Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Bby67 pe Simpatie.ro
Femeie
19 ani
Bucuresti
cauta Barbat
19 - 70 ani
Bauturi / Butoaie si recipiente / Recenzie butoi prost Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
In urma cu doua luni am cumparat un butoi de plastic de 250 litri din Obor. Am apucat sa-l umplu cu plamada de doua ori. In seara asta, vrand sa pregateac alta plamada, am constatat ca curge.  Nici nu gasesc spartura / fisura, macar sa inteleg cum s-a spart si ce a cauzat. In continuare vreau sa va prezint motivele pentru care NU recomand sa folositi genul asta de butoaie:

1. Au fund rotund, subtire si moale si se clatina foarte usor.
2. Marginile fundului se adancesc usor daca inclini butoiul si se creeaza cute care pot duce la fisuri.
3. Butoiul este prea inalt si prea ingust. Nu ajungi cu mana sa scoti lichid din butoi de la jumate in jos.
4. Este foarte greu si cam imposibil de clintit de unul singur daca este plin.
5. S-a dovesit ca n-a rezistat la mai mult de doua folosiri. Si nu i-am facut nimic, doar l-am umplut, treptat, cu plamada, dupa care, tot treptat, l-am golit, apoi l-am spalat cu dusul cu apa calda. Deci n-am jucat fotbal cu el, n-am practicat aruncarea cu butoiul de la balcon...

M-am necajit un pic dupa ce am vazut ca curge dar bine ca macar nu s-a spart cand era plin cu plamada ca inundam 5 apartamente sub mine cu borhot lipicios.

recenzie butoi prost urma doua luni cumparat butoi plastic 250 litri din obor. apucat sa-l umplu

27.1KB


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 2 ani
   
Cosstel
20%

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 78
ar fi fost interesant de stiut ce inaltime are butoiul
la asemenea dimensiuni, cind se cauta a se folosi cit mai putin material, plasticul nu se mai distribuie uniform in procesul de injectie, grosimi neuniforme si de aici beleaua
am si eu un butoi de 220l si inca 2 la vreo 160l cam cu aceiasi meteahna, prea subtiri si cu tendinta de deformare
momentan isi fac treaba dar ...
pentru a detecta zona cu probleme, porul/gaura ai putea folosi o sursa luminoasa puternica la exterior si inspectat/vizualizat pe interior
ti-l tragi pe cap 
si incercat sa remediezi cit de cit problema
succes!


pus acum 2 ani
   
Amedeux
40%

Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 157
Pute OLXu` de butoaie de calitate mult mai bună și mai ieftine, care n-au fost făcute special pentru vīnzare, ci ca să fie folosite și răsfolosite īn regim industrial, nu casnic.
Și de reparat... repari acolo și plesnește mīine īn altă parte.


pus acum 2 ani
   
mihai
30%

Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 107
Nu folosesc decat butoaie de masline de astea maro la culoare ,sant minunate.

pus acum 2 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Are 1.02 m inaltime, Costel. Nu ma gandesc sa-l carpesc. Poate o sa-l pastrez sa tin grane in el ori il duc la unchiul sa puna grauntele pentru pasari.
Am dat 140 de lei pe el. Trebuia sa-mi dea de gandit pretul dar nu mi-am imaginat ca cineva ar fabrica butoaie care sa se sparga, astfel conducand la un dezastru. Ma consider norocos ca totusi nu s-a spart in timp ce era plin cu decoct zaharos, sa ma trezesc intr-o dimineata cu lac de borhot in tot apartamentul si butoiul gol.

O sa ma orientez spre cazi de fermentatie din HDPE sau PP cu fund plat daca gasesc. Nu stiu ce am avut in cap sa iau butoi de 250. Mai bine luam 3 de 100 si aveam continuitate mai buna la plamadiri si distilari.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 2 ani
   
mihai
30%

Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 107
Cauta prin targ ceva de genul :
sant foarte rezistente .Chiar daca este adanc cu o cratita cu coada lunga ajung pana in fundul lui si chiar daca nu ajungi pana in fund cand se goleste poti incina butoiul  si tot te descurci cu
golitul.

Modificat de mihai (acum 2 ani)


pus acum 2 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
Sam

... imi pare ru sa aud de experienta ta    ... da butoiul ala e bun acum de grane...

Fabricarea unui butoi de felul ala implica UMFLAREA la cald a unui balon intr-o matrita inchisa  ( cam ca la sticlele PET)=> nu poti controla grosimea ... daca temperatura nu e chiar ok nu se intinde uniform.

Cred ca Mihai are dreptate ... mergi pe butoaie industriale.   aici ai sanse sa dai de calitate.
Alea maro se folosesc si la muraturi ... sau masline in saramura de ex.


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 2 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
O sa ma uit dupa galeti de HDPE, indiferent de cat or fi. Iau mai multe si nu ma deranjeaza sa pun si 300 l plamada in 12 galeti de 30 de litri, asezate frumos, unele peate altele. Au avantajul ca intra unele intr-altele si pot fi depozitate usor fara sa ocupe spatiu. Desi nu cred ca vor sta degeaba. 

