Caberlot
Moderator
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2393
|
|
eu nu am cumparat de aici ... dar instructiunile sunt in ro ... si butoaiele ... sunt tot butoaie ...
Instrucţiuni de folosire!
- Asamblaţi suportul.
- Puneţi cepul în butoi.
- Puneţi pe suport butoiul.
- Fierbeţi apă şi turnaţi apa fierbinte în butoi (în butoiul de 3 litri turnaţi 1,5 litri de apă, iar în cel de 5 litri 2-3 litri de apă, nu e voie să umpleţi butoiul deoarece nu va fi loc pentru presiune).
- În cutie găsiţi şi dopul butoiului pe care trebuie să puneţi în gaura de umplere (cea din partea de sus a butoiului).
- Mişcaţi butoiul în stânga, în dreapta şi în sus, în jos (din cauza presiunii s-ar putea să iasă apă din butoi, dar după ce lemnul se va umfla totul va fi în regulă, scurgerea se va opri).
- Lăsaţi apa să se răcească (din seara până dimineaţă .
- Folosind cepul lăsaţi ca apa să curga din butoi şi puneţi palinca, brandy-ul sau ţuica în locul ei.
- Foarte important! Odată ce aţi folosit un butoi, acesta nu poate fi ţinut fără lichid, fiindcă se va usca şi cercurile vor cădea. Butoaiele de lemn nu sunt din sticlă, vă rugăm să luaţi în considerare faptul că lemnul se comportă altfel decât sticla.
- Să nu lăsaţi niciodată ca butoiul să se usuce, pentru că nu va mai ţine băutura şi nu-l veţi mai putea folosi pentru înnobilare.
- Puteţi ţine băutura în butoi prima dată doar pentru câteva săptămâni, deoarece prima oara lemnul va colora şi aroma băutura foarte tare. Vă încurajăm să jucaţi cu aromele oferite de butoi.
- Aveţi încredere în dumneavoastră!
_______________________________________ "O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|