Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: dela_dela
| Femeie 24 ani Bucuresti cauta Barbat 24 - 48 ani |
|
danutz_2009
30%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124
|
|
Samogon a scris:
mai bine fac ţuică din hârtie igienică de la hypermarket. |
Tu vrei sa revolutionezi lumea "alcoolilor"? Daca reusesti asta si inregistrezi la OSIM.... te-ai scos!
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Stai linistit Dane,Samogon foloseste pentru fund numai hartie alba findca cealalta contine coloranti care pot fi toxici. Glumesc fireste!
Sine, decat mult si... tare, mai bine putin si veritabil.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Nu a fost chiar asa. Am mancat vreo doua mere cat timp mi le-a cantarit. Problema e cu papilele mele gustative care au crezut ca sunt destul de dulci acele mere. Am aflat mai tarziu de la sotie cum ca cele ionatane ar fi mai bune decat golden in ce priveste dulceata. Ea din acelea cumpara cand face placinta.
Cu hartia igienica nu ar fi probleme daca nu vrei sa inlocuiesti pufoaica cu ea...
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Totusi, fiind in zona Handmade, ar trebui subliniata concluzia: cosul a functionat perfect. Asta este o solutie buna pentru plamezile vascoase.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
danutz_2009
30%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124
|
|
SineNomine a scris:
Am aflat mai tarziu de la sotie cum ca cele ionatane ar fi mai bune decat golden in ce priveste dulceata. |
Exista asa-numitele mere dulci, un soi primitiv, galbene care se oxideaza f repede: coloreaza chiar si buzele in cateva min. Dupa gustul meu, urmatoarele sunt din soiul Generos. E drept, in piata, eticheta comerciantului conteaza.....
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
danutz_2009 a scris:
Samogon a scris:
mai bine fac ţuică din hârtie igienică de la hypermarket. |
Tu vrei sa revolutionezi lumea "alcoolilor"? Daca reusesti asta si inregistrezi la OSIM.... te-ai scos! |
Etanol din materii prime celulozice este posibil, se face, numai că necesită mai multă procesare pentru descompunerea celulozei, hemicelulozei şi ligninei până la glucoză şi implicit costuri mai mari de producţie decât la amidonoase. Se obţine etanol din lemn, crengi, frunze, iarbă, fân, coceni, hârtie, cartoane... dar nu pentru consum.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
danutz_2009
30%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124
|
|
Samogon a scris:
Etanol din materii prime celulozice este posibil, numai că necesită mai multă procesare pentru descompunerea celulozei, hemicelulozei şi ligninei până la glucoză şi implicit costuri mai mari de producţie decât la amidonoase. Se poate obţine etanol din lemn, crengi, frunze, iarbă, fân, coceni, hârtie, cartoane... |
Stiu! Stiu si ca nu poti inregistra la OSIM! Glumeam! Procedeul e deja cunoscut! E drept....e putin eficient economic! In plus, exista niste lianti in hartia igienica care fac necomestibila (dupa parerea mea) orice "solutie" distilata! Numai bine!
PS: suntem off-topic, sa ne oprim aici! subiectul e altu`!
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
SineNomine a scris:
Totusi, fiind in zona Handmade, ar trebui subliniata concluzia: cosul a functionat perfect. Asta este o solutie buna pentru plamezile vascoase.
|
Dacă vei încerca vreodată alcool din piure de cartofi sau făină, crezi că sita îşi va mai face treaba?
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Samogon a scris:
SineNomine a scris:
Totusi, fiind in zona Handmade, ar trebui subliniata concluzia: cosul a functionat perfect. Asta este o solutie buna pentru plamezile vascoase.
|
Dacă vei încerca vreodată alcool din piure de cartofi sau făină, crezi că sita îşi va mai face treaba? |
Tocmai am distilat o plamada din piure de mere...
Caberlot a scris:
... si daca cosul e din sita ... nu prea vad cum poate sa fie nivelul la lichidul exterior mai ridicat ??? (asta pt sinenomine) |
Ai dreptate, m-am exprimat gresit. Voiam sa spun ca, dupa distilare, sa nu scada lichidul sub nivelul partii solide din cos.
Eu raman la parerea ca a fost un experiment reusit. Nu vreau sa conving pe nimeni de acest lucru, aceasta este parerea mea pe care o spun deschis. Daca ati vedea cat de fine sunt gaurile de la tabla poate ca ati fi si voi de aceeasi parere.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Asa aratau merele dupa ce le-am trecut prin masina de tocat la care am pus sita cu gaurile cele mai mici.
