_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
pus acum 12 ani
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
_lolz
_lolz
_lolz
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
pus acum 12 ani
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
_lolz
_lolz
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
pus acum 12 ani
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
_lolz
_lolz
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
pus acum 12 ani
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
_lolz
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
pus acum 12 ani
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Tutorial despre cum să salvaţi filmuleţele de pe youtube în calculator:
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
pus acum 12 ani
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
I-auziţi ce-mi răspunde unul după multe luni de la întrebarea mea referitoare la cazanul cu coloană umpluta cu boască de struguri: textul original:
"they do that for two reasons. 1) the idea of a column is to make the vapor meeting some resistance, this will result in a stronger drink, but with less taste. Sometimes they fill the column with pebbles so the alcohol will be heated again and again, increasing the strength of it. 2) By using the grape-mush you will heat this also, resulting in the leftover alcohol in the mush to profide some extra alcohol and taste to the brew."
Ce mi se pare interesant e punctul 2, în care zice că umplutura cu boască din coloană asigură atât reflux cât şi ceva mai mult alcool + gust în distilat. Mi se pare şi logic din moment ce boasca stoarsă mai conţine încă alcool dar şi foarte multă aromă. Dacă stăm bine să ne gândim este chiar un fel de steam-distillation, adice ce se practică pentru obţinerea parfumurilor şi esenţelor volatile.
Mai mult decât atât, fânul este un remediu folcloristic împotriva arderii de fundul cazanului. Deci pentru cei cu plămezi groase la distilat, mai aveţi o solutie: fânul
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
pus acum 12 ani
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Alţii care distilează grappa cu fân pe fundul cazanului:
Întrebarea mea pe homedistiller:
"The straws doesn't carry any flavor into the spirit ?"
Răspunsul unuia pe care n-am reuşit să-l înţeleg complet cu toate dicţionarele:
"i've seen reeds or cat tale fonds used..they were dried first.i thank they also use pom fonds."
Deci ce e "reeds", ce e "cat tale fonds", ce e "pom fonds"? cunoaşte cineva?
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
pus acum 12 ani
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Banuiesc ca reeds = trestie? Cat tale fonds = basme de adormit copii? pom fonds = crengi, ramuri?