Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: sexy_andrea2006 pe Simpatie.ro
| Femeie 22 ani Sibiu cauta Barbat 22 - 48 ani |
|
Amedeux
40%
Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 173
|
|
Licap, dacă vrei să folosești thumperul și īn alte feluri decīt umplut cu cap+cozi, cel de 19 litri este prea mic, nu te zgīrci la 50 de lei și ia unul de 30. Dacă īn ăla de 19 pui 10 litri de bere de 10% ca cea din cazan sau nu pui nimic, oricum nu faci mare scofală, o să-ți curgă capul pe la 72-75*, mai puțin cu vreo 10* decīt cu cap+cozi la 30%.
Dacă pui 15 litri de bere, e posibil să-l umpli. Că īn thumper vor intra din cazan pe parcursul distilării aproximativ 25-30 de litri de distilat dar vor pleca mai puțin cu 10-15%, exact cu cīt īți concentrează el distilatul. Asta īnseamnă că vor rămīne īn el cel puțin 3 litri īn plus peste cei 15 puși de tine, pentru că din ăia 15 litri or să plece doar aprox. 1,5 litri de alcool.
Dacă pui capul și cozile la 30%, adică probabil vreo 12-13 litri cīt īți ies ție la cazanul de 100 de litri e ok, o să ai doar vreo 2 litri īn plus, pentru că din ăia 10-12 litri vor pleca 3 litri de alcool.
Iar 10-12 litri la 30% au alt timp de īncălzire și apoi de distilare fată de 15 litri cu 10%. Așa că e posibil ca din cauza timpului puțin mare īn cazul celor 15 litri să se adune și puțin mai mult lichid īn thumper.
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Păi și cum a ieșit după a doua sau a treia distilare. A mai păstrat aroma, finețea, izurile de dinainte ?
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Ard de nerăbdare să experimentez un gin din păstārnac. Ar merge și puțină țelină ? Este ineresant pentru mine, dacă whiskeyul īși ia cea mai mareparte - specialiștii zic că īn jur de 70-80 % din lemnul de stejar, ginul de unde compensează această mare cantitate de arome și maturare ??
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Caberlot. Am băut absint și nu m-a dat pe spate. Cum zici tu, prea tari aromele.
|
|
pus acum 2 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1751
|
|
Pentru gin va trebuie alcool neutru. Ca sa iasa un neutru acceptabil trebuie distilat la concentratia minima de 94%, optim 95%, ideal 96%.
Si eu credeam ca fac "neutre" la 70-90% doar din separari si fermentari "curate".
O coloana VM de 75 mm din inox si 1.2 m zona de umplutura nu-i mare inginerie de facut. Mai complicat e cu SPP-urile dar se gasesc de cumparat. Merge si cu bureti sa scoti 95% cu un regim termic de 3000W si debit de 2-2.5 l/h.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 2 ani |
|
Amedeux
40%
Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 173
|
|
Sam, ăia pe la 1700 numai alcool neutru de 95% aveau! Merge și-un dubludistilat din cereale.
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Vin și eu cu o constatare. Cānd am distilat eu ultima oară acea plămadă din zahăr și mălai, īn timpul operației de distilare o tot testam și eu dar nu cu lingurița precum Caberlot. Īn fine, nu prea eram satisfăcut de gust pe la 70 - 60- de grade abv Cei care au băut horincă din zahăr știu despre ce gust vorbesc. Abia cānd a coborāt spre cozi am simțit că are un gust ok. Am lăsat să curgă pānă la 30 grade, iar restul am adunat īntr-o oală pānă la 0 grade abv. Iar acele cozi mi s-au părut foarte ok la gust și miros. Erau limpezi și cu un gust și miros foarte ok. Am luat decizia să le amestec cu inima. Parcă un pic s-a voalat distilatul, dar nu m-a deranjat, știam că vor ajunge pe așchii. Poate este doar impresia mea, dar gustul distilatului s-a īnbunătățit după unirea pe care am făcut-o. Chestia asta nu am putut-o face īn trecut cānd distilam plămezi din mălai. Cozile erau puturoase.