24.5KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Dupa logica mea nu e nici o problema daca partea solida ramane afara findca nu se arde datorita baii de abur. Instalatiile industriale cu abur pot distila plamezi solide.
32.3KB
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
SineNomine a scris:
Eu raman la parerea ca a fost un experiment reusit. Nu vreau sa conving pe nimeni de acest lucru, aceasta este parerea mea pe care o spun deschis. Daca ati vedea cat de fine sunt gaurile de la tabla poate ca ati fi si voi de aceeasi parere. |
Sunt convins de asta, n-am pus la îndoială eficienţa coşului, ar fi interesant de văzut cum se comportă şi cu alte materii. Merele chiar au fost făcute piure. Deci este într-adevăr o reuşită cu coşul, felicitări! Este într-adevăr mai simplu de lucrat decât cu baia de ulei.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
TABARNAC ! ... NU POT SA MAI ADAUG NIMIC ...
... si acum sinenomine ... probabil ca nu o sa mai schimbi oala cu una mai mare ... ... chiar daca ... cosul e transferabil
_______________________________________ "O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Pana una-alta oala asta este multumitoare. Daca as avea una mai mare, distilarea ar dura mai mult si eu nu as mai avea timp pentru asta. Pana cand ma apuc sa fac cantitati industriale , e buna si asta.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
pt ca vorbeam de dimensiuni ...
uiti aici ce se vinde ... boiler in stainless-stell DIFERENTA DE DIAMETRU E DE CAM 1inch =25.4mm si JOCUL LA FUND PARE SA FIE CAM 2INCH=50mm
52KB
_______________________________________ "O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
La fructe poţi folosi enzime pectolitice pentru fluidizarea compoziţiei. Poate nici nu mai e nevoie de coş. Pe Brouwland e o gamă destul de variată de enzime, inclusiv pectolitice.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Am ajuns la concluzia ca nu e nicio scofala sa distilezi cu cosul... Din calculele facute, la taria si cantitatea de plamada, nu mi-a iesit niciodata cat alcool ar fi trebuit. Am refacut calculele doar pentru cantitatea de lichid din plamada si rezultatul a fost aproape de cat am scos. Cred ca voi folosi cosul doar pentru a strecura plamada inainte de distilare.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Tot uit sa adaug ceva si nu pot sa editez... La cereale nu este ca la fructe sa fii nevoit sa distilezi cu tot cu fruct. La cereale merge sa distilezi doar partea lichida fara sa ai pierderi de aroma si ce mai e pe acolo. Spun asta pentru ca am distilat si cu si fara partea solida si rezultatul a fost identic.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
SineNomine a scris:
Tot uit sa adaug ceva si nu pot sa editez... La cereale nu este ca la fructe sa fii nevoit sa distilezi cu tot cu fruct. La cereale merge sa distilezi doar partea lichida fara sa ai pierderi de aroma si ce mai e pe acolo. Spun asta pentru ca am distilat si cu si fara partea solida si rezultatul a fost identic. |
DACA NU SE PIERD AROME ... ... atunci chiar ca ne ocupam de filtrat inainte de distilat si uite asa problema cazanului cu fundul dublu e rezolvata !
... e bine de stiut asta !!!
_______________________________________ "O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Sine, îmi place că tu investeşti şi dup-aia îţi dai seama că nu e bine şi renunţi. Eşti un ajutor preţios pentru comunitate, după principiul "ascultaţi ca să ştiţi cum să NU faceţi!".
Mă gândeam şi eu în adâncul gândului că în coş ai o compoziţie foarte vâscoasă din care este imposibil ca alcoolul să iasă. Trebuie să ai o oarecare fluiditate. Dar na, am ţinut părerea doar pentru mine o vreme gândinu-mă să nu îţi tai elanul şi să-ţi pară rău. De multe ori mai rău îţi pare de ideea pentru care ţi-ai încordat mintea atâta vreme decât de banii aruncaţi.
Oricum sper să foloseşti coşul măcar pentru fructe. Dacă e doar pentru filtrare pânza de nailon conduce.
Diferenţa de aromă este într-adevăr cam inexistentă din câte am experimentat şi eu.
