Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: alyna2408
| Femeie 25 ani Botosani cauta Barbat 26 - 60 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Caberlot a scris:
@Sine ... 1.dupa mine ... uleiurile volatile vin din COZI ... pt ca uleiul se distila=fierbe la temperaturi mai mari de 100C ... deci nu se grabesc sa iasa
|
Daca ar fi asa nu am avea niciodata uleiuri volatile in distilat pentru ca in cazan nu am avut niciodata mai mult de 99°C.
Uleiurile de care vorbesc (sunt de fapt acizi grasi...) sunt dizolvate de alcoolul de peste 30%vol si se evapora o data cu acesta. Sub 30%, uleiurile se separa de restul lichidului (separare de faza) si doar plutesc pe deasupra fara a se evapora.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Dar nu am coborat niciodata taria distilatului decat prin colectarea totala a alcoolului la prima distilare. Cum ai spus si tu pe undeva pe aici zilele astea, un must de 8-9% da un distilat de aproximativ 28%. Deci...qed
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
0 intrebare mai se baga cineva sa luam in 2 sau? drojdie, si 2 sticle de enzime si de unde ma sfatuiti sa iau ce atzi mai folosit cu succes??? eu vreau pt faina de care vb .multumesc
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
pe pag 5 am pus niste poze cum curge teava cu de 22mm redus la 15mm din T,distilat 8/10mm gros in functie de foc
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
tclipa
10%
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 12
|
|
cum se aleg samburii deoparte in masinuta asta? ce are inauntru?
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|
tclipa
10%
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 12
|
|
faine scule. eu am 2 tocatori si nici una nu merge bine adica asa, sa torn cu galeata merele, fara grija...
|
|
pus acum 10 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Imi pare rau ca nu am avansat in chestiunea cu alegerea cazanului. Am primit cadou de la o cunostinta un cazanel din Cu. E micut, nu cred ca are mai mult de 50 l . Ma gindesc sa fac citeva incercari cu el pe plita din bucatarie, nu stiu cite mirosuri si mizerie voi face. Aa vrea sa introduc in el un sac dintr-un material textil, pt a nu se arde borhotul, ce ar fi mai indicat??
33.8KB
|
|
pus acum 9 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Nu stiu sa pun mai multe poze la o postare. Imi cer scuze.
45KB
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
NU pune din material textil. Poti sa pui pe fund un strat de paie indesat cat mai bine. Socrul meu a distilat toata viata folosind solutia asta.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Imi doresc tare mult sa fac o distilare . Sa vad cum e, sa gust, sa miros. Am malai in prostie, vo 5 t, da cred ca as vrea sa fac prima oara din orez, am ramas tare impresionat de samogon in topicul - uischi din orez. Pt asta am nevoie de un minim instrumentar : alcoolmetru, densimetru, termometru. Macar astea sa fie cit de cit corecte. Care stiti de unde ar fi cel mai indicat sa le cumpar, va rog sa-mi dati sugestii. Exclus din afara Rom, nu stiu cu ce mincare se maninca. Doar daca ar binevoi un coleg sa le procure, sa m-i le trimita si io sa platesc totul. Mai tre sa fac rost de drojdii si alte chestii. Cine-i Marin, il rog frumos sa-mi dea un PM.
Poate ar trebui sa deschidem un topic cu ceea ce NU trebuie sa faci cind incepi o sarja . Cred ca sunt multe lucruri pe care le fac neprofesionistii in timpul procesarii si distilarii, pe care nu ar trebui sa le faca...
Sa vad cum imi procur instrumentele, pe urma voi mai citi de 20-30 de ori topicurile alea, si voi purcede.
Stiu ca la inceputuri un esec este greu de digerat, deaceea cer ajutorul vostru. Sa nu va suparati. Sper sa reusesc...
|
|
pus acum 9 ani |
|
Skyline25
20%
Din: Buzau
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 58
|
|
Dacă cauți un pic pe forum găsești cāteva site-uri de unde sa-ți iei instrumentar la prețul corect si scule de calitate.