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Prieteni, am văzut un zdruncinat de ăla din SUA, cu moonshine-ul lui care zicea că el după ce a pus alcoolul peste cipsuri bagă borcanul peste noapte īn congelator, iar dimineața īl scoate. Și tot așa vreme de 10-15 zile. Zice zdruncinatu că o zi de asta face cāt un an ținut īn butoi. Cum că lemnul se contractă tare cānd e īn congelator și se dilată la loc cānd este afară. Și tot așa. Și face ca alcoolul să treacă prin niște faze care duce mai repede la maturare. O fi adevărat, sau nu ? Poate īncearcă cineva și apoi ne spune și nouă...
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Doamne Isuse Cristoase ! Un altul zicea că el adaugă cāteva grame de glicerină īn uischi pentru ai da mai mult corp...
Cine īncearcă ??
|
|
pus acum 2 ani |
|
Amedeux
40%
Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 173
|
|
Am īncercat io, cu o damigeană de 5 litri pe care, iarnă fiind, o scoteam noaptea la frig afară și-o băgam ziua īn casă, la căldurică. Cīt un an de stat īn butoi clar nu face, dar grăbește puțin colorarea și aromarea. Că de maturat tot e bine să stea cīt mai mult apoi, ca să se combine cum trebuie aromele extrase.
Io anu` ăsta am supradozat cu așchii o damigeană de 50, īncerc să obțin o esență de Așkey peste care să pun la anu` alcool proaspăt și să văd ce iese după alte 2-3 luni de stat.
|
|
pus acum 2 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1751
|
|
S-a scris pe forum despre "nuclear whisky". E printr-unul din topicurile deschise de mine despre whisky din grau incoltit. Nu e chiar asa o zdruncineala.
Sunt deacord cu orice nu pune in pericol sanatatea / viata. Orice tehnica / metoda se dovedeste a fi mai eficienta este bine-venita. Eu sunt deschis inovatiilor. Vorbim totusi despre niste practici sigure, nu inmuiat pufoaice in veceu sau spirt trecut prin paine.
Glicerina este in regula, nu e toxica. Glicerina au multe bauturi alcoolice din comert. Se adauga sa dea un pic de dulceata si sa imblanzeasca asprimea alcoolului.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Samagon, eu am o părere despre falsuri. Nu cred că este posibil acum īn anul 2021să fie atāt de mult uischi vechi. Eu cred că există o īntreagă industrie de falsificare. Niște calpuzani, care īnvārt munți de bani. Glicerină, chipsuri de stejar, arome de fum, eventual băgate la ultrasonic și basta. Nu pot să cred că mai există atāta alcool vechi de 10-15 ani vechime. Chiar și băutorii fideli de o anumită marcă īncep să se plāngă că nu mai este cum era.
Pānă una alta, paharul meu īn care a fost uischi păstrează chiar și cāteva zile un miros discret de vanilie, ciocolată, caramel. O splendoare. Ca să fie bun, bun, bun, īl aduc la 40 de grade...
|
|
pus acum 2 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1751
|
|
Credeam ca te referi la bauturi facute in casa. Despre cele de la raft, nu stiu ce sa spun. Probabil ca nici acolo n-ar fi bine sa generalizam. Pretul cam reflecta calitatea.
O marca consacrata nu cred ca ar recurge la tertipuri. Daca cumpar whisky la 30 de lei sticla e de asteptat sa fie din alcool cu glicerina si cu coloranti.
Tu daca ai fi un producator de posirca marca "Pufoaica", ti-ai pune un pret mare sa rivalizezi cu Chivas? Nu ti-ai pune un pret mic ca sa ai si tu vanzare? Adica ideea asta si de produs prost si de pret mare, nu prea exista, cum nici calitate inalta la pret mic, iarasi e cam imposibil.