Poţi folosi coşul foarte bine la sparging. Spargingul se referă la clătirea grânelor după mashing şi constă în turnarea de apă fierbinte (78*C) peste grâne pentru a spăla zaharurile ce mai rămân după zaharificare. Asta dacă vrei să fermentezi off-grain. Ia vezi, poate te apuci de berărit. Ai şi elementul de filtrare - coşul.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Sine, când desfaci cazanul după distilare şi amesteci în borhotul fierbinte mai simţi miros de alcool?
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Samogon a scris:
Sine, când desfaci cazanul după distilare şi amesteci în borhotul fierbinte mai simţi miros de alcool? |
Nu, deloc.
Samogon a scris:
Sine, îmi place că tu investeşti şi dup-aia îţi dai seama că nu e bine şi renunţi. Eşti un ajutor preţios pentru comunitate, după principiul \"ascultaţi ca să ştiţi cum să NU faceţi!\". |
Peste tot trebuie sa fie si un exemplu negativ...
Totusi cred ca stiu care este problema cosului meu. L-am facut prea mic pentru diametrul oalei. Astfel volumul pentru partea solida este prea mic si partea lichida sta separat pe margine, lichidul va ajunge mai repede la temperatura de fierbere si se va evapora mai usor decat partea solida.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Eu cred ca volumul cosului atinge mai repede temeratura de fierbere fiind mai mic datorita inertiei termice mai mici.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Caberlot, problema e că omul pierde la randament. Scopul poate fi atins şi pe alte căimai isteţe. Totuşi Sine zice că borhotul nu miroase a alcool, înseamnă că calculele sunt greşite?
Poate ne spui şi cum calculezi cantitatea de alcool pur obţinută prin distilare. Din câte ţin eu minte, chiar tu, Sine, spuneai că nu aduni cozile şi obişnuieşti să le laşi în cazan. Un calcul precis asupra cantităţii de alcool nu-l poţi face decât după ce aduni până la 0%. Calcularea alcoolului din bere nu poate fi făcut cu acurateţe indiferent ce formule ai folosi. Calculele se complică şi mai mult la fermentarea pe grâne.
Eu rămân la părerea că rămâne mult alcool în coş.
Dacă o astfel de soluţie ar fi funcţionat am fi văzut-o deja peste tot.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
iunicu a scris:
Eu cred ca volumul cosului atinge mai repede temeratura de fierbere fiind mai mic datorita inertiei termice mai mici. |
Pai nu, cosul este incalzit de lichidul din jur, deci lichidul va avea mereu cateva grade mai mult.
Calculul: inmultesc taria plamezii cu volumul ei si impart la taria pe care o doresc de la distilat. Rezultatul este volumul distilatului. Ex.: avem 20 L de plamada cu 8 % alcool si vreau ca distilatul sa aibe 70 % . 20 x 8 = 160; 160 / 70 = ~2.28 L.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Eu calculez diferit.
Să zicem că avem 10 kg de grâne despre care nu cunoaştem conţinutul de amidon. 30 litri apă + 10 kg grâne fac 38 litri decoct zaharificat pe care îl măsor cu densimetrul şi îmi indică densitatea 1.073. Dar mai ştiu că 30-40% din volumul grânelor NU sunt zaharuri, deci volumul real de lichid este mai mic de 38 de litri, în speţă 33,75 litri ! şi o să explic şi de ce.
Formulă: (Densitatea Iniţială - Densitatea Finala) x 131
Presupunem densitatea finală 1,005: (1,073 - 1,005) x 131 ~ 9% alcool 33,75 x 0,09 ~ 3 litri alcool pur.
1 kg zahăr dizolvat în apă ridică volumul apei cu 0.625 litri. De asta volumul real al plămezii este 33,75 litri şi nu 38 litri. Pentru că tocmai am aflat că cele 10 kg de grâne conţineau 6 kg amidon, adică 6 kg glucoză care dizolvată ridică volumul mustului cu 3,75 litri. Restul de 4,25 litri nu intră în calcul, sunt materiile solide ale grânelor (proteine, glucani, coji, etc).
Deci am arătat că calculele nu sunt atât de simple precum par.
La distilare adun produsele dintre volumele şi tăriile fracţiilor (F,M,C) şi împart la 100 să aflu cantitatea de alcool pur obţinuta prin distilare. De cele mai multe ori rezultatele sunt foarte apropiate cu cele calculate iniţial.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Cosul e bun si ca strecuratoare
24.9KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Asa arata granele dupa strecurare.
42.1KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Ce ai acolo, mălai? Cred că ieşit foarte uscat, cel puţin aşa pare. Înseamnă că funcţionează foarte bine ca presă. Păi la toamnă faci un vin cu coşul ăla de n-ai treabă
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Da, e malai. Macar e bun si cosul la ceva...
