliciu, bor, aluminiu " ...
etc . ... mai multe aici :
_______________________________________ "O să intru 頽 păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Esti intr-o mare eroare. Citeste aici despre inoxuri!
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Normal ca se fac din inox. Ideea este sa alegi inoxul care trebuie. Pentru coloane se foloseste inox AISI 304 sau varianta mai buna, dar si mai scumpa, AISI 316.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
im-i cer scuze lucrez de multi ani cu ele dar nu ma interesat marcile noi in popor le ziceam crom la otelul inox care nu lipea magnetul si care ca si cuprul,bronzul sau fonta nu se taie cu sudura oxiacetilen.si otel inox la celalalt.le sudam le prelucram prin strunjire dar atat da ma-m interesat e vorba de 18crom10nichel din care se fac si cratitele de bucatarie
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
am si eu o rugaminte.am cam 200kg de faina care nu o folosesc la nimic .are cineva o reteta ca sa fac alcool din ea?.citisem ceva pe aici dar nu mai gasesc.multumesc.
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
cazanelul meu
29KB
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
coloana de reflux
40.8KB
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
27.1KB
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
paznicul
35.7KB
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
paznicul cu colega lui el 80kg ea 60kg
32.8KB
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
sau
22.8KB
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
stiu rolul sitelor condensarea fractionala in functie de temperatura /apa metilic etilic/96 68 74 ca am avut de ales intre site sau inele ceramice sau bile sticla/. in capat are si deflagmator unde e termometrul dar nu era montat la sedinta foto
34KB
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
Nicolai
Membru nou
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 7
|
|
Aici o sa gasiti, la pagina 2, reteta lui Samagon
Totusi eu cred ca trebuie faina mai intai fiarta si abia appi racita la 65C, pus graul incoltit, etc... La fiert trebuie mestecat ca se prinde, la fel si la distilare trebuie avut grija. Doamne ajuta.
|
|
pus acum 10 ani |
|
FlorinB
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 88
|
|
Salut,
Am si eu la activ o plamadeala de vodca din faina cu enzime. Nu e nevoie sa o fierbi, este suficient sa o ridici pana la 75 grade. Oarecum - aplici retetele de la maltz. Eu am avut oarece probleme de la drojdie (ca am incercat o drojdie noua, cu care nu am avut succes), dar am rezolvat-o la final cu drojdie de panificatie.
A iesit o vodca cu arome de paine in ea (asa ceva am beut numai la ucraineni), dar am tinut-o pe carbune activ (a se citi carbune de gratar maruntit bine) si s-a limpezit la aroma.
Productivitatea a fost foarte mare (nu mai stiu detalii, dar retin ca m-am minunat la vremea aia), mai buna ca la maltz si chiar ca la porumb (unde urasc storsul).
Oricum, termometrul este cel mai bun prieten al tau la cereale. fara el, poti avea si mama cazanului
Florin
|
|
pus acum 10 ani |
|
FlorinB
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 88
|
|
Nicolai a scris:
... La fiert trebuie mestecat ca se prinde, la fel si la distilare trebuie avut grija. Doamne ajuta. |
Apropos de lipit - am practicat cu succes (mai ales la porumb) o metoda care am aflat ulterior ca este clasica: am pus putin maltz de la inceputul fierberii.... Practic - s-a facut lichefierea devreme, astfel incat nu s-au mai prins cum s-ar fi prins fara.
Intr-o vreme stiam cum se numeste metoda, dar nu imi mai amintesc acum.
PS: Bun venit, Nicolai !
Florin
|
|
pus acum 10 ani |
|
Nicolai
Membru nou
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 7
|
|
Multumesc Florine. Eu-s mai demult, doar ca n-am indraznit sa-mi postez nestiinta si m-am limitat la a fi cititor. Cazanel finnd oarecum vecin, de judet, am zis sa simulez ca pot fi util. Multumesc tuturor celor care au postat pe forum si mai ales initiatorilor, de la care am avut si mai am, multe de invatat. Doamne ajuta si rachie buna.
|
|
pus acum 10 ani |
|
constantin
50%
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
|
|
Sa descriu cum fac eu maltul..... umed......
Cel mai ieftin si simplu faci malt din grau..... de asta e si preferatul meu.... Pentru inceput iti faci niste saci de dimensiune apox. 50 - 65 cm din material din care se pune la strecurat branza la stana.... Dimensiunea e aproximativa..... Am ales materialul asta pentru ca e rezistent si are ochiuri mari pentru o buna aerisire..... Intr-un astfel de sac intra aprox. o galeata de grau - 8 kg. -.....
Iei grau uscat, de anul asta, sa fie curat ca altfel speli la el de pocnesti....
Speli graul intr-un lighean in vreo 3 - 4 ape, pana e curat si nu are corpuri straine, apoi il pui in saci ....
Dupa ce il pui in sacii aia, il lasi la inmuiat in apa 18 - 24 ore..... Ai putea schimba apa in care ii pui la inmuiat pe la 12 ore, dar nu e obligatoriu.....
Dupa perioada de inmuiere, vine perioada de incoltire.....