Morala mea e ca la un pret ridicat nu prea mai sunt riscuri. Vrei un vin bun? Sub 50 de lei sticla de 0.75 l nu ai sanse sa gasesti.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Bun, să ne īnțelegem, nu vorbesc despre īnșelăciune. Eu fac băutură doar pentru mine. Regulile sunt linii directoare, dar nu obligatorii. Mie īmi pasă doar de calitatea produsului meu final care īndeplinește condițiile mele. Și o să experimentez și glicerina, iar dacă voi aprecia ca fiind ceva pozitiv, voi merge cu ea. Voi cumpăra și un aparat cu ultrasunete pentru īmbătrānirea distilatului. Și cred că voi īncerca să afum chipsurile de stejar cu turbă, pentru a ajunge la miresmele celor din Islay. Iar dacă marilor producători nu le plac metodele mele, să-mi scrie. Tot ce fac, fac pentru mine. Dacă metoda pufoaică ar da rezultate bune, aș experimenta și cu ea, no problem. Scoțienii folosesc apa dintr-un izvor care trece prin straturile de turbă putrezită. Pentru unii este oribilă idea, pentru alții - divin.
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Și vreau să vă mai īntreb ceva care mă nedumerește. Īn ultima tură am pus mai mult stejar decāt ar fi normal. Și distilatul are un gust foarte dulce, parcă ar fi fost īndulcit cu zahăr. Acest gust dulce este doar o aromă sau vine și cu o cantitate de glucide?. Bănuiesc că īn timpul coacerii lemnului, celuloza aia se transformă īn zaharuri, și vreau să știu mai exact cum stă treaba...
|
|
pus acum 2 ani |
|
Amedeux
40%
Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 173
|
|
Licap, toți am īncercat fel de fel de rețete, mălai, făină, grīu, porumb integral, orez, cu sau fără zahăr. Tu ce rețetă te-ai hotărīt să folosești? Azi plămădești matrafox de mălai cu zahăr, mīine porumb integral, poimīne grīu, sau te-ai hotărīt la o rețetă, care īți convine material și calitativ, și care să fie de bază pentru testele ulterioare și produsul final obținut? Cum plămădești? Cum fermentezi plămada? Cum distilezi? Ai reușit să stăpīnești cīt mai corect și eficient procesele de mai sus și să obții mereu aceiași calitate a alcoolului? Ești mulțumit de rezultatul distilării?
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Dragă Amedeo. Primul lucru pe care o să-l fac atunci cānd merg īn țară este să-mi fac un thumper. Apoi trec la treabă. Acum īn momentul acesta, sunt sigur că o să mă profilez pe o rețetă de 30 % mălai și 70 % zahăr + drojdii turbo. Iar īn thumper o să pun un pireu de orz prăjit și afumat, cireșe, gutui, mere, pere, plante aromatice, etc. După caz.
Experiența mea este īn mare parte cu mălai. Am făcut și din fructe, dar nu sunt interesat pentru motivul că fructele sunt scumpe și au slabă eficiență. Acum după ce am experimentat cu zahăr, pot să spun că nu mai am frica de a face plămezi cu zahăr. Au mai spus-o și alții, eu confirm, lemnul prăjit rezolvă 80 % din ecuație. Restul ține de cazan și tăierile pe care le faci īn momentul cānd vine pe țeavă...
No amu dă-ți și tu cu părerea despre treaba cu distilatul meu prea dulce. Are glucide sau doar gustul de dulce...
|
|
pus acum 2 ani |
|
Amedeux
40%
Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 173
|
|
Licap, spor la treabă și experimente! Nu mai dau sfaturi pentru că s-au scris destule pe aici și pe HD sau pe alte situri ca să alegi ce-ți place și să tragi singur concluziile. Oricum īn final, doar experiența personală te va ajuta să decizi și alegi. Și da, prin coacere și ardere probabil că se obțin și apoi īn alcool ies ceva zaharuri din lemn. Cīt... habar n-am, nu-s chimist, am citit ceva despre asta cīndva, da` n-am reținut datele concrete.