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
O presa pe surub copiata dupa presa de rulmenti si gata teascul!
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
tuicaru
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 21
|
|
|
pus acum 12 ani |
|
tuicaru
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 21
|
|
salut. am un cazan de tuica din cupru (clasic) de aprox. 600 l. nu am racitorul la el si vreau sa-l fac. imi puteti recomanda ce tip de racitor sa fac ? precizez ca nu am un bazin mare pentru apa , doar un bazin de plastic de 1000 l.
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Poti foarte bine sa faci o serpentina de cupru cu bucla cat de mare iti permite bazinul. Bun venit!
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
danutz_2009
30%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124
|
|
tuicaru a scris:
am un cazan de tuica din cupru (clasic) de aprox. 600 l. |
Cam micuta "jucaria" ta! Sunt curios....pot sa vad niste poze? Cat dureaza pana vezi prima picatura? Cat dureaza pana vezi ultima picatura?
Numai bine!
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Sanatoasa distileria. Da si cand porneste magaoaia, vase de colectat tuica sa ai.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
tuicaru
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 21
|
|
danutz_2009 a scris:
tuicaru a scris:
am un cazan de tuica din cupru (clasic) de aprox. 600 l. |
Cam micuta "jucaria" ta! Sunt curios....pot sa vad niste poze? Cat dureaza pana vezi prima picatura? Cat dureaza pana vezi ultima picatura?
Numai bine! |
cazanul este cumparat acum in mai 2012 nu am facut cu el. l-am cumparat fara racitor. ma gandeam sa fac un racitor dublu cu talere. sau .. caut si alte idei. poze la sf de saptamana.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Ideea asta nu te încântă mai mult?
ps: am încercat să pun un pdf cu instrucţiuni pas cu pas cum se face dar nu vrea serverul să îl primească. Mai încerc mai târziu.
44.1KB
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
tuicaru
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 21
|
|
salutare. incalzirea se face cu lemne .la racirea vaporilor de tuica am probleme.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Un counterflow din ăsta cred că e mai mult decât suficient.
25' cred că înseamnă 7,5 metri de ţeavă şi tot atât de furtun. Ăla e folosit la răcirea mustului fierbinte dar la răcirea vaporilor cred că ajunge şi unul mai scurt.
Problema se pune unde găseşti cupru de calitate? să-ţi garanteze cine îţi vinde că e 99,99% cupru şi că chiar e.
Izolaţia termică o văd obligatorie în cazul tău. Cred că cel mai bine s-ar potrivi să-l zideşti de jur împrejur ca un cuptor din cărămizi refractare şi doar comanacul să-l laşi liber. Economiseşti combustibil considerabil.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
tuicaru
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 21
|
|
Tteava care iese din cazan are aprox 6.5 cm in diametru. la aprox 600 l de borhot o sa iasa aprox. 120-150 l de tuica la 25-30 grade. din experienta un cazan este gata in 3-3.5 ore.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
CA SA REVIN .... SIMULAREA nu da ce zici tu ... dar realitatea bate teoria
ORICUM AM LUAT IN CALCUL CA : ADUNI CE CURGE CAM 4 ORE SI REZULTA 125l LA 19.45 GRADE incalzirea -pina pica e cam 56 min=1ora xxxxxxxxxxx
ASTA CERE 20KW LA INCALZIRE ... STIU CA MAI SUNT SI PIERDERI ... DAR TU VA TREBUII CAM RACESTI CALDURA PRODUSA DE 20KW ...
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
PERSONAL CRED CA EXAGEREZI CU VITEZA ... E MULT PREA REPEDE !... SI PIERZI LA CALITATE !!!!
40.7KB
_______________________________________ "O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 12 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
SI ACUM RACIREA de care ai nevoie ai 3 situatii 1.in contracurent=racitor de bere 2.15m la un debit de 11.47L/min 2 cu serpentina 12.2m la 11.47L/min
3 in contracurent 1.95m la 19.12L/min
CRED CA 12M DE TZEAVA DE CU DE 2 1/2 INCH TE FALIMENTEAZA ...
.... ASA CA ADOPTA IDEEA LUI SAMOGON PT CA ... RACITORUL DE BERE E SCUMP SI EL PE MOTIV DE 2 T-euri ...
