Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Naty777 la Simpatie.ro
 | Femeie 25 ani Bucuresti cauta Barbat 30 - 60 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
Ce parere aveti despre folosirea nisipului pentru distilarea plamezilor groase? Eu as vrea sa folosesc nisip grosier, 3-4 mm, din cel folosit la acvarii. Este deja spalat. Am gasit sac la 25 kg la aprox 30 lei. Daca pun nisip se mai poate lipi plamada de fundul oalei? A folosit cineva?
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1752
|
|
Eu n-am īncercat, doar am citit. Şi mie īmi surāde ideea īl locul uleiului īmpuţit. Eu zic īncearcă, numai să fie nisip nisip, fără alte surprize. Īncercarea moarte n-are. Am eu o plămadă din grāu. Īţi pot da cāteva bidoane să īncerci să vezi dacă se arde. Aş īncerca eu dar am cazanul plin şi nici nisip d-ăla n-am. Sau şi mai bine, fierbi puţin plămadă groasă īntr-un ibric īn care pui nisipul pe fund lafel cum ai pune īn cazan şi vezi ce se īntāmplă... experiment. Oricum arsura se curăţă cu sodă caustică. La mine s-a carbonizat odată o plămadă pe fundul cazanului. Era strat de juma' de cm de cărbune pietrificat pe fund, cānd am văzut m-am īngălbenit la faţă, am crezut că-l pierd. L-am ţinut cāteva zile cu sodă caustică şi apă şi s-a dizolvat īn timp. Am păstrat zeama aia neagră īn amintirea īntāplării neplăcute, ca pe viitor să nu mai repet. Acum cazanul arată ca nou.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
Pai, o sa incerc pe plamada de malai sau pe aia de malt. Care se termina prima. Buna ideea cu experimentul in alta oala. 
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 677
|
|
Daca nisipul il cumperi din Hornbach ai mare grija sa nu cumperi din cel colorat. Nisipul pentru acvarii plantate are o granulatie de 3-5 mm prin care este posibil sa-ti ajunga resturi marunte de plamada pe fund si sa se arda mai ales daca folosesti plamada din cereale. Ma gandesc la nisipul folosit in constructii care e mai fin si mai ieftin. Au inceput santierele, sunt sigur ca Dorel iti da o sacosa de nisip in schimbul unei beri la 2 metri. Nisipul de santier trebuie sa-l spelli bine in cateva ape ca sa inlaturi urme de compusi ai azotului rezultati in urma descompunerii fertilizantilor naturali. Am incercat acum 2 ani cu nisip dar pus pe o tabla si asezat cazanul peste nisip. A fost o adevarata risipa de calorii. Cazanul pleca foarte greu.Probabil ca nisipul in interiorul cazanului o sa dea un randament mai bun.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
ceanac
10%
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 33
|
|
Eu am incercat cu plamada de porumb si nu a mers ,pe la mijlocul distilarii tot s-a "prins".Am renuntat si acum folosesc tehnolgia marmitelor si agitator vezi:
Modificat de ceanac (acum 12 ani)
_______________________________________ Ceea ce faci cu mana ta...poti bea linistit.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1752
|
|
iunicu a scris:
Am incercat acum 2 ani cu nisip dar pus pe o tabla si asezat cazanul peste nisip. A fost o adevarata risipa de calorii. Cazanul pleca foarte greu.Probabil ca nisipul in interiorul cazanului o sa dea un randament mai bun. |
Īnseamnă că tabla a fost prea largă. Nisipul disipă foarte bine căldura şi probabil de asta ai pierdut atāt de mult.