|
|
pus acum 2 ani |
|
AlexD2
40%
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
|
|
Cantitatile de glicerina naturala in bauturile fermentate nedistilate sunt foarte mari. De ex in vin glicerina este 6-10% din cantitatea de alcool. In principiu acesta glicerina naturala rezultata in urma fermentatiei nu este toxica. Atunci cand se distila glicerina nu se regaseste in distilat deoarece ea nu distila nici impreuna cu alcoolul nici cu apa si ca atare bauturile distilate nu contin in mod normal glicerina. Daca insa ne gandim prin similitudine la adaugarea glicerinei in bauturi distilate un procent de 5% fata de alcool nu ar fi o cantitate mare. Asta ar insemna circa 20 gr la un litru de alcool de 50% o cantitate zic eu foarte mare. Problema este ca glicerina care se adauga la alcool nu este complet netoxica deoarece contine impuritati care la un produs insuficient purificat pot fi destul de mari
|
|
pus acum 2 ani |
|
AlexD2
40%
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
|
|
L-am pus de 2 ori, l-am sters
Modificat de AlexD2 (acum 2 ani)
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
@AlexD2, am citit pe undeva că glicerina se folosește īn multe produse alimentare. Deci nu e cazul să vorbim despre toxicitate, la 2-3 ml per litru, ea avānd puritatea de 99,5 %. E cam ca īn legenda cu metilicu care te omoară, da de fapt este etilicu care īți vine īn final de hac...
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Am căutat ceva date legat de cantitatea de zaharuri din Whiskey. Americanii zic că nu prea există.
48.9KB
|
|
pus acum 2 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
Amedeux a scris:
Caberlot, io-s băutor, nu beau de ocazii, ci cu fiecare ocazie. D-aia de 5-6 ani m-am și apucat să-mi creez ocazii cīt mai dese, adică de fiecare dată cīnd dau cu ochii de sticlă și am paharu` gol. Consum cam 100 de litri pe an, cu ajutor sau ce mai dau la prieteni/vecini, zi 175. Anu` ăsta e primul an cīnd am făcut mai mult de 200 de litri. 280 ca să fiu mai precis. Bine, plus vreo 10-15 litri care s-au băut proaspăt... Au rămas 250 de 63* puși pe așchii și vreo 30 de gin de 65*. Așa că am avut de unde pune o probă de 50 supradozată. |
Amedeux ... mai facut sa rad ... ... eu intru la ... pionieri cu max 10-12L/an sau poate ca la soimii patriei
E drept ca eu mai compensez pe vin ... si/sau hydromel .... cu inca 50-75L/an ... bere nu prea bag ... din pacate anul asta ... am ratat vinul ... prima ratare majora=totala in +25 de ani ... strugurii au fost vechi- de proasta calitate - si nu cred ca erau cabernet dar asta am platit ... doar acasa am constat ca pe fundul la 2-3 lazi din 7 erau ceva struguri mucegaiti-mucegai cenusiu ... am dat deoparte dar nu de ajuns ... acum o sa-l pasteurizez
... trebuie sa fac un ... coniac de cabernet sau ce dracu de struguri-nealtoiti zic eu ... am lluat.
Cam atita ... de craciun mai am 12L de anul trecut ... dupa ... ma apuc de bere ... sau fac din chit.... ?
