Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Nebunyka
| Femeie 21 ani Bacau cauta Barbat 21 - 52 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Deschid subiectul cu o schita a eprubetei papagal.
21KB
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Si o poza! Mentionez ca eprubeta din imagine nu este a mea.
17KB
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Pentru cei care nu au suport pentru eprubeta am o recomandare!
Cine are inspiratie, poate ii gaseste si alte utilitati!
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
foarte sexy!!
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Am facut si eu, in cele din urma, un suport pentru papagal.
37.5KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Frumos tare. Plexi?
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Da. Am si pentru Samogon unul, ca doar avem papagali identici.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Mulţumesc frumos, īncă o surpriză plăcută
Eu aplicasem metoda lui Iunicu de mai sus dar fară mănuşă
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
... si CUM ITI PLACE SA ... LUCREZI CU PAPPAGAL ?
CRED CA ... e mult mai usor decit sa tot iei probe ... ... daca folosesti si tabelul ala in excel ... ca sa calculezi ce si cit colectezi o sa fie si mai simplu ...
... poti sa faci niste grafice ce si cit curge ... si in 3-4 distilari pe acelasi tip de plamada o sa ai o "fisa de distilat orez" de ex
treaba se va automatiza ...
_______________________________________ "O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Acum cu papagalul pot să zic că mi s-a făcut lumină īn minte cum e cu separările astea. Dacă mijlocul īncepe la 85% īl las să curgă pānă pe la 65% (deci cam 20 de procente scădere). M-am īnvăţat să nu mai las cozi īn distilat ca sa am dup-aia ce să curăţ cu cărbuni. Cam 2 treimi e inima şi restul, cozile le adun de la mai multe plămezi, le ţin o vreme cu cărbuni şi le redistilez cu apă jumate-jumate. Cozile la redistilare īn coloană sunt ok la gust, dar cu condiţia să fi fost ţinute pe cărbuni. Şi oricum, nu mai adun pānă la 0% că nu are rost, pānă scade la 40%, calitatea primează, nu cantitatea
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
Samogon a scris:
Acum cu papagalul pot să zic că mi s-a făcut lumină īn minte cum e cu separările astea. Dacă mijlocul īncepe la 85% īl las să curgă pānă pe la 65% (deci cam 20 de procente scădere). M-am īnvăţat să nu mai las cozi īn distilat ca sa am dup-aia ce să curăţ cu cărbuni. Cam 2 treimi e inima şi restul, cozile le adun de la mai multe plămezi, le ţin o vreme cu cărbuni şi le redistilez cu apă jumate-jumate. Cozile la redistilare īn coloană sunt ok la gust, dar cu condiţia să fi fost ţinute pe cărbuni. Şi oricum, nu mai adun pānă la 0% că nu are rost, pānă scade la 40%, calitatea primează, nu cantitatea |
da ... papagalul asta e un lucru f. simplu dar si foarte eficient !!!
daca gusti mai rar ... ai sanse mai mari sa ai un gust mai ascutit=sesibil si atunci iei deciziile cele mai bune
in plus poti sa vezi si caderea aia de concentratie cind se schimba fractia despre care se vorbete in toate cartile
p.s. daca treci la ... tabel o sa fie si mai simplu ...
_______________________________________ "O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Samogon a scris:
Acum cu papagalul pot să zic că mi s-a făcut lumină īn minte cum e cu separările astea. Dacă mijlocul īncepe la 85% īl las să curgă pānă pe la 65% (deci cam 20 de procente scădere). M-am īnvăţat să nu mai las cozi īn distilat ca sa am dup-aia ce să curăţ cu cărbuni. Cam 2 treimi e inima şi restul, cozile le adun de la mai multe plămezi, le ţin o vreme cu cărbuni şi le redistilez cu apă jumate-jumate. Cozile la redistilare īn coloană sunt ok la gust, dar cu condiţia să fi fost ţinute pe cărbuni. Şi oricum, nu mai adun pānă la 0% că nu are rost, pānă scade la 40%, calitatea primează, nu cantitatea |
Daca te rog sa scrii un articol mic si cu termeni netehnici pentru incepatori in care sa dezvolti exact postul asta, o sa-mi faci hatarul?
