Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Kitana Profile
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 48 ani
Bauturi / Bauturi distilate / Palinca de nuci verzi ??? Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
denis
Membru nou

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 6
Salutare la toata lumea.
A incercat cineva sa faca palinca de nuci verzi?
Ceva reteta? Chiar si din auzite ceva ponturi ar fi binevenite. Multumesc anticipat.


pus acum 5 luni
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
 

... am mancat de cateva ori nuci aproape verzi ... nu erau dulci 
... se face dulceata de nuci verzi  dar cu zahar ca sa fie dulci

  daca nu sunt dulci    nu poti face alcool ... care se obtine din fermentarea zaharurilor 

... poate vrei sa zici ... lichior de nuci ???



_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 luni
   
Cosstel
20%

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 82
m-am jucat eu cu asa ceva
aveam niste alcool de vreo 55* cu un gust nu prea placut si am zis sa-l "aromatizez" 
in doua PET-uri de 10l am pus alcoolul si nucile verzi, cred ca taiate, le-am lasat pe balcon vreo trei luni de zile dupa care am supus partea lichida distilarii
alcoolul final obtinut avea, de fapt mai are ca nu l-am terminat, un gust mai aparte, as zice placut, o culoare usoara spre un kaki, chiar m-am mirat cum a trecu si colorantul in produsul final
concluzia, merge ca sa ai ceva si altfel decit obtii in mod obisnuit


pus acum 5 luni
   
denis
Membru nou

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 6
Exact ce zice Cosstel vroiam sa aud. Ma temeam sa nu treaca gustul de iod ("betadina", in distilat. Oricum "raul" e deja facut. Am pus 25 kg de nuci verzi zdrobite cu 35 de litri de alcool neutru la 67-68 de grade.
Ma gandesc sa incerc sa il mai ajut (aromatizez) cu ceva coji de portocala, lamaie, scortisoara etc. si peste vreo 2-3 luni sa-l distilez (dupa ce ii reduc taria binenteles).


pus acum 5 luni
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
Denis

... o idee ar fi sa mai adaugi si niste apa    la butoi se extrag dieferiti tanini la diferite % de alcool
... ... dar poate sa traga si ce nu vrei 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 luni
   
Amedeux
40%

Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 173
Adică rachiu de nuci īntregi vrei să zici. Dulceața se face doar din miez, d-aia n-are iod, care e īn coajă, ăsta fiind și motivul pt. care te īnnegrești pe mīini cīnd le cureți și nu pe limbă cīnd le mīnci.
Și la cīte uleiuri au nucile... Și dacă zici ca deja „răul” e deja făcut, io zic să nu le lași totuși atīt de mult, 2 săpt. cred că-s īndeajuns. Baftă!


pus acum 5 luni
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
  Amedeo

... cum mai merge productia ?



_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 luni
   
Amedeux
40%

Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 173
Salut Caberlot! Deocamdată nu merge, am avut altele pe cap. Da` sper să-i dau drumu` īn vreo 2 săpt., că din ce-am făcut anul trecut, 150 litri, mai am doar vreo 40.

pus acum 5 luni
   
Pagini: 1  

Mergi la