41.4KB
_______________________________________ "O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Caberlot, mai bine ai pune linkurile că nu se înţelege nimic din pozele alea. Dă-i omului să vadă el direct acolo pe HD.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
Samogon a scris:
Caberlot, mai bine ai pune linkurile că nu se înţelege nimic din pozele alea. Dă-i omului să vadă el direct acolo pe HD. |
pai am pus si LINK-ul ... la prima poza ... CALCUL DE RACITOR
il mai pun inca o data fara poza , asa o sa se vada :
... TOT PE SITUL ASTA E SI CALCULUL DE DISTILARE ... LA ALMBIC SIMPLU SAU CU COLOANA ... si de diluare ETC.
... ma gindeam ca poate nu se omoara cu engleza ...
_______________________________________ "O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 12 ani |
|
tuicaru
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 21
|
|
acesta este cazanul. anul trecut am facut la un cazan mai micut si tuica , curgea 1 litru / minut , dar sa nu intelegi ca , curgea mereu asa . la inceput mai incet asa tare curge cam 70 % din timp.
21KB
|
|
pus acum 12 ani |
|
DApruna
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 45
|
|
Samogon a scris:
Un counterflow din ăsta cred că e mai mult decât suficient.
25' cred că înseamnă 7,5 metri de ţeavă şi tot atât de furtun. Ăla e folosit la răcirea mustului fierbinte dar la răcirea vaporilor cred că ajunge şi unul mai scurt.
Problema se pune unde găseşti cupru de calitate? să-ţi garanteze cine îţi vinde că e 99,99% cupru şi că chiar e.
Izolaţia termică o văd obligatorie în cazul tău. Cred că cel mai bine s-ar potrivi să-l zideşti de jur împrejur ca un cuptor din cărămizi refractare şi doar comanacul să-l laşi liber. Economiseşti combustibil considerabil. |
Intrebare conexa contextului : Unde ati gasit/se poate gasi teava cupru >99,90% puritate (stiti ce norme SR EN corespund?) si un pret estimativ pe dimensiuni intre 15-22 diametru ? Uzual se gasesc de tipul celor folosite in instalatii de incalzire; acestea se preteaza pentru asa ceva? (din cate stiu eu nu) Cine le produce/comercializeaza ? As vrea sa fac un Counter Flow ca racitor pt un cazan de cca. 120-150 litri incalzire pe lemne. Samogon de stii o sursa rogu-te informeaza-ne; acest tip de racitor pare cel mai simplu de facut dar mai greu gasesc materia prima.
|
|
pus acum 12 ani |
|
DApruna
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 45
|
|
Am gasit eu ceva informatii : TEAVA DE CUPRU REZISTENTA LA COROZIUNE PENTRU TOATE TIPURILE DE INSTALATII Tevile de cupru CARBON FREE© sunt indeosebi indicate in instalatiile: · sanitare: apa calda si apa rece · incalzire: radiatoare, incalzire prin pardoseala, schimbatoare de caldura · gaz: scopuri medicale, LPG, metan etc. Tevile de cupru CARBON FREE© sunt produse in conformitate cu normele EN 1057 pentru tolerante dimensionale si caracteristici mecanice. Ca si componenta chimica, teava de cupru CARBON FREE este un produs de maxima puritate cu un continut cupru de cel putin 99,97% fara a utiliza cupru reciclat. Este controlata cu cele mai sofisticate si performante dispozitive, ca urmare este exclusa aparitia defectelor, fisurilor capilare care ar afecta sistemul pe durata si dupa instalarea tevilor. pret : 37,19 lei /M.L. la sectiunea de 28. Cam piperat...
|
|
pus acum 12 ani |
|
DApruna
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 45
|
|
pentru sectiunea 18/1 pret : 25,29 /M.L., bara e de 5 m.l.
|
|
pus acum 12 ani |
|
danutz_2009
30%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124
|
|
Am primit 1m de teava de cupru EN 1057, 54 x 1 mm. Vreau sa confectionez o coloana cu reflux cu inaltimea de 50 cm. Cei 50 cm vreau sa-i impart astfel: 5 cm pentru mufare pe oala/cazan, 30 cm pentru zona de reflux, 12 cm pentru deflegmator si 3 cm pentru lingurita de colectare de sub deflegmator. Pentru deflegmator vreau sa caut teava de 6 sau 8 mm, sa fac 12 spire. Iesirea din lingurita colectoare e buna de 10 mm? Termometrul va fi montat in partea superioara a zonei de reflux, aproape de iesirea vaporilor din acea zona. Ajutati-ma cu sugestii....critici....link-uri, etc!
