bionut
50%
 Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
|
|
Samogon a scris:
Iată o idee de strecurare a mustului înainte de fierbere, fermentare sau înainte de distilare. Sita de nailon se foloseşte şi la strecurătoarele de ceai sau filtrele de cafea. Mă refer la aceea foarte deasă şi rezistentă.
Găsiţi pânza la magazine de perdele şi draperii. Eu am luat de 3 metri pe 1 metru şi am mers cu ea la croitorie unde mi-a cusut-o pe margini îndoită în două astfel încât să iasă ca un sac. La fundul sacului se face un nod ca fundul să fie rotund iar mustul să se scurgă în centru. Sacul se pune pe marginea oalei, se varsă conţinutul înauntru, se leagă sacul strâns la gură şi se atârnă cumva deasupra oalei să se scurgă. Ultima dată v-am arătat şi presa de mere:
Poza este de anul trecut când am făcut bere după tehnica BIAB (Brew In A Bag). |
Salut, tocmai am decoperit acest forum cautand ce fel de panza este recomandata pentru BiaB. Dupa ce merg la perdele si draperii ce cer, panza de nailon? Sau are alta denumire...? 
|
|