Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: sophiaaa
| Femeie 24 ani Iasi cauta Barbat 25 - 51 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Pentru că m-am săturat de pâinea plină de aditivi şi de surogatele de făină integrală vândută la preţ de icre de somon, am decis să fac pâine plecând de la materia primă - grâul.
Am luat grâu din piaţă cu 2 lei/kg, l-am măcinat la blender cât mai fin şi am obţinut făina cu care am făcut pâinea. Reţeta clasică cred că o ştie toată lumea dar o mai scriu odată:
Sunt 3 ingrediete necesare: 1. Făină 2. Apă 3. Drojdie (deci lista cât un pomelnic care o vedeţi pe ambalaje sunt numai E-uri).
La 1 kg făină se foloseşte cam 600 ml apă călduţă în care se dizolvă 50 de grame de drojdie proaspătă. Se frământa bine timp de 10 minute şi se lasă la dospit la loc călduţ. Între timp se încinge cuptorul. După 30-40 de minute, când pâinea s-a umflat bine dar nu la maxim, se baga în cuptorul încins, unde, în următoarele minute va continua să crească. Se ţine în jur de 45 de minute la foc moderat după care se scoate şi se acoperă cu un prosop ud ca să se păstreze coaja moale.
A fost prima încercare cu grâu măcinat şi a ieşit destul de bine dar îi trebuie unpic de sare (cred că o linguriţă e suficient) + o lingură de dextroză sau grâu încolţit ar ajuta la dospire şi la textura finală.
45.8KB
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|