_______________________________________
|
|
pus acum 9 ani |
|
FlorinB
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 88
|
|
Licap, Nu te mai stresa atāt. Ai 5 tone de malai. Fa o plămădire cat trei sferturi din cazan și vezi ce īți iese. Dacă ai termometru (absolut necesar pentru cereale ) te descurci pentru plămădire. Ți-o spune unul care, numai cu rețetele de pe forum, nu a avut niciun rateu notabil. Mici probleme datorate experimentelor mele, dar toate corectabile. La prima distilare mergi pe colectare totală, la a două bazează-te pe papilă. Deși, un alcoolmetru bun nu e atāt de scump, măcar unul de la ruși ar fi bine să ai.
După 2 plămădiri, totul va fi rutină. Dacă ai orice īntrebări, pune-le și vei primi răspuns pe forum. Sunt cāțiva oameni pe aici care sunt gata să ajute.
Baftă!
FlorinB
|
|
pus acum 9 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Multumesc amindurora. De instrumentar ma rezolva pazucu. Am speranta ca voi incepe cit de curind. Numa bine...
|
|
pus acum 9 ani |
|
constantin
50%
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
|
|
BUna !!! Scuzati lipsa indelungata de pe forum !!!
Foarte buna ideea cu plamadirea si distilarea orezului. Eu am plamadit prima oara 10 kg spartura orez si vreo 3 kg. de malt de grau, reteta temperaturi in descrestere. !!!! Pe atunci nu aveam glucoamilaza sau drojdii selectionate, totusi rezultatele au fost foarte incurajatoare.... Multumita moderatorilor acestui forum !!!! Am avut ceva probleme cu macinatul maltului si cu amestecarea...... Am rezolvat problema cu o masina mare de tocat carne antrenata de un motor cu reductor pentru macinatul maltului, iar pentru amestecare am facut un amestecator. ( cand voi incepe sezonul voi pone filmulete cu toate sculelel mele, pentru a da idei si altor oameni ce s-au lovit de aceste probleme ). In acest moment astept astept sosirea temperaturilor pozitive, de primavara, sa pot pune la incoltit graul si sa pot pune la fermentat. Voi folosi in continuare plamadire all malt, temperaturi in crestere, cum am aratat pe un topic deschis de mine.... ( plamadire all malt cu glucoamilaza si drojdii de la marinica ). Intre timp am vorbit cu SineNomine pentru niste spp sa pot pune in functiune si coloana de distilare.
Multumesc moderatorilor !!!
|
|
pus acum 9 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Bravo Constantin, bine ai revenit pe forum! Asteptam povestiri noi intr-ale alcoalelor de la Bxxxxxi!
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
Am citit toate postarile si nu am gasit raspuns la intrebarile mele. Am un cazan de inox de 100 de litri , diametrul este de 50 de cm. Am facut tuica de pere si s-a lipit groaznic , de aceea vreau sa folosesc o sita pentru a impiedica ajungerea plamadei pe fundul cazanului. 1.Ce distanta trebuie sa fie intre sita si fundul cazanului? 2.De cat trebuie sa fie gaurile sitei? 3.Distanta dintre doua gauri? Focul se face cu lemne neputand controla flacara.
|
|
pus acum 9 ani |
|
FlorinB
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 88
|
|
Aurel, Eu nu am distilat pere, īnsă am distilat prune și mere īn oala de 30 litri de inox, fără mestecător. Am distilat și făină.
Secretul meu: 2 litri de inele ceramice de acvarii. Acum... Eu nu spun că va funcționa obligatoriu și la tine, dinamica lichidelor și a solidelor este alta intr-o oală mare. Poți īncerca cu pietricele cu diametru de 3 cm. Am folosit și eu pietre o vreme, īnsă se micșorau vizibil, așa ca am trecut la inele ceramice.
Baftă !