Numai bine!
|
|
pus acum 12 ani |
|
danutz_2009
30%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124
|
|
Da, cam asa va fi coloana! La 54 mm nu e de ajuns o inaltime de 50 cm? Tu ce inaltime ai alege? Sa fac zona de reflux din doua segmente, la nevoie sa pot scoate un segment, pentru un reflux mai mic?
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Nu este nicio legatura intre diametrul coloanei si inaltimea ei. La un diametru mai mare creste debitul, la inaltime mai mare creste puritatea. Sunt si eu in cautarea de solutii pentru constructia unei coloane. Voi face astazi un topic separat unde voi muta discutia de aici. Eu vreau sa fac zona de umplutura din trei segmente, care pot fi mufate, de lungime 100 mm, 200 mm si 400 mm. Prin combinatia celor trei elemente poti experimenta cu lungimi de coloana de la 100 mm la 700 mm. La coloana LM (Liquid Management) este foarte important robinetul de reflux care trebuie sa fie cu ac pentru un control cat mai fin. Deflegmatorul l-as face la 200 mm lungime si ar trebui sa fie ori cu dubla infasurare ori cu deget rece (cold finger).
P.S. Coloanele LM sunt facute in special pentru distilate neutre. Pentru a avea si ceva arome in distilat, eu m-am orientat spre coloanele CM (Cooling Management) ca cea din schita atasata cu mentiunea ca cele doua circuite de racire, de la deflegmator si de la condensator, sa fie separate, pentru un control mai bun al refluxului.
18.7KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Continuati discutia despre coloane aici:
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
marius 45
40%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
|
|
Salutare tuturor!Desi vad ca nu s a mai postat de mult pe subiect..poate ma ajuta cineva cu informatii utile.Am un cazan de inox,are 100l si fierb in el 60-70l) iar volumul de abur este prea mare pt serpentina actuala(inainte aveam un cazan de 40l,pipa iese din cazan pe 22 diametru iar dupa ce intra teava in apa se reduce la 15mm)fiind mult abur imi ridica capacul.Ok am redus focul,am legat capacul dar ma omoara ca dureaza 7h sa fac un cazan .Acu vreau sa schimb serpentina,in locul ei vreau sa folosesc un cilindru de inox diametru 110mm si inaltime 800mm.Am citit ca trebuie folosite talere ca altfel iese din alcool necondensat..nu merge fara?? Cum se pozitioneaza talerele? Cate trebuie sa folosesc? La ce unghi se dispun?Trebuie sa aibe un capac prin care sa scot si sa spal talerele sau nu e nevoie? Este suficienta teava de 22mm pt pipa sau sa o schimb cu 25mm(nu as vrea sa sparg alti bani)? Dupa ce am citit atatea sunt bagat in ceata mai rau ca la inceput.
|
|
pus acum 11 ani |
|
marius 45
40%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
|
|
Multam @Caberlot.Cam cate talere consideri ca trebuie sa pun?Cred ca le voi prinde pe o tija filetata asa cum a vazut intr o alta postare,in asa fel incat sa inainteze cat mai greu aburul si sa l directioneze catre marginea cilindrului. Acest cilindru trebuie sa se poata deschide ?talerele se murdaresc si trebe curatate sau nu. Spune mi te rog daca teava de 22mm e ok sau trebe mai mare?
|
|
pus acum 11 ani |
|
marius 45
40%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
|
|
Cand zic teava de 22 ma refer la teava dintre cazan si racitor.
|
|
pus acum 11 ani |
|
marius 45
40%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
|
|
Multumesc de lamuriri....acu am priceput ideea... Incalzirea o fac cu lemne baza cazanului are raza de 30cm.Nu stiu sa ti zic puterea in kw...
|
|
pus acum 11 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Deflegmatorul ii face reflux si ii reduce din debit crescand timpul de distilare dar si taria distilatului.
In loc de apa curenta sa poate folosi pompa de recirculare intr-un bazin cu apa si gheata. Se poate folosi aceeasi apa mereu fara a mai consuma apa potabila.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 11 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
Pe un alt topic spuneam ca as vrea sa-mi fac un cos pentru a nu mai arde plamanda.A-s avea citeva intrebari :1)Ce grosime are tabla gurita?2)Sita cu gauri de 0,2 este de inox, de unde a fost procurata?3)Adresa atelierului din Militari poate fi dezvaluita,eventual pe privat?
|
|
pus acum 9 ani |
|