p.s. ... e drept ca la mine se mai si invechesc ... dar nu repet experientele ... pt ca fac doar accidental ... si dupa 3-4-5 ani mai imi schimb ideiile
_______________________________________ "O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 2 ani |
|
Cosstel
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 82
|
|
No amu dă-ți și tu cu părerea despre treaba cu distilatul meu prea dulce. Are glucide sau doar gustul de dulce... daca e doar cu datul parerii ma bag si eu da, am observat si eu ca in alcoolul in care am pus bete usor prajite din dud capata un usor gust dulce nu prea mi-am batut capul cu asta dar presupun un efect cumulat dat de diverse glucide din masa lemnului, sa nu uitam ca o parte din rezerva energetica a pomului se pastreaza si in lemn pentru o viitoare pornire in vegetatie, plus diversi compusi: polizaharide, pentozani, hexozani, rășini, taninuri, coloranți, ceară, alcaloizi (culese de pe wikipedia) in concluzie, care e problema? celuloza prin coacere sigur nu duce la formarea zaharurilor, citisem undeva ca s-a incercat obtinerea de alcool prin actiunea unor bacterii asupra celulozei si dupa 50 de ani de cautari au renuntat totul pornise de la uniformele soldatilor americani in WII ce se uzau mult prea repede in climatele tropicale
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
@Cosstel, mersi. Sunt interesat de gustul dulce și cantitatea glucidelor, pentru că țin de multă vreme o dietă keto cu controlul drastic al glucidelor. Altfel e ok, gust plăcut, confortabil.
|
|
pus acum 2 ani |
|
Amedeux
40%
Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 173
|
|
Cosstel, sigur n-ai citit unde trebuie. Etanol celulozic se produce de mult, ba chiar īn ultima vreme se caută noi metode de a īmbunătăți tehnologia de producere la scară largă. Și precum zic ăștia: hidroliza prezinta odeosebita importanta, deoarece permite obtinerea glucozei din celuloza; glucoza rezultata la randul ei poate fi transformata in alcool etilic. - prin incalzirea lemnului taiat in bucati, in autoclave care contin o solutie de acid sulfuric, celuloza se hidrolizeaza in glucoza. Acidul sulfuric este apoi neutralizat cu o solutie de hidroxid de calciu, care se precipita si se indeparteaza. Solutia de glucoza ramasa este supusa apoi fermentarii alcoolice obtinandu-se alcool etilic.
|
|
pus acum 2 ani |
|
Amedeux
40%
Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 173
|
|
Chiar și la noi, īn Podari, Dolj.
|
|
pus acum 2 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1751
|
|
licap a scris:
@Cosstel, mersi. Sunt interesat de gustul dulce și cantitatea glucidelor, pentru că țin de multă vreme o dietă keto cu controlul drastic al glucidelor. Altfel e ok, gust plăcut, confortabil. |
Vezi ca si alcoolul te poate scoate din cetoza. Verifici constant cetonuria cu teste de-alea cu reactivi, ketostix?
Nu cred ca cateva grame de glucide o sa-ti afecteze caile metabolice. Stiu ca ai voie pana in 30 g pe zi pe keto super strict. Nici nu are de unde sa aiba glucide, rachiul tau cu aschii. Nu se ajunge de la celuloza la glucoza doar prin coacere. Am fi fost fericiti daca se putea. Ce percepi tu este altceva. Sunt multe substante cu gust dulce. Mai pun si faptul ca fiind pe dieta keto nu prea te intalnesti cu zaharul si e firesc ca orice sa ti se para dulce.
Dar de ce tii keto, vrei sa mai slabesti?
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Samogon a scris:
Dar de ce tii keto, vrei sa mai slabesti? |
Da, motivul principal este că vreau să slăbesc. Apoi, mi se potrivește dieta keto și mă simt foarte bine cānd sunt īn cetoză. Minte mai clară și o stare de fericire, fără ca măcar să pun māna pe pahar...
Modificat de licap (acum 2 ani)
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Păi eu cred că treaba asta cu fericirea și băutura are o parte mare de adevăr. Alcoolul produce niște reacții īn corpul uman, niște glande produc endorfine care duc spre o stare de bine, plăcere, fericire. Și multe altele. Starea de cetoză din dieta keto te duce la fel spre o stare de bine. Și yoga tot pe acolo. Posturile și rugăciunea cam tot așa. Acum fiecare cu ce poate, dar cred că toată lumea vrea fericire. Eu sunt mai flexibil, nu am prejudecăți. Aștept cu nerăbdare să se legalizeze cānepa īn Germania și cu siguranță o să experimentez. Viața trece...
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Pirostriile mele...