Scoti sacii din apa si ii pui pe un raft metalic sau pe niste ladite de plastic intoarse, etc. La o temperatura suportabila..... ( nici f cald, nici rece -- 15 - 25 grade ).... Cu cat e temp mai mare cu atat incolteste graul mai repede si cu atat trebui intors si aerisit mai des.....
Dupa ce pui sacii la scurs trebuie sa intorci acei saci pe toate partile, energic, pentru o aerisire si pentru a amesteca foarte bine boabele de grau.... Dupa agiti sacii f bine, stopesti cu apa pentru a umezi maltul.... ( in acest fel nu va mai face nici viermi, si nici mirosuri straine..... de fapt mirosul va fi un indicator foarte bun..... vei sti ca totul e in regula dupa mirosul maltului.... Nu trebuie sa miroase a acru..... )
In vreo 3-4 zile va fi gata maltul umed..... Vei sti ca a ajuns la un nivel bun dupa acrospic.... Lungimea acrospicului trebuie sa fie undeva la 1/4 - 1/3 din lungimea bobului.....
Dupa ce maltificam cerealele, trebuie sa la macinam..... Aici eu folosesc o masina de tocat carne ce este angrenata de un reductor cu motor..... Deoarece vei folosi malt umed, vor fi multe probleme la macinare, dar cu o masina profesionala ( scumpa ) vei putea macina fara probleme..... ( nu vei face improvizatii ca mine .... )
Apoi urmeaza plamadirea, racirea, insamantarea cu drojdie, distilarea bruta, lamuritul........
In speranta ca am fost de ajutor, va doresc spor la munca !!!!!
|
|
pus acum 10 ani |
|
constantin
50%
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
|
|
Am uitat sa pun ca eu intorc si umezesc sacii cu grau dimineatza si seara......
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
multumesc constantine asa am sa fac sa vad daca mere.daca pui in saci de perdea oare ? sau iuta? rafia e prea deasa?
23.9KB
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
constantin
50%
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
|
|
Rafia e prea deasa, cred eu.... perdeaua e foarte buna..... dar sa stii .... adevarata incercare e la macinat maltul umed..... trebuie scula.... buna, rezistenta si mare...... altfel....... degeaba.......
Si cred ca ar trebui sa folosesti un alcoolmetru sau un densimetru ceva mai bun..... parca ai conduce un mercedes ultimul model si i-ai monta un porbagaj de dacie deasupra .... parerea mea........ Adica investesti multi bani in cazane si alte alea si nu ai bani de niste densimetre, sa nu mai spun de refractometre...... mie nu-mi place sa folosesc niste scule ieftine.... macar la masurare si control..... le poti lua de pe www. fabricadebere.ro.... eu le-am luat de acolo..... sunt de o calitate medie...... cred......
Sporuri !!!
|
|
pus acum 10 ani |
|
constantin
50%
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
|
|
Adica.... avem niste pretentii.... nu facem ca babele..... nu ? orice, oricum, niste zahari, chibrit,cazan, foc si gata treaba......
asta poate sa faca orice baba..... noi ar trebui sa stim de ce ? , cand ?, cum ?, etc. altfel ne inchinam la zeul distilarii..... cand, de fapt, noi suntem zeul acelui butoi de fermentare si acelui cazan si nu avem pe cine sa dam vina daca ceva iese prost.... ( STRAVA )....
|
|
pus acum 10 ani |
|
constantin
50%
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
|
|
La a doua distilare ar trebui sa tii cont de faptul ca alcoolul din cazan ce urmeaza sa-l distilezi nu ar trebui sa depaseasca 25-27 de grade alcoolice.... Maestrul SAMAGON a explicat asta pe undeva pe aici, apoi am vb personal cu el, apoi am experimentat si i-am dat dreptate.... E vorba despre uleriurile ce tulbura distilatul. Aceste uleiuri se dizolva in distilat intre taria alcoolica de 30 - 40 de grade, tulburandu-l. Daca noi vom pune la lamurit distulatul la taria alcoolica de 25 de grade, aceste uleiuri vor pluti la suprafata, iar aburii de alcool nu ii vor antrena spre condensatorul final, ramanand in cazan, iar distilatul nostru final va fi cu mult mai limpede chiar si la tarii intre 30 - 40 grade.... Fapt incercat si de mine.....
Deci tulbureala distilatului nu vine, aproape intodeauna, de la apa cu care aducem la taria de consum....
Rog moderatorii sa corecteze greselile mele de rationament, daca este cazul.... MULTUMESC !!!!
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Nu e nimic de corectat. Exact asa stau lucrurile.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Era sub 30%vol. Eu am low wine la 28%, Constantin le are la 25-27%. E bine! Toate astea sunt pentru a nu avea uleiuri volatile in distilat, uleiuri care tulbura distilatul.
"Whisky - Technology, Production and Marketing" - la pagina 164.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună 頽 orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
bine am sa intru maine ca plec la munca 24h.toate cele bune
23.3KB
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
daca toc graul incoltit cu o pompa,presa cu roti dintate nu merge ca iese pasta si foarte repede cam 500/1000kg pe ora. gen moara cu valturi
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|