Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil Jasmmyne
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 34 ani
Bauturi / Distilarea / Distilarea pe pat de nisip Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Ce parere aveti despre folosirea nisipului pentru distilarea plamezilor groase?
Eu as vrea sa folosesc nisip grosier, 3-4 mm, din cel folosit la acvarii. Este deja spalat. Am gasit sac la 25 kg la aprox 30 lei.
Daca pun nisip se mai poate lipi plamada de fundul oalei?
A folosit cineva?


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Eu n-am īncercat, doar am citit. Şi mie īmi surāde ideea īl locul uleiului īmpuţit. Eu zic īncearcă, numai să fie nisip nisip, fără alte surprize. Īncercarea moarte n-are.
Am eu o plămadă din grāu. Īţi pot da cāteva bidoane să īncerci să vezi dacă se arde. Aş īncerca eu dar am cazanul plin şi nici nisip d-ăla n-am. Sau şi mai bine, fierbi puţin plămadă groasă īntr-un ibric īn care pui nisipul pe fund lafel cum ai pune īn cazan şi vezi ce se īntāmplă... experiment.
Oricum arsura se curăţă cu sodă caustică. La mine s-a carbonizat odată o plămadă pe fundul cazanului. Era strat de juma' de cm de cărbune pietrificat pe fund, cānd am văzut m-am īngălbenit la faţă, am crezut că-l pierd. L-am ţinut cāteva zile cu sodă caustică şi apă şi s-a dizolvat īn timp. Am păstrat zeama aia neagră īn amintirea īntāplării neplăcute, ca pe viitor să nu mai repet. Acum cazanul arată ca nou.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Pai, o sa incerc pe plamada de malai sau pe aia de malt. Care se termina prima.
Buna ideea cu experimentul in alta oala. 


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Daca nisipul il cumperi din Hornbach ai mare grija sa nu cumperi din cel colorat.
Nisipul pentru acvarii plantate are o granulatie de 3-5 mm prin care este posibil sa-ti ajunga resturi marunte de plamada pe fund si sa se arda mai ales daca folosesti plamada din cereale. Ma gandesc la nisipul folosit in constructii care e mai fin si mai ieftin. Au inceput santierele, sunt sigur ca Dorel iti da o sacosa de nisip in schimbul unei beri la 2 metri. Nisipul de santier trebuie sa-l spelli bine in cateva ape ca sa inlaturi urme de compusi ai azotului rezultati in urma descompunerii fertilizantilor naturali.
Am incercat acum 2 ani cu nisip dar pus pe o tabla si asezat cazanul peste nisip. A fost o adevarata risipa de calorii. Cazanul pleca foarte greu.Probabil ca nisipul in interiorul cazanului o sa dea un randament mai bun.


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
ceanac
10%

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 33
Eu am incercat cu plamada de porumb si nu a mers ,pe la mijlocul distilarii tot s-a
"prins".Am renuntat si acum folosesc tehnolgia  marmitelor si agitator vezi:

Modificat de ceanac (acum 12 ani)


_______________________________________
Ceea ce faci cu mana ta...poti bea linistit.

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737

iunicu a scris:


Am incercat acum 2 ani cu nisip dar pus pe o tabla si asezat cazanul peste nisip. A fost o adevarata risipa de calorii. Cazanul pleca foarte greu.Probabil ca nisipul in interiorul cazanului o sa dea un randament mai bun.


Īnseamnă că tabla a fost prea largă. Nisipul disipă foarte bine căldura şi probabil de asta ai pierdut atāt de mult.

Ideea cu nisipul īn cazan este ca părţile solide să nu atingă fundul, funcţionează ca o sită ce permite doar lichidului să ia contact cu fundul. Tehnica se pretează foarte bine la fructe, unde ai coji, pieliţe şi lichid. La cereale, unde ai o pastă vāscoasă s-ar putea pasta aia să ajungă pe fund şi să se ardă, depinde şi de granulaţia nisipului. Dacă e nisip fin sunt şanse mari să meargă, dacă e pietriş, sunt ceva riscuri. Eu rămān la ideea mea: īncercarea moarte n-are. Totuşi trebuie să fim siguri că nisipul e curat şi nu are cine ştie ce prostii īn el.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737

ceanac a scris:

Eu am incercat cu plamada de porumb si nu a mers ,pe la mijlocul distilarii tot s-a
"prins".Am renuntat si acum folosesc tehnolgia  marmitelor vezi:


Păi şi cum funcţionează marmita aia?
Ştim clipul, l-am admirat de mai multe ori


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
ceanac
10%

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 33

Samogon a scris:


ceanac a scris:

Eu am incercat cu plamada de porumb si nu a mers ,pe la mijlocul distilarii tot s-a
"prins".Am renuntat si acum folosesc tehnolgia  marmitelor vezi:


Păi şi cum funcţionează marmita aia?
Ştim clipul, l-am admirat de mai multe ori

Daca ati fost atent la inceput era un manometru care arata 1,5 .Acea presiune era a apei din oala  care inconjoara cazanul.Marmitele se folosesc in bucatariile profesioniste.


