Caberlot
Moderator
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2394
|
|
merci de informatii ... o sa ma uit si la film ... acasa
uite ce am gasit eu ... aici se purifica apa si apoi se adauga ceva saruri ca sa fie buna de baut ... deci depinde de unde iei apa ... cu sau fara saruri ? 
TRAIASCA MARKETINGUL ! Osmoza inversa .Osmoza inversă este cel mai adecvat procedeu de producere a apei pure, concurând cu distilarea pentru obţinerea aceluiaşi grad foarte înalt de puritate.
Sistem purificator în 6 etape - RO-6
Apa de robinet, o apă de băut?
Ce apă folosiţi la preparat şi spălat alimentele?
Purificator cu osmoză inversă
Rezervorul şi robinetul purificatorului.Este un sistem foarte performant de purificare a apei în 6 etape succesive.
Cu ajutorul lui se obţine din apa de la robinet sau de la fântână o apă pură de cea mai bună calitate, putând fi folosită direct pentru a fi băută, pentru gătit, pentru laptele bebeluşului, pentru spălarea fructelor şi legumelor sau la prepararea salatelor şi a conservelor.
Cu alte cuvinte, se obţine o apă curată şi microbiologic pură. De regulă, se montează în spaţiul de sub chiuveta de la bucătărie, având nevoie de alimentare cu apă de la conducta de apă potabilă şi de o legătură la ţeava de scurgere.
Prima etapă de purificare constă în trecerea apei printr-un filtru de polipropilenă, blocându-se astfel trecerea particulelor mai mari de 5 microni (nisip, noroi şi pietricele, diferiţi oxizi sau corpuri grele, rugină, etc.).
A doua etapă se realizează cu ajutorul unui filtru cu carbon activ. Rolul acestuia este de a reţine impurităţi organice (care dau gusturi rele şi mirosuri urâte) şi CLORUL din apă. Clorul are un miros neplăcut. In apa de la robinet este “un rău necesar” introducîndu-se în apă de către staţiile de tratare a apei în scopul dezinfectării. În cantităţi mari este foarte toxic şi de înghiţirea lui sistematică se leagă mai multe boli ale organismului uman, printre care şi cancerul.
În cea de-a treia etapă se face o filtrare foarte fină de 1 micron, în scopul protejării membranei osmotice din etapa următoare. În situaţii de clorinare extremă a apei, în această etapă se poate folosi încă un filtru de cărbune activ de tip bloc.
Etapa a 4-a este etapa “cea mai sensibilă” a întregului ansamblu de purificare a apei. Constă în trecerea apei printr-o membrană semipermeabilă cu diametrele orificiilor de numai 0,0001 microni prin procedeul numit osmoză inversă. Se blochează astfel trecerea nu numai a majorităţii compuşilor chimici organici şi anorganici dăunători (săruri, oxizi, metale şi nemetale, grăsimi, produse derivate petroliere, pesticide, etc.), ci şi a impurităţilor biologice de tipul chisturilor (lamblii), bacteriilor şi virusurilor care aduc riscuri mari de îmbolnăvire (dimensiunile bacteriilor sunt de câţiva microni, iar virusurilor au între 0,01 şi 0,4 microni).
Toate aceste impurităţi pot proveni din contactul sursei de apă potabilă cu apele uzate (canale de scurgere, vecinătăţi ale latrinelor cu fântânile forate) sau prin contaminarea directă (rezervoare de apă neprotejate, ţevi şi instalaţii vechi de alimentare în care se dezvoltă diferite culturi microbiologice).
În etapa a 5-a se aplică o ultimă filtrare cu ajutorul unui filtru in-line de carbon activ, în scopul eliminării totale a mirosurilor de orice fel.
Etapa a 6-a este foarte importantă. Cu ajutorul cartuşului de mineralizare prin care apa trece în această etapă se asigură un pH neutru (valoarea 7) al apei de băut şi un conţinut echilibrat de minerale utile organismului (calciu, magneziu, potasiu, sodiu). Cantitatea de sodiu este redusă, astfel încât apa este chiar recomandată celor cu afecţiuni cardiace şi copiilor mici.
ACEST SISTEM ARE NEVOIE DE O PRESIUNE DE INTRARE A APEI DE MINIM 2,8 BAR PENTRU A SE OBŢINE O PRODUCTIVITATE SUFICIENTĂ DE APĂ.
Acumularea de apă se face intr-un mic rezervor presurizat.
_______________________________________ "O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|