49.2KB
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
|
pus acum 2 ani |
|
mihai
30%
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 109
|
|
Ca o paralela ,la Suceava in spital nu au fost cazuri de covid in randul celor care consuma regulat bauturi alcolice ,sursa e sigura.
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Foarte bine ! Să aibă și ei cāte o bucurie, săracii
Măcar eu și Amedeo știm un lucru : nu vom muri niciodată de covid...
Modificat de licap (acum 2 ani)
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Mi-am făcut cadou de Crăciun o sticlă de Whishey scoțian afumat tare - Ben Bracken, 10 ani. Am vrut să cumpăr Laphroaig, dar nu am mai găsit. Ben Brackenu are gust și miros de fum de turbă dar nu are finețea și savoarea celuilalt. Este īnțepător și aspru. Nu cred că o să mai cumpăr...
|
|
pus acum 2 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1751
|
|
La multi ani tuturor, sanatate si multe damigene cu bautura sa va aduca 2022!
Dupa ce in August am cam ramas cu stocurile goale, am dat bice luna asta sa ma prinda 2022 cu raftul plin.
Daca se mai uita si altcineva in afara de noi, sa stie ca este apa curata de izvor! ca deh, vine valul 5 si poate intram iar in stare de urgenta. Trebuie sa avem provizii.
44.7KB
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 2 ani |
|
Cosstel
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 82
|
|
m-am tot invirtit pe forum sa vad unde ar fi mai potrivit sa postez dar n-am reusit sa ma decid asa ca o voi face aici am povestit cu ceva timp in urma, ba chiar am dat si sfaturi , cum am reusit eu sa indepartez mirosul si gustul dintr-un rachiu afumat printr-o simpla redistilare dupa ce in prealabil am diluat cam pe la 35* din pacate n-am reusit sau nu sint acolo inde mi-as fi dorit, in produsul final inca se mai simte gustul de afumat si cel de tuica, slab dar se simte deci n-am ajuns la acel alcool neutru, daca se simte, se simte stiu ca s-a tot vorbit pe aici ca asa ceva e greu de realizat dar eu neavind instalatiile voastre mi-am zis de ce nu si din pacate nu este alcoolul obtinut l-am pus peste niste visine iar zilele trecute am umblat la ele dezamagirea a fost pe masura insa ce sa vezi, m-am dus dupa craciun la o intrunire de familie cu o sticla de visinata, am stat la masa, mai o vorba, mai o imbucatura iar din cind in cind si ceva visinata din productie proprie am ramas "prost" desi simteam toate acele neajunsuri visinata era buna se pare ca o bautura isi are farmecul ei si in ce conditii este servita, la o simpla degustare simtul critic e pina la cer, intr-un cadru exstins lucrurile se pot schimba cu 360*, pardon 180* acum cine citeste sa procedeze cum doreste dar alcoolul obtinut dintr-o materie prima problematica nu va fi neutru
|
|
pus acum 2 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1751
|
|
Nu-i o problema sa deschideti topicuri noi despre tot ce va trece prin minte. Ba chiar am incurajat mereu chestia asta. Foarte putini oameni au rabdare sa citeasca zeci de pagini de discutii pe un singur thread. Iata, ar suna bine un topic de genul "Cum sa dregem o rachie afumata".
Acum legat de afumarea, banuiesc ca neintentionata, ca urmare a arderii pe cazan, cam asa se zice, ca nu se mai drege cu nimic. Dar daca reusesti sa infiltrezi la masa un astfel de rachiu cand oamenii sunt deja "afumati", ma gandesc ca scapi cu mai putine critici si in final rachia ajunge prin toti ficatii, acolo unde ii este locul.
Dar de ce ar sacrifica cineva visinata? Nu, deci nu pot fi deacord. Ai zbarcit rachia, asta e, cel mult la dezinfectant de maini merge. Sa-ti fie invatatura de minte altadata. Iar la visinata as pune cel mai bun alcool posibil, sa ma pomeneasca cei de la masa... si nu de rau!
