Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: AngelaM la Simpatie.ro
 | Femeie 19 ani Bucuresti cauta Barbat 29 - 60 ani |
|
Amedeo
50%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 273
|
|
Acu` fro 2-3 săptămīni m-a lovit vrednicia și-am făcut curat īn dulapu` cu mirodenii , ocazie cu care-am găsit două cutii aproape pline cu pliculețe cu fructe de pădure, d-alea de le faci ceai cīnd ești răcit. Și cum io parcă n-am mai fost răcit de cel puțin fro 2 ani, aveau ceva vreme de cīnd zăceau p-acolo, că una cică expirase īn decembrie anu` trecut, iar cealaltă expira anu` ăsta īn luna a 8-a... Adică erau īncă bune. Și cum nici n-am de gīnd să răcesc pīnă-n august, am zis că decīt să le arunc mai bine să le folosesc pe amīndouă la ceva util.
Așa că m-am apucat de-am rupt pliculețele, că cine știe din ce-or fi și cu ce-or fi lipite, nu c-ar mai conta prea mult, da` așa... de-o lipsă de preocupare și-am pus conținutu` a 16 pliculețe d-alea īn 2 litri de alcool de 65* și le-am lăsat la macerat. Iar azi, după 2 săpt. și ceva, am făcut o infuzie cu restu` de 15 pliculețe īn fro 2 litri și ceva, aproape 3, de apă și cīnd s-a răcorit īndeajuns ceaiu` am pus īn el la topit fro 500 și ceva de grame de miere și zeama de la o lămīie mare care zăcea degeaba prin frigider. După care am amestecat maceratul cu infuzia și-am pus totul īntr-o damigeană de 5 litri să se mai combine și așeze oleacă aromele. Că gustu` și mirosul maceratului erau diferite de cele al infuziei, parcă īn favoarea infuziei ca miros, probă clară că alcoolu` extrage chestii diferite față de ce extrage apa. Gustul e bun rău tare da` greu de definit clar, că pliculețele, de la producători diferiți fiind ele, conțineau: - hibiscus și flori de hibiscus 9,7% - coacăze 20% și coacăze negre 4,9% - zmeură 10% și zmeură 4,9% - mere - probabil pădurețe! - aronia 10% și fructe de aronia - mure 0,2% și 1,9% - căpșuni 1,9% - rădăcini de cicoare
Concluzia... mă declar fan pliculeț, că murată, căpșunată, zmeurată, afinată și vișinată poți face doar o dată pe an, pe cīnd pliculețe d-astea găsești tot anu`!
|
|
pus acum 6 ani |
|
Amedeo
50%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 273
|
|
Lichior de pliculețe sună mai bine? 
83.3KB
|
|
pus acum 5 ani |
|