Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Nebunatyka Profile
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 73 ani
Bauturi / Fermentarea / Fermentare pere Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
Blackeye
Membru nou

Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 2
Buna,
Inca de la inceput, scuze daca s-a mai discutat asa ceva dar eu nu am gasit!
La inceputul lunii octombrie am pus la fermentat intrun bidon de plastic mai multe pere, pe care le-am taiat in prealabil. Mentionez ca am adaugat zahar si drojdie alimentara. Bidonul cat a fost cald (~20 gr C ziua), l-am tinut afara apoi l-am depozitat intr-o incapere unde temperatura este undeva pe la 18-21 gr C.
A fermentat o perioada mai puternic acum mai palpaie ceva si la suprafata s-a format ceva similar unui dop ( atasez foto) care nu este inchis de tot, la mijloc aparand bule de fermentare.
Intrebarea este : trebuie sa se inchida perfect acel "dop""? Iar apoi trebuie sa astept sa cada , adica sa se scufunde?
Sunt incepator in ale distilarii si din cate m-am priceput eu sa caut nu am gasit info prea multe despre fermentarea perelor, asa ca don`t shoot me!

fermentare pere buna, inca inceput, scuze daca s-a mai discutat asa ceva dar gasit! inceputul lunii

43.1KB


pus acum 6 ani
   
licap
30%

Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
Din ce vad eu acolo, ``dopul`` nu are consistenta solida, deci nu etanseizeaza. Ar trebui sa urmaresti daca drojdiile mai lucreaza, daca fierbe, face bule, basicutze. In momentul cand activitatea drojdiilor s-a oprit, inseamna ca nu mai sunt zaharuri de convertit si poti purcede la distilare.

Asta e o explicatie simplista, si ar trebui luata ca atare. In mod normal ar trebui sa faci rost de un aparat  pt citirea valorii densitatii . 
Exista si metode mai traditionale : se miroase, se gusta - dar la astea trebuie niscaiva experienta...

In fine, daca l-ai tinut la temp de peste 15 gr si nu mai fierbe, fa-i cunostinta cu cazanul. Acolo vei vedea testul adevarului.


pus acum 6 ani
   
Blackeye
Membru nou

Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 2
@licap, multumesc de raspuns! Din ce am mai citit exista si un test cu chibritul, se aprinde deasupra materialului iar daca nu se stinge cica fermentatia ar fi gata! I-am tot facut acest test si pe parcurs se stingea tot mai aproape de material, adica puteam cobora tot mai jos inspre material pana se stingea. Cred ca saptamana cealalta il distilez! Merci, din nou pt. sfaturi!

pus acum 6 ani
   
krokus
10%

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 31
Folosirea de enzime pt ruperea pectinelor nu mareste cantitatea de alc metilic? Cu alte cuvinte ce castig pe o parte,pierd pe cealalta?

Modificat de krokus (acum 1 an)


pus acum 1 an
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
Teoretic utilizarea de enzime pectolitice nu mareste cantitatea de metanol deoarece enzimele utilizate sunt tip liaza care distrug pectinele fara generare de metanol. Adaosul de enzime pectilitice nu anuleaza insa activitatea enzimelor naturale care oricum se gasesc in plamada respectiva si care genereaza metanol. Deci teoretic metanol nu va fi mai mult dar el va exista.

Modificat de AlexD2 (acum 1 an)


pus acum 1 an
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
Blackeye daca ai conditii bune de temperatura pt a fermenta in totalitate si plamada nu da semne de otetire eu zic sa o lasi pana ce partile solide se depun la fundul recipientului. Este bine insa ca vasul sa-l tii cat mai plin (eventual golesti continutul in unul mai mic) si, in lipsa unei inchideri cu dop de fermentatie, sa inchizi totusi cat de cat vasul (fara insa sa fie etans)

pus acum 1 an
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

uite ca avem ... activitate de primavara 

... nu sunt specialist in mere pere sau prune    dar fac vin de multi ani    si la vin cam in 10-15 zile se termina fermentatia in conditii normale 15-20C
... si strugurii au 200-250g/L zahar - adica au de lucru drojdiile 

Acum in cazul perelor ... Blackeye ... sunt cateva puncte de clarificat ...
1. cat zahar ai bagat ?
2. la inchiderea pe care o ai la butoi ... trebuia sa apara floarea ...daca nu e ... e semn ca plamada are tarie destula +10% daca nu 12%
3. CO2 e mai greu ca aerul --- adica acolo ai un dop de CO2 care stinge chibritul si protejeaza sa nu faca floare

===> gusta sa vezi ce e acolo ... si daca nu e dulce ... probabil ca e gata = adica drojdiile au cam facut ce aveau de facut

=> daca e inca dulce ... mai lasa ... dar nu prea mult pt ca e posibil ca drojdiile tale sa fie ajuns la 12% si acolo se cam opresc ... le opreste alcoolul




_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la