Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
runnyroxy
Femeie
24 ani
Suceava
cauta Barbat
26 - 57 ani
Bauturi / Bucatarie / Ochiuri romanesti Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Se pune apa la fiert fara sare. Ca albusul sa se pastreze compact si
sa se coalguleze egal in jurul galbenusului se adauga o lingra de otet
pentru un litru de apa. Cratita trebuie sa fie destul de mare
pentru ca ouale sa nu fiarba inghesuite si sa poata sa fie scoase
din apa. Cind apa clocoteste, se sparg ouale pe rind intr-o farfurioara
si li se da drumul in cratita cu grije.
Se acopera cratita, se face focul mic, astfel ca sa nu clocoteasca. Se tin
3 minute, pina ce albusul este coalgulat fara ca galbenusul sa fie rascopt.
Se scot cu grija, cu o lingura lata, gaurita, se aseaza pe farfuria cu care vor
fi servite si peste ele se toarna unt topit, fierbinte.



_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
Admin
Administrator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 47
Ies delicioase cu rantas deasupra.

_______________________________________
Nu sunteti inca someri? Continuati sa cumparati importuri!

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Mie nu mi-au ieşit niciodată ochiurile romāneşti, răscoapte sau cum s-or mai numi. Se īmprăştie ouăle prin toată cratiţa.
Eu le fac la abur.

ochiuri romanesti mie mi-au ieşit ochiurile sau cum s-or mai numi. ouăle prin toată

30.5KB


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
Admin
Administrator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 47
Incearca sa dai focul mic astfel incat apa sa nu clocoteasca. O sa se zdrentareasca putin dar nu or sa se imprastie peste tot.

_______________________________________
Nu sunteti inca someri? Continuati sa cumparati importuri!

pus acum 12 ani
   
proffranc111
Membru nou

Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 7
salut. am vazut si apoi am probat  mine in bucatarie. se ia un bol inauntrul caruia se pune folie alimentara. aceasta se unge un pic cu ulei se pun plante aromatice ce prefera fiecare, apoi se pune oul crud, se strange la gura, se leaga si se pune in apa ce clocoteste domol cam 5 minute. astfel se obtine ou posat mai simplu decat varianta traditionala cu apa otet vartej de apa in tigaie etc

pus acum 5 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la