FlorinB
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
vaaai , am distilat si eu fructe dar cred ca am dat detalii la vremea respectiva ! oare de ce a zis fratele caberlot ca cei care distila fructe au secrete ?
acum lasand gluma , aurele fii antena : sunt o gramada de variante sa scapi de necazul tau , prietenii nostri deja au dat o gramada mai sus , cred ca e buna si sita de care pomenesti si care poate fi o sita chiar ca cele de cernut faina sa nu treaca materialul grosier montata in asa fel incat sa ai macar 2-3 cm distanta intre fundul cazanului si sita . ai mai putea sa faci o baie de ulei cazanului foarte simplu , dintr -un butoi de tabla de 200 l care se gasesc goale pe la service auto ( ulei , vaselina , etc). totusi eu cred ca problema ta este de la diluarea plamezii cu apa . cand pui plamada la fiert trebuie diluata pana cand atunci cand bagi mana in cazan se scurge toata plamada de pe mana astfel incat mana sa ramana curata . as recomanda ca adaosul acesta de apa sa se faca inca de la plamadire astfel vei ajuta drojdiile sa- si faca treaba mai usor . un alt secret este acela cu invartitul plamezii in cazan pana la temperaturi la care nu mai poti baga mana in cazan 60-70*C ,apoi sa montezi capacul si sa astepti sa vina licoarea lui bachus pe teava .
P.S. eu am cazanul bagat in ulei fara amestecator , insa amestec in plamezile mai groase pana se incalzesc bine de tot , apoi pun capacul si nu s- a prins niciodata . daca bagi cazanul in ulei tine cont ca la fundul lui intre cele doua cazane sa fie cam 7 cm distanta astfel nu se mai prinde nici carameaua , asta ca sa- l citez pe strava ! spor la distilat si tine-ne la curent
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
aurele avem acelasi tip de cazane numai ca al meu are 200l si 680mm deschidere la pagina 5 daca te uiti il vezi .si la mine sau lipit lafel la inceput dar numai caisa si am pus un mestecator si tot ce scri pazucu e verificat si le fac si eu de mult. acum nu folosesc mestecatorul decat la cereale si caise ca-s mai lipicioase dar in rest pun la butoiul de200 jumate cu fructe restu apa si cam 20 kg zahar am pus si invertit dar nu e difereta la mine cel putin intra tot in cazan si iese 50l la 42 grade atentie la simburi se lipesc deci solutia amestecator
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
eu am facut de pčre inainte de craciun ; un cumatru de al meu a avut cam 200 kg de pere wiliams ,asa ca in cartea lui nea josef pischl si intradevar asa cum clasifica si inginerul acolo tuicile , asta de pere a fost cea mai buna tuica care am baut-o din tuicile pe care le-am facut eu . din pacate s-a terminat cam repede !
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
Va multumesc pentru raspunsuri. - nu stiu ce sunt inelele ceramice. - inaltimea cazanului este de 44 de cm, nu am cum sa pun invartitor. - sita de cernut faina are diametrul mic, ce fel de ulei se pune intre cele doua cazane? Pentru cazanel : nu am inteles de ce se pun 20 de kg de zahar la fiert.
Apropo de malt , nu am facut dar este posibil sa va scot din impas : sunt pescar si am vrut sa macin canepa cu masina de tocat carne , a fost groaznic. Am gasit o solutie foarte buna : alunele, miezul de samanta de floarea soarelui, canepa se macina cu masina de ... macinat nuca. Sunt diferite marimi de site la masina de macinat nuca. Rationamentul cu sita de faina este bun dar nu este dus pana la capat. Va voi spune si cum sa il folositi la prepararea plamadei pentru whisky.
Multumesc
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
intre cele doua cazane eu am pus ulei ars , uzat , il gasesti mocca la service auto !
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Masina de macinat nuca? Aceea cred ca functioneaza ca si o razatoare circulara, nu? Ideal ar fi sa fie actionata electric. Si eu m-am gandit de cateva ori la razatoarea electrica dar am zis in gand ca "n-are cum sa mearga". Mi-ai dat noi sperante cu idea ta.
Nu uita ca ne referim la malt verde, acela care e umed si moale. Zici ca merge cu masina de macinat nuci? O sa incerc si eu.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 9 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Chiar si la baia de ulei trebuie un amestecator. Altfel se lasa toate solidele la fund si tot se lipesc acolo. Dup-aia trebuie sa cureti, sa ranesti.
Am avut 20 de litri de ulei pe care il foloseam la distilari. Am renuntat la el cand m-am mutat cu casa. N-as mai recurge la ulei. Munceam mult sa spal cazanele, mirosea...
