Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
georgyana92
Femeie
19 ani
Galati
cauta Barbat
29 - 62 ani
Bauturi / Cocktailuri alcoolice / Limoncello Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 677
Lichior de lamaie

Se rad 10 lamai coapte, galbene, fara pete verzi,.numai partea galbena de coaja, fara partea alba care e amara.
Sa nu uit, lamaile trebuiesc spalate temeinic sub jet de apa calduta folosind o perie de unghii. Astfel se indeparteaza eventulele depuneri de pesticide si chiar ceara folosita la cosmetizarea citricelor.
Coaja rasa se amesteca cu un litru de distilat de zahar sau cu alcool dublu rafinat si se lasa la macerat cel putin 15 zile la loc intunecos.

Dupa cele 15 zile se fierbe un litru de apa distilata cu 500 grame de zahar si se lasa sa se raceasca.
Urmeza amestecarea maceratului cu siropul de zahar si inca 15 zile de asteptare.
La sfarsit se filtreaza lichiorul de toate resturile de coaja de lamaie si e gata de consum.
Pofta buna!


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 13 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1752
Se recomandă atunci cānd se foloseşte coaja de la citrice ele să provină din agricultură biologică (de parcă ar putea cineva să aibă vreo garanţie la noi...).
Cele crescute īn regim obişnuit sunt tratate cu agenţi de suprafaţă antifungici īn ideea că nimeni nu mănāncă coaja, deşi coaja este folosită intens īn reţetele pentru prăjituri. Aceşti agenţi sunt deosebit de toxici. Spălarea temeinică este o măsură suplimentară de a elimina (măcar o parte) din otravă.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 13 ani
   
virgil
10%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 10
Am facut si eu lichior de lamiie dar am pus si sucul de lamiie la urma cu zaharul si a iesit foarte bun.O sa incerc si fara sucul din lamiie sa vad cum va iesi.Asta inteleg ca este reteta originala italiana.

pus acum 12 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 241
Buna !!!

Nu s-ar putea folosi pentru extragerea aromelor metoda descrisa de Samagon aici ?

" Dupa ce am adus la taria "de butoi" (64%) am pus aschiile coapte in damigeana. Vreau sa va zic ca dupa vreo ora incepuse sa-si schimbe nuanta. Dar pentru ca n-am rabdare sa astept cateva luni ca alcoolul sa extraga tot ce trebuie din lemn am facut o infuzie de aschii in alcool. Mai exact am pus damigeana pe baie de apa si am incalzit pana ce apa avea 75*C. Temperatura in distilat ar trebui sa fie cam de 65 de grade considerand o diferenta de 10 grade intre lichide.

Dopul trebuie sa fie bine infiletat pentru ca in damigeana sa se formeze presiune (nu se sparge). Presiunea forteaza alcoolul sa intre in lemn.

Cand temperatura in apa a ajuns pe la 75 de grade am oprit focul si am lasat cateva minute sa stea... dupa care am desfacut dopul la damigeana sa iasa presiunea (fsssss)... si deabia de acum incepe partea interesanta... "..........

Desigur, cu respectarea unor temperaturi maxime in functie de fructele folosite....

Multumesc !!!   


pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1752
Uite n-am facut, dar e o idee.

Ar fi defapt o tinctura. Incearca, ne spui si noua cum se incarca cu uleiuri volatile.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
Cosstel
20%

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 82
ras coaja la 8 lamii mari si pusa intr-o sticla de 1l cu gura mare, fost bulion
pus peste razatura cam 0.8l de alcool de 75-80*
uitat de el cam 3 saptamini
strecurat alcoolul intr-un PET de 2l
preparat o solutie de 400 gr zahar intr-un litru de apa + zeama de la o lamie
turnat peste alcoolul din PET ce avea o culoare galbena frumoasa
rezultatul o chestie laptoasa
n-am indraznit sa gust din ea

ce-am gresit ? 

stiu ca in PET am o emulsie de uleiuri din coaja de lamiie si apa dar pe www n-am vazut asa ceva


pus acum 9 ani
   
marius 45
40%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
Pai sigur e laptoasa de la uleiurile din coaja (probabil acelasi efect ca si in cazul cozilor in distilare).Banuiesc ca ai folosit lamai netratate in caz contrar in sticla ai o bomba   .

pus acum 9 ani
   
Cosstel
20%

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 82
lamii netratate ce-s alea 
si de unde pot fi procurate ?

eu unul nu indraznesc sa pun asa ceva pe limba 


pus acum 9 ani
   
marius 45
40%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
Erau candva in Auchan ambalate cate 4 daca imi aduc bine aminte dar erau ceva mai scumpe.A scris si Samogon mai sus cum sta treaba cu lamaile si citricele in general...

pus acum 9 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
Am facut si eu prin primul an de facultate. A facut valva printre colegii de camera. Ii ziceam "digestiv", si parca mancam mai des numai sa avem ocazia sa luam un digestiv )
Cred ca i-ar prinde bine ceva acid citric totusi, sa echilibreze dulceata zaharului.
Trebuie sa imi fac timp sa pun coloana la treaba si mai trag un rand :-)


pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la