La fermentare pot fi puse unele peste altele cu un placaj intre ele sa se foloseasca cat mai mult spatiul pe verticala. Fiind mici sunt mai usor de ridicat, carat, varsat.

Dar mai astept, nu ma grabesc. Sper sa gasesc niste galeti / cazi de 30-40 l din HDPE. In HDPE poti pune lichide fierbinti, poti plamadi la temperaturi mari fara sa dizolve materialul.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 2 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
Sam
... galeti ... de 30-40L ... nu am vazut  

O galeata in sensul Ro are 10-12L ... si acum cu plasticele astea are 20-23L    mai mari nu am vazut   pt ca ... sa cari 30-40L intr-o mana ...    e cam naspa 

Totusi ... cauta pe la stupari ... ei au cantitati de astea 30-50L ... trbuie sa aiba o solutie.

Eu pt vin=boasca am asa ceva ... si i-am pus robinet  ... are cam 3-4mm grosime




p.s.
e ceva recuperat ...  e cam de 200L ... si cam inalt ... dar e ok = solid


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 2 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Am 3 galeti de PP de 34 l de la magazin apicol. Imi pare rau ca n-am luat mai multe ca dup-aia n-am mai gasit. Nu-ti imagina ca sunt galeti de-alea cu toarta, cu maner cum stim cu totii. Au niste toarte laterale dar sunt galeti, nici cazi, nici butoaie, nici bidoane. Na, chestie de terminologie, greu sa le incadrezi.

Galetile de lavabila, unele ajung si la 40 litri si sunt din PP.

Am gasit niste galeti de 32 l pe un site. Le-am trimis o intrebare dar le ia cam mult pana raspund si prefer sa mai astept pana gasesc altceva.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 2 ani
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 151
Eu cred ca nu e bine sa fermentezi in recipiente multiple si mici pt ca poti sa ai diferente de fermentare intre recipiente, fermentatia sa decurga mai prost  daca e frig (pierderi mari de caldura) si partea care se oxideaza de deasupra in cantitate mult mai mare

pus acum 2 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Salut, Alex, chiar ma intrebam unde ai disparut o perioada. Sunt deacord cu observatiile tale insa la mine nu se pune problema de diferente de temperatura intre recipientele de fermentare. Stand la bloc izolat termic unde majoritatea vecinilor sunt frigurosi si pornesc centralele, la mine e relativ cald fara sa fac caldura. Stau in pantaloni scurti si tricou si sper asa sa ramana si la iarna.

Camera de fermentare este debaraua care este destul de mare, are vreo 2 m pe 2 m.

Nici cu oxidarea nu-mi fac griji. Perna de CO2 izoleaza de oxigenul atmosferic si nici n-au timp sa astepte plamezile. Cum au terminat de fermentat intra la distilat.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 2 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Am fost azi prin Selgros sa ma mai uit dupa niste butoaie. Le-am vazut luna trecuta, erau albe ca niste galeti mari cu capac la vreo 50-60 de litri. Minunate ar fi fost alea dar nu mai aveau. S-a dus sezonul. Acum au inceput cu globulete, beculete...

Asa tare ma oftic ca n-am luat galetile alea luna trecuta cand le-am vazut... dar n-aveam de unde sa stiu ca o sa ma lase butoiul.

Pe viitor o sa pastrez bidoanele de 10 litri de zizin. Am adunat de vreo 3 ori 15 bidoane si le-am dat unui amic. Daca le pastram, aveam acum 45 de bidoane = 360 litri utili de recipiente.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 2 ani
   
mihai
30%

Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 107
Acu daca vreti de transport si depozitare ,de aici am luat eu de 33l fff bune si la pret si la dimensiuni de transport.

pus acum 2 ani
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 151

Samogon a scris:

Salut, Alex, chiar ma intrebam unde ai disparut o perioada. Sunt deacord cu observatiile tale insa la mine nu se pune problema de diferente de temperatura intre recipientele de fermentare. Stand la bloc izolat termic unde majoritatea vecinilor sunt frigurosi si pornesc centralele, la mine e relativ cald fara sa fac caldura. Stau in pantaloni scurti si tricou si sper asa sa ramana si la iarna.

Camera de fermentare este debaraua care este destul de mare, are vreo 2 m pe 2 m.

Nici cu oxidarea nu-mi fac griji. Perna de CO2 izoleaza de oxigenul atmosferic si nici n-au timp sa astepte plamezile. Cum au terminat de fermentat intra la distilat.

Sunt convins ca ai dreptate, nu am vrut sa postez special pt cazul tau, m-am gandit ca cineva care citeste forumul si este mai putin initiat crede ca e bine sa fermenteze fractionat in recipiente mici.


pus acum 2 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Am gasit recipient de 225 litri din HDPE alimentar in Leroy Merlin.

recenzie butoi prost gasit recipient 225 litri din hdpe alimentar leroy merlin.

54KB


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 2 ani
   
strava
Membru de onoare

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 158
9 ani de cand "existam"... off topic
La noi intr-un recipient de fermetat(voz), pe vremuri, dormeau patru oameni...

Hai noroc!


_______________________________________
Decat mult, prost si ieftin, mai bine putin si bun, la acelasi pret !

pus acum 2 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Noroc, Strava si bine ai revenit! 

_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 2 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la