Samogon
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1752
|
|
Nu m-am mai ocupat de mult de bere, cam din 2011. Multe chestii le-am cam uitat. Totusi tin minte ca erau câteva motive pentru care mustul se fierbe o ora cu hamei. 1. Sa se elimine un compus care da gust de varza calita (am uitat cum se numeste). 2. Sa se coaguleze niște proteine care la răcire sedimenteaza mai ușor și se separa de mustul pt fermentat. 3. Sa extragă acizii alfa din hamei care dau gustul amar și conserva berea, iar extracția este proporțională cu timpul cât este fiert hameiul. 4. Sa scadă volumul mustului și sa crească un pic concentrația de zaharuri, mai ales dacă țintești la o anumita densitate inițială. 5. etc
Dacă mai e vreun motiv si l-am omis, sa ma completeze Ionuț.
Dar hamei nu pui, sau faci dry hopping?
Am făcut și eu câteva beri cu drojdie de pâine, fara fierbere sau la care am fiert doar mustul de clatire cu hamei pentru ceai și îmbuteliată in peturi. Rezultatul este destul de potabil, adică dacă îți place borșul... sigur o sa-ti placa și chestia asta. Nu zici ca bei bere. Seamănă mai mult cu braga.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|