Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Ela 22 Cluj la Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Cluj
cauta Barbat
22 - 48 ani
Bauturi / Distilarea / Salting Out alcohol Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
jar
10%

Inregistrat: acum 2 ani
Postari: 11
Salutari tuturor,

Sunt nou pe forumul acesta si probabil necunoscut voua tuturor, din lectura partiala a topicurilor am inteles ca sunt cativa ingineri chimisti talentati aici si acest topic cauta suportul si ajutorul lor.

Solutia din punct de vedere chimic este simpla si experimentele cunoscute, veti gasi detalii pentru curiosi daca cautati termenul Salting Out, este o procedura de separare a apei de alcool prin adaugarea unei cantitati de sare in dilutia alcoolica (se poate calcula cata sare pe baza   saturarii apei in solutie salina, daca imi aduc bine aminte din liceu undeva la 21% ) putem a separa fractia de apa salina de alcool (sarea nu este solibila in alcool decat in proportii neglijabile.)  deci teoretic putem separa alcoolul de apa prin adaugarea de sare in dilutie, exista chiar experimente care demonstreaza acest lucru ( nu am testat inca pentru ca imi place sa ma ma documentez f bine inainte de a face experimente.)

Intrebarea mea pentru chimistii care inca mai sunt disponibili pe acest forum este:

ce coloranti food safe cunoasteti care sunt diluabili doar in apa sau doar in alcool? (ajura la sifonarea lichidelor dupa separare si pot fi filtrati ulterior.)

Sper ca intrebarea mea nu a fost foarte tehnica si ca va gasi ecou  si disponibilitate de raspuns intre oamenii cu mai multe cunostiinte tehnice decat mine.

Daca este nevoie de detalii despre procedeu, experimente  cu aceasta procedura si modalitati de folosire a colorantilor pentru determinarea fractiilor in dilutii ..pot cauta in history la mine pentru link-uri  explicative.


Multumesc anticipat

Modificat de jar (acum 1 an)


pus acum 1 an
   
jar
10%

Inregistrat: acum 2 ani
Postari: 11
si mai sunt si altele                    

pus acum 1 an
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

Salut

interesanta ideea ... nu stiu daca se poate aplica la ce facem noi 
... am mai gasit si alte retete ... chiar si pt metanol






p.s.
... nu sunt chimist 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 1 an
   
Cosstel
20%

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 78
si daca sint chimist dar fara vechime in munca cu ce ma ajuta?
m-am reprofilat pe IT dupa '90 si aici am ramas, faptul c-am terminat o facultate de profil ma ajuta sa inteleg mai bine fenomenul descris/prezentat in diferite publicatii insa fara a practica, experimenta totul e doar un exercitiu mintal
legat de NaCl in alcool diluat, teoretic functioneaza dar nu la un mod spectaculos mai indicata pentru asa ceva e clorura de calciu anhidra, CaCl2 dar si aici sint limite iar la modul industrial pentru a obtine alcool absolut, peste azeotropul format cu apa, se foloseste H2SO4 dar deja ai alte probleme
tot pentru a indeparta apa din alcool se mai foloseste metoda inghet-dezghet, se foloseste in a obtine bere cu pina la 60% alcool
si atit stiu cit despre coloranti ce sa se dizolve in alcool si nu in apa lucrurile sint mai nuantate
un colorant incepe sa se dizolve doar in alcool sau doar in apa cind concentratia in solvent depaseste o anumita valoare, altfel sta ca prostul de unul singur, deci nu prea vad cum ar ajuta la urmarirea separarii fractiilor
am o experienta interesanta cu pectina din gutui, in alcool concentrat gelifiaza, floculeaza si iti iei gindul de la extract insa... daca gutuia este cit de cit maruntita, nu tocata, alcoolul isi extrage partea de pectina solubila la acea concentratie, probabil niste lanturi de polizaharide mai scurte, extract care l-am folosit la visinata pentru ai conferi mai multa onctuozitate 
si ma opresc fiindca e posibil sa aberez, ma intorc la instructiunile de programare 


pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la