Cosstel
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 83
|
|
Nici carbunele, nici redistilarea in coloana nu mai drege afumatura. pot spune ca am reusit sa scot ceva pe la 82* dintr-o afumatura etape parcurse: - distilat plamada de mere ce a stat 1.5 ani la fermentat, a inceput la un momentdat sa iasa fum la picuratoare, m-am luat cu miinile de cap fiindca par nu prea mai am si mers pina la capat - finalul obtinut, adunate cu alte finaluri asemanatoare l-am mai distilat odata dupa ce in prealabil l-am diluat si tot cu äroma"de fum/ars puternic - lucrat la o scara mai mica, finalul de 66* afumat, diluat cam la 40*, bagat la distilat, indepartat primii 80ml din cap, continuat colectarea pina ce termometrul imi arata cam 87*C, produsul final la 82* iar restul pe la 65* tot afumate - resturile iar adunate si redistilate si am mai scos ceva cam de 80* alcoolul final e lipsit de "äroma" dar posibil pentru cineva mai circotas sa sesizeze un oaresce damf cica mai ajuta si bicarbonatul de calciu in procedura dar n-am folosit inca probelma ramina, cum reusesc sa nu mai prind plamada de cazan? cpchetez cu ideia de a folosi ca intermediar uleiul de gatit, dar inca nu sint hotarit
|
|