Mai eleganta mi se pare acum idea lui Sinenomine cu aburul supraincalzit. Aia chiar merita facuta.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 9 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
aurele de ce spui ca nu poti sa pui invartitor din cauza inaltimii al meu are 110cm si tot a mers pui pe fondul cazanului o bucsa de centrare din otel inox si sus un sistem de eyansare gen presetupa sau stobitzsi merge uns
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 9 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
de fapt stobitz este etansarea cablurilor electrice care ies dintr-un tablou electric sautrec printr-un perete etans
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
Scuze , canepa se macina cu masina de macinat macul. Pana am gasit solutia s-a ars mulinexul. Nestiind consistenta (duritatea maltului) am zis de masina de rasnit nuci, eu nu stiu daca este in stare in solida sau aproape solida maltul. Daca este uscat graul sau orzul poate fi folosita o masina de rasnit cafea (cum este la cafenea). La aceea putand fi modificata distanta intre rotile care sparge cerealul. Eu am asa ceva si o folosesc la macinatul orezului, MEIULUI si soia. Eu locuiesc in Bucuresti si daca vreunul vrea sa macine malt o cantitate rezonabila il ajut cu cea mai mare placere. Sunt convins ca maltul poate fi macinat si cu moara cu ciocanele. Pentru Sinenomime la data de 03.04.2012 pe alt topic spuneai ca vei face un cos in care sa se puna plamada indiferent ca este de cereale sau de fructe. In cosul respectiv se va pune sita avand cate ochiuri pe centimetru patrat? Eu am folosit candva sita cu 10.000 de ochiuri pe centimetru patrat trecea benzina dar nu apa. Cred ca ar trebui o sita poate mai mica decat cea pentru faina.
O seara placuta.
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
aurel100 a scris:
pun poze |
20.5KB
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
aurel100 a scris:
aurel100 a scris:
pun poze |
|
24.4KB
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
aurel100 a scris:
aurel100 a scris:
aurel100 a scris:
pun poze |
|
|
24.4KB
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
Rog administratorul sa aseze pozele una langa alta. Informatii pentru sita mea vad ca nu sunt. Am vazut o sita pe al-ambic dar am dubii ca va functiona. Din poza se vede ca gaurile sunt ca razele soarelui cu diametrul gaurilor de cam fi 10 (dupa parerea mea foarte mari). Cred ca sunt si foarte putine, iar inaltimea fata de fundul cazanului este o mare necunoscuta. De aceea m-am hotarat sa fac : 1. O sita pe care dupa ce o termin v-o arat. 2. Un cos sub forma de cilindru cu diamentrul de 280 de mm si inaltimea de 350 de mm. 3. Un amestecator vertical. Totusi am cateva dileme la amestecator, indiferent ca este amestecator vertical, oblic sau orizontal trebuie sa aibe o iesire pentru angrenare. Voi ce fel de semering aveti la el?
Poza 1. Cazanul meu Poza 2. Asa arata ciocanelele pentru moara. Poza 3. Motorasul de stergator de parbriz de dacie cu care poate fi antrenata masina de nuci care va toca maltul. Poza 4. Masina de macinat cafea care macina malt uscat fara nici o problema. Poza 5. Masinile de tocat nuci, cea mare este perfecta, cea mica fiind pentru canepa.
Daca aveti intrebari puneti-le si va raspund.
|
|
pus acum 9 ani |
|
constantin
50%
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
|
|
Eu nu am simering........ Teava in teava...... Teava de centrare trebuie sa mearga pana jos, langa paleti..... Eu nu am avut nici un fel de probleme.... Merge trasnet..... Jos, in fundul cazanului, trebuie o bucsa de centrare al tijei pe care sunt sudate paletele.... Numai ca totul sa fie inox masiv si rezistent..... am undeva fotografii si explicatii....Am incercat si eu la inceput cu jucarii dar am pierdut timp si bani..... Eu in acelasi cazan si plamadesc si distilez..... Succes!!!