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Aş scrie cu mare plăcere un articol despre asta dar e un domeniu atāt de vast īncāt nu-mi permit să īmi arog statutul de "scriitor", din respect pentru cei care ştiu şi au experimentat mai mult decāt mine. Aici īl invit pe profesorul Strava să ne explice. Eu sunt un simplu hobist, concluziile pe care le dau sunt strict legate de ce fac la mine īn casă şi cel mult de ce am mai citit, ce am mai aflat.
Lucrurile ce le-am scris īn mesajul ăla variază mult īn funcţie de materia primă, de ce vrei să obţii, de tipul şi calitatea fructului, de condiţiile de fermentaţie, de instalaţia folosită, de priceperea rachierului, etc. Nu aş putea lansa teorii şi nici generaluri adevăr valabile
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Tocmai de asta poti scrie ceva din propriile observatii. Totodata cineva cu mai multa experienta te poate corecta daca faci ceva gresit (sfatul asta il dadeai tu lui SineNomine)
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Noua mea achizitie
35.5KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Intr-adevar, citirea se face mult mai usor in exteriorul eprubetei.
26.9KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Si inca o poza
25.4KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Cāt de bine arată! Ce ţuică mai faci acolo? Filtrul de ce l-ai mai pus? ai pus cărbuni īn calea distilatului?
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
E whisky de porumb. A treia distilare din cinci, cate imi trebuie sa umplu butoiul. Filtrul l-am pus sa-mi linistesc nevasta care crede ca a vazut flocoane in distilat...
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Flocoane? se mai īntāplă la cozi să apară bobiţe de ulei deasupra dar se īndepărtează uşor. Depinde ce plămadă distilezi şi cātă grăsime are. De obicei uleiurile sunt de la germeni şi mai puţin de la cerealele nemalţificate, lafel aromele.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Bre nene, matale lucrezi in sticlarie? Piesa asta e o bijuterie pretioasa la fel ca zeama care curge prin el.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Eee, daca lucram in sticlarie o faceam mai demult... Am un prieten care lucreaza la un atelier de sticlarie si mi le face intre doua comenzi.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Samogon a scris:
Flocoane? se mai īntāplă la cozi să apară bobiţe de ulei deasupra dar se īndepărtează uşor. Depinde ce plămadă distilezi şi cātă grăsime are. De obicei uleiurile sunt de la germeni şi mai puţin de la cerealele nemalţificate, lafel aromele. |
E doar parerea nevestei... Decat discutii in contradictoriu, mai bine un filtru in papagal...
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
SineNomine a scris:
Eee, daca lucram in sticlarie o faceam mai demult... Am un prieten care lucreaza la un atelier de sticlarie si mi le face intre doua comenzi. |
bravo ! asta seamana cu originalul din schitza ...
mai zi cite ceva de ... porumbul ala ... ce iese ... cum e gustul ?
apropo , cum a iesit cu biscuitii ... comparativ cu porumbul ?
p.s, fii atent ca daca butoiul e nou ... nu trebuie sa stea mult distilatul in el pt. prima tura ... asa ca mai fa de inca 1 2 ture de butoi
... sau mai fa o tura ... pe care o aromezi doar cu esentza din butoi ...
_______________________________________ "O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 12 ani |
|
razvanilie
20%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 80
|
|
Iata si ultimul meu papagal
48.9KB
|
|
pus acum 12 ani |
|
Skyline25
20%
Din: Buzau
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 58
|
|
M-ar interesa si pe mine niște detali de construcție pt un papagal din cupru. Si sunt curios pt ce sunt robineți de sus si jos , ca am observat ca alți de pe net nu au.
_______________________________________
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Ala de sus nu stiu nici eu pentru ce este. Cel de jos este pentru a goli papagalul in timpul separatiilor. Nu exista un standard de papagal. Trebuie sa tii cont de dimensiunile alcoolmetrului tau si ca teava de alimentare sa fie cat mai subtire pentru a nu avea un volum mare. Astfel vei putea masura mai aproape de iesirea din condensator.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
Skyline25
20%
Din: Buzau
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 58
|
|
OK am īnțeles , dar ar fi fost buna vreo schița ceva ca nu știu exact cum trebuie sa fie acolo unde vine alcoolmetrul
_______________________________________
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
In loc de robinetul de sus poti sa pui doar o simpla teava.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|