Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: sophiaaa
| Femeie 24 ani Iasi cauta Barbat 25 - 51 ani |
|
mgd74
Membru nou
Inregistrat: acum 3 ani
Postari: 6
|
|
Salut. Acum 1 săptămână în urmă am făcut încă o șarjă de vreo 20 l de bere fără fierbere. doar o singură etapă la 75 grade care apoi au scăzut după adăugarea malțului la 72. am menținut mavlavaisul vreo 3 ore apoi am pus în fermentator așa fierbinte și dat pe balcon pentru vreo 4 ore. Am adăugat un starter făcut din drojdie de panificație și la 3 ore a început să fermenteze al dracu de tare.A mai făcut cineva așa ceva. Că ăștia pe fb ci sunt cu muia rău de tot.
|
|
pus acum 3 ani |
|
bionut
50%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
|
|
Banuiesc ca ai vrut sa faci ceea ce se numeste Raw Ale. Totusi, in loc de drojdia aia de panificatie care poate da un damf destul de nasol, as fi mizat pe o drojdie Kveik. Banuiesc ca asta ar fi folosit norvegienii, ca pe la ei se practica Raw Ale. Eu personal nu as incerca, fierberea mustului evapora multi compusi care miros neplacut. Dar cine stie ce s-o intampla in timpul fermentatiei, poate iese ceva bun. Tine-ne la curent.
|
|
pus acum 3 ani |
|
mgd74
Membru nou
Inregistrat: acum 3 ani
Postari: 6
|
|
a ieșit o bere ușor acrișoară, băubilă fără a avea cine știe ce consistenta. a ieșit destul de tare , s a carbonatat bine la bidoane de 1,5 l așa cum am văzut pe aici. gustul de drojdie nu se simte.
|
|
pus acum 3 ani |
|
mgd74
Membru nou
Inregistrat: acum 3 ani
Postari: 6
|
|
cam așa arată berea după 5 zile de carbonatare cu adaus de zahar in sticla de Borsec. Am folosit 11g la 1,4 l
57.1KB
|
|
pus acum 3 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Nu m-am mai ocupat de mult de bere, cam din 2011. Multe chestii le-am cam uitat. Totusi tin minte ca erau câteva motive pentru care mustul se fierbe o ora cu hamei. 1. Sa se elimine un compus care da gust de varza calita (am uitat cum se numeste). 2. Sa se coaguleze niște proteine care la răcire sedimenteaza mai ușor și se separa de mustul pt fermentat. 3. Sa extragă acizii alfa din hamei care dau gustul amar și conserva berea, iar extracția este proporțională cu timpul cât este fiert hameiul. 4. Sa scadă volumul mustului și sa crească un pic concentrația de zaharuri, mai ales dacă țintești la o anumita densitate inițială. 5. etc
Dacă mai e vreun motiv si l-am omis, sa ma completeze Ionuț.
Dar hamei nu pui, sau faci dry hopping?
Am făcut și eu câteva beri cu drojdie de pâine, fara fierbere sau la care am fiert doar mustul de clatire cu hamei pentru ceai și îmbuteliată in peturi. Rezultatul este destul de potabil, adică dacă îți place borșul... sigur o sa-ti placa și chestia asta. Nu zici ca bei bere. Seamănă mai mult cu braga.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 3 ani |
|
mgd74
Membru nou
Inregistrat: acum 3 ani
Postari: 6
|
|
Salutare. că an de fabricație poate sunt sub voi. La mine 74. pun hamei de la plafar da ăla e că si cum pui sare la pizda sa nu sa strice. prefer sa fac dry hopyng pentru a face oleac de economie.nu ca s chirnog sau unghie in gat dar chiar nu are rost adausul de hamei in 3 reprize.. una plus dry hoping e mai mult decât trebuir
|
|
pus acum 3 ani |
|
mgd74
Membru nou
Inregistrat: acum 3 ani
Postari: 6
|
|
Am băut in copilărie braga. Allah . braga e braga ,borșul la fel
|
|
pus acum 3 ani |
|
mgd74
Membru nou
Inregistrat: acum 3 ani
Postari: 6
|
|
braga avea căm 1 sau 2;grade alcoolice și aducea un pic cu booza turceasca
|
|
pus acum 3 ani |
|