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
Astept explicatiile si pozele.Multumesc pentru ajutor.
|
|
pus acum 9 ani |
|
constantin
50%
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
|
|
|
pus acum 9 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
aurele la cazanul ala nu ai sansa sa-i pui sita pe fund decat daca o faci gen armoinica sa-ti incapa pe gura punei la nivelul manerelor o presetupa cu snur de teflon sau ata de canepa inmuiata in ulei de bucatarie si un mestecator si ai terminat cu lipitul am uitat cu ce faci incalzirea cazanului?
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
Multumesc pentru raspuns.Cum se va aseza sita .se vede pe saitul al-ambic am scris pe alt topic.Stiu ce este teflonul ,nu stiam ca exista snur.Tot cu teflon ma gindisem si eu intr-un montaj asa:-am un clindru care are baza groasa de 10 mm pentru ghidajul barei care antreneaza cele doua palete .In interiorul cilindrului prima piesa care intra in contact cu vaporii este o garnitura de silicon ,urmeaza garnitura de pisla ,iar deasupra teflon care preseaza pisla ,teflonul fiind presat de capacul cilindrului acesta fiind filetat in partea superioara.Axul este din bara de inox de 10.La fudul cazanului va fi o bucse la jumatate un lagar ,iar in capat cilindrul pe care l-am descris .Axul va fi antrenat de motorasul din imagine.Ansamblul din imagine este adaptat la o masina de facut suc de rosii fuctionind perfect .EU zic ca se poate stoarce plamada pentru facut GlenFidici fara problema.Cine vrea sa incerce de proba stau in Salajan.Cineva scria pe alt topic ca a ars plama de tri ori la rind ,de aceea sant sceptic.
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
Ziceam de Glenfiddich astazi am cumparat ,,Whisky in productie proprie"de Peter Jager.
|
|
pus acum 9 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Prieteni. Am obtinut un keg. Are in jur de 150 l. Nu are fund, dar am o tabla groasa de inox de 3,5 mm. Peretii au 1,5 mm. Norocul meu ca se potriveste comanacul vechi de arama de la cazanelul cel mic. O sa-l modific si pe el otziruca, pt ca vreau sa-mi fac o coloana dintr-o teava de inox de 60 mm. Dar toate astea printre fatari de scroafe, de vaci....Asa sunt io, mai incet, masor de 10 ori, si cind tai, tai prost citeodata. Mi-as dori sa am ingineria lui Sine, meticulozitatea lui Costica, chimia lui Samagon, stiinta lui Strava... As vrea sa se fixeze comanacul pe cazan printr-o ganitura de silicon . Vreau sa fac o fixare facila, usoara. Sporuri tuturor...
17.5KB
|
|
pus acum 9 ani |
|
constantin
50%
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
|
|
La etansare ai putea folosi asa ceva..........
Cazanul meu, inca, il etansez cu faina cu apa, dar, am cumparat anul trecut 2 metri de furtun de silicon si vreau sa il fac garnitura.... SineNomine mi-a si sugerat cum sa-l adaug sa devina o garnitura rotunda........... Am sa incerc..... Acum ma ocup de realizarea unei masini de macinat malt umed..... Am cumparat o masina de tocat carne de 22, de fonta...... Am un motor cu turatia redusa de la 1400 rot/min, la vreo 310 rot/min, printr-un cap de flex profesional, exact ca la motorul de la amestecator, numai ca, la masina de tocat carne am nevoie de vreo 80 - 100 rotatii pe minut. De asta se ocupa un foarte bun meserias, pasionat de mecanica, strungarie, sudura, etc.. Va face transmisia, sa iasa la turatia ceruta prin 2 pinioane..... ( tot el s-a ocupat de alinierea axului motorului cu axul flexului.... de fapt, axul motorului a devenit axul flexulu, a introdus axul motorului in capul de flex si a montat pinionul de atac in varful axului motorului..... ) Tare-s curios ce o sa iasa.... Oricum, am deplina incredere in el..... Azi am rascolit prin niste fiare la fier vechi si am gasit exact ce trebuia...... .... Doua pinioane..... pereche .... unul cu 9 dinti ( de la un bendix de electromotor) si un pinion cu 34 dinti........... Oi vedea ce va reusi amicul asta al meu..........
