Amedeo
50%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 273
|
|
Salut Caberlot! Trei comentarii mai sus, Amedeo, adică io, a zis așa, citez: „Și am făcut o a doua șarjă de gin, de data asta cu jumătate din ienupăr și 50% mai mult coriandru, ceva mai multă, aproape dublu, coajă de portocală, mandarină și tot dublu anason stelat și cuișoare. După miros nu prea mai aduce a gin, ienupărul e acoperit aproape de tot, iar după gust... merge. Data viitoare modific iar rețeta. Vecina n-a adus păstîrnac, o penalizez cînd oi prinde-o!”
Da, ar fi o idee ca în loc să ajuți fructele de la început cu zahăr și să riști să rămîi cu ceva zahăr rezidual, să bagi la finalul fermentării ceva alcool peste ele. Cu oțețitu` ar fi totuși o problemă, în 3-4 săpt. și cu concentrație mică de alcool, 6-7%, s-ar putea s-o ia pe căi greșite. Deși, dacă judec oleacă, îmi veni acum în minte altă treabă, poate ar fi mai bună o plecare din start cu 2-3% alcool în plămadă. Că citisem pe undeva că cică drojdiile, care în primă fază halesc din zahăr ca să se înmulțească pînă la o densitate care le convine lor și care-i relativ fixă, nu s-ar mai înmulți nici la o concentrație alcoolică de peste 5%. Așa că ei însămînțau din start plămada cu fix cantitatea necesară de drojdie pentru a obține aprox. densitatea aia, ca drojdia să folosească zaharurile doar pentru făcut alcool, și alcoolizau oleacă și plămada, 1-2%, cu frunți și cozi, cică pentru a evita formarea în bere a unor compuși nedoriți, alcoolizare care în cazu` nostru ar ajuta și la o creștere mai rapidă a gradelor alcoolice evitînd prin asta oareșce infecții. Merită încercate toate metodele, că luăm de bun tot ce citim, da-i mai greu de observat rezultatele, că n-avem niciunul laboratoare prin bătătură.
|
|