Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Nebunyka pe Simpatie.ro
| Femeie 21 ani Bacau cauta Barbat 21 - 52 ani |
|
krokus
10%
Inregistrat: acum 1 an
Postari: 31
|
|
A facut cineva rachiu din afine? Vad ca palinca de afine in comert este scumpa. Oare pun si zahar ?
|
|
pus acum 1 an |
|
mihai
30%
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 109
|
|
Cu siguranta pun ,alfel randamentul este slab si nu dau lovitura.
|
|
pus acum 1 an |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Din ce am auzit, sunt necesare 30 kg afine pentru a produce un litru de rachiu, fara adaos de zahar. Nu am facut, de asta nu indraznesc sa spun mai multe, insa mi se pare plauzibil acest randament, considerand ca afinele nu prea depasesc 100 g zaharuri pe kg de produs. Daca dam la o parte frunti si cozi, cam pe acolo ajungem cu randamentul.
Cine vrea mai mult, poate sa puna zahar, dar cinstit si moral este sa informeze clientul. "Uite, am folosit 10 kg zahar la 100 kg afine", si nu cred ca este o problema pentru nimeni. Cand oamenii sunt sinceri si cinstiti, clientii vor fi multumiti si totul o sa le mearga bine.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 1 an |
|
krokus
10%
Inregistrat: acum 1 an
Postari: 31
|
|
Am facut din 130 kg de afine de munte cumparate cu 9 lei kg,.....aroma ma dispera si ma indeamna sa tot imi torn in pahar.Isi merita fiecare banut.. Am mai facut de pere(cumparate cu 2 lei kg...parfum),si urmeaza sa mai fac o tura de whisky pt anul viitor. Concluzia: a meritat sa studiez tehnologia de fabricatie si sa-mi cumpar cazanul! Daca PH-ul este sub 3,ce pasi trebuie facuti pentru a ridica ph-ul?
Modificat de krokus (acum 1 an)
|
|
pus acum 1 an |
|
AlexD2
40%
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
|
|
Pai depinde, la ce este pH sub 3 ?
|
|
pus acum 1 an |
|
krokus
10%
Inregistrat: acum 1 an
Postari: 31
|
|
nu-i otetit decocul,cu ce se poate ridica ph-ul
|
|
pus acum 1 an |
|
AlexD2
40%
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
|
|
De ce vrei sa ridici PH ? In general cu cat plamezile sunt mai acide cu atat au stabilitate mai buna. Unele din ele care prin natura lor au aciditate mai scazuta se recomanda sa fie acidulate. Tu de ce vrei sa faci invers ?
|
|
pus acum 1 an |
|
krokus
10%
Inregistrat: acum 1 an
Postari: 31
|
|
|
pus acum 1 an |
|
krokus
10%
Inregistrat: acum 1 an
Postari: 31
|
|
de ce nu raspunzi la intrebare,ce vrei sa scoti? te bagi in seama dijeaba!
|
|
pus acum 1 an |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Dar ce cumpatat, moderat si ponderat ai devenit, Cab.
Trebuie sa iau exemplu, recunosc. Cand ma pornesc pe baut, n-am frana. Nu se intampla zilnic insa mai lesne mi-e sa nu beau nimic decat sa beau putin iar daca am exagerat, urmatoarea zi trebuie sa n-am nimic complicat de facut.
Vara mai luam cate o bere de pofta dar acum m-am limitat numai la neutrele mele indoite cu apa. La o parte alcool pun doua parti de apa. Pentru o calitate premium fac distilarea de doua ori cu coloana. Prima distilare o fac rapid la vreo 88-90% concentratie medie. Il diluez la 30% si-l distilez din nou, de data asta la 96% separand capetele destul de mult iar cozile nu le mai las sa curga, opresc si arunc ce ramane in cazan pentru ca imputeste degeaba instalatia. Debitul la a doua distilare se situeaza intre 500 si 800 ml pe ora, cu 2000W putere de incalzire. Consumul de curent si apa este chiar insemnat la asa rata mare de reflux dar m-am convins ca chestiile astea conteaza. Acest alcool de calitate ultra-inalta nici nu-l dau, nici nu-l vand. Il beau singur.
Ps: Amedeo e greu de ajuns, si la producere si la.consum.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 1 an |
|
AlexD2
40%
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
|
|
Aroma de hamei si amareala s-a simtit in distilat ?. Ca asa am inteles ca ai aromatizat cu hamei vinul din care ai obtinut apoi distilatul
|
|
pus acum 11 luni |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Caberloate, bre, dă și tu ceva dozaje, cantități. De ex ai pus īn x ml alcool de 70 grade - Y grame de hamei uscat. Cam așa, bre !
|
|
pus acum 11 luni |
|
sergiurau
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 167
|
|
La mulți ani frumoși!
_______________________________________ Cu limba īnegrită, cu dinții violeți Sīnt mort și eu de beat, sīnt morți și ei de beți
Armand C Banu
|
|
pus acum 10 luni |
|