Asa ca, Licap, Intreaba, spune ce ai, spune ce crezi, spune ce ai nevoie, poate avem unele raspunsuri......
|
|
pus acum 9 ani |
|
tclipa
10%
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 12
|
|
aurel, din ce faci sita pe fundul cazanului?? nu de alta dar am si eu un cazan care are nevoie de o sita ... deocamdata il folosesc la ghicit in stele :P
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
Sita va fi din inox cu gauri de 4 mm.Inaltimea fata de fundul cazanului este deocamdata o enigma.Am realizat partial si un agitator axial .Enigma este ce pun in corpul presetupei. Vreau sa realizez si un cos asa cum are Sine.Sita va fi din doua semicercuri,la fel ca la Al-ambic .Pentru Constantin ,cel care a executat angrenajul agitatorului avind sistem de cardan este SUPER MESERIAS.La cazan nu cred ca ai nevoie de suruburi pentru a fixa capacul, cu niste carabine nu ar fi mai simplu.
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
aurel100 a scris:
pun poze |
29.8KB
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
aurel100 a scris:
aurel100 a scris:
pun poze |
|
33.9KB
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
Asa arata sita de care vorbeam .Asa arata amestecatorul cazalul cu motoras de parbriz.Asa arata carabinele (inchizatoarele) .Astept in continuare adresa atelierului pentru a face si cosul.
|
|
pus acum 9 ani |
|
constantin
50%
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
|
|
Buna lucrare.... Acu,.... Nu cred ca mai trebuie cos daca ai amestecator.... Scopul cosului este de a nu permite particulelor solide sa se apropie de fund, sa stea acolo si sa se arda.... Tu, daca il agici continuu, particulele solide nu mai stau pe loc, deci nu se mai ard pe fund.... Asa o fi ?
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
Eu consider ca acel cos este versatil asa ca tot vreau daca se poate adresa.Nu aveam cum sa sprijin sita ,telecomand era pe masa si asta e.
|
|
pus acum 9 ani |
|
constantin
50%
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
|
|
Probabil SineNomine are adresa, el a facut acel cos....
|
|
pus acum 9 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
Spre surprindera mea nimeni nu a sesizat ca distantoarele de la sita sint diferite.Expre am pus ca ex.distantoare diferite .Distantoarele care vin pe sita au 2cm, la un capat sint nituite la capatul celalalt au o gaura cu filet m4 pe o lungime de 5mm .In acel filet se poate insuruba un alt distator de sa zicem 10 cm.
|
|
pus acum 9 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Vreau sa instalez in interiorul cazanului o conducta de Cu, pt racirea plamadei. Capetele conductei vor trece prin peretelle cazanului, care este din inox. Stiu ca exista o mufa de etansare, va rog frumos, sfatuiti-ma cum sa fac mai bine...
|
|
pus acum 9 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Nu cred ca este o noutate pt Samagon, Marinica, Sine. Ceilalti, va rog sa aruncati o privire aici :
|
|
pus acum 9 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Cazanele, te-am omorat cu telefoanele. Probabil erai in concediu....da te-oi mai suna
|
|
pus acum 9 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Draga Caberlot, Vreau sa racesc plamada pt ca asa trebuie. Incalzita si apoi racita.
Da, intai plamadesc, insamantez cu drojii, dupa 7 zile facem uischi si petrecem. Asa-i obiceiul pe aici. Cum ai un pahar de beutura nu te mai scapi de pretini...
Cred ca o sa fac cum ai zis tu, ori cu holendere.
Iti doresc viata frumoasa pe acolo pe unde esti tu, si coniacuri cit mai fine...
|
|
pus acum 9 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Prieteni, am reusit intr-un final sa termin cazanelu. Are 120 l util, este din inox, comanac dintr-un keg de bere, racitor dintr o teava de cu de 28 bagata in alta de ppr de 120, in contracurent de apa, merge brici. Amestecator cu motor cu reductor, are cam 100 rot/min. Cand voi putea voi face si poze, daca vreti. Estetic - nu prea, probabil Sine ar fi scos ceva frumos, dar eu sunt multumit, merge bine , nu se leaga de fund nimic, scoate palinca curata ca lacrima. Am tras doua sarje din malai. Ieri am tocat vo 500 kg de mere, le-am pus in trei butoaie, in doua vreau sa le bag zahar invertit, iar in unul doar apa calduta, pt experienta. Cum ar fi mai bine ??