Nu ca as fi ramas fara laudatori dar si acum am oameni care imi spun ca cel mai bun vin pe care l-au baut a fost de la mine, cel mai bun whisky pe aschii, de la mine, cea mai buna visinata, de la mine. Nu ca as face eu doar chestii de la exceptionale in sus, dar n-am dat niciodata posirci cuiva, desi, fie vorba intre noi, am facut o gramada de posirci, recunosc. Mai bine beau singur posirca tinandu-ma de nas, decat sa ma fac de ras dand cuiva ceva naspa.
Sa va aduca noul an sanatate si belsug si ficati tari sa faceti fata atator alcoale imbucuratoare care ne inconjoara si ne ispitesc!
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 2 ani |
|
alnick
Membru nou
Din: Sebes
Inregistrat: acum 2 ani
Postari: 3
|
|
Sa traiti bine!
|
|
pus acum 2 ani |
|
Cosstel
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 82
|
|
dar n-am dat niciodata posirci cuiva cam dura exprimarea si nici prin cap nu-mi trece ca cineva de pe acest forum sa ofere posirci indiferent cui deci nu a fost nici cazul meu ceea ce voiam sa spun este ca alcoolul folosit nu era neutru, usor gust de afumat si cel de tuica dar nu insemna ca nu este de folosit iar visinata a avut "personalitate" prin folosirea acestui alcool intradevar alcoolul a fost obtinut din mai multe sarje de plamada arsa problema ce inca nu am rezolvat-o respectivul rachiu a fost supus la inca doua distilari, ultima fiind mai stricta insa rezultatul nu a fost cel asteptat cit priveste reactia comesenilor a fost impartita, una din persoane i s-a parut prea tare visinata iar o alta ca e mai buna decit ce-i oferisem cu doua saptamini in urma, o sarja din 2020, visinata care mie mi se parea a intra in standardul obisnuit incheind, visinata va fi bauta de subsemnatul, cam 7l nu prea consum alcool simplu, imi plac extractele alcolice din visine, gutui, ... chiar menta, dar la ultimile doua mai am de lucrat sarbatori fericite la toata lumea!
|
|
pus acum 2 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1751
|
|
Nu am facut referire la tine, Cosstel si de fapt la nimeni de pe acest forum. Sunt convins ca tot ce faci este de calitate inalta si nu oferi decat produse de la superlativ in sus.
Petreceri frumoase si un an nou minunat!
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 2 ani |
|
AlexD2
40%
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
|
|
LA MULTI ANI
Aici sunt ceva explicatii mai detailate. Il puteti pune pe subtitrare in romana. Are traducere destul de buna
Modificat de AlexD2 (acum 2 ani)
|
|
pus acum 2 ani |
|
Cosstel
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 82
|
|
revin in seara de revelion, la aceleasi gazde, de fapt e ceva in familia extinsa, am fost servit cu o palinca din Ardeal "extraordinara" toti cei care gustau erau entuziasti despre gustul de pruna, tarie, lipsa gust arzator eu nu e a doua oara cind simt la o palinca ce isi are originea, probabil, in Ardeal un usor gust de borhot putrezit sau de la ce-o fi in rest avea toate calitatile pe care le observase si restul lumii am zis doar ca nu-mi place, atit, nici vorba de a fi posirca dar la un produs cind simt acel gust de fermentare defectuoasa nu-mi place atit ps. nici vorba sa fac produse la superlativ, de fapt rare ori sint multumit de ceea ce-mi iese, am observat ca la tescovine nu dau rateuri o zi buna tuturor!
