Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Anna281 la Simpatie.ro
| Femeie 25 ani Iasi cauta Barbat 25 - 44 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Iată o idee de strecurare a mustului înainte de fierbere, fermentare sau înainte de distilare. Sita de nailon se foloseşte şi la strecurătoarele de ceai sau filtrele de cafea. Mă refer la aceea foarte deasă şi rezistentă.
Găsiţi pânza la magazine de perdele şi draperii. Eu am luat de 3 metri pe 1 metru şi am mers cu ea la croitorie unde mi-a cusut-o pe margini îndoită în două astfel încât să iasă ca un sac. La fundul sacului se face un nod ca fundul să fie rotund iar mustul să se scurgă în centru. Sacul se pune pe marginea oalei, se varsă conţinutul înauntru, se leagă sacul strâns la gură şi se atârnă cumva deasupra oalei să se scurgă. Ultima dată v-am arătat şi presa de mere:
Poza este de anul trecut când am făcut bere după tehnica BIAB (Brew In A Bag).
46.1KB
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Dar daca distilezi fara boabe nu afectezi proprietatile distilatului?
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
"afectează" în sensul că distilatul iese mai "palid" la gust dar poţi separa mai târziu coada. Avantajul major este că nu mai ai grija arderii şi afumării. O ţuică afumată e imposibil să o mai repari.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
bionut
50%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
|
|
Samogon a scris:
Iată o idee de strecurare a mustului înainte de fierbere, fermentare sau înainte de distilare. Sita de nailon se foloseşte şi la strecurătoarele de ceai sau filtrele de cafea. Mă refer la aceea foarte deasă şi rezistentă.
Găsiţi pânza la magazine de perdele şi draperii. Eu am luat de 3 metri pe 1 metru şi am mers cu ea la croitorie unde mi-a cusut-o pe margini îndoită în două astfel încât să iasă ca un sac. La fundul sacului se face un nod ca fundul să fie rotund iar mustul să se scurgă în centru. Sacul se pune pe marginea oalei, se varsă conţinutul înauntru, se leagă sacul strâns la gură şi se atârnă cumva deasupra oalei să se scurgă. Ultima dată v-am arătat şi presa de mere:
Poza este de anul trecut când am făcut bere după tehnica BIAB (Brew In A Bag). |
Salut, tocmai am decoperit acest forum cautand ce fel de panza este recomandata pentru BiaB. Dupa ce merg la perdele si draperii ce cer, panza de nailon? Sau are alta denumire...?
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Da, panza de nailon, alba, simpla. Materialul este 100% sintetic (poliamida). Panza e subtire dar extrem de rezistenta si nu se deformeaza.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
bionut
50%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
|
|
Multumesc pentru raspuns, o sa incerc sa gasesc la mine in oras (Giurgiu). Apropo, cum a iesit bere facuta cu metoda asta?
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Cum sa iasa... deloc diferit de metoda clasica, doar ca randamentul este mai bun. Deci numai de bine.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|