Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Nebunyka pe Simpatie.ro
Femeie
21 ani
Bacau
cauta Barbat
21 - 52 ani
Bauturi / Bauturi distilate / Rachiu de afine Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
krokus
10%

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 31
A facut cineva rachiu din afine? Vad ca palinca de afine in comert este scumpa. Oare pun si zahar ?

pus acum 1 an
   
mihai
30%

Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 109
Cu siguranta pun ,alfel randamentul este slab si nu dau lovitura.

pus acum 1 an
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391


... cred ca e ... un rachiu aromatizat cu afine    ... si apoi redistilat ca sa devina incolor.

nu prea am mancat afine dulci mai degraba ... nu erau acre
Nu dulce --- Nu Alcol

 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 1 an
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Din ce am auzit, sunt necesare 30 kg afine pentru a produce un litru de rachiu, fara adaos de zahar. Nu am facut, de asta nu indraznesc sa spun mai multe, insa mi se pare plauzibil acest randament, considerand ca afinele nu prea depasesc 100 g zaharuri pe kg de produs. Daca dam la o parte frunti si cozi, cam pe acolo ajungem cu  randamentul.

Cine vrea mai mult, poate sa puna zahar, dar cinstit si moral este sa informeze clientul. "Uite, am folosit 10 kg zahar la 100 kg afine", si nu cred ca este o problema pentru nimeni. Cand oamenii sunt sinceri si cinstiti, clientii vor fi multumiti si totul o sa le mearga bine. 


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 1 an
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
Sam

... ceva noutati 
... eu beau din rezerve    asa e cand ratezi un an de vinuri  2021    inca sunt marcat 



_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 1 an
   
krokus
10%

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 31
Am facut din 130 kg de afine de munte cumparate cu 9 lei kg,.....aroma ma dispera si ma indeamna sa tot imi torn in pahar.Isi merita fiecare banut.. Am mai facut de pere(cumparate cu 2 lei kg...parfum),si urmeaza sa mai fac o tura de whisky pt anul viitor. Concluzia: a meritat sa studiez tehnologia de fabricatie si sa-mi cumpar cazanul!
Daca PH-ul este sub 3,ce pasi trebuie facuti pentru a ridica ph-ul?

Modificat de krokus (acum 1 an)


pus acum 1 an
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
Pai depinde, la ce este pH sub 3 ?

pus acum 1 an
   
krokus
10%

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 31
nu-i otetit decocul,cu ce se poate ridica ph-ul

pus acum 1 an
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
De ce vrei sa ridici PH ? In general cu cat plamezile sunt mai acide cu atat au stabilitate mai buna. Unele din ele care prin natura lor au aciditate mai scazuta se recomanda sa fie acidulate. Tu de ce vrei sa faci invers ?

pus acum 1 an
   
krokus
10%

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 31
are 1,2

pus acum 1 an
   
krokus
10%

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 31
de ce nu raspunzi la intrebare,ce vrei sa scoti? te bagi in seama dijeaba!

pus acum 1 an
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752

Caberlot a scris:

Sam

... ceva noutati 
... eu beau din rezerve    asa e cand ratezi un an de vinuri  2021    inca sunt marcat 



Tot din rezerve ma alimentez si eu. Ma bucur ca esti bine, Cab. 


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 1 an
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

... pai asa au zis ultimele analize ... ca sunt ok ... eu nu chiar sunt de acord    ... probabil ca am mai imbatranit  nu mai degustam o sticla de vin pe seara  ne multumim cu o sticla de 0,5L  

... in rest ... ne mai intersectam cu rezervele  care chiar sunt bune 
... ... acum am gasit o sursa de rachiu de mere  BUN ... o sa merg sa-mi iau cateva sticle  dar astept un motiv sa ma premiez singur  

... maine merg sa iau struguri ... 5 lazi = o damigeana de 50L

SANATATE LA TOTI !

P.S.
nu-l ajug pe Amedeo


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 1 an
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Dar ce cumpatat, moderat si ponderat ai devenit, Cab.     

Trebuie sa iau exemplu, recunosc. 
Cand ma pornesc pe baut, n-am frana. Nu se intampla zilnic insa mai lesne mi-e sa nu beau nimic decat sa beau putin iar daca am exagerat, urmatoarea zi trebuie sa n-am nimic complicat de facut.

Vara mai luam cate o bere de pofta dar acum m-am limitat numai la neutrele mele indoite cu apa. La o parte alcool pun doua parti de apa. Pentru o calitate premium fac distilarea de doua ori cu coloana. Prima distilare o fac rapid la vreo 88-90% concentratie medie. Il diluez la 30% si-l distilez din nou, de data asta la 96% separand capetele destul de mult iar cozile nu le mai las sa curga, opresc si arunc ce ramane in cazan pentru ca imputeste degeaba instalatia. Debitul la a doua distilare se situeaza intre 500 si 800 ml pe ora, cu 2000W putere de incalzire. Consumul de curent si apa este chiar insemnat la asa rata mare de reflux dar m-am convins ca chestiile astea conteaza. Acest alcool de calitate ultra-inalta nici nu-l dau, nici nu-l vand. Il beau singur.

Ps: Amedeo e greu de ajuns, si la producere si la.consum.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 1 an
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
Sam,

... strugurii i-am luat ... acum sa vedem ce a iesit  anul asta fermentatia a decurs ceva mai lent  inca mai scoate cate o bula    si parca a ramas o vaga urma de dulce o sa-l bentonizez azi-maine

... dar nu e graba    ca mai am de anul trecut ... si hydromelul facut pe boasca e cam gata   

... si in weekendul trecut am bentonizat cidrul    ... adica sa ma explic ... pe boasca ramasa dupa hydromel ... am pus un kit de cidru de mere (must de mere concentrat si apa)  - mai mult de lene ca sa fermenteze repede  si sa ia o urma de culoare ca sa nu se vada daca se caseaza  ca sa nu trebuiasca sa-l umplu cu metabisulfit

Pe scurt ... vin la +13% ... hidromel la +11% si mereobere la +9%  ... mere-o-bere pt ca am aromat cidru cu hamei de bere        ... am gustat la piata ... si era interesant ... dar la 19 pe sticla ... am hotarat sa-l fac eu 

... acum astept degustarile      afumaturile sunt gata  nu pun poze ca vreti si voi



 

p.s.
... tot fac experiente pt un ... vin de sapa ... adica ceva lejer - ca un zaibar
... ... am ramas surprins ce aromat e hameiul ... ma si gandesc sa aromez direct un alcohol


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 1 an
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391


... testat hameiul in alcohol    am fost surprins de parfum ...    si ca a aparut usor voalat    e drept ca alcoholul avea 75% si eu am pus mult prea mult hamei si l-am lasat multe zile 

... cred ca daca lasi doar 1-2 zile si filtrezi e ok ... mai ales pt vodca 40%   ... o sa verificam 


 

p.s. nota de amareala mie-mi place


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 luni
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
Aroma de hamei si amareala s-a simtit in distilat ?. Ca asa am inteles ca ai aromatizat cu hamei vinul din care ai obtinut apoi distilatul

pus acum 11 luni
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

... clarificare ... am macerat la rece hamei in alcool si apoi am filtrat    am exagerat cu doza de hamei    am facut un fel de tinctura de hamei 

La GIN se practica si ... aromarea la rece ...    asta am facut

Am fost doar curios sa vad ce da ... si e OK

... o sa fac o distilare de capete si cozi infuzate cu hamei ... sa vad ce ramane  din hamei 
Asta in loc de GIN-ul clasic  




_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 luni
   
licap
30%

Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
Caberloate, bre, dă și tu ceva dozaje, cantități. De ex ai pus īn x ml alcool de 70 grade - Y grame de hamei uscat.  Cam așa, bre !       

pus acum 11 luni
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

... dozaje ...   am pus in 250mL de alcool de 74% cam 10-15g de peleti de hamei (se tin la congelator)   ... dupa 5-7 zile am filtrat si diluat    si am completat sticla  si am ajuns pe la 50%
... vad ca alcoolul-tinctura s-a vualat=tulburat
... gustul e acolo ... citrice si alte arome  ... si gustul e amar    stai sa iau un gat e amar dar nu cred ca deranjeaza prea tare 
... ... oricum mirosul e 10x fata de gust     
RECOMAND pt GIN             ... plus ca hameiul asta e cica f.f. bun pe la rinichi si altele ...

... parfumul e uimitor    de puternic  si de proaspat 

... ... eu am folosit CITRA de la astia ...

... o sa trag vinurile ... si poate ca recuperez ceva alcohoale ca sa aromez cu hamei  ... o sa merg la rece-infuzie ... pt ca la cald =fierbere o sa fie prea multe volatile si poate amareala 



p.s.
nu am stiut de unde vine aroma de citrice in wisichi ...
... am folosit plic de 28g ... o parte ... sunt convins ca un plic duce 10-20L de alcohol ... recomand tinctura + teste ... altfel o sa-l faceti prea parfumat si vualat


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 luni
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391


... s-au lasat romanii de baut    vremuri grele   

... si totusi nu mai bea nimeni pe acolo  ... sau in UE nu se mai bea 

... nu merg gandacii cu tarie 

LA MULTANI LA TOTI CONSUMATORII     


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 luni
   
sergiurau
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 167
La mulți ani frumoși!  

_______________________________________
Cu limba īnegrită, cu dinții violeți
Sīnt mort și eu de beat, sīnt morți și ei de beți

Armand C Banu

pus acum 10 luni
   
Pagini: 1  

Mergi la