1 - Sa pun apa fierbinte, apoi sa astept sa se raceasca la 33 gr si sa insamantez cu drojdii de la Marinica .
2 - Sa pun apa calduta la 33 gr si sa astept sa fermenteze, fara ajutorul meu .
Numa bine ...
|
|
pus acum 8 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Ok, am facut in felul urmator : Am invertit 20 kg zahar, l-am racit si l-am lungit cu apa . Am turnat in butoaie peste merele care in prealabil au fost date prin tocator. Am facut un test de densitate - 170- 180 g/l . Acum, densimetru arata ca ar mai fi disponibil 50 gr/l . Si un continut de alc de 8 %. Ce sa zic, daca ar merge tot asa pina la sfarsit ar fi perfect .... Da, am facut un starter bun si l-am adaugat de la inceputul fermentarii... Din experienta mea cu drojdiile de la Marinica, ultimile dati cand le-am folosit nu au putut trece de 1010 pe scala densimetrului. Probabil ca sunt vechi, au mai bine de 6 luni.... Temperatura borhotului de mere este de aprox 14 gr
|
|
pus acum 8 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Bine, am facut si pritoceala, cu toate ca nu prea ii vad rostul, sigur, tu stii de ce... Nici in cele mai frumoase vise n-am pomenit ca voi avea atita alc/litru... Se pare ca bunul D-zeu ma va binecuvanta cu vo 55-60 l de tuica de mere buna ... Hotarat lucru, trebe sa-mi sun pretenii, sa-i anunt din timp
|
|
pus acum 8 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Vino cand vrei, esti binevenit. Gratare de porc, cirnati, caltabosi. Fara numar....
|
|
pus acum 8 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Nu, am asteptat in zadar , pt ca temperatura a scazut pe la vre-o 7-8 gr in depozitul unde le tin. Nu mai vrea sa coboare sub 1020 pe scara densimetrului. Probabil ca drojdiile sunt moarte ori adormite.... Intre timp m-am suparat si am mai tras o plamada de porumb... Cred ca o sa iau in calcul folosirea unor drojdii ultrarapide ... Numa bine
|
|
pus acum 8 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
eu te sfatuiesc sa distili merele alea , doar nu crezi acum ca vei ajunge la zero . oricum , cand se incalzeste , merele se otetesc si faci mai rau . nu mai astepta , baga-le la cazan si borhotul il dai la purcei , lasa sa aiba si purceii oleaca de zahar , ca fara carnaciori si sunculita degeaba ai tuica ,nu?
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 8 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Am terminat distilarea borhotului de mere. Am scos 54 l la 50 gr. de tuica limpede, frumoasa, dulce, catifelata, ca o laba de pisica.... Am lamurit in 2 transe pt ca am avut o parte din borhot care s--a afumat otziruca. Pazucu zicea, sa nu-mi fac probleme, ca va fi baubila dupa distilarea doua, ca sunt unii care chiar prefera un pic de iz de afumatura etc... Personal, imi place slanina afumata, cirnatii, si ma rog, in cel mai rau caz, soacra... Nu prea mai am ce sa fac.... asa ca voi incepe degustarile cu cea neafumata.... apoi mai vedem... Ce ziceai tu Caberlot ... calvados ? Cred ca am baut odata in viata calvados.... Pot sa jur - nu stiu cum se face - ca tuica mea are fix acelasi gust ca acel calvados baut de mine in Spania... Asa ca de ce sa astept 20 de ani ca prostu pt acelasi gust si aceleasi arome...??? Numa bine....
|
|
pus acum 8 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
N-am butoi de stejar, da o sa pun ceva marfa intr-o damigeana cu ceva aschii de stejar coapte in cuptor . Sunt marinimos, asa ca o sa beu cite un paharel pt fiecare membru al forumului .... Maine cred ca voi incerca sa ma gindesc si la rudele membrilor forumului, si sa incerc sa beu si pt ei cite un paharel... Om mai vedea ....
|
|
pus acum 8 ani |
|