|
|
pus acum 2 ani |
|
AlexD2
40%
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
|
|
Cosstel a scris:
revin in seara de revelion, la aceleasi gazde, de fapt e ceva in familia extinsa, am fost servit cu o palinca din Ardeal "extraordinara" toti cei care gustau erau entuziasti despre gustul de pruna, tarie, lipsa gust arzator eu nu e a doua oara cind simt la o palinca ce isi are originea, probabil, in Ardeal un usor gust de borhot putrezit sau de la ce-o fi in rest avea toate calitatile pe care le observase si restul lumii am zis doar ca nu-mi place, atit, nici vorba de a fi posirca dar la un produs cind simt acel gust de fermentare defectuoasa nu-mi place atit ps. nici vorba sa fac produse la superlativ, de fapt rare ori sint multumit de ceea ce-mi iese, am observat ca la tescovine nu dau rateuri o zi buna tuturor! |
Am ceva experienta cu tuica de prune asa ca o sa va spun parerea mea in legarura cu ce a sesizat colegul Cosstel. Aroma tuicii de prune (cea dublu distilata) se compune din doua arome pincipale. Aroma de pruna care vine in prima partea distilarii, imediat dupa frunti, de multe ori imbinat cu fruntea (mai ales cand exista mult acetat de etil) si aroma de borhod care vine mai spre sfarsitul distilarii. In afara acestor arome mai apare distincta aroma de solvent de la acetatul de etil specifica fruntii si de migdale de la benzaldehida din samburi care apare chiar inaintea cozilor pe la 70-60 gr alcool in distilat. Aroma de borhot cu toate ca ea singura nu este prea placuta, daca materialul este de foarte buna calitate, fara otetire si fara "putrezirea" unei pari din partea solida, este binevenita in tuica pt ca de pe o parte sporeste aroma tuicii si ce este mai important este ca fractia respectiva contine unii componenti care dau o nota de catifelare si de dulceata produsului si in final contribuie la o mai buna maturare a tuicii De asta consider ca este o greseala separarea in totalitate a cozilor din tuica de prune. Daca insa parte din material este putrezit aroma de borhot este foarte proasta si orice separari am face tuica buna nu va iesi. dar cum am spus si altadata am baut tuica de prune foarte buna fara nici o separare a fractiilor.
|
|
pus acum 2 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1751
|
|
Excelente explicatiile!
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 2 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Samogon. Da, ar fi mișto dacă pe forumul ăsta s-ar putea da like-uri. Domnul AlexD2 ar merita cāteva...
|
|
pus acum 2 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1751
|
|
Eu l-as propune ca moderator pe AlexD2, daca si dumnealui doreste, bine-nteles.
De asemeni, n-ar strica putina curatenie printre moderatori. Sunt care n-au mai intrat pe forum de multi ani. Toti imi sunt prieteni dar imi pare rau, esti moderator si n-ai mai intrat pe forum din 2014?
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 2 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1751
|
|
licap a scris:
Samogon. Da, ar fi mișto dacă pe forumul ăsta s-ar putea da like-uri. Domnul AlexD2 ar merita cāteva...
|
Pentru "like" sunt platforme mai efemere, ca facebook sau instagram. Prefer sa raman la forumurile clasice, unde mesajele raman pana la venirea asteroidului ucigas si chiar dupa. Pai ce facem cu facebook in cazul unei extinctii in masa? Se pierd toate informatiile care ar putea ajuta viitoarele specii inteligente. Iar daca ne viziteaza extraterestri, chiar ca o sa ne facem de ras cu optiunea "read more".
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 2 ani |
|
AlexD2
40%
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
|
|
Multumesc mult pt aprecieri dar sunt nevoit sa refuz oferta, Oricum raman un fidel cititor al forumului si atunci cand voi crede ca am ceva constructiv de spus o voi face.
|
|
pus acum 2 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
... mai e cineva pe aici ?
... ... sau va pregatiti de razboi ?
Sam ... te-au concentrat ?
p.s. ... zi sa te bage la bucatarie ... ca le faci un ceai ... ... de o sa cada la pace ... si rusii si ucrainienii ... cand aud de 95-96
_______________________________________ "O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 2 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1751
|
|
Eu mai sunt dar ce sa mai zic? As zice ca Putin merita premiul nobel pentru medicina... in doua zile a vindecat planeta de covid.
Dar mie imi placea mai mult cu covidul decat cu razboiul.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 2 ani |
|