Ideea cu nisipul īn cazan este ca părţile solide să nu atingă fundul, funcţionează ca o sită ce permite doar lichidului să ia contact cu fundul. Tehnica se pretează foarte bine la fructe, unde ai coji, pieliţe şi lichid. La cereale, unde ai o pastă vāscoasă s-ar putea pasta aia să ajungă pe fund şi să se ardă, depinde şi de granulaţia nisipului. Dacă e nisip fin sunt şanse mari să meargă, dacă e pietriş, sunt ceva riscuri. Eu rămān la ideea mea: īncercarea moarte n-are. Totuşi trebuie să fim siguri că nisipul e curat şi nu are cine ştie ce prostii īn el.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1752
|
|
ceanac a scris:
Eu am incercat cu plamada de porumb si nu a mers ,pe la mijlocul distilarii tot s-a "prins".Am renuntat si acum folosesc tehnolgia marmitelor vezi: |
Păi şi cum funcţionează marmita aia? Ştim clipul, l-am admirat de mai multe ori 
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
ceanac
10%
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 33
|
|
Samogon a scris:
ceanac a scris:
Eu am incercat cu plamada de porumb si nu a mers ,pe la mijlocul distilarii tot s-a "prins".Am renuntat si acum folosesc tehnolgia marmitelor vezi: |
Păi şi cum funcţionează marmita aia? Ştim clipul, l-am admirat de mai multe ori  |
Daca ati fost atent la inceput era un manometru care arata 1,5 .Acea presiune era a apei din oala care inconjoara cazanul.Marmitele se folosesc in bucatariile profesioniste.
_______________________________________ Ceea ce faci cu mana ta...poti bea linistit.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
Am luat nisip de acvariu de 2-4 mm. Nu este colorat. Mie imi pare ca este spartura de piatra de rau, siliciu. Asta e bina ca nu se dizolva nimic in apa. Fiind folosit pentru acvarii nu este nici toxic. Totusi mai trebuie spalat macar o data. Am luat 10 kg cu 17 lei. Daca pun un strat mai gros, de 3-4 cm, sper sa nu fie probleme. Probleme pot aparea cand torni plamada, sa nu deranjezi stratul de nisip. Ma gandesc sa folosesc tehnica folosita la acvarii: se pune o hartie peste nisip si se toarna lichidul. Hartia se ridica o data cu nivelul lichidului. Voi face maine o proba intr-o oala mai mica. 
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
danutz_2009
30%
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 124
|
|
Ceanac, apa umple toata oala care inconjoara cazanul? Adica, incalziti cu apa sau cu abur? La 1,5 atm avem cam 120-125 grade?
Modificat de danutz_2009 (acum 12 ani)
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 677
|
|
Marmitele au in genere fund dublu, principiul se numeste incalzire indirecta. Ce faci mataluta Samogoane cu uleiul este exact aceiasi mancare.
SineNomine a scris:
Probleme pot aparea cand torni plamada, sa nu deranjezi stratul de nisip. Ma gandesc sa folosesc tehnica folosita la acvarii: se pune o hartie peste nisip si se toarna lichidul. Hartia se ridica o data cu nivelul lichidului. Voi face maine o proba intr-o oala mai mica.  |
La acvarii se foloseste o farfurie asezata pe substrat si se dirijeaza jetul de apa in farfurie. hartia nu va pluti niciodata daca torni apa peste ea. Sti ca scriind asta mi-am adus aminte de bunica mea cand facea sarmale la tuci pe pirostrii. Punea pe fundul tuciului gol o farfurie intoarsa cu fundul in sus si incepea sa cladeasca sarmalele peste farfurie. la sfarsit punea apa si foc. Farfuria aia nu lasa tuciul sa lipeasca.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1752
|
|
Gata, m-am prins, e baie de apă sub presiune. Mă miram ce-i cu presiunea aia de 1,5 bari.  Păi cred că o carte n-ar fi suficientă pentru a descrie toată instalaţia aia.
Iată un tabel cu corelaţia īntre presiune şi temperatura de fierbere a apei. La 1,5 bari fierbe la 112*C conform tabelului.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 677
|
|
Sau sa-ti comanzi i sita de inox pe masura oalei. Pentru cei din Bucuresti exista o firma care execut pe comanda
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|