_______________________________________
Ceea ce faci cu mana ta...poti bea linistit.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am luat nisip de acvariu de 2-4 mm. Nu este colorat. Mie imi pare ca este spartura de piatra de rau, siliciu. Asta e bina ca nu se dizolva nimic in apa. Fiind folosit pentru acvarii nu este nici toxic. Totusi mai trebuie spalat macar o data. Am luat 10 kg cu 17 lei. Daca pun un strat mai gros, de 3-4 cm, sper sa nu fie probleme.
Probleme pot aparea cand torni plamada, sa nu deranjezi stratul de nisip. Ma gandesc sa folosesc tehnica folosita la acvarii: se pune o hartie peste nisip si se toarna lichidul. Hartia se ridica o data cu nivelul lichidului.
Voi face maine o proba intr-o oala mai mica.     


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
danutz_2009
30%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124
Ceanac, apa umple toata oala care inconjoara cazanul?
Adica, incalziti cu apa sau cu abur?
La 1,5 atm avem cam 120-125 grade?

Modificat de danutz_2009 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Marmitele au in genere fund dublu, principiul se numeste incalzire indirecta.
Ce faci mataluta Samogoane cu uleiul este exact aceiasi mancare.



SineNomine a scris:


Probleme pot aparea cand torni plamada, sa nu deranjezi stratul de nisip. Ma gandesc sa folosesc tehnica folosita la acvarii: se pune o hartie peste nisip si se toarna lichidul. Hartia se ridica o data cu nivelul lichidului.
Voi face maine o proba intr-o oala mai mica.     


La acvarii se foloseste o farfurie asezata pe substrat si se dirijeaza jetul de apa in farfurie. hartia nu va pluti niciodata daca torni apa peste ea.
Sti ca scriind asta mi-am adus aminte de bunica mea cand facea sarmale la tuci pe pirostrii. Punea pe fundul tuciului gol o farfurie intoarsa cu fundul in sus si incepea sa cladeasca sarmalele peste farfurie. la sfarsit punea apa si foc. Farfuria aia nu lasa tuciul sa lipeasca.


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Gata, m-am prins, e baie de apă sub presiune. Mă miram ce-i cu presiunea aia de 1,5 bari.
Păi cred că o carte n-ar fi suficientă pentru a descrie toată instalaţia aia.

Iată un tabel cu corelaţia īntre presiune şi temperatura de fierbere a apei. La 1,5 bari fierbe la 112*C conform tabelului.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

iunicu a scris:

Marmitele au in genere fund dublu, principiul se numeste incalzire indirecta.

Sti ca scriind asta mi-am adus aminte de bunica mea cand facea sarmale la tuci pe pirostrii. Punea pe fundul tuciului gol o farfurie intoarsa cu fundul in sus si incepea sa cladeasca sarmalele peste farfurie. la sfarsit punea apa si foc. Farfuria aia nu lasa tuciul sa lipeasca.


si eu ma gindesc ca ... la oala de presiune- pe care o avea mama- se punea pe fundul oalei un disc cu o margine de 2-3-4 mm cu gauri-mari de 20-30mm - ca o cratita i-cu fundul in sus ... si PT CA DISCUL ALA INCURCA CIRCULATIA APEI , ACOLO APA SE INCALZEA SI SE EVAPORA SI ABURII FACEAU DISCUL ALA SA VIBREZE=MISTE ... si in felul asta nu se lipea nimic de fundul oalei de presiune -si acolo nu amesteca nimeni 

... IN ACEIASI IDEE MA GINDESC SA FAC SI EU 2 DISCURI ETAJATE ... PRIMUL DE LA FUND SA FIE MAI DES SI AL DOILEA SA FIE MAI RAR ... SI SA INCERC SA VAD CUM VA MERGE SA DISTIL ... BOASCA DE STRUGURI CU VIN CU TOT ???
... POATE CA SCAP SA MAI CUMPAR UN BOILER=O OALA DUBLA IN BAINE-MARINE


am mai zis intr-o postare ... ca am vazut la cineva care facea rachiu de secara si poate si de alte cereale ... acum 15 ani ... ca baga=filtra compozitia printr-un sac (tesut in casa , de ala de mers la moara ) si sacul il suspenda de capac in interiorul caldarii ...   




Modificat de Caberlot (acum 12 ani)


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Sau sa-ti comanzi i sita de inox pe masura oalei.
Pentru cei din Bucuresti exista  o firma care execut pe comanda


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

iunicu a scris:

Sau sa-ti comanzi i sita de inox pe masura oalei.
Pentru cei din Bucuresti exista  o firma care execut pe comanda


... am acces la un laser ...
asa ca va fi mai simplu sa tai discurile din tabla de inox care va intra fix pe oala ...
cred ca un gap=joc de 1mm pe un diametru de 11.5inch este destul ...

asta e o afacere pt la toamna ...   
pina atunci ... colorez alcoalele cu aschii  ... poate ajung la o reteta 



_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la