Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
lutsen pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Cluj
cauta Barbat
24 - 48 ani
Bauturi / Handmade / Etansare cu miez de paine Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Bine v-am regasit!

Vreau sa va zic ca nici nu m-am instalat bine in noul apartament si am si reluat fierturile. M-am mutat la Diham. Aici e bine ca am 3 camere si mult spatiu unde sa depozitez tot ce-mi trebuie pentru alcoale si nu numai.

Saptamana trecuta am pus 20 kg de zahar la fermentat cu 80 litri apa, o punga cu tarate, una cu linte, un borcan de bulion si 1 kg drojdie proaspata de panificatie.

La distilare am incercat o chestie noua, sa framant o paine de 500g cu 500ml apa. Pasta rezultata am pus-o pe la imbunari. Vreau sa va zic ca se aplica mai usor decat coca. Nu se lipeste asa rau de maini precum coca si se spala usor. La curatare se desprinde fara efort si raman suprafetele curate. Am verificat de multe ori si pot sa va asigur ca nu se pierd aburi.

Dupa mine cred ca este inca un progres important. Nu mai vreau sa-mi aduc aminte de coca.

Intr-una din zilele urmatoare o sa fac lamurire cu coloana aia noua si o sa povestesc cum a decurs. Fac distilare simpla prima oara. Flacara de la aragaz merge destul de bine. Da tot 4 litri pe ora.

Teava aia groasa nu e coloana cu umplutura. E doar un gat mai lung.

etansare miez paine bine v-am zic nici m-am instalat bine noul apartament reluat m-am mutat diham.

29.8KB


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 4 ani
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
Cu paine pare ca se etanseaza mai usor pt ca painea are putina grasime in ea si nu se prinde de mana. Eu nu inteleg de ce te complici cu tot felul de retete cand cu o lingura de faina si apa amestecate poti face in cateva secunde o coca moale/fluida pe care sa o aplici cu degetul si care cand se usuca etanseaza foarte bine.

pus acum 4 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391


… asa fac si eu ca Alex … apa+faina= aluat de clatite … pus pe benzi de hirtie=servetel de sters masa ===> pansat zona 

… merge fara probleme pt. mai multe ture … desfac doar holenderul ca sa reumplu oala ...

 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 4 ani
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151

Caberlot a scris:



… asa fac si eu ca Alex … apa+faina= aluat de clatite … pus pe benzi de hirtie=servetel de sters masa ===> pansat zona 

… merge fara probleme pt. mai multe ture … desfac doar holenderul ca sa reumplu oala ...

 

Eu fac doar cu faina si apa un aluat putin mai gros decat cel de clatite. Merge fara probleme pt neetanseitati mai mici de 2 mm.  Cand incepe fierberea mai uit atent sa vad daca scapa pe undeva(ceea ce in 99,9% nu e cazul) si unde e nevoie mai dau un rand.


pus acum 4 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Aluatul prea subtire curge si se lipeste de maini.
Am vazut ca iese mai bun aluatul cu faina veche.

Azi am facut un aluat tare, ca pentru paine. La 500g faina, 300ml apa. Nu s-a lipit deloc de maini. Am facut niste râme pe care le-am pus la capac, la gaura din capac si la toate imbinarile coloanei si ale racitorului.

Miezul de paine se curata mai usor. Aseara am curatat numaidecat painea de pe imbinari, doar cu mana. La coca ori o lasi la inmuiat in apa o zi si cureti cu bureti de sarma si cutit ori lasi sa se usuce vreo doua saptamani si o dai jos cu ciocanul. Cand faci productii una dupa alta vrei o varianta simpla si rapida de curatat coca. Diseara o sa inchei, asa ca pot sa las instalatia asa cum e mai multe zile si ma apuc si ciocanesc coca uscata. Daca e destul de uscata se sparge in bucati si cade usor, ramane curat.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 4 ani
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
Aluatul mai subtire nu curge ca nu-l faci chiar atat de subtire ca sa curga si nu te murdaresti pe maini , doar pe un singur deget cel cu ca-l pui. Cat despre curatat, eu nu curat total cazanul decat cand termin de fiert, intre sarje il rad doar putin cu un cutit si gata il folosesc din nou, dureaza 1-2 minute. Vad ca folosesti multa faina, probabil ca la tine aluatul nu are doar rol de etansare ci si sa tina elementele cuplate unul cu altul. La mine capacul intra cam 4 cm in cazan si tevaria cam 3 cm una in alta asa ca de fixat se fixeaza foarte bine, aluatul il pun strict pt etansare.

pus acum 4 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Am coloana modulara. Elementele intra fest unele in altele. Nu sustine nimic coca. Am facut surplus ca sa fie sigur ca ajunge.

Cate bordeie atatea obiceie.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 4 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Hai sa va zic

Deci pe sistemul "încercarea moarte n-are" am mai făcut o descoperire revoluționară in domeniul etanșări cazanelor.

Deci fiți atenți, cu un pic de ulei adăugat la coca, se curata dup-aia cu mana goala. Nici nu trebuie cuțit, burete sau alte chestii de râcâit.

Coca rămâne moale, nu se mai întărește dar etanșeizeaza la fel de bine. Garantat. Si încă ceva: nici nu se lipste de maini.

Deci de acum sa nu uitați sa puneți și puțin ulei la coca aia, cam doua, trei linguri la 250 g faina cu 150 ml apa. Asa sa faceți, da? 

 


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la