Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Sophya la Simpatie.ro
| Femeie 25 ani Bucuresti cauta Barbat 25 - 54 ani |
|
krokus
10%
Inregistrat: acum 1 an
Postari: 31
|
|
Buna, Unde pot gasi o masina de presat si separat samburi. Am gasit cea mai ieftina la 2300 lei,dar cred ca mai sparge si din samburii.Samburii raman in sita si exista riscul ca palele care se invart sa-i sparga. Sau o metoda sa ma scap de samburi?
8.7KB
Modificat de krokus (acum 1 an)
|
|
pus acum 1 an |
|
AlexD2
40%
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
|
|
Nu stiu daca amestecatorul utilajului prezentat de tine are turatie variabila dar daca da, poti face desamburarea in doua etape la turatii mai mici, la un interval de 24 h, utilizand enzime pectolitice dupa prima etapa numai de zdrobire. Daca nu, se poate confectiona unul cu un amestecator de mortar cu turatie variabila si un storcator de struguri fara ax central.
|
|
pus acum 1 an |
|
krokus
10%
Inregistrat: acum 1 an
Postari: 31
|
|
Asa este facut si acesta. Are un Mixer electric Panzer EM-12-120-DA, 1220 W
|
|
pus acum 1 an |
|
AlexD2
40%
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
|
|
Stiu ca asa este facut, problema care am ridicat-o este daca amestecatorul respectiv este cu turatie variabila ca sa poti utiliza turatii mai mici de 800rot/min (cat se pare ca are cel pus de tine). Turatiile mai mici , cel putin teoretic ar trebui sa fie mai blande cu samburii, daca asta te ingrijoreaza. Oricum si la aparatul pus de tine daca inainte de desamburare ai face un tratament cu enzime pectolitice, desamburarea s-ar face mai usor deoarece timpul necesar pt sdrobire si separarea samburilor ar fi mai mic. Problema este ca fara o minima zdrobire a fructelor efectul enzimelor pectolitice in timp scurt nu este prea puternic.
|
|
pus acum 1 an |
|
krokus
10%
Inregistrat: acum 1 an
Postari: 31
|
|
Enzime pectolitice am,ma gandeam sa le folosesc pe fructe zdrobite(sunt incepator in domeniul acesta).Tratamentul inainte de separarea samburilor nu am ideea cum se face,torni enzimele peste fructe sau se dilueaza cu apa? Varianta cu separatorul de samburi de pe emag pica.
|
|
pus acum 1 an |
|
AlexD2
40%
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
|
|
Depinde ce fel de preparat enzimatic ai. Oricum chiar daca e lichid (ca la cel solid e clar ca trebuie dizolvat) o diluare in 10 parti apa cred ca e buna pt omogenizare mai usoara. Evident pui doza recomandata conform indicatiei producatorului. Eu cred ca enzime pectolitice are rost sa folosesti pt distilate doar daca vrei sa faci desambrarea mai facila. daca nu vrei sa faci desamburare nu are rost sa utilizezi enzime ca oricum exista acolo enzime naturale care in timpul cat dureaza fermentatia isi fac efectul. Daca ai cantitati mici desamburarea o poti face si manual dupa tratamentul cu enzime cand plamada se lichefiaza suficient, trecad pulpa printr-o sita cu ochiuri mari care sa retina doar saamburii sau chiar folosind o presa mica de struguri cu o presare usoara pt a nu zdrobii samburii.
|
|
pus acum 1 an |
|
AlexD2
40%
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
|
|
Aroma de migdale e intradevar placuta daca nu e foarte puternica. Cel putin mie imi place. Problema e ca benzaldehida din samburi, care da aroma de migdale, e legata de cianura intr-un compus numit amigdalina. In urma descompunerii amigdalinei se elibereaza benzaldehida (care da aroma de migdale) si cianura care da dureri de cap. In cantitati mai mici asta se intampla chiar daca samburii nu se sparg si cianura ajunge odata cu benzaldehida in distilat. Aroma de benzaldehida e putin perceptibila si cantitatea de cianura e mica, de obicei fara sa depaseasca normele admise, cu conditia ca samburii sa nu se sparga. Totusi pt siguranta multi prefera desamburarea sau sa cumpere o bautura pe care scrie ca fructele au fost desamburate in prealabil.
|
